همتی: دولت چهاردهم مصمم به حذف رانت و کاهش کسری بودجه است توضیحات وزیر صنعت درباره افزایش قیمت خودرو‌های ایرانی سه واحد صنفی در مشهد پلمب شدند (۲ آذر ۱۴۰۳) افتتاح نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد | حضور ۷۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در نمایشگاه مشهد + ویدئو یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد ‎+ فیلم وزیر صمت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد گذاشتن زباله دم در سیاره پیش‌فروش فیدلیتی با تحویل فوری از شنبه آینده (۳ آذر ۱۴۰۳) + قیمت و لینک ثبت‌نام بخشنامه جدید بانک مرکزی | معاملات بازار ارز تجاری از شنبه (۳ آذر ۱۴۰۳) عملیاتی می‌شود راهکار قانونی کارگران درقبال کارفرمایانی که با مرخصی آنان موافقت نمی‌کنند، چیست؟ ویدئو | اولین واکنش وزیر کار به واریزنشدن یارانه آبان‌ماه دهک‌های چهارم تا نهم هماهنگ‌کننده ملی بریکس جمهوری اسلامی ایران: ما می‌توانیم الگوی کشورمان را به سایر کشور‌ها صادر کنیم نرخ طلا و سکه در مشهد اعلام شد (یکم آذر ۱۴۰۳) علت واریز نشدن یارانه آبان ۱۴۰۳ چیست؟ + جزئیات ویدئو | وزیر کار: مشکل کارگران شرکتی در دستور کار دولت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم آذر ۱۴۰۳) | پرواز بیت کوین به کانال ۹۷ هزار دلار اهدای نشان «فداکاری» به خانواده‌های شهیدان پدافند هوایی از سوی فرمانده کل ارتش + تصاویر خودرو و مسکن دو آرزوی دست‌نیافتنی برای کارگران فروش سکه‌های حراجی به مرز ۵۰۰ هزار سکه رسید ماهی کیلویی چند؟ (یکم آذر ۱۴۰۳) + جدول قیمت هزینه سرویس و تعمیر پکیج در مشهد چقدر می‌شود؟ | بازار داغ، اما مشتریان ناراضی از خدمات افزایش ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی قیمت انواع خودرو در بازار (یکم آذر ۱۴۰۳) ۱۱۷ هزار کلنی زنبور عسل در شهرستان مشهد سرشماری شد تأثیر افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروسازان بر بازار آزاد چه بود؟ | رشد ۴۲ میلیونی قیمت خودرو در آبان ۱۴۰۳ یارانه نقدی آبان ۱۴۰۳ کی واریز می‌شود؟ + توضیحات سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها چه خبر از بازار مسکن؟ | تأثیر نوسانات ارزی محدود به خریداران مردد رفع موانع مالی خراسان رضوی در انتظار تصمیمات کمیسیون هماهنگی بانک‌ها هیچ ردیفی در بودجه برای افزایش یارانه‌ها پیش‌بینی نشده است | دهک‌بندی‌ها هر ۶ ماه یک‌بار گاز ادارات و اماکن عمومی پرمصرف تهران قطع خواهد شد
سرخط خبرها

خشکسالی بی‌سابقه در برزیل و تاثیر آن بر افزایش قیمت قهوه + عکس

  • کد خبر: ۷۴۳۱۱
  • ۲۳ تير ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۶
خشکسالی بی‌سابقه در برزیل و تاثیر آن بر افزایش قیمت قهوه + عکس
شدیدترین خشکسالی در صد سال اخیر برزیل باعث شده، کشاورزان قهوه با خطر نابودی محصولات خود روبرو شوند و این روند به افزایش قیمت قهوه می‌انجامد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ قیمت دانه‌های قهوه عربیکا که اصلی‌ترین نوع قهوه تولیدی در برزیل است در ماه گذشته به بالاترین سطح از سال ۲۰۱۶ رسیده است.

 

معاملات عربیکا در نیویورک در سه ماه گذشته بیش از ۱۸ درصد افزایش یافته و ۱.۵۱ دلار در هر پوند (حدود ۴۵۳ گرم) رسیده است.

 

نوع دیگر قهوه یعنی روبوستا که طعم قوی‌تری دارد و در لندن معامله می‌شود در سه ماه گذشته ۳۰ درصد افزایش قیمت تجربه کرده و عدد ۱۷۴۹ دلار در هر تن رسیده است.

 

خشکسالی بی‌سابقه در برزیل و تاثیر آن بر افزایش قیمت قهوه + عکس

 

کشاورزان برزیلی پس از ماه‌های خشکسالی که باعث از دست رفتن بخش‌های زیادی از گیاهان آنها شد، در یکی از بزرگترین رکودهای تولید خود طی ۲۰ سال گذشته به سر می‌برند. چرخه‌های زراعی عربیکا برزیل به این صورت است که محصولات یک سال قوی‌تر و سال بعد ضعیف‌تر برداشت می‌شود. پس از پرداشت بی‌سابقه در سال ۲۰۲۰، انتظار می‌رفت که محصول سال ۲۰۲۱ ضعیف‌تر باشد اما افت حاصله بسیار شدیدتر از حد انتظار است.

 

یک قهوه‌کار برزیلی در این خصوص به نشریه وال‌استریت ژورنال می‌گوید: «من بیش از ۵۰ سال است که قهوه می‌کارم و هرگز خشکسالی به اندازه امسال ندیده‌ام. به طور معمول سه ماه طول می‌کشید که برداشت محصول من به پایان برسد اما امسال یک ماهه این اتفاق افتاد.»

 

طبق آمار وزارت کشاورزی ایالات متحده، انتظار می‌رود کل برداشت قهوه برزیل در سال جاری به شدت کاهش یابد. همچنین پیش‌بینی می‌شود محصول قهوه عربیکای امسال ۱۵ میلیون کیسه (حدودا ۶۰ کیلویی) کمتر از سال ۲۰۲۰ باشد. اما حتی تخمین‌های بدبینانه‌تری نیز وجود دارد. بانک کشاورزی هلندی Rabobank پیش بینی کرده که میزان برداشت امسال ۱۷ میلیون کیسه کمتر از سال گذشته باشد. در عین حال کارگزاری شرکت ولکافه که یکی از بزرگترین تاجران قهوه در جهان است تخمین زده میزان تولید محصول امسال بیش از ۲۳ میلیون کیسه کاهش یابد.

 

خشکسالی بی‌سابقه در برزیل و تاثیر آن بر افزایش قیمت قهوه + عکس

 

تاثیر کرونا بر مصرف قهوه

همه‌گیری ویروس کرونا سبک مصرف قهوه را در جهان تکان داد. هرچند مصرف قهوه در کافه‌ها و اماکن عمومی متوقف شد اما در عین حال سبب شد تقاضاها برای دستگاه‌های خانگی تولید قهوه افزایش یابد و همچنین افزایش نوشیدن قهوه در خانه تا حدودی توانست توقف فروش و مصرف قهوه در کافه‌ها را جبران کند.

 

حالا افزایش قیمت قهوه درست زمانی اتفاق می‌افتد که کشورهای مختلف به محدودیت‌های کرونایی خود پایان داده‌اند و مردم بیش از گذشته به مصرف قهوه در کافه‌ها و رستوران‌ها علاقه نشان می‌دهند.

 

همچنین وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا پیش‌بینی کرده است امسال برای نخستین بار از سال ۲۰۱۷ مصرف قهوه بیش از تولید باشد. این اداره همچنین می‌گوید احتمالا تولید جهانی قهوه به ۱۶۴.۸ کیسه کاهش یابد.

 

خشکسالی بی‌سابقه در برزیل و تاثیر آن بر افزایش قیمت قهوه + عکس

 

کلمبیا و ویتنام از دیگر دلایل افزایش قیمت‌ها

هرچند موضوع خشکسالی اصلی‌ترین دلیل افزایش قیمت قهوه است، اما این مسئله دلایل دیگری نیز دارد. دو کشور دیگر بزرگ تولیدکننده قهوه در جهان یعنی کلمبیا و ویتنام، امسال برداشت‌های بسیار بهتری نسبت به برزیل داشته‌اند اما آنها هم با مشکلات دیگری رو به رو بوده‌اند.

 

قهوه‌های کلمبیایی عموما مورد توجه کسانی که طعم‌های ملایم‌تر قهوه را دوست دارند. اما قهوه تولید این کشور هم با مشکلات سیاسی درون مرزهای این کشور آمریکای جنوبی دست و پنجه نرم کرده است.

 

معترضان ضد دولتی با مسدود کردن بزرگراه‌ها و بنادر ضربه جدی را به صادرات قهوه این کشور وارد کردند و هم از میزان صادرات این نوشیدنی محبوب در سراسر جهان کاستند و هم هزینه‌های نقل و انتقال آن را افزایش دادند.

 

خشکسالی بی‌سابقه در برزیل و تاثیر آن بر افزایش قیمت قهوه + عکس

 

از سوی دیگر در ویتنام که بیش از یک سوم قهوه روبوستای کل جهان را تولید می‌کند با مشکلات حمل و نقل روبرو بوده است. کمبود کانتینر و افزایش هزینه‌های حمل و نقل سبب شده تا کشاورزان ویتنامی که محصولشان قهوه است، به شدت از این مشکلات متضرر شوند.

 

در مجموع تمام این اتفاقات سبب شده زنجیره تامین قهوه در سراسر دنیا با افزایش قابل توجه هزینه‌ تولید و صادرات مواجه شود. کارلوس مرآ، رئيس تحقیقات بازار کالاهای کشاورزی در رابو بانک در این خصوص به وال استریت ژورنال می‌گوید: «برخلاف سایر اقلام کشاورزی که می‌توان از حمل و نقل فله‌ای برای صادرات آنها استفاده کرد، قهوه را فقط می‌توان در ظروف مشخص در سراسر جهان جابه‌جا کرد.»

 

مجموعه این عوامل و افزایش مصرف جهانی بیش از تولید قهوه سبب شده تا پیش‌بینی شود قیمت قهوه افزایش قابل توجهی را تجربه کند.

 

منبع: یورونیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->