ارزش بازار سرمایه در پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ از ۱۳.۶ هزار همت عبور کرد انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث همچنان معطل سازمان امور مالیاتی شرط سنی برای دریافت پروانه کسب حذف شد رشد دو برابری اعتبارات استانی و ملی بودجه خراسان رضوی در سال ۱۴۰۴ سکه ۲ میلیون تومان گران شد (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) واکنش سازمان بورس به معاملات مشکوک و دارندگان اطلاعات نهانی سهام خودروسازان امتیاز ویژه واردات کشنده برای رانندگان کامیون+ جزئیات بخشنامه نکات بهداشتی ذبح دام در عیدقربان | گوشت تازه نباید بلافاصله پس از ذبح دام مصرف شود ویدئو| خبر خوش رئیس سازمان برنامه و بودجه برای بازنشستگان کشوری عملکرد مدیران صندوق‌های اهرمی زیر ذره بین سازمان بورس تدوین طرح دوفوریتی توسط نمایندگان مجلس برای حل مشکلات کامیون‌داران نصب برچسب بدمصرفی سردر واحدهای تجاری و بانک‌ها جزئیاتی از افزایش قطعی قیمت نان قیمت طلای جهانی امروز (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) افزایش یافت قیمت خودرو در بازار امروز (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) | یک خودرو ۹۰ میلیون تومان گران شد + جدول مزایای کارمندان بر اساس عملکردشان پرداخت می‌شود | ۳ دستگاه مشمول مشخص شد پرواز‌های فرودگاه امام (ره) امروز (چهارشنبه، ۱۴ خرداد ۱۴۰۴) ۵ ساعت توقف خواهند داشت ارزش معاملات صندوق‌های طلا در بازار سرمایه به ۱.۹ همت رسید ویدئو| توضیحات سخنگوی دولت درباره تاخیر در پرداخت کالابرگ (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) عرضه خودرو در بورس کالا تنها راه حل برای رفع چالش قیمت گذاری خودرو مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (سه‌شنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۴) فروش مکمل سوخت در جایگاه‌ها ممنوع شد (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) | بازار خودرو در مسیر جهش قرار گرفت؟ بررسی قیمت آیفون‌های پرفروش در مشهد (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) قیمت کارخانه محصولات مدیران خودرو ویژه خرداد ۱۴۰۴ اعلام شد میادین تره‌بار مشهد، فردا (چهارشنبه، ۱۴ خرداد ۱۴۰۴) تعطیل است تعطیلی طلافروشی‌های مشهد تا پایان هفته + علت خریدوفروش بدون واسطه دام برای عید قربان در مشهد | قیمت امروز دام زنده چقدر است؟ (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) + مراکز مجاز ذبح بازار سهام ریخت | علت سرخ‌پوشی امروز بورس چه بود؟ (۱۳ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آیا افزایش قیمت نان و محصولات «آردبر» در راه است؟

  • کد خبر: ۷۹۷۸۵
  • ۱۶ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۳
آیا افزایش قیمت نان و محصولات «آردبر» در راه است؟
در صورت کاهش سهم یارانه آرد گندم، در سال آینده با جهش قیمتی در صنایع آردبر روبه رو خواهیم بود.

ملیحه فلاح | شهرآرانیوز؛ افزایش یا ثبات قیمت نان و دیگر محصولات آردبر در سال آینده، بستگی به میزان یارانه پرداختی دولت به آرد دارد. این جواب سوال افرادی است که وقتی چند روز قبل وزیر جهادکشاورزی از افزایش ۵۰ درصدی قیمت خرید تضمینی گندم برای سال زراعی آینده خبر داد، در ذهن خود احتمال افزایش قیمت این محصول را جویا شدند. سوال این بود که این میزان افزایش قیمت در خرید تضمینی گندم، تا چه اندازه باعث گرانی آرد و به تبع آن، نان و سایر صنایع آردبر خواهد شد؟

سیدجواد ساداتی نژاد قیمت خرید تضمینی گندم برای سال زراعی آینده را به ازای هرکیلوگرم ۷۵۰۰ تومان اعلام کرد که نسبت به قیمت ۵ هزار تومانی سال جاری، ۵۰ درصد افزایش دارد.
با وجود اعلام این موضوع، بدیهی است که این تصمیم فعلا تا پایان سال جاری بر صنایع آردبر تأثیری نمی‌گذارد. تا اینجای ماجرا افزایش ۵۰ درصدی قیمت و حمایت از کشاورزان، افزایش تولید داخل و خودکفایی در محصول راهبردی خیلی هم خوب است، اما اینکه از اول فروردین سال آینده و با آغاز فصل برداشت در مناطق جنوبی کشور، میزان جهش قیمت در صنایع آردبر مانند ماکارونی، کیک و کلوچه و... چه میزان خواهد بود، بستگی به یارانه‌ای دارد که دولت برای آرد گندم درنظر می‌گیرد.

 

اینکه می‌گوییم جهش قیمت، دلیلش استفاده این صنایع، باتوجه به نوع فعالیتشان برای تامین بخش کوچک یا بزرگی از نیازشان به آرد، از بازار آزاد است. همچنین برخی فعالان بازار از احتمال کاهش سهم دولت در یارانه آرد گندم می‌گویند که این موضوع نیز باعث افزایش قیمت حتی در محصولاتی خواهد شد که از آرد یارانه‌ای استفاده می‌کنند.

افزایش قیمت نان، فعلا منتفی است

یک سال پیگیری نانوایان برای متناسب سازی قیمت‌ها بالاخره جواب داد و حتما از افزایش قیمت نان از حدود دو ماه قبل خبر دارید. حالا مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران در پاسخ به این سوال که آیا قیمت نان در سال آینده نیز افزایش خواهد یافت، به باشگاه خبرنگاران گفته است که درحال حاضر هیچ تصمیمی به منظور افزایش قیمت نان گرفته نشده است. یزدان سیف ادامه داد: منابعی که از بودجه عمومی صرف یارانه نان می‌شود، رقم بسیار بزرگی است و توقع این است که با پرداخت یارانه، قیمت متعادل بماند.


رئیس اتحادیه نانوایان مشهد با تاکید بر اینکه فعلا تا پایان سال تغییری در قیمت نان ایجاد نخواهد شد، در توضیح بیشتر به شهرآرا می‌گوید: قیمت نان فعلا تغییری نمی‌کند. اگر دولت متناسب با این افزایش قیمت به آرد گندم یارانه پرداخت کند، تغییری در قیمت نان نخواهیم داشت، اما اگر دولت اعلام کند که باید قیمت آرد افزایش یابد، طبیعی است که قیمت نان نیز افزایش خواهد یافت.

به گفته مصطفی کشتگر، اکنون نانوایی‌های دولتی از آرد یارانه‌ای به قیمت هرکیلوگرم ۶۶۰ تومان و نانوایی‌های نیمه یارانه‌ای از آرد یارانه‌ای به قیمت هرکیلوگرم ۹۰۰ تومان استفاده می‌کنند.
او با اشاره به کاهش تخلفات گران فروشی از زمان افزایش قیمت نان ادامه می‌دهد: ما با هر تخلف در هر زمان برخورد خواهیم کرد و تا زمانی که نرخ رسمی را مراجع ذی صلاح تغییر ندهند، نانوایان نیز با همان قیمت، پخت خواهند کرد.

قیمت آرد در بازار آزاد ۹ هزار تومان می‌شود

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی کارخانجات آرد استان‌های خراسان نیز با اشاره به اینکه قیمت اعلام شده گندم برای سال زراعی آینده از قیمت جهانی گندم نیز بیشتر است، به شهرآرا می‌گوید: اکنون گندم با قیمت تقریبی ۵۶۰۰ تومان به کارخانه‌ها می‌رسد که قیمت آرد تولیدشده از آن حدود ۶۸۰۰ تومان است، با افزایش قیمت گندم به ۷۵۰۰ تومان، قیمت هرکیلو آرد در بازار آزاد به ۹۰۰۰ تومان خواهد رسید.

حسن حسینی با اشاره به اینکه قیمت گندم از فروردین ۱۴۰۱ با آغاز فصل برداشت در مناطق جنوبی کشور تغییر خواهد کرد، می‌افزاید: دولت همیشه به آرد گندم یارانه داده است، اما این افزایش قیمت ۵۰ درصدی بر روی خیلی از محصولات آردبر مانند ماکارونی، کیک، کلوچه و بیسکویت حتما اثرگذار خواهد بود؛ چون این صنایع بخشی از نیاز خود را به صورت آزاد تهیه می‌کنند. حالا باید ببینیم اصلا دولت در سال آینده می‌خواهد چقدر یارانه به آرد گندم بدهد.

سهم یارانه کم می‌شود؟

آیا دولت برای آرد گندم در سال آینده یارانه خواهد داد؟ این سوالی بود که مدیرکل اداره غله وخدمات بازرگانی خراسان رضوی پاسخ آن را سخت می‌داند و به شهرآرا می‌گوید: من احتمال می‌دهم که سهم یارانه دولتی برای آرد گندم در سال آینده کم شود. حمید نوری می‌افزاید: هنوز نرخ تضمینی گندم اعلام نشده است و باید شورای اقتصاد آن را اعلام کند و فعلا فقط وزیر جهادکشاورزی این موضوع را مطرح کرده اند و تا مصوبه شورای اقتصاد نیاید، قیمت واقعی گندم اعلام نخواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->