آیت‌الله علم‌الهدی در بازدید از ایستگاه مترو باب‌الجواد(ع): قطارشهری مشهد، مصداق عینی خدمت به مردم است | گره‌گشایی مترو مشهد از مسئله پارکینگ زائران رئیس‌جمهور: گسترش روابط همه‌جانبه با آفریقا را در دستورکار دولت قرار می‌دهیم ابراز هم‌دردی مقامات کشور‌های منطقه با مردم و دولت ایران، درپی وقوع حادثه در اسکله شهید رجایی بندرعباس تأکید عارف بر درمان هرچه سریع‌تر مصدومان حادثه انفجار در بندر رجایی | ائتلاف جنوبِ جهانی، ائتلافی برای طراحی نظمی نو وزیر کشور از مهار ۸۰ درصدی حریق بندر شهید رجایی خبر داد ۱۵ خبرنگار فلسطینی در سه‌ماهه نخست ۲۰۲۵ به شهادت رسیدند ارتش یمن مجدداً پایگاه نظامی در جنوب فلسطین اشغالی را هدف قرار داد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) سالاری: تاکنون درخشش قابل‌قبولی را از تیم مذاکره‌کننده ایرانی شاهد بوده‌ایم نمایندگان حماس قاهره را ترک کردند وزیر دفاع پاکستان: ما آغازگر جنگ با هند نخواهیم بود قالیباف: مجلس گزارشی دقیق درباره حادثه انفجار بندر شهید رجایی به مردم ارائه می‌دهد تلاش هواپیمای ایلوشین سپاه برای اطفای حریق در بندر شهید رجایی سخنگوی دولت از کنترل شرایط در بندر شهید رجایی خبر داد شعاری که دارد به صاحبانش برمی‌گردد مجروح شدن ۸ غیرنظامی در پی حملات آمریکا به یک منطقه مسکونی در پایتخت یمن (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) شهباز شریف از اعلام آمادگی ایران برای کمک به تنش‌زدایی میان پاکستان و هند استقبال کرد پیام تسلیت و همدردی امیر قطر با رئیس جمهور در پی انفجار بندر شهید رجایی (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) بیانیه وزارت خارجه عربستان: آماده کمک به برادران ایرانی هستیم پزشکیان: صلح و اعتماد، گم‌شده‌های امروز بشر هستند قتل نمازگزاری در فرانسه با ده‌ها ضربه چاقو واکنش ترامپ به حملات اخیر روسیه به کی‌یف یمن به ۲ هدف راهبردی در یافا و عسقلان و ناو‌های آمریکایی حمله پهپادی کرد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) با تحلیل شرایط، احساسی عمل نکنیم توضیحات عراقچی در پایان دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا+ فیلم زمان و مکان دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا مشخص شد دور سوم مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا به پایان رسید (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ادامه امدادرسانی برای حادثه انفجار بندر شهید رجایی (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) دستور رئیس جمهور پزشکیان برای بررسی وضعیت و علل حادثه بندر شهید رجایی (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

هشدار آخرین یهودی افغانستان به اسرائیل: به آمریکا اعتماد نکنید

  • کد خبر: ۸۲۲۷۹
  • ۰۷ مهر ۱۴۰۰ - ۱۸:۳۵
هشدار آخرین یهودی افغانستان به اسرائیل: به آمریکا اعتماد نکنید
آخرین یهودی افغانستان که اوایل ماه جاری میلادی این کشور را ترک گفت، به اسرائیل هشدار داده که نمی‌تواند به آمریکا اعتماد کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ به نوشته روزنامه تایمز آو اسرائیل، زبلون سیمینتوف ۶۲ ساله و متولد هرات، آخرین یهودی افغانستان که در پی تصرف کابل به دست طالبان در ۱۵ اوت سال جاری میلادی از این کشور گریخته به شبکه خبری Kan گفت، وقتی طالبان کابل را گرفت، چاره‌ای جز فرار از افغانستان نداشت.

وی که از طریق یک مترجم با این شبکه خبری صحبت می‌کرد، نگفت که در کدام کشور به سر می‌برد.

اخیرا گزارش شد که وی به شرط به همراه بردن تعدادی از همسایگانش، حاضر به ترک کابل شد و امکان خروج آنان از افغانستان به مقصد یک کشور همسایه را یک بازرگان یهودی فراهم کرد.

زبلون سیمینتوف ادامه داد: هر روز خطرناک بود. من از کنیسه برای چندین سال حفاظت می‌کردم و دیگر گزینه دیگری نداشتم.

در مورد سرنوشت کنیسه کابل، او معتقد است که طالبان این عبادتگاه را تخریب نخواهند کرد و ساختمان کنیسه باقی خواهد ماند.

سیمینتوف همچنین خروج بی نظم آمریکا از افغانستان را در اوت سال جاری میلادی پس از ۲۰ سال حضور در این کشور مورد انتقاد قرار داد و گفت که این اقدام باعث برگشتن طالبان در راس قدرت شده و هزاران خارجی و متحد افغان که تلاش می‌کردند تا افغانستان را ترک کنند، در این کشور مانده‌اند.

وی ادامه داد: به اسرائیل باید بگویم که به آمریکا تکیه نکنید. آمریکا و جامعه بین‌الملل خونریزی را به افغانستان آوردند. آنها صلح به این کشور نیاوردند و شهروندانش را در این شرایط تنها گذاشته‌اند.

سیمینتوف با وجود انتقادها همچنین گفت که تمایل دارد تا به آمریکا برود اگرچه این روند شامل بروکراسی و سختی‌های زیاد است.

یک تاجر به نام "موتی کاهانا" به سیمینتوف برای خروج از افغانستان کمک کرده بود، به شبکه خبری مذکور گفت، مقام‌های اسرائیلی تلاش کردند تا کمک کنند اما این اقدام، به سرعت صورت نگرفت.

سیمینتوف همچنین گفت که می‌خواهد به اسرائیل برود تا با دوستانش ملاقات کند و ادامه داد: اگر صلح در افغانستان برقرار شود، من به این کشور برمی‌گردم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->