هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

غذاهای نذری و چگونگی رعایت بهداشت در تهیه و توزیع در ایام کرونا

  • کد خبر: ۷۷۵۸۴
  • ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۰
غذاهای نذری و چگونگی رعایت بهداشت در تهیه و توزیع در ایام کرونا
هر سال با آغاز دهه اول محرم و آیین‌های سوگواری، هیئت‌ها و مجالس عزاداری با تهیه و توزیع غذای نذری میان مردم نذرشان را ادا می‌کنند. از زمان شیوع کرونا تاکنون، این اقدام با شرایط خاصی همراه شده است.

گروه سلامت و پزشکی شهرآرانیوز | هر سال با آغاز دهه اول محرم و آیین‌های سوگواری، هیئت‌ها و مجالس عزاداری با تهیه و توزیع غذای نذری میان مردم نذرشان را ادا می‌کنند. از زمان شیوع کرونا تاکنون، این اقدام با شرایط خاصی همراه شده است.


امسال دومین محرم کرونایی درحال برگزاری است که هم‌زمانی آن با موج پنجم کرونا وضعیت سخت و متفاوتی را در کشور رقم زده است. در این وضعیت رعایت همه شیوه‌نامه‌های بهداشتی برگزاری مراسم محرم ازجمله تهیه و توزیع غذای نذری بسیار لازم است و برای آنکه بدانیم تهیه و توزیع این غذا چه نکاتی نیاز دارد، پیشنهاد می‌کنیم این مطلب را بادقت مطالعه کنید.

 

پرهیز از استفاده ظروف یک‌بارمصرف

سال‌های گذشته و پیش از کرونا، توزیع غذای نذری به ۲ صورت بود: میل‌کردن آن در محل عزاداری یا بردن آن در ظروف یک‌بارمصرف. امسال از ظروف یک‌بارمصرف پرهیز کنید و تا آنجا که امکان دارد با خودتان ظرف ببرید. اگر این امکان هم مهیا نبود، پیشنهاد ما آن است که از ظروف یک‌بارمصرفی استفاده شود که پایه تولید آن مواد گیاهی، سلولوزی یا آلومینیمی باشد. این ظروف قابلیت گرم‌کردن در ماکروفر را دارند.

 

ظروف مسی برای پختن غذا مناسب نیست

اگر غذای نذری را در دیگ‌های بزرگ مسی می‌پزید، این کار را نکنید یا حتما از ظرف مسی‌ای استفاده کنید که با قلع پوشانده شده باشد. در غیر این صورت، گرمای دیگ باعث ترکیب‌شدن غذا با محتویات مس می‌شود و برای سلامتی افراد مضر خواهد بود.

 

در غذا سنگ نمک و رنگ‌دهنده نریزید

به یاد داشته باشید برای تهیه نذری از رنگ‌دهنده‌ها استفاده نکنید و حتما از مواد اولیه اصلی مانند زعفران طبیعی استفاده کنید. همچنین سنگ نمک در غذا بسیار مضر است. سنگ نمک حاوی سرب، جیوه و کادیوم است که هریک به‌تن‌هایی برای غذا و سلامت فرد مضر است. نمک‌های تصفیه‌شده و یددار برای تهیه غذا لازم است.

 

از گوشت‌های مجوزدار استفاده کنید

برخی هیئت‌ها در گذشته با ذبح دام گوشت مورد نیاز غذای نذری را فراهم می‌کردند. در وضعیت کنونی ذبح غیربهداشتی به‌دلیل رعایت سلامت افراد توصیه نمی‌شود و بهتر است از فراورده‌های دامی با کشتار مجاز، بسته‌بندی‌شده و تأییدشده وزارت بهداشت و سازمان دام‌پزشکی استفاده شود. اگر برای پخت نذری گوشت به‌صورت لاشه خریداری شود، باید آن را از مراکز مجاز و تأییدشده سازمان دام‌پزشکی کشور تهیه کرد و اگر به‌صورت زنده فراهم شود، باید آن را از میادین دائمی عرضه دام تهیه کرد.

 

غذای دریافتی را چگونه نگهداری و میل کنیم

حال که با شرایط تهیه غذا آشنا شدیم، بهتر است درباره توزیع و نگهداری غذا هم اطلاعاتی به‌دست بیاوریم.
هنگام دریافت نذری بهتر آن است که در همان وعده غذایی میل شود. بااین‌حال اگر می‌خواهید مقداری از آن را برای سایر افراد خانواده نگه دارید یا آن لحظه میلی برای غذا ندارید، در اولین فرصت آن را در ظروف دردار و کوچک بریزید و روی شعله و حرارت ۷۵ درجه گرم کنید. دقت کنید زمان مفید استفاده از غذاها، چه نذری و چه حتی غذای خانگی، بیشتر از ۷۲ ساعت نیست؛ بنابراین از سردکردن و گرم‌کردن متعدد و متوالی غذا بپرهیزید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->