فصل چهارم «زخم کاری» چگونه به پایان می‌رسد؟ + فیلم جعفر یاحقی: استاد باقرزاده نماد پیوند فرهنگ و ادب خراسان بود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور: حمایت از مظلومان غزه و لبنان گامی در تحقق عدالت الهی است پژوهشگر و نویسنده مطرح کشور: اسناد تاریخی مایملک شخصی هیچ مسئولی نیستند حضور «دنیل کریگ» در فیلم ابرقهرمانی «گروهبان راک» پخش «من محمد حسن را دوست دارم» از شبکه مستند سیما (یکم آذر ۱۴۰۳) + فیلم گفتگو با دکتر رسول جعفریان درباره غفلت از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ایران گزارشی از نمایشگاه خوش نویسی «انعکاس» در نگارخانه رضوان مشهد گفتگو با «علی عامل‌هاشمی»، نویسنده، کارگردان و بازیگر مشهدی، به بهانه اجرای تئاتر «دوجان» مروری بر تازه‌ترین اخبار و اتفاقات چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، فیلم‌ها و چهره‌های برتر یک تن از پنج تن قائمه ادبیات خراسان | از چاپ تازه دیوان غلامرضا قدسی‌ رونمایی شد حضور «رابرت پتینسون» در فیلم جدید کریستوفر نولان فصل جدید «عصر خانواده» با اجرای «محیا اسناوندی» در شبکه دو + زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (یکم و دوم آذر ۱۴۰۳) + زمان پخش حسام خلیل‌نژاد: دلیل حضورم در «بی‌پایان» اسم «شهید طهرانی‌مقدم» بود نوید محمدزاده «هیوشیما» را روی صحنه می‌برد
سرخط خبرها

معرفی کتاب «حقیقت عاشورا؛ از عاشورای حسین (ع) تا تحریفات عاشورا»

  • کد خبر: ۷۷۵۲۳
  • ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۲
معرفی کتاب «حقیقت عاشورا؛ از عاشورای حسین (ع) تا تحریفات عاشورا»
کتاب «حقیقت عاشورا؛ از عاشورای حسین (ع) تا تحریفات عاشورا» عهده‌دار بررسی نهضت امام حسین (ع) است؛ از حماسه آن حضرت تا کوشش ایشان برای جلوگیری از جنگ؛ از ستم‌ستیزبودن امام حسین (ع)؛ از درس‌هایی که از امام‌حسین (ع) می‌توان آموخت تا عبرت‌هایی که باید آن را فراگرفت؛ از اینکه امام حسین چه می‌گفت، تا اینکه مخالفانش چه می‌گفتند؛ و عاشورا نزاع چه با چه بود؟

به گزارش شهرآرانیوز - کتاب «حقیقت عاشورا؛ از عاشورای حسین (ع) تا تحریفات عاشورا» عهده‌دار بررسی نهضت امام حسین (ع) است؛ از حماسه آن حضرت تا کوشش ایشان برای جلوگیری از جنگ؛ از ستم‌ستیزبودن امام حسین (ع)؛ از درس‌هایی که از امام‌حسین (ع) می‌توان آموخت تا عبرت‌هایی که باید آن را فراگرفت؛ از اینکه امام حسین چه می‌گفت، تا اینکه مخالفانش چه می‌گفتند؛ و عاشورا نزاع چه با چه بود؟

محمد اسفندیاری در کتابش بیان می‌کند که دغدغه‌اش زدودن تحریفات از جامه عاشوراست و علاقه‌مند است تا نهضت امام حسین (ع) به صورت علمی و اجتهادی بررسی شود. آنچه از مشخصه‌های بارز آثار این پژوهشگر است، تلاش او برای انجام وظیفه‌ای علمی به دور از هرگونه تعصب و احساسات است.

کتاب از سه بخش کلی تشکیل شده است: هدف‌شناسی امام‌حسین (ع)؛ کوفه انتخاب درست امام‌حسین (ع)؛ دیدگاه گذشتگان. در هر یک از این بخش‌های کلی، موضوع‌های مورد مناقشه ابتدا تبیین و سپس تحلیل و داوری می‌شوند. در انتها، این خواننده است که با تفکر و تعمق، دیدگاه مورد پسندش را برمی‌گزیند. شاید به همین دلیل باشد که نویسنده به خوانندگان توصیه می‌کند تا کتاب را برای فهم بیشتر، بیش از یک بار مطالعه کنند تا تسلط بهتری از موضوع، روش بحث و مسائل مطرح شده پیدا کنند.

علی‌رغم اینکه کتاب بیش از ۳۰۰ صفحه است، اما موضوع و نحوه بررسی به قدر کافی جذاب است که ما را با خود تا انتها همراه کند. به نظر می‌رسد بخش آخر کتاب، با عنوان «دیدگاه گذشتگان»، از دو بخش ابتدایی کتاب، جذاب‌تر و خوش‌خوان‌تر باشد و اینکه پاسخ سؤالات اساسی این کتاب را از زبان علمای بزرگ شیعه بشنویم، جالب توجه است. در این بخش دیدگاه شیخ مفید، سیدمرتضی، شیخ طوسی، شیخ طبرسی و ابن شهرآشوب مطرح می‌شود و کار را برای نتیجه‌گیری از مباحث کتاب، آسان‌تر می‌سازد.

گفتگو با  علیرضا نظری خرم، نویسنده کتاب «داستان بریده بریده»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->