به گزارش شهرآرانیوز؛ در زمان کارزار سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، آیت ا... سیدابراهیم رئیسی، با شعار «دولت مردمی، ایران قوی» به صحنه انتخابات آمد. رئیسی در نخستین اقدام پس از پیروزی در انتخابات، در راستای تحقق مهمترین وعده انتخاباتی خود یعنی «دولت مردمی»، سامانهای برای مشارکت مردم در معرفی اعضا و مدیران دولت سیزدهم معرفی کرد. در این سامانه که با عنوان «یاران رئیسی» راه اندازی شده است، از همه نخبگان، فرهیختگان، گروه ها، احزاب، تشکلها و آحاد مردم دعوت شده است تا چنانچه فردی را در تراز دولت مردمی میشناسند، برای معرفی وی اقدام کنند. کارآمدی، فسادستیزی، روحیه انقلابی و مردمی بودن، از ویژگیهایی است که رئیس جمهور منتخب بر آنها برای معرفی مدیران تأکید کرده است. اما این اقدام رئیس جمهور منتخب، اقدامی کم سابقه است و به همین دلیل با استقبال زیاد و بعضا انتقاداتی همراه شده است.
ابوالفضل فخرالاسلام، چهره سیاسی اصولگرا و سخنگوی شورای وحدت استان مرکزی، در گفتگو با خبرگزاری «فارس» از حاشیه سازی سامانه معرفی مدیران رئیس جمهور منتخب خبر داده و مدعی شده است که عدهای با دادن پول، شماره ملی افراد را میخرند تا آنها را به عنوان مدیر لایق در سامانه تهیه شده معرفی و پست دریافت کنند. او با بیان اینکه «در این شرایط، اکثر مدیران ناکارآمد و فشل و مغضوب مردم، دوباره برای گرفتن پستها به صف شده اند» مدعی شد: حتی شنیدهها حاکی از آن است که برخی از آنها با صرف و پرداخت پولهایی به افراد و گرفتن شماره تلفن و کارت ملی به معرفی خودشان برای کسب منصب اقدام میکنند.
درمقابل این دیدگاه انتقادی فخرالاسلام، حمیدرضا ترقی نظری دیگر دارد. این فعال سیاسی اصولگرا و عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی، درباره برخی انتقادها به رئیس جمهور منتخب درخصوص نظرخواهی از مردم برای انتخاب مدیران دولت آینده به «برنا» گفت: کسانی که این مسائل را مطرح میکنند یا مخالف مشورت دادن مردم در مسائل هستند یا صرفا میخواهند مشورت با مردم اختصاصی شود. اگر با مشارکت دادن مردم و استفاده از نظرات مردم موافق نیستند، طبیعتا دلیلی ندارد این شیوه را تخریب یا از آنها انتقاد کنند.
وقتی همه مردم نظر میدهند دست مشورت گیرنده از پیشنهادهای مختلف و متفاوت پر میشود، ثانیا هیچ محدودیت و انحصاری برای کسی به وجود نیامده است. ترقی همچنین با اشاره به اینکه برخی نوع نظرخواهی رئیسی را سبک احمدی نژاد میدانند، گفت: آقای احمدی نژاد اهمیتی به نظرات دیگران نمیداد، در غیر این صورت همه کارشناسان را از اطراف خود نمیراند. اتفاقا این توجه به نظر مردم است. برخی، برای اینکه هیچ حرف منطقی در برابر این شیوه مدیریت ندارند، بهانه گیریهای بی دلیلی انجام میدهند.
وی افزود: مدیریت مشارکتی در جامعه، مدیریتی علمی است و در همه دستگاههای اجرایی که به شیوه مدیریت مشارکتی عمل میکنند، مدیر، بدنه جامعه را در تصمیم گیریهای مدیریتی مشارکت داده و به جامعه نقش میدهد و این مدل موفقی است. وقتی انتقاد میکنید که چرا بخشی از جامعه در انتخابات شرکت نکردند، در تناسب برای انتخاب یارگیری با استفاده از نظر عموم مردم یاران خود را انتخاب میکنید. در نتیجه نقدهای انجام شده، مشکلات از بین میرود و دولت به دولتی مردمی تبدیل میشود.