سقوط مرگبار کوهنورد شاهرودی از کوه دختر جوان برای انتقام از مرد تبهکار اراذل و اوباش اجیر کرد واژگونی خودرو پراید در نزدیکی مشهد با یک کشته و سه مصدوم (۱۴ آبان ۱۴۰۳) نقشه تجاوز و قتل پسر نوجوان برای دخترخاله ۴ ساله نسخه طب سنتی برای درمان سرفه‌های مزمن «مرگ» پایان رابطه مخفیانه با مرد متاهل بارش باران در جاده‌های خراسان رضوی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) مرگ زن جوان به‌خاطر سقط غیرقانونی جنین شیوه برگزاری کنکور ۱۴۰۴ تغییر می‌کند؟ کشف ۴ هزار عدد قرص مخدر و غیرمجاز در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) استخدام ۱۰ هزار پرستار، به زودی سرقت از ساکنان پایتخت در پوشش پرستار سند «هوشمندسازی سلامت» تدوین شد ۱۳ درصد بزرگ‌سالان غربالگری‌شده مبتلا به دیابت هستند اضافه‌کاری پرستاران به ساعتی ۱۰۰ هزار تومان می‌رسد؟ اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاه جامع علمی‌کاربردی تا چهار سال آینده تضمین می‌شود خطر پیشی‌گرفتن آمار «مرگ» بر میزان «تولد» در کشور بارگذاری مدارک رتبه‌بندی معلمان از فردا (۱۵ آبان ۱۴۰۳) آغاز می‌شود کارت آزمون وکالت ۱۴۰۳ آماده شد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در انتظار اعتبار و مجوز‌های قانونی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) روند رسیدگی به پرونده‌های قصور پزشکی در کشور چگونه است؟ جداول متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری اصلاح شد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) انهدام شبکه بزرگ سارقان پراید در مشهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۱۴ آبان ۱۴۰۳) | آغاز کاهش محسوس دما از چهارشنبه مهلت ثبت‌نام غیرحضوری پذیرفته‌شدگان کارشناسی پیام‌نور فردا (۱۵ آبان ۱۴۰۳) به پایان می‌رسد هلال احمر ایران، رتبه اول تعداد اعضای جوان در جهان اینترنتی‌شدن ثبت اعتراض به جرائم تا پایان سال ۱۴۰۳ تعیین تکلیف پروژه‌های نرگس منطقه ثامن مشهد تعویق پذیرش بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان واژگونی کوئیک در سبزوار ۳ فوتی و مصدوم بر جای گذاشت (۱۴ آبان ۱۴۰۳) سهم ارزی داروخانه‌ها و یارانه شیرخشک پرداخت شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق و دستمزد فوق‌العاده ویژه مشاغل عمومی سازمان بهزیستی کشور
سرخط خبرها

خطرناكتر از ويروس كرونا

  • کد خبر: ۷۸۱۱۵
  • ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۸:۱۴
خطرناكتر از ويروس كرونا
محمد رضا زائری

مشاهده دقیق و عالمانه پدیده‌ها در هر حوزه و عرصه‌ای می‌تواند فرصت کشف و پیش بینی و آینده نگاری باشد و دانشمندان و پژوهشگران در زمینه‌های مختلف بر اساس دانش و تجربه‌ای که از مشاهده‌های پیشین دارند، به راحتی می‌توانند برای آینده گمانه زنی و پیش بینی کنند.


کارشناسان محیط زیست و منابع طبیعی با مشاهده نوع مصرف سفره‌های زیرزمینی و کاهش بارش باران و بررسی میزان مصرف آب می‌توانند حدس بزنند که در سال‌های پیش رو چه اندازه مشکل خشکسالی و کمبود آب خواهیم داشت.


متخصصان جانورشناسی و زیست جانوری می‌توانند با بررسی نقشه پراکندگی یک گونه از حیوانات و تعداد باقی مانده از آن بر اساس تهدید‌های موجود پیش بینی کنند که چه قدر احتمال انقراض آن گونه جانوری وجود دارد.


در سایر حوزه‌ها و تخصص‌ها نیز به همین ترتیب می‌توان تصویری از آینده ترسیم کرد و فرصت‌ها و تهدید‌ها را مشخص نمود.


در حوزه علوم انسانی و مسایل اجتماعی نیز به همین ترتیب، کارشناسان خبره با مشاهده تحولات و تغییرات اجتماعی می‌توانند وقوع رویداد‌هایی را در آینده پیش بینی کنند.


تغییرات سبک زندگی، افزایش مشکلات اقتصادی و کاهش ازدواج، فراوانی طلاق و گسترش میزان مهاجرت و علائم فراوان دیگر موجب شده است که جامعه شناسان در سال‌های اخیر با نگرانی از فروپاشی اجتماعی سخن بگویند.


در روز‌های گذشته شواهدی بر این نگرانی در فضای برپایی مراسم مذهبی ماه محرم مشاهده شد که به نظر می‌رسد بسیار قابل تأمل است.


در فضای چالش برانگیز اختلاف میان موافقان و مخالفان برگزاری مجالس سوگواری، چند ویدئو از درگیری میان مردم منتشر گردید که نشان می‌داد فرد یا افرادی بر سر همین موضوع با هم گلاویز شده و به یکدیگر حمله کرده اند.


این پدیده که در بازنشر رسانه‌های بیگانه و غرض ورزان فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی مورد توجه بیشتری هم قرار گرفت از همه نمونه‌های مشابه خطرناکتر است و می‌تواند بیش از ویروس کرونا همه ما و محیط اجتماعی ما را تهدید کند.


تا کنون هر چه بوده، مردم ما از طیف‌های مختلف و با گرایش‌های گوناگون فکری همه بر سر حرمت و عظمت مجالس حسینی و نشانه‌ها و نماد‌های عزاداری سالار شهیدان اتفاق نظر داشته اند و این موضوع یکی از عوامل همبستگی اجتماعی و همدلی و همراهی ما بوده است.


اکنون از سویی متاسفانه مظاهر دینی و مذهبی به اشتباه جلوه حاکمیتی و رسمی پیدا کرده و از سوی دیگر نسل جدید و فرزندان ما گاهی دچار نوعی فاصله و بیگانگی با روح و معنویت این میراث کهن گشته اند.


این نشانه‌ها نه برای کارشناسان و متخصصان، بلکه حتى برای مشاهده گر هوشمند معمولی هم می‌تواند بسیار نگران کننده باشد و تهدید یک انفجار بزرگ را گوشزد کند.


پیشگیری از این خطر تنها با ترویج فرهنگ تفاهم و آموزش مهارت گفتگو ممکن است، زیرا چه بخواهیم و چه نخواهیم فاصله فضا‌های گفتمانی میان ما هر روز بیشتر می‌شود و نمی‌توانیم همه به یک گفتمان واحد برسیم.


باید این تفاوت گفتمان‌ها را بپذیریم و به رسمیت بشناسیم، اما باور داشته باشیم که تنها با گفتگو می‌توانیم در کنار هم زندگی کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->