اطلاعیه سازمان امدادونجات هلال احمر صار شد: احتمال وقوع طوفان تندری و وقوع سیلاب در خراسان و چند استان دیگر (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۱۴ درصد متقاضیان وام ازدواج و فرزندآوری در صف هستند مصرف چه مقدار نمک در روز برای سلامتی خطرناک است؟ پیشنهاد دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برای افزایش سن ورود زنان به هیئت علمی دانشگاه‌ها آتش‌سوزی ۲.۵ هکتار از مراتع قره‌چغه قوچان خراسان رضوی(۲۹ اسفند ۱۴۰۴) یک کشته و ۸ مصدوم در حادثه واژگونی اتوبوس در آزادراه کرج-تهران (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) توپ برخورد با «تخلیه فاضلاب در اراضی کشاورزی» در زمین شهرداری مشهد بعد از ۷ سال فاش شد: رد پای مرد مستأجر در ناپدید شدن زن صاحبخانه فروش ۱۰۰ میلیونی نوزاد توسط مادر معتاد برملا شد قتل پسر ثروتمند با سم مار افعی | اعترافات متهمان در دادگاه فرمانده انتظامی مشهد از ۵۰ فقره سرقت باند نقابداران بی قرار پرده برداشت ثبت‌نام آموزش هوش مصنوعی به ۲ میلیون دانش‌آموز، از خرداد ۱۴۰۴ آغاز می‌شود نقش مؤثر تصاویر ماهواره‌ای در پایش آلودگی هوا تدوین کتب درسی جدید در حوزه کدنویسی انجام می‌شود ضرورت اطلاع خانواده از احوالات کودکان برای به حداقل رساندن آسیب‌های دوره نوجوانی مصرف گوشت در سالمندان نباید صفر شود هتل‌های مشهد برای عروسی؛ شبی به یاد ماندنی با خدمات خاص و فضای مجلل صدور هشدار نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) رتبه برتر کشوری در شاخص خلاقیت و نوآوری، در دست موزه طبیعی سمنان پیوند رایگان، افتخار نظام سلامت ایران؛ نجات سالانه ۸۰۰ جان با اهدای عضو در مشهد | راه‌اندازی مرکز برداشت بافت در بهشت‌رضا(ع) شکارچی فعال در فضای مجازی دستگیر شد بار دیگر هشدار خودمراقبتی برای مردم کلانشهر مشهد صادر شد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) حرکت جدی بیمارستان منتصریه مشهد در مسیر توسعه پیوند اعضا | فرهنگ‌سازی درباره مرگ مغزی، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای رسانه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مشهد به ۳۴ درجه می‌رسد هشدار پلیش فتا درمورد فروشندگان سوالات نهایی | لو رفتن سوالات قبل از ساعت مشخص غیرممکن است ۲۹ هزار کودک بازمانده از تحصیل ۶ تا ۱۱ ساله جذب مدارس خواهند شد توصیه‌های طلایی برای تأمین آب بدن در گرمای هوا آیا مصرف تخم‌مرغ خام یا نیم‌پز برای سلامتی مفید است؟ پایان خوش ماجرای نانوایی کوی عمار یاسر مشهد بازسازی صحنه قتل از سوی مرد ضایعاتی | قتل ضایع مرد ضایعاتی! بحران خاموش جمعیت
سرخط خبرها

نوبت دهی جدید واکسیناسیون در هفته آینده + جزئیات

  • کد خبر: ۷۹۱۴۱
  • ۰۹ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۷:۵۹
نوبت دهی جدید واکسیناسیون در هفته آینده + جزئیات
معاون بهداشت وزارت بهداشت از واردات هفتگی پنج میلیون دز واکسن کووید ۱۹ از هفته آینده خبر داد و گفت: امیدواریم با واردات واکسن انبوهی که در راه است، بتوانیم سرعت واکسیناسیون‌مان را بسیار بالاتر برده و گروه‌ های مدنظرمان را واکسینه کنیم.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر علیرضا رییسی در حاشیه اجلاس روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در جمع خبرنگاران با اشاره به چرایی تاخیر در تزریق دز اول واکسن کرونا برای گروه‌های سنی که اخیرا اعلام شده، افزود: در این هفته واکسن جدیدی وارد نشد و موکول به آخر هفته شد، یعنی به پنجشنبه و از آنجایی که نوبت دوز دومی‌ها رسیده است، ترجیح مان این است که دوز دومی‌ها را بزنیم تا واکسیناسیونشان به تاخیر نیفتد و کامل شود و از شنبه هفته آینده، گروه سنی که نوبت دهی شدند، دز اول شان را دریافت می‌کنند و از هفته آینده نوبت دهی جدید هم داریم و علاوه بر دز دومی ها، دز اول‌ها را هم تزریق می‌کنیم.

وی ادامه داد: در زمینه بحث واکسیناسیون اکنون فاز یک که واکسیناسیون کادر بهداشت و درمان بود، تمام شد. فاز دو هم گروه‌های سنی بودند و خوشبختانه ۸۷ درصد گروه سالمندی ما که افراد ۶۰ سال به بالا هستند و مورد نظرمان در فاز دوم بودند، واکسینه شدند. فاز سوم مربوط به مشاغل حساس و گروه‌های شغلی و همچنین بیماران سرطانی، دیابتی، دیالیزی و هموفیلی، تالاسمی و بیماران خاص بود که خوشبختانه واکسیناسیون این عزیزان هم تقریبا بالای ۸۰ تا ۹۰ درصد پایان پذیرفته است.

واکسیناسیون ۴۲ میلیون نفر در فاز چهارم و نیاز به ۸۵ میلیون دوز واکسن

وی با بیان اینکه در حال حاضر وارد فاز چهارم واکسیناسیون علیه کرونا شده ایم، افزود: فاز چهارم برای واکسیناسیون افراد زیر ۶۰ سال بود که حدود تقریبا ۴۲ میلیون نفر شامل این فاز می‌شوند که تقریبا حدود ۸۴ تا ۸۵ میلیون واکسن برای این فاز نیاز داریم. بر اساس برنامه ریزی‌های انجام شده، خوشبختانه خبر خوب این است که از هفته آینده به طور مستمر میزان قابل توجهی واکسن وارد کشور می‌شود و هفتگی ۵ میلیون دوز وارد کشور خواهد شد. با این حساب تصور می‌شود که در شهریور ماه با احتساب واکسن‌هایی که در حال حاضر در اختیار داریم، مجموعا حداقل ۲۰ میلیون واکسن در شهریور ماه و حدود ۳۰ میلیون واکسن هم با توجه به اقدامات خوبی که انجام شده در مهر ماه به دستمان می‌رسد که سرعت واکسیناسیونمان بالا خواهد رفت.

تزریق روزانه ۶۴۰ تا ۶۵۰ هزار دز واکسن

رییسی ادامه داد: در حال حاضر به طور میانگین روزانه ۶۴۰ تا ۶۵۰ هزار دز واکسن تزریق می‌کنیم و این قابلیت وجود دارد که این ظرفیت دو برابر شود. اکنون در مرحله‌ای هستیم که حدود ۲۷ میلیون دوز واکسن تزریق شده و واکسن‌های مختلفی که داشتیم اعم از سینوفارم، آسترازنکا، برکت و بهارات و اسپوتنیک، خوشبختانه اثربخشی مناسبی دارند. آمار و ارقامی که در زمینه افرادی که واکسینه شده اند، داریم، علیرغم موج دلتا که میزان سرایت بسیار بالایی دارد، میزان بستری افراد واکسینه شده، نسبت به افرادی که در همان گروه سنی واکسینه نشده اند، به طور قابل توجهی پایین‌تر است. در عین حال، تفاوتی در نوع واکسن‌هایی که تاکنون تزریق شده، مشاهده نکردیم.

عوارض واکسن در برابر عوارض ابتلا به کرونا ناچیز است

رییسی درخصوص عوارض واکسن‌های مختلف بیان کرد: هر واکسنی ممکن است عوارضی داشته باشد، اما عمدتا عوارض بسیار خفیف است. برنامه ما این است که تا اول مهرماه گزارش جامعی در زمینه عوارض واکسیناسیون تهیه کنیم. واقعا مردم باید توجه کنند که عوارض واکسن، در قبال اتفاقاتی که در ابتلا به کرونا رخ می‌دهد و میزان ابتلا و مرگ و میر و مشکلاتی که ایجاد می‌کند، بسیار ناچیز است. اصلا عوارض واکسن به حساب نمی‌آید در مقابل عوارضی که از بیماری اتفاق می‌افتد.

بهترین واکسن، اولین واکسنی است که در اختیارمان قرار بگیرد

وی تاکید کرد: باز هم این شعار مهم را تکرار می‌کنم که بهترین واکسن، اولین واکسنی است که در اختیارمان قرار بگیرد. البته یک موضوعی هم در دنیا وجود دارد که از نظر من نوعی آپارتاید از سوی شرکت‌ها و کشور‌های واکسن ساز است که برخی کشور‌های اروپایی می‌گویند که شرط ورود افراد به کشور ما تزریق این چهار واکسن است، این واقعا نوعی بی عدالتی و ظلم مضاعف است. زمانیکه یک واکسن مورد تایید است و همه دارند استفاده می‌کنند و برخی کشور‌ها آن را غیرقابل قبول بدانند، درست نیست و سازمان جهانی بهداشت کاملا مخالف این نظریه است که بیاییم پاسپورت واکسن درست کرده و بگوییم که تنها این نوع واکسن مورد تایید فلان کشور است. این موضوع حتما باید برچیده شود و باید پیگیری شود. این موضوع از سوی سازمان جهانی بهداشت هم پیگیری شده و از کشور‌های دیگر هم اقدام کردند.

وی ادامه داد: کشوری مانند چین را در نظر بگیرید که یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دز واکسن زده که فرض کنید واکسن سینوفارم بوده است. حال باید اینطور باشد که بگویند سینوفارم قابل قبول نیست و فقط واکسن مدرنا، آسترازنکا، جانسون اند جانسون و ... قبول است؟ این اصلا درست نیست و نوعی تبعیض است که سازمان ملل، سازمان جهانی بهداشت و... حتما باید در قبال این موضوع تصمیم گیری کرده و واکنش نشان دهند. در شرایطی که اکنون در دنیا پاندمی وجود دارد، پرداختن به این نوع تبعیض ها، بسیار غیرعادلانه است. واکسن‌هایی که تولید می‌شود، مورد تایید سازمان‌های غذا و دارو قرار می‌گیرد و مقالات آن چاپ می‌شود و افراد آن را تزریق می‌کنند، باید درباره این موضوع تجدید نظر شود.

واردات انبوهی از واکسن در راه است

رییسی ادامه داد: بسیار امیدواریم با واردات واکسن انبوهی که در راه است، بتوانیم سرعت واکسیناسیون را بسیار بالاتر برده و گروه‌های مدنظرمان را واکسینه کنیم. در حال حاضر گروه‌های حدود ۵۰ سال به بالا را داریم واکسینه می‌کنیم و عملا وارد فاز چهارم شده ایم. در برخی استان‌ها مانند استان‌های مرزی ۴۰ سال به بالا‌ها و در مورد عشایر کشور ۱۸ سال به بالا را واکسینه می‌کنیم. واکسیناسیون ۱۸ سال به بالای عشایر نیز مراحل پایانی را طی می‌کند. در برخی از جزایر هم ۱۸ سال به بالا‌ها واکسینه شدند. واکسیناسیون صنایع و مراکز تولیدی را هم آغاز کردیم و با سرعت گرفتن واکسیناسیون می‌توانیم گروه‌های سنی بعدی را هم تزریق کنیم.

 

منبع:ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->