کمبود حداقل ۱۴۰ هزار پرستار در کشور| تعرفه پرستاری باعث تبعیض شد تصادف دلخراش جاده زابل با ۱۳ کشته و مصدوم| سه کودک بین جان باختگان نجات ۷ شهروند از حادثه آتش سوزی در صادقیه مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) چاقوکشی مرگبار همسایه‌ها در تهران و دستگیری متهمان فراری بکارگیری غیرپرستاران در بیمارستان‌های خصوصی به علت کمبود پرستار تصادف شدید ۲ دستگاه تریلی کشنده با خودرو ام وی ام در بزرگراه کلانتری مشهد (سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳) کشف ۱۳۶ کیلوگرم تریاک در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) انفجار پالایشگاهی در «ازمیت» ترکیه ۱۰ زخمی برجای گذاشت (۱۵ آبان ۱۴۰۳) دستگیری ۲۰ فعال یک شرکت هرمی در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) فوت دختر یازده‌ساله در کاشمر براثر ضرب‌وجرح بوده است در آغوش مرگ و در بند فقر: قصه تلخ کارگران سالن تشریح پزشکی قانونی توقیف پراید با راننده یازده‌ساله در اصفهان + عکس اعلام اولویت‌ها و هزینه اولیه حج ۱۴۰۴ جهانگیر: اجل مهلت نداد حکم شارمهد اجرا شود تهاتر بدهی‌های دارویی سازمان غذا و دارو و تأمین اجتماعی افراد تحصیل‌کرده کمتر به زوال عقل مبتلا می‌شوند بررسی یکی از علل سقط جنین در خانواده‌ها پیش‌بینی شروع پیک اول آنفلوانزا از اواخر آذر ۱۴۰۳ آغاز فاز جدید رتبه‌بندی معلمان از مهرماه ۱۴۰۴ تحول نظام سلامت در ایران در گرو هوش مصنوعی است این متن را با صدای آهسته بخوانید! پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۱۵ آبان ۱۴۰۳) | کاهش دمای ۱۱ تا ۱۵ درجه‌ای در انتظار استان پرونده سرم‌های آلوده دیالیز روی میز دستگاه قضا ۱۰ درصد سالمندان «کم‌ماهیچگی» یا «تحلیل عضلانی» دارند کمبود معلم، مانعی بر سر راه آموزش باکیفیت در مدارس ابتدایی | ثبت‌نام ۹ میلیون دانش‌آموز در مقطع ابتدایی عملکرد پزشکی قانونی خراسان رضوی در شش ماه اول ۱۴۰۳ | ۱۶۱ مرگ داغ در بهار و تابستان کاهش ابتلای بانوان به سرطان پستان و تخمدان از جمله تأثیرات مثبت فرزندآوری است چرا گردشگران ایرانی فقط استانبول و آنتالیا را برای سفر انتخاب می‌کنند؟ تنها مکان مطمئن برای عرضه دارو «داروخانه» است کاهش تدریجی قد یکی از علائم پوکی استخوان است  کشف ۵۷ کیلوگرم زعفران تقلبی در طرقبه‌شاندیز (۱۵ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

غذاهای نذری و چگونگی رعایت بهداشت در تهیه و توزیع در ایام کرونا

  • کد خبر: ۷۷۵۸۴
  • ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۰
غذاهای نذری و چگونگی رعایت بهداشت در تهیه و توزیع در ایام کرونا
هر سال با آغاز دهه اول محرم و آیین‌های سوگواری، هیئت‌ها و مجالس عزاداری با تهیه و توزیع غذای نذری میان مردم نذرشان را ادا می‌کنند. از زمان شیوع کرونا تاکنون، این اقدام با شرایط خاصی همراه شده است.

گروه سلامت و پزشکی شهرآرانیوز | هر سال با آغاز دهه اول محرم و آیین‌های سوگواری، هیئت‌ها و مجالس عزاداری با تهیه و توزیع غذای نذری میان مردم نذرشان را ادا می‌کنند. از زمان شیوع کرونا تاکنون، این اقدام با شرایط خاصی همراه شده است.


امسال دومین محرم کرونایی درحال برگزاری است که هم‌زمانی آن با موج پنجم کرونا وضعیت سخت و متفاوتی را در کشور رقم زده است. در این وضعیت رعایت همه شیوه‌نامه‌های بهداشتی برگزاری مراسم محرم ازجمله تهیه و توزیع غذای نذری بسیار لازم است و برای آنکه بدانیم تهیه و توزیع این غذا چه نکاتی نیاز دارد، پیشنهاد می‌کنیم این مطلب را بادقت مطالعه کنید.

 

پرهیز از استفاده ظروف یک‌بارمصرف

سال‌های گذشته و پیش از کرونا، توزیع غذای نذری به ۲ صورت بود: میل‌کردن آن در محل عزاداری یا بردن آن در ظروف یک‌بارمصرف. امسال از ظروف یک‌بارمصرف پرهیز کنید و تا آنجا که امکان دارد با خودتان ظرف ببرید. اگر این امکان هم مهیا نبود، پیشنهاد ما آن است که از ظروف یک‌بارمصرفی استفاده شود که پایه تولید آن مواد گیاهی، سلولوزی یا آلومینیمی باشد. این ظروف قابلیت گرم‌کردن در ماکروفر را دارند.

 

ظروف مسی برای پختن غذا مناسب نیست

اگر غذای نذری را در دیگ‌های بزرگ مسی می‌پزید، این کار را نکنید یا حتما از ظرف مسی‌ای استفاده کنید که با قلع پوشانده شده باشد. در غیر این صورت، گرمای دیگ باعث ترکیب‌شدن غذا با محتویات مس می‌شود و برای سلامتی افراد مضر خواهد بود.

 

در غذا سنگ نمک و رنگ‌دهنده نریزید

به یاد داشته باشید برای تهیه نذری از رنگ‌دهنده‌ها استفاده نکنید و حتما از مواد اولیه اصلی مانند زعفران طبیعی استفاده کنید. همچنین سنگ نمک در غذا بسیار مضر است. سنگ نمک حاوی سرب، جیوه و کادیوم است که هریک به‌تن‌هایی برای غذا و سلامت فرد مضر است. نمک‌های تصفیه‌شده و یددار برای تهیه غذا لازم است.

 

از گوشت‌های مجوزدار استفاده کنید

برخی هیئت‌ها در گذشته با ذبح دام گوشت مورد نیاز غذای نذری را فراهم می‌کردند. در وضعیت کنونی ذبح غیربهداشتی به‌دلیل رعایت سلامت افراد توصیه نمی‌شود و بهتر است از فراورده‌های دامی با کشتار مجاز، بسته‌بندی‌شده و تأییدشده وزارت بهداشت و سازمان دام‌پزشکی استفاده شود. اگر برای پخت نذری گوشت به‌صورت لاشه خریداری شود، باید آن را از مراکز مجاز و تأییدشده سازمان دام‌پزشکی کشور تهیه کرد و اگر به‌صورت زنده فراهم شود، باید آن را از میادین دائمی عرضه دام تهیه کرد.

 

غذای دریافتی را چگونه نگهداری و میل کنیم

حال که با شرایط تهیه غذا آشنا شدیم، بهتر است درباره توزیع و نگهداری غذا هم اطلاعاتی به‌دست بیاوریم.
هنگام دریافت نذری بهتر آن است که در همان وعده غذایی میل شود. بااین‌حال اگر می‌خواهید مقداری از آن را برای سایر افراد خانواده نگه دارید یا آن لحظه میلی برای غذا ندارید، در اولین فرصت آن را در ظروف دردار و کوچک بریزید و روی شعله و حرارت ۷۵ درجه گرم کنید. دقت کنید زمان مفید استفاده از غذاها، چه نذری و چه حتی غذای خانگی، بیشتر از ۷۲ ساعت نیست؛ بنابراین از سردکردن و گرم‌کردن متعدد و متوالی غذا بپرهیزید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->