توافق آذربایجان و ارمنستان برای واگذاری زنگزور به آمریکا مذاکرات ایران و FATF کلید خورد حملات پهپادی موفقیت آمیز انصارالله به سرزمین‌های اشغالی (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) استقبال از پاشینیان و علی‌اف توسط ترامپ در بدو ورود به کاخ سفید + فیلم وزیر اقتصاد از طرح دو فوریتی مناطق آزاد خبر داد همه چیز درباره خبر خوش رییس جمهور برای دارندگان سهام عدالت در هفته دولت (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) توضیحات وزارت خارجه پاکستان درباره سفر پزشکیان | موضع اسلام آباد درباره اسرائیل مشخص است سخنگوی وزارت خارجه: طرح اشغال نظامی غزه نشانه نیت رژیم صهیونیستی برای نسل‌کشی در فلسطین است با وجود تلاش‌های آمریکا برای ممانعت؛ شورای امنیت سازمان ملل درباره طرح اشغال غزه تشکیل جلسه می‌دهد تأکید معاون رئیس‌جمهور بر تأمین حقوق و آزادی‌های حرفه‌ای خبرنگاران شهید زنده حادثه هفتم تیر در سبزوار به دیار باقی شتافت (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) واکنش دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس به تصمیم تل‌آویو برای اشغال شهر غزه: اسرائیل امنیت و ثبات منطقه را تهدید می‌کند شهادت ۲۶ نفر دیگر در غزه | ۴ نفر بر اثر گرسنگی جان باختند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) بلژیک سفیر رژیم صهیونیستی را احضار کرد عربستان طرح اشغال غزه را محکوم کرد آیت‌الله علم‌الهدی: خبرنگاران خط مقدم جبهه دفاع از ایران هستند کره شمالی برای مذاکره با آمریکا شرط گذاشت ترکیه به طرح نتانیاهو علیه غزه واکنش نشان داد یکی از رهبران جبهه مردمی فلسطین در لبنان ترور شد عارف: خبرنگاری با سختی‌های متعدد و متنوعی رو‌به‌رو است فریاد ترامپ بر سر نتانیاهو ۳۰ حمله پهپادی اوکراین به روسیه دفع شد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) رژیم صهیونیستی مدعی شلیک ۲ پهپاد از سمت یمن شد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) جایزه ۵۰ میلیون دلاری آمریکا برای بازداشت رئیس جمهور ونزوئلا ۱۰ هزار نفر از مردم سوریه از زمان سقوط حکومت بشار اسد کشته شدند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) کابینه رژیم صهیونیستی با اشغالگری در غزه موافقت کرد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) سقوط هواپیمای امداد در حومه پایتخت کنیا| ۶ نفر کشته شدند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

رایزنی چین و ناتو درباره افغانستان

  • کد خبر: ۸۲۲۷۴
  • ۰۷ مهر ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۲
رایزنی چین و ناتو درباره افغانستان
«وانگ یی» وزیر خارجه چین و «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو درباره افغانستان و برخی دیگر از موضوعات رایزنی کردند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ وزیر خارجه چین و دبیرکل ناتو طی یک دیدار تصویری و مجازی درباره افغانستان و اختلاف نظرهای پکن با این ائتلاف نظامی غربی صحبت کردند.

منابع رسانه‌ای گزارش دادند، در بحبوحه اختلاف نظرهای طولانی مدت پکن و ناتو، دیپلمات ارشد چین با دبیرکل این ائتلاف نظامی تحت رهبری آمریکا درخصوص اوضاع افغانستان رایزنی کرد.

آسوشیتدپرس در این باره نوشته است که وزارت خارجه چین روز سه شنبه (امروز) در بیانیه‌ای اعلام کرد، رایزنی وانگ یی وزیر خارجه این کشور با ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو «مثبت و سازنده» بود.

این وزارتخانه اعلام کرد، در این رایزنی که روز گذشته از طریق تماس مجازی و تصویری انجام شد دو طرف روی «موضوعات مورد نگرانی مشترک» تمرکز کردند.

پکن اعلام کرد که وانگ یی و استولتنبرگ توافق کردند «استاندارد گفت‌و‌گو را برای پیشبرد همکاری عملی» بین چین و ناتو در موضوعاتی از جمله مبارزه با تروریسم، مبارزه با دزدی دریایی، امنیت سایبری و حفظ صلح بین‌المللی بالا ببرند.

وزارت خارجه چین و دیگر مقام‌های پکن توضیحات بیشتری درباره رایزنی وزیر خارجه این کشور با دبیرکل ناتو ارائه نداد.

چین که مرز مشترک کوچکی با افغانستان دارد، برای مدت مدید مخالف حضور نیروهای آمریکا و ناتو در افغانستان بوده اما «از ثبات نسبی ایجاد شده در نتیجه این حضور نفع برده است.

این رسانه آمریکایی افزود: «این کشور (چین) به شدت از خروج پر هرج و مرج ایالات متحده (از افغانستان) که راه را برای رسیدن طالبان به قدرت باز کرد انتقاد کرده و آن را عجولانه و غیرمسئولانه خوانده است».

مطابق بیانیه مطبوعاتی روز دوشنبه ناتو، ینس استولتنبرگ به وزیر امور خارجه چین اعلام کرد که ائتلاف ناتو به افغانستان رفت تا مطمئن شود این کشور دیگر به عنوان پناهگاه تروریست‌ها عمل نمی‌کند.

بنا بر این بیانیه، دبیرکل ناتو به وزیر خاره چین افزود که از سال ۲۰۰۱ (آغاز ماموریت ناتو و آمریکا در افغانستان) هیچ حمله‌ای علیه چین یا کشورهای عضو ناتو انجام نشده است.

استولتنبرگ همچنین در صحبت با وزیر خارجه چین، بر اهمیت «رویکرد هماهنگ بین‌المللی از جمله با کشورهای منطقه، برای پاسخگو کردن طالبان در قبال تعهدات خود در مقابله با تروریسم و حمایت از حقوق بشر به ویژه حقوق زنان» تأکید کرد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس در پایان گزارش خود از رایزنی وزیر خارجه چین و دبیرکل ناتو به مواضع پکن در قبال افغانستان با توجه به تسلط طالبان اشاره کرد.

این رسانه آمریکایی نوشت: «چین سفارت خود را در کابل باز نگه داشته و گفت‌و‌گو با گروه طالبان را حفظ کرده است و در ماه جولای میزبان هیات طالبان به رهبری ملاعبدالغنی برادر بود».

وانگ یی وزیر خارجه چین در دیدار ماه جولای با ملا عبدالغنی برادر در پکن، طالبان را «یک نیروی نظامی و سیاسی محوری در افغانستان» خواند و گفته بود که «انتظار می‌رود (طالبان) نقشی مهم در فرایند صلح، آشتی و بازسازی (در افغانستان) ایفا کند».

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->