کاظمی: تحقق سند تحول مهم ترین رسالت آموزش پرورش است درمان سرطان ریه به کمک نانوحباب‌ها ساجدی نیا تاکید کرد: افزایش تاب‌آوری جامعه در مقابل مخاطرات طبیعی ضروری است شناسایی مجرمان ۹۰ پرونده لاینحل به کمک اطلاعات بانک ژنتیک رمزگشایی از قتل سه زن در مشهد ۳.۵ میلیون زوج نابارور در کشور| ۳۰ درصد زوجین در سن باروری تک فرزند قرار دارند حادثه معدن این بار در نطنز (۶ آذر ۱۴۰۳) یادی از زنده‌یاد دکتر جمال‌الدین مستقیمی، پدر علم آناتومی ایران | کاشف کالبد‌ها مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی تغییر کرد | عزل «محترمانه» فیروزی پس از حادثه کودک کاشمری حق طلاق در اختیار مردان است یا زنان؟ مراقبت‌های دوره‌ای کودکان باید براساس زمان طلایی تشخیص بیماری‌ها باشد آیا تأمین‌اجتماعی برای واریز حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران از بانک‌های دیگر قرض گرفته است؟ مرگ مشکوک ۲ کودک پس از مصرف ماکارونی در تهران چالش‌های مراقبت از  سالمندان در خانه کشف ۲۶ فقره سرقت قطعات خودرو در شهر مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) گلایه شهروندان از  تعیین سقف پذیرش در برخی مراکز درمانی | ماجرای سقف گذاری بیمه چیست؟ کشف ۵۰ میلیارد ریال لوازم جانبی قاچاق تلفن همراه در ترمینال مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) انهدام باند هفت‌نفره سرقت و مالخری اموال مسروقه در مشهد | تعویض موادمخدر با کالای سرقتی بررسی قوانین فرزندخواندگی و حمایت از کودکان بی‌سرپرست در کشور زنجیره تولید و تأمین دارو با کمبود نقدینگی مواجه است بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۶ آذر ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۶ آذر ۱۴۰۳) | آغاز بارش باران از فردا تا شنبه پرداخت دو ماه علی‌الحساب متناسب‌سازی حقوق برای بازنشستگان لشکری (۶ آذر ۱۴۰۳) + زمان ابلاغ احکام حال‌وروز بازنشستگان خوب نیست | مطالبه بازنشستگان از دولت باید کنترل تورم باشد تمدید بیمه‌های تکمیلی و عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی (۶ آذر ۱۴۰۳) زنان بیمه‌شده چگونه می‌توانند درخواست کفالت والدین یا همسر ازکارافتاده را ثبت کنند؟ جزئیات بیمه عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی | مبلغ پرداختی به خانواده‌های بازنشستگان فوت‌شده چقدر است؟ ۵ ماده غذایی مفید برای فصل سرما آمار نگران کننده ابتلا به ایدز در کشور مشهد جزو شهر‌های موفق کشور در درمان زخم‌ها و اسکار‌های ناشی از بیماری سالک است آیا احکام جدید متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در آذرماه ۱۴۰۳ صادر می‌شود؟ جزئیات تعهدات بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد | افزایش سقف تعهدات بستری فوق‌تخصصی به ۸۵ میلیون تومان
سرخط خبرها

گرمایش زمین را جدی بگیرید یا همین حالا یا هیچ‌وقت!

  • کد خبر: ۷۸۵۹۹
  • ۰۵ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۷:۴۰
  • ۱
گرمایش زمین را جدی بگیرید یا همین حالا یا هیچ‌وقت!
گرمایش جهانی یعنی گرم‌شدن تدریجی سطح زمین، اقیانوس‌ها و اتمسفر که این ناشی از فعالیت‌های انسانی مثل سوزاندن سوخت‌های فسیلی است که دی‌اکسیدکربن، متان و دیگر گاز‌های گلخانه‌ای را به اتمسفر می‌فرستد.

فاطمه آصفی | شهرآرانیوز؛ اگر اهل مرور اخبار باشید، حتما از آتش‌سوزی‌های گسترده در سراسر کره زمین خبر دارید. ریک اسپین‌رد، رئیس اداره ملی اقیانوس و اتمسفرآمریکا (NOAA)، ژوئیه امسال (۱۰ تیر تا ۹ مرداد) را گرم‌ترین ماه ثبت‌شده در کره زمین دانست و گفت: «دما در ژوئیه ۲۰۲۱ به میزان ۰.۹۳ درجه سلسیوس از میانگین دمای زمین (۱۵.۸ درجه سلسیوس) بالاتر بوده که ژوئیه امسال را به گرم‌ترین ماه ژوئیه در ۱۴۲ سال گذشته تبدیل کرده است.» گرم‌شدن کره زمین پیامد‌های فراوان، طولانی‌مدت و مخربی را برای کره زمین به همراه دارد.

 

گرمایش جهانی یعنی گرم‌شدن تدریجی سطح زمین، اقیانوس‌ها و اتمسفر که این ناشی از فعالیت‌های انسانی مثل سوزاندن سوخت‌های فسیلی است که دی‌اکسیدکربن، متان و دیگر گاز‌های گلخانه‌ای را به اتمسفر می‌فرستد.
ما هم‌اکنون در سراسر جهان پیامد‌های گرم‌شدن کره زمین را می‌بینیم. گرم‌شدن دریا‌ها و دریاچه‌ها، ذوب‌شدن یخ‌های قطبی و یخچال‌های طبیعی و تغییر در زیست حیوانات ازجمله آن‌هاست. سرعت روبه‌رشد گرمایش جهانی و پیامد‌های آن را قدیمی‌تر‌ها بهتر می‌فهمند و این را در جمله معروفی که می‌گویند «دیگر نه زمستان و پاییز مثل گذشته است و نه بهار و تابستان» می‌شود فهمید. در ادامه قرار است نگاهی عمیق‌تر به تغییرات ایجادشده از گرمایش کره زمین داشته باشیم.

افزایش دمای متوسط

یکی از اثرات آشکار گرمایش جهانی، افزایش دما در سراسر جهان است. طبق اعلام اداره ملی اقیانوس و اتمسفر، میانگین دمای جهان در ۱۰۰ سال گذشته حدود ۱.۴ درجه فارنهایت (۰.۸ درجه سانتی‌گراد) افزایش پیدا کرده است.
براساس داده‌های «NOAA» و ناسا، از زمانی که در سال ۱۸۹۵ میلادی شروع به ثبت دمای کره زمین کردیم، سال ۲۰۱۶ میلادی گرم‌ترین سال ثبت‌شده در جهان بود. در آن سال دمای زمین ۱.۷۸ درجه فارنهایت (۰.۹۹ درجه سانتی‌گراد) گرم‌تر از میانگین در کل قرن بیستم بود. قبل از سال ۲۰۱۶ میلادی، سال ۲۰۱۵ گرم‌ترین سال ثبت‌شده در جهان بود. فکر می‌کنید قبل از سال ۲۰۱۵ میلادی چه سالی گرم‌تر بود؟ بله، ۲۰۱۴. بر اساس گزارش ناسا، ۱۶ مورد از ۱۷ مورد گرم‌ترین سال ثبت‌شده از سال ۲۰۰۱ اتفاق افتاده است.

حوادث شدید آب‌وهوایی

تجربه گرمای شدید در تابستان برای منطقه‌ای خاص، یا سرمای شدید زمستان در منطقه‌ای دیگر، ازجمله اثرات گرمایش جهانی است. تغییرات آب‌وهوایی باعث می‌شود که مرز بین هوای سرد قطب شمال و هوای گرم استوایی به جنوب مهاجرت کند و هوای سرد و قطبی را به همراه داشته باشد. اتفاقی که باعث وقوع زمستانی بسیار سرد برای منطقه میزبان این هوا در پی خواهد داشت.

 

حوادث شدید آب‌وهوایی آدم را یاد این ضرب‌المثل می‌اندازد که می‌گوید «نه به این شوری شور، نه به این بی نمکی». درواقع اتفاقی که در سراسر کره زمین می‌افتد، چیزی شبیه همین ضرب‌المثل است. زیرا در بخشی از کره زمین مردم با خشک‌سالی دسته‌وپنجه نرم می‌کنند و در نقطه‌ای دیگر از باران‌های سیل‌آسا و وقوع سیل رنج می‌برند. برخی نقاط تابستان‌های بسیار گرمی را پشت سر می‌گذارند و منابع سترگ جنگل‌هایشان در آتش‌سوزی نابود می‌شود و در جایی دیگر شدت سرمای زمستان تهدیدی برای زندگی گیاهان و جانوران می‌شود.

ذوب‌شدن یخ‌ها

یکی از جلوه‌های اصلی تغییرات آب‌وهوایی، ذوب‌شدن یخ‌ها و یخچال‌های طبیعی است. آمریکای شمالی، اروپا و آسیا همگی بین سال‌های ۱۹۶۰ تا ۲۰۱۵ میلادی روند کاهش بارش برف را مشاهده کرده‌اند. آب‌شدن یخ‌بندان دائمی اثرات منفی زیادی را به دنبال دارد و می‌تواند به رانش زمین، افزایش سطح آب دریا‌ها و وقوع سیل منجر شود و همچنین میکروب‌هایی را که در طولانی‌مدت دفن شده‌اند، آزاد کند؛ مانند اتفاقی که در سال ۲۰۱۶ افتاد و با ذوب‌شدن انباری از لاشه گوزن شمالی دفن‌شده، سیاه‌زخم شیوع پیدا کرد. بر اساس گزارش زمین‌شناسی ایالات متحده، اکنون فقط ۲۵ یخچال بزرگ‌تر از ۲۵ هکتار در پارک ملی یخچال «مونتانا» یافت می‌شود؛ جایی که زمانی حدود ۱۵۰ یخچال طبیعی داشت. متأسفانه این روند مشابه در مناطق یخچالی سراسر جهان نیز مشاهده می‌شود.

گیاهان و حیوانات

اثرات گرمایش جهانی بر اکوسیستم‌های زمین عمیق و گسترده است و زندگی بسیاری از گونه‌های گیاهی و جانوری را دستخوش تغییر و تحول می‌کند. گرمایش زمین باعث مهاجرت اجباری یا زودتر از موعد حیوانات می‌شود. حالا اگر سرعت تغییرات آب‌وهوایی بیشتر از سرعت مهاجرت بسیاری از حیوانات باشد، ممکن است آن‌ها نتوانند با این آب‌وهوای جدید رقابت کنند و منقرض شوند.

 

اگر گرمایش زمین مزیتی داشته باشد، فقط برای حشرات خواهد بود. به لطف تغییرات آب‌وهوایی، حشرات به نواحی شمالی زمین مهاجرت خواهند کرد؛ درحالی‌که پیش از آن به‌دلیل دمای هوا نمی‌توانستند در این مناطق دوام بیاورند. جمعیت حشرات به‌شدت افزایش خواهد یافت و این یعنی ازدیاد جمعیت پشه‌ها، عنکبوت‌ها، کنه‌ها و مگس‌ها؛ مسئله‌ای که برای انسان‌ها بسیار مشکل‌ساز خواهد شد و درنتیجه آن، بیماری‌های مختلفی شیوع پیدا خواهد کرد و بخشی از درختان به‌دلیل تغذیه حشرات از بین خواهد رفت. بر اساس گزارش سال ۲۰۱۳ در مجله «Nature Climate»، اثرات گرمایش زمین، در صورت کنترل‌نشدن، احتمالا تا سال ۲۰۸۰ نیمی از گیاهان زمین و یک‌سوم حیوانات را از بین می‌برد.

 

اثرات تغییرات آب‌وهوایی ناشی از گرم‌شدن کره زمین همان‌طور که بر طبیعت چشم‌گیر است، اثرات ویران‌کننده‌ای هم بر جامعه بشری خواهد گذاشت. فلج‌شدن فرایند کشاورزی مهم‌ترین مشکلی است که با آن روبه‌رو خواهیم شد و این به‌تن‌هایی عاملی بر قحطی و شورش‌های غذایی است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۹
0
0
در زمستان که خورشید به زمین نزدیکتر است ، قطب جنوب فصل تابستان خودرا شروع میکند. یخهای این منطقه نقش بسیار مهم در بازتابش تابشهای خورشیدی و کاهش دمای زمین دارند. با گرم شدن زمین بدلیل اتش زدن جنگلها و چاههای نفت و افزایش مصرف انرژی با هر شکل ( تمام انواع انرژی مانند صوت در نهایت به گرما تبدیل میشوند)، این یخها که طی میلیاردها سال تشکیل شده اند، ذوب خواهند شد و تششعات خورشید بجای انعکاس به اسمان جذب و سبب گرمای شدید هوا و کاهش بارندگی شده و دوران مرگبار حیات در کره زمین اغاز میشود.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->