اختتامیه سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی در مشهد برگزار شد تمهیدات ترافیکی روز ارتش در مشهد مقدس (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) بازدید سرزده شهرآرا از بیمارستان خاتم‌الانبیا(ص) مشهد | بیمارستان چشم‌پزشکی نیاز به دیده‌شدن دارد آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟  همکاری دستگاه‌های مسئول برای کاهش اثرات گردوغبار در سطح ملی و منطقه‌ای اختصاص ۴۰ چمن مصنوعی برای مدارس شهرستان‌های مشهد و کلات ۲۷۰ هزار قوطی شیرخشک در نیشابور توزیع شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) چه عواملی سقط جنین را در کشور به مرز بحران رسانده است؟ شناسایی ۵۰ خانه ثبت ملی و احیای ۱۷ خانه تاریخی در مشهد راه‌اندازی اپلیکیشن «صدقه من» برای تسهیل پرداخت‌های خیریه استرداد متهم خیانت در امانت ۱۲ کیلوگرم طلا به کشور مهلت سنجش سلامت نوآموزان، پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش دما و بارش برف در مناطق کوهستانی و سردسیر استان دزدی چند‌میلیاردی از برادر وجود ۸ میلیون مددجوی بهزیستی در کشور هشدار سازمان نظام پزشکی درباره قرص‌های لاغری با چاشنی اعتیاد معرفی یک ترکیب معجزه‌گر مؤثر برای چاقی کودکان پزشکی خانواده از روستا‌ها آغاز می‌شود فیش حقوقی فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی بدون افزایش حقوق صادر شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) پیام تبریک رئیس شورای عالی استان‌ها در پی موفقیت و قهرمانی‌های تیم المپیک دانش‌آموزی قتل هولناک زن ۱۸ساله به دست شوهر، بعد از ۴ سال فاش شد ۱۳ درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت، با نوشیدن یک لیوان نوشابه تداوم روند کاهش دما در کشور تا شنبه (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | پیش‌بینی بارش برف و باران در خراسان رضوی و ۱۱ استان دیگر آیا سرکه سیب برای کاهش وزن مؤثر است؟ مصرف قارچ سمی ۶۳ نفر را مسموم و یک نفر را به کام مرگ کشاند خسارت تگرگ به ۲۵۵ هکتار از باغ‌های فریمان در خراسان رضوی (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) معاون رئیس جمهور: مسئله آلودگی هوا باید در اولویت دولت باشد انصاری: نیازمند پیگیری چالش‌های معاینه فنی خودرو‌ها برای کنترل آلودگی هوا هستیم ایران مقصدی مناسب برای گردشگران اندونزیایی است | بررسی موضوع خواهرخواندگی میان دو کشور دژ دفاعی الموت در آستانه جهانی شدن راز پزشک قاتل برملا شد | قتل ۱۵ بیمار طی ۴ سال
سرخط خبرها

جزئیات جدید از بزرگ شدن حفره لایه اُزن

  • کد خبر: ۸۰۹۹۵
  • ۲۶ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۲
جزئیات جدید از بزرگ شدن حفره لایه اُزن
محققان هشدار می‌دهند که امسال حفره لایه اُزن در نیمکره جنوبی زمین، بزرگتر از اندازه قطب جنوب شده است و دلیل آن کاملاً مشخص نیست.

به گزارش شهرآرانیوز، لایه ازن هر سال در فاصله زمانی میان ماه های سپتامبر و اکتبر در منطقه قطب جنوب تخلیه می شود و اندازه حفره آن به حداکثر خود می رسد.

بر اساس تازه ترین گزارش های علمی، اندازه این حفره هفته گذشته «به میزان قابل توجهی» افزایش یافته است و اکنون ۷۵ درصد بزرگتر از حفره های قبلی لایه ازن در این زمان از فصل از سال ۱۹۷۹ شده است .

محققان سرویس «نظارت بر جو کوپرنیکوس» (CAMS) تحولات لایه ازن را از طریق مدل سازی کامپیوتری و رصدهای ماهواره ای ، شبیه به پیش بینی آب و هوا ، زیر نظر دارند. آنها گفتند که از روز گذشته ، این حفره مساحتی در حدود ۸.۸ میلیون مایل مربع (۲۳ میلیون کیلومتر مربع) را پوشانده است. 

این در حالی است که در سال هایی که شرایط آب و هوایی معمولی دارد، اندازه این حفره به طور معمول به حداکثر مساحت حدود ۸ میلیون مایل مربع (۲۰.۷ میلیون کیلومتر مربع) می رسد. با وجود این نوسانات طبیعی، کارشناسان انتظار دارند که این حفره در واکنش به محدودیت های استفاده از مواد شیمیایی از بین برنده ازن که در سال ۱۹۸۷ اعمال شد، تا سال ۲۰۵۰ به طور دائمی بسته شود ،

«وینسنت-هنری پوچ» ، سرپرست سرویس نظارت بر جوی کوپرنیک ، گفت: پیش بینی ها نشان می دهد که حفره لایه ازن امسال به حفره ای بزرگتر از حد معمول تبدیل شده است و ما به دنبال یک حفره ازن بسیار بزرگ و بالقوه عمیق هستیم.

سال گذشته نیز اوج حفره ازن در اوایل اکتبر به ۲۴ میلیون کیلومتر مربع رسید که بزرگتر از سال پیش بود.

در حقیقت ، اندازه گیری های ماهواره Copernicus Sentinel-۵P نشان داد که حفره سال گذشته لایه ازن نیز یکی از بزرگترین و عمیق ترین حفره های سال های اخیر بود و مساحت آن به ۹.۷ میلیون مایل مربع (۲۵ میلیون کیلومتر مربع) رسید.

طبق اعلام سازمان فضایی اروپا ، حفره سال گذشته لایه ازن توسط «گرداب قطبی قوی ، پایدار و سرد» ایجاد شد که به طور مداوم دمای لایه ازن را بر روی قطب جنوب کاهش می داد.

به نظر می رسد تکامل حفره ازن امسال در مسیر مشابهی در حال پیشرفت است ، زیرا اکنون اندازه این حفره برای این زمان از فصل ۷۵ درصد بزرگتر از حفره های لایه ازن از سال ۱۹۷۹ شده است.

ازن حدود ۱۱ تا ۴۰ کیلومتر (هفت تا ۲۵ مایل) بالاتر از سطح زمین ، در استراتوسفر وجود دارد. ازن یک سپر گازی است که مانند «کرم ضد آفتاب برای کره زمین» عمل می کند ، اشعه ماوراء بنفش مضر خورشید را که می تواند باعث آسیب چشم ، سرکوب سیستم ایمنی و سرطان پوست و نیز آسیب به گیاهان و حیات دریایی شود، جذب می کند.

لایه اُزن پرتوهای پرانرژی فرابنفش را جذب کرده و آن‌ها را به شکل پرتوهای فروسرخ درمی‌آورد و به سطح زمین می‌فرستد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->