واریز یک میلیون تومان به حساب برخی بازنشستگان (۶ آذر ۱۴۰۳) + جزئیات حال‌وروز بازنشستگان خوب نیست | مطالبه بازنشستگان از دولت باید کنترل تورم باشد تمدید بیمه‌های تکمیلی و عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی (۶ آذر ۱۴۰۳) زنان بیمه‌شده چگونه می‌توانند درخواست کفالت والدین یا همسر ازکارافتاده را ثبت کنند؟ جزئیات بیمه عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی | مبلغ پرداختی به خانواده‌های بازنشستگان فوت‌شده چقدر است؟ ۵ ماده غذایی مفید برای فصل سرما آمار نگران کننده ابتلا به ایدز در کشور مشهد جزو شهر‌های موفق کشور در درمان زخم‌ها و اسکار‌های ناشی از بیماری سالک است آیا احکام جدید متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در آذرماه ۱۴۰۳ صادر می‌شود؟ جزئیات تعهدات بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد | افزایش سقف تعهدات بستری فوق‌تخصصی به ۸۵ میلیون تومان پیش‌بینی کاهش دما و ورود سامانه بارشی جدید به کشور طی شنبه (۱۰ آذر ۱۴۰۳) بهترین رژیم غذایی برای درمان کبد چرب چیست؟ ۲ دارویی که باعث التهاب روده می‌شوند، کدام‌اند؟ آخرین وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان (۶ آذر ۱۴۰۳) انهدام باند مخوف آدم‌ربایان بی‌رحم در پایتخت اختلاف خانوادگی برچسبی خطرناک برای خشونت خانگی ماجرای انفجار معدن گنجه رودبار چه بود؟ مرگ سه کارگر جوان حین لایروبی در خیابان پنجتن مشهد + تصاویر(دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳) آیا مدارس مشهد فردا (سه شنبه ۶آذر ۱۴۰۳)تعطیل است؟ مهمترین ویژگی‌های نسل آلفا(متولدین سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۴) را بشناسید خارج کردن توده ۱۵ کیلویی از شکم دختر ۱۳ ساله اهوازی تشخیص ۲۸ نوع سرطان با رادیوداروی جدید در مشهد اعلام وضعیت هشدار آلودگی هوا برای دانش‌آموزان حساس و افراد دارای بیماری زمینه‌ای در مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) کشف ۳۶ قطعه سکه بهار آزادی در هنگ مرزی تایباد (۵ آذر ۱۴۰۳) رشد جمعیت ایران سال ۱۴۲۰ صفر می‌شود زن ضایعات‌فروش؛ عضو اصلی باند سرقت نیم میلیاردی در مشهد + عکس کمبود نیروی متخصص در زمینه بیهوشی و اطفال بیش از ۵۲۳ هزار خانوار تحت پوشش برنامه‌های داوطلبان سلامت قرار دارند روند افزایشی آمار مشمولین بیمه بیکاری در خراسان رضوی رژیم غذایی مناسب برای مبتلایان به ایدز توقیف دو خودرو شوتی و کشف بیش از ۵ میلیارد ریال کالای قاچاق در زنجان
سرخط خبرها

غذاهای نذری و چگونگی رعایت بهداشت در تهیه و توزیع در ایام کرونا

  • کد خبر: ۷۷۵۸۴
  • ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۰
غذاهای نذری و چگونگی رعایت بهداشت در تهیه و توزیع در ایام کرونا
هر سال با آغاز دهه اول محرم و آیین‌های سوگواری، هیئت‌ها و مجالس عزاداری با تهیه و توزیع غذای نذری میان مردم نذرشان را ادا می‌کنند. از زمان شیوع کرونا تاکنون، این اقدام با شرایط خاصی همراه شده است.

گروه سلامت و پزشکی شهرآرانیوز | هر سال با آغاز دهه اول محرم و آیین‌های سوگواری، هیئت‌ها و مجالس عزاداری با تهیه و توزیع غذای نذری میان مردم نذرشان را ادا می‌کنند. از زمان شیوع کرونا تاکنون، این اقدام با شرایط خاصی همراه شده است.


امسال دومین محرم کرونایی درحال برگزاری است که هم‌زمانی آن با موج پنجم کرونا وضعیت سخت و متفاوتی را در کشور رقم زده است. در این وضعیت رعایت همه شیوه‌نامه‌های بهداشتی برگزاری مراسم محرم ازجمله تهیه و توزیع غذای نذری بسیار لازم است و برای آنکه بدانیم تهیه و توزیع این غذا چه نکاتی نیاز دارد، پیشنهاد می‌کنیم این مطلب را بادقت مطالعه کنید.

 

پرهیز از استفاده ظروف یک‌بارمصرف

سال‌های گذشته و پیش از کرونا، توزیع غذای نذری به ۲ صورت بود: میل‌کردن آن در محل عزاداری یا بردن آن در ظروف یک‌بارمصرف. امسال از ظروف یک‌بارمصرف پرهیز کنید و تا آنجا که امکان دارد با خودتان ظرف ببرید. اگر این امکان هم مهیا نبود، پیشنهاد ما آن است که از ظروف یک‌بارمصرفی استفاده شود که پایه تولید آن مواد گیاهی، سلولوزی یا آلومینیمی باشد. این ظروف قابلیت گرم‌کردن در ماکروفر را دارند.

 

ظروف مسی برای پختن غذا مناسب نیست

اگر غذای نذری را در دیگ‌های بزرگ مسی می‌پزید، این کار را نکنید یا حتما از ظرف مسی‌ای استفاده کنید که با قلع پوشانده شده باشد. در غیر این صورت، گرمای دیگ باعث ترکیب‌شدن غذا با محتویات مس می‌شود و برای سلامتی افراد مضر خواهد بود.

 

در غذا سنگ نمک و رنگ‌دهنده نریزید

به یاد داشته باشید برای تهیه نذری از رنگ‌دهنده‌ها استفاده نکنید و حتما از مواد اولیه اصلی مانند زعفران طبیعی استفاده کنید. همچنین سنگ نمک در غذا بسیار مضر است. سنگ نمک حاوی سرب، جیوه و کادیوم است که هریک به‌تن‌هایی برای غذا و سلامت فرد مضر است. نمک‌های تصفیه‌شده و یددار برای تهیه غذا لازم است.

 

از گوشت‌های مجوزدار استفاده کنید

برخی هیئت‌ها در گذشته با ذبح دام گوشت مورد نیاز غذای نذری را فراهم می‌کردند. در وضعیت کنونی ذبح غیربهداشتی به‌دلیل رعایت سلامت افراد توصیه نمی‌شود و بهتر است از فراورده‌های دامی با کشتار مجاز، بسته‌بندی‌شده و تأییدشده وزارت بهداشت و سازمان دام‌پزشکی استفاده شود. اگر برای پخت نذری گوشت به‌صورت لاشه خریداری شود، باید آن را از مراکز مجاز و تأییدشده سازمان دام‌پزشکی کشور تهیه کرد و اگر به‌صورت زنده فراهم شود، باید آن را از میادین دائمی عرضه دام تهیه کرد.

 

غذای دریافتی را چگونه نگهداری و میل کنیم

حال که با شرایط تهیه غذا آشنا شدیم، بهتر است درباره توزیع و نگهداری غذا هم اطلاعاتی به‌دست بیاوریم.
هنگام دریافت نذری بهتر آن است که در همان وعده غذایی میل شود. بااین‌حال اگر می‌خواهید مقداری از آن را برای سایر افراد خانواده نگه دارید یا آن لحظه میلی برای غذا ندارید، در اولین فرصت آن را در ظروف دردار و کوچک بریزید و روی شعله و حرارت ۷۵ درجه گرم کنید. دقت کنید زمان مفید استفاده از غذاها، چه نذری و چه حتی غذای خانگی، بیشتر از ۷۲ ساعت نیست؛ بنابراین از سردکردن و گرم‌کردن متعدد و متوالی غذا بپرهیزید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->