ترامپ برای خودروسازان جهانی نقشه کشید | زنگ خطر به صدا درآمد پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳) آغاز طرح تشدید نظارت بر بازار میوه و تره بار از فردا (۴ بهمن ۱۴۰۳) | با گرانفروشان برخورد قانونی می‌شود بیستمین نمایشگاه تخصصی کشاورزی در مشهد افتتاح شد | نوآوری و فناوری در خدمت کشاورزی+ویدئو منطقه ویژه اقتصادی معدنی مشترک با افغانستان در سنگان خواف ایجاد می‌شود زمان عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ اعلام شد سمند LX در مشهد ۳۰۰ میلیون تومان | قیمت خودرو‌های داخلی (چهارشنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های خارجی در مشهد (۳ بهمن ۱۴۰۳) | این خودرو‌ها را با کمتر از یک میلیارد تومان بخرید سهام عدالت متوفیان مشمول کدام سهامداران می‌شود؟ برای مبالغ بیش از ۲ برابر الگوی مصرف، قبض برق میلیونی صادر می‌شود طرح فروش و پیش ثبت نام فیدلیتی الیت بهمن موتور از امروز (چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳) + جدول ویدئو | روایت رهبر انقلاب از گلایه‌های یک تولیدکننده در نمایشگاه پیشگامان پیشرفت | «من شرمنده شدم!» مالیات خودرو و موتورسیکلت اعلام شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) + بخشنامه جدید سازمان امور مالیاتی آخرین قیمت دلار توافقی امروز (چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳) چند؟ دلار حواله کاهشی شد جهش ۵۳ هزار واحدی شاخص کل | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ بهمن ۱۴۰۳) زمان خرید عرضه اولیه «شمس» مشخص شد | چقدر نقدینگی مورد نیاز است؟ رشد ۱.۵ میلیونی قیمت سکه در مشهد (۳ بهمن ۱۴۰۳) رئیس شورای شهر مشهد در صحن علنی تاکید کرد: استفاده از ظرفیت کامل پیمانکار و شهرداری برای اتمام فاز یک خط ۳ مترو+ویدئو واردات خودرو کارکرده با مدل ۲۰۲۰ و قبل از آن ممنوع اعلام شد طلا رکورد شکست | طلا وارد کانال ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) قطع برق امسال هزار و ۱۹۰ میلیارد ریال به شیلات خراسان رضوی خسارت زد آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۳ بهمن ۱۴۰۳) | قیمت بعدی بیت‌کوین چند است؟ رشد ۲۷ درصدی ترانزیت جاده‌ای در ۱۰ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ ثبت سفارش واردات خودرو‌های نو و کارکرده توسط اشخاص آغاز شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) وزیر اقتصاد ۴ نمونه از خصوصی‌سازی‌های موفق را معرفی کرد نرخ تورم دی ماه ۳۲ درصد شد ارزش سهام عدالت ۴۹۰ هزار و ۵۳۲ تومانی چقدر شد؟ (۳ بهمن ۱۴۰۳) بیشترین حقوق ماهانه در ایران را کدام افراد دریافت می‌کنند؟ جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات در مشهد اعلام شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) | سیب‌زمینی کیلویی ۲۵ هزار تومان
سرخط خبرها

خشکسالی بی‌سابقه در برزیل و تاثیر آن بر افزایش قیمت قهوه + عکس

  • کد خبر: ۷۴۳۱۱
  • ۲۳ تير ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۶
خشکسالی بی‌سابقه در برزیل و تاثیر آن بر افزایش قیمت قهوه + عکس
شدیدترین خشکسالی در صد سال اخیر برزیل باعث شده، کشاورزان قهوه با خطر نابودی محصولات خود روبرو شوند و این روند به افزایش قیمت قهوه می‌انجامد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ قیمت دانه‌های قهوه عربیکا که اصلی‌ترین نوع قهوه تولیدی در برزیل است در ماه گذشته به بالاترین سطح از سال ۲۰۱۶ رسیده است.

 

معاملات عربیکا در نیویورک در سه ماه گذشته بیش از ۱۸ درصد افزایش یافته و ۱.۵۱ دلار در هر پوند (حدود ۴۵۳ گرم) رسیده است.

 

نوع دیگر قهوه یعنی روبوستا که طعم قوی‌تری دارد و در لندن معامله می‌شود در سه ماه گذشته ۳۰ درصد افزایش قیمت تجربه کرده و عدد ۱۷۴۹ دلار در هر تن رسیده است.

 

خشکسالی بی‌سابقه در برزیل و تاثیر آن بر افزایش قیمت قهوه + عکس

 

کشاورزان برزیلی پس از ماه‌های خشکسالی که باعث از دست رفتن بخش‌های زیادی از گیاهان آنها شد، در یکی از بزرگترین رکودهای تولید خود طی ۲۰ سال گذشته به سر می‌برند. چرخه‌های زراعی عربیکا برزیل به این صورت است که محصولات یک سال قوی‌تر و سال بعد ضعیف‌تر برداشت می‌شود. پس از پرداشت بی‌سابقه در سال ۲۰۲۰، انتظار می‌رفت که محصول سال ۲۰۲۱ ضعیف‌تر باشد اما افت حاصله بسیار شدیدتر از حد انتظار است.

 

یک قهوه‌کار برزیلی در این خصوص به نشریه وال‌استریت ژورنال می‌گوید: «من بیش از ۵۰ سال است که قهوه می‌کارم و هرگز خشکسالی به اندازه امسال ندیده‌ام. به طور معمول سه ماه طول می‌کشید که برداشت محصول من به پایان برسد اما امسال یک ماهه این اتفاق افتاد.»

 

طبق آمار وزارت کشاورزی ایالات متحده، انتظار می‌رود کل برداشت قهوه برزیل در سال جاری به شدت کاهش یابد. همچنین پیش‌بینی می‌شود محصول قهوه عربیکای امسال ۱۵ میلیون کیسه (حدودا ۶۰ کیلویی) کمتر از سال ۲۰۲۰ باشد. اما حتی تخمین‌های بدبینانه‌تری نیز وجود دارد. بانک کشاورزی هلندی Rabobank پیش بینی کرده که میزان برداشت امسال ۱۷ میلیون کیسه کمتر از سال گذشته باشد. در عین حال کارگزاری شرکت ولکافه که یکی از بزرگترین تاجران قهوه در جهان است تخمین زده میزان تولید محصول امسال بیش از ۲۳ میلیون کیسه کاهش یابد.

 

خشکسالی بی‌سابقه در برزیل و تاثیر آن بر افزایش قیمت قهوه + عکس

 

تاثیر کرونا بر مصرف قهوه

همه‌گیری ویروس کرونا سبک مصرف قهوه را در جهان تکان داد. هرچند مصرف قهوه در کافه‌ها و اماکن عمومی متوقف شد اما در عین حال سبب شد تقاضاها برای دستگاه‌های خانگی تولید قهوه افزایش یابد و همچنین افزایش نوشیدن قهوه در خانه تا حدودی توانست توقف فروش و مصرف قهوه در کافه‌ها را جبران کند.

 

حالا افزایش قیمت قهوه درست زمانی اتفاق می‌افتد که کشورهای مختلف به محدودیت‌های کرونایی خود پایان داده‌اند و مردم بیش از گذشته به مصرف قهوه در کافه‌ها و رستوران‌ها علاقه نشان می‌دهند.

 

همچنین وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا پیش‌بینی کرده است امسال برای نخستین بار از سال ۲۰۱۷ مصرف قهوه بیش از تولید باشد. این اداره همچنین می‌گوید احتمالا تولید جهانی قهوه به ۱۶۴.۸ کیسه کاهش یابد.

 

خشکسالی بی‌سابقه در برزیل و تاثیر آن بر افزایش قیمت قهوه + عکس

 

کلمبیا و ویتنام از دیگر دلایل افزایش قیمت‌ها

هرچند موضوع خشکسالی اصلی‌ترین دلیل افزایش قیمت قهوه است، اما این مسئله دلایل دیگری نیز دارد. دو کشور دیگر بزرگ تولیدکننده قهوه در جهان یعنی کلمبیا و ویتنام، امسال برداشت‌های بسیار بهتری نسبت به برزیل داشته‌اند اما آنها هم با مشکلات دیگری رو به رو بوده‌اند.

 

قهوه‌های کلمبیایی عموما مورد توجه کسانی که طعم‌های ملایم‌تر قهوه را دوست دارند. اما قهوه تولید این کشور هم با مشکلات سیاسی درون مرزهای این کشور آمریکای جنوبی دست و پنجه نرم کرده است.

 

معترضان ضد دولتی با مسدود کردن بزرگراه‌ها و بنادر ضربه جدی را به صادرات قهوه این کشور وارد کردند و هم از میزان صادرات این نوشیدنی محبوب در سراسر جهان کاستند و هم هزینه‌های نقل و انتقال آن را افزایش دادند.

 

خشکسالی بی‌سابقه در برزیل و تاثیر آن بر افزایش قیمت قهوه + عکس

 

از سوی دیگر در ویتنام که بیش از یک سوم قهوه روبوستای کل جهان را تولید می‌کند با مشکلات حمل و نقل روبرو بوده است. کمبود کانتینر و افزایش هزینه‌های حمل و نقل سبب شده تا کشاورزان ویتنامی که محصولشان قهوه است، به شدت از این مشکلات متضرر شوند.

 

در مجموع تمام این اتفاقات سبب شده زنجیره تامین قهوه در سراسر دنیا با افزایش قابل توجه هزینه‌ تولید و صادرات مواجه شود. کارلوس مرآ، رئيس تحقیقات بازار کالاهای کشاورزی در رابو بانک در این خصوص به وال استریت ژورنال می‌گوید: «برخلاف سایر اقلام کشاورزی که می‌توان از حمل و نقل فله‌ای برای صادرات آنها استفاده کرد، قهوه را فقط می‌توان در ظروف مشخص در سراسر جهان جابه‌جا کرد.»

 

مجموعه این عوامل و افزایش مصرف جهانی بیش از تولید قهوه سبب شده تا پیش‌بینی شود قیمت قهوه افزایش قابل توجهی را تجربه کند.

 

منبع: یورونیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->