پزشکیان از فاز یک طرح جامع فاضلاب کلانشهر اهواز و کارون بازدید کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) واکنش وزیر امور خارجه به اظهارات دبیرکل سازمان ملل در ارتباط با شفافیت برنامه هسته‌ای ایران عراقچی به‌زودی به افغانستان سفر خواهد کرد حضور پزشکیان در ستاد قرارگاه مرکزی کربلا (۴ بهمن ۱۴۰۳) وزیر امورخارجه آمریکا: اولویت‌مان مقابله با مهاجران است بازجویی از کارکنان دولت آمریکا درباره وفاداری به دونالد ترامپ حکم جدید رئیس جمهور برای محمدجواد ظریف چیست؟ جنجال اتحادیه اروپا با ترامپ بر سر حمایت از اوکراین استاندار خراسان رضوی با معاون وزیر امور خارجه دیدار کرد یک شهروند افغانستانی عامل حمله با چاقو در آلمان بود بیانیه شورای امنیت ترکیه: تجاوزات اسرائیل مانع ثبات در منطقه است حضور استاندار خراسان رضوی در منزل شهید برونسی گروسی: ترامپ خواهان توافق هسته‌ای جدید با ایران است ظریف و وزیر خارجه قطر در داووس دیدار کردند زلنسکی با رئیس رژیم صهیونیستی دیدار کرد پیام تسلیت رئیس‌جمهور به اردوغان و ابراز همدردی با دولت و ملت ترکیه پزشکیان: دشمنان خواب مشکل‌آفرینی در ایران را به گور خواهند بر‌د پس از هلاکت ۸۶ نظامی رژیم صهیونیسیت تیپ «گیوعاتی» از غزه عقب‌نشینی کرد+ فیلم جنگ تجاری ترامپ علیه چین و اروپا کلید خورد دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر منصوب شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) استاندار خراسان رضوی: کمک‌های بین‌المللی به ایران نسبت به خدمات ما به مهاجرین ناچیز است ویدئو| پزشکیان: ما وارث ناترازی برق و گاز هستیم «شهرام یزدانی» مشاور آموزشی رئیس‌جمهور شد حمله نیرو‌های تشکیلات خودگردان فلسطین به بیمارستان «الرازی» در جنین (۳ بهمن ۱۴۰۳) ظریف: برجام می‌توانست ۱۵ سال ایران را از سلاح هسته‌ای دور نگه دارد| مشاورین ترامپ برداشت غلط داشتند نه شخص ترامپ پزشکیان به مردم خوزستان برای حل مشکلات قول داد + فیلم ویدئو | آیا حکم قطعی برای امیر تتلو صادر شده است؟ سازمان‌ملل درباره نسل‌کشی صهیونیست‌ها در کرانه‌ باختری هشدار داد (۳ بهمن ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

در آرزوی مدیریت «رجایی» و اندیشه «باهنر»

  • کد خبر: ۷۸۴۶۴
  • ۰۳ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۳
در آرزوی مدیریت «رجایی» و اندیشه «باهنر»
غلامرضا بنی‌اسدی - روزنامه‌نگار

شهید رجایی و یار هم شهادتش، باهنر، ازجمله شاخص‌هایی بودند که به جرئت می‌توان آنان را مدیر تراز انقلاب اسلامی دانست. می‌توان آنان را خط کش دانست و دیگران را به تراز آن‌ها سنجید. می‌توان شبکه مؤلفه‌های وجودی آنان را تعریف کرد و دیگران را در این سنجه عیارشناسی کرد. دلیلش هم این است که آنان چشم بر خویش بسته بودند و مردم را برای خدا در نظر داشتند. نه دنبال نام بودند و نه شکمی گرسنه برای نان داشتند که رجایی به صراحت گفته بود لقمه هایمان را تقسیم می‌کنیم، اما تسلیم فزون خواهی استکبار نمی‌شویم. گفته بود روزی که گلوله هایمان در جنگ و تحریم تمام شود، تازه جنگ ما آغاز خواهد شد.

 

او شعار نمی‌داد که صداقت پندارش را بر زبان می‌راند. او انقلابی و معلم بود، خیلی پیش و بیش از اینکه «سیاست‌مرد» باشد، «اخلاقی‌مرد» بود و دولت‌مردی که عارفانه می‌زیست. نه ردای نخست وزیری و نه جبه ریاست جمهوری، شولای غرور نمی‌شد برای او که به حق عقلش از علمش بیشتر بود و امام‌روح‌ا... (ره) با نگاه عرفانی خویش به شهادت این حقیقت آمد که «رجایی عقلش از علمش بیشتر بود.» و چقدر زیبا از کلام رسول خدا (ص) می‌خوانیم که «خدا چیزی را برای بندگان بهتر و برتر از عقل قسمت نکرده است.» آری، عقل همه چیز است، همه زیبایی‌ها و راز جاودانگی هاست؛ گوهری که در شخصیت مدیریتی و فرهنگی شهیدان رجایی و باهنر نیز نمودی عیان داشت و هردو را در جایگاه الگو می‌نشاند؛ الگوی دولت‌مردی و جوان‌مردی و خدمت‌گزاری؛ چیزی که به بازخوانش آن در روزگاران نیاز داریم.

 

این درست که «دولت مستعجل» بودند، اما در همین بازه حدود یک‌ماهه چنان خوش درخشیدند و چنان خوب راهبردشان را به عدالت تعیین مسیر کردند که می‌توان گفت اگر دشمن می‌گذاشت، چنان مدیریت می‌کردند که کشور در مسیر پیشرفت گام‌های بلندی به پیش برمی داشت؛ آن گونه که مردم در داشتن زندگی بهتر براساس عدالت به حق خود دست یابند. اما انگار تجربه حلاوت مدیریت آنان روزی ما نبود، اما در آرزوهایمان هنوز به دنبال «دولت رجایی» هستیم و در دعاهایمان تکرار اندیشه و مرام رجایی و باهنر را در دولت‌مردان خویش مسئلت می‌کنیم، چه اینکه می‌دانیم در منظومه فکری رجایی و باهنر، مردم صاحب حق بودند و آنان را کارگزاری مسئول می‌دانستند که باید در خدمت بی منت تمام قد برخیزند و به جز در برابر حضرت حق و خدمت به مردم در صراط مستقیم عبودیت، قامت دوتا نکنند، بلکه در برابر آنان که مردم را شکسته و شکست خورده می‌خواهند، «کالجبل الراسخ» باشند که حتی «لایحرکة العواصف» شرح حال آن است.

 

رجایی مرد خدمت بود، چنان که باهنر نیز از این هنر ذوقی سرشار داشت و چنان این هنرش زیبا بود که سرانجام با رجایی که دلش سراچه امید برای خدمت بیشتر به مردم بود، بال پرواز گشود و تا خدا رفت. این روز‌ها که به نام و یادشان هفته دولت نام گرفته، خوب است یادشان را گرامی بداریم و دولت‌مردان راز جاودانگی را در شیوه خدمت آنان بجویند و بیابند و به عمل درآورند که امروز بیش از دیروز، ایران به مدیران رجایی وار و با «هنر» نیاز دارد؛ مردانی که با نهایت هنر، رجا را در دل‌ها زنده نگه دارند و برای تحقق آرمان‌های انقلاب، با قصد قربت از همه توانشان بهره گیرند. چنین شود ان شاءا...!

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->