مهلت چند هفته‌ای اولیای دم به قاتل فرزندشان قصاص؛ مجازات قتل زن میانسال بعد از رابطه نامشروع سامانه‌های الکترونیکی ثبت اسناد فردا (دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است چند منبع مهم آلودگی هوا در خانه را بشناسید تعطیلی واحدهای قضایی استان تهران در روز دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳) ظفرقندی خبر داد: استقبال کمرنگ پزشکان از تخصص‌های داخلی و جراحی بایدها و نبایدهای گرم کردن غذا در مایکروویو سازمان غذاودارو هشدار داد: خطر تشدید کبد چرب با مصرف داروهای مسکن و گیاهی نامعتبر برخورد ۲ پراید در خواف پنج مصدوم برجای گذاشت (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرایط رانندگی با گواهینامه ایرانی در عراق اعلام شد آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم
سرخط خبرها

اختلالات خلقی با تغییر فصل‌ها + درمان

  • کد خبر: ۸۳۷۰۶
  • ۲۰ مهر ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۹
اختلالات خلقی با تغییر فصل‌ها + درمان
تغییرات فصل‌ها تغییرات قابل توجهی بر خلق و خوی انسان‌ها دارد به طوریکه میزان تنش و افسردگی در فصل‌های پاییز و زمستان بیشتر دیده می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، بسیاری از مردم می‌دانند که شروع فصل پاییز یعنی آغاز فصل آنفلوانزا و سرماخوردگی، اما کمتر کسی می‌داند که شیوع بسیاری از بیماری‌های دیگر نیز وابسته به فصول است. بازگشت به زندگی «عادی» در این مرحله از همه‌گیری هم مزید بر علت است.  

نشریه ایندیپندنت در مقاله‌ای در این باره آورده است: متخصصان سلامت روان یادآور می‌شوند که میلیون‌ها نفر در یک سال و نیم گذشته از خانه کار کردند و سبک زندگی آن‌ها در زمستان گذشته مثل سال‌های قبل نبود. همه‌گیری کرونا به معنی عدم اجبار به انتظار کشیدن برای وسیله نقلیه عمومی در سرمای گزنده یا بیدار شدن در تاریکی اول صبح بود؛ بنابراین جای تعجب نیست که برای بسیاری از ما،  پاییز و زمستان امسال بیش از سال‌های گذشته، دلگیر و سخت خواهد بود.

استیون باکلی، مدیر اطلاعات موسسه ذهن در انگلیس (Mind) می‌گوید: این‌که مردم با تغییر فصل احساس افسردگی کنند امری معمول است به ویژه امسال که تابستان ما را کاملا احیا نکرد.

اما او هشدار می‌دهد که میان قدری ناراحتی و افت خلق و ابتلا به نوعی اختلال جدی موسوم به اختلال عاطفی فصلی (اس‌اِی‌دی) تفاوت بسیاری وجود دارد. کارشناسان می‌گویند که از هر ۱۰۰ نفر در انگلیس سه نفر در مرحله‌ای از زندگی دچار این عارضه می‌شوند.  

اگر دچار «اس‌ای‌دی» هستید، تغییر فصل تاثیر بسیار عمیق‌تری روی حالات و میزان انرژی شما دارد.  

باکلی می‌گوید: بسیاری از مردم با تابش آفتاب و روز‌های بلندتر احساس شادی و انرژی بیشتری می‌کنند. اما اگر دچار عارضه اختلال عاطفی فصلی هستید، تغییر فصل تاثیر بسیار عمیق‌تری بر حالات و میزان انرژی فرد دارد که به افسردگی انجامیده و پیامدی جدی بر زندگی رومزه دارد.

"سیستم درمان عمومی انگلیس" در میان فهرست عوارض معمول اختلال عاطفی فصلی به حالت غم و بدخلقی، عدم اعتماد به نفس، گریه، انزواطلبی، از دست دادن توانایی لذت بردن از فعالیت‌ها و احساس ناامیدی و گناه اشاره کرده است.

مبتلایان به اختلال عاطفی فصلی همچنین دچار سستی، از دست دادن تمرکز، خواب طولانی و افزایش اشتها می‌شوند. برخی از آن‌ها این عوارض را پی‌درپی با دوره‌های «شیدایی» (مانیا) تجربه می‌کنند که در طول آن بسیار خوشحال، پرانرژی و معاشرتی می‌شوند.

پس فردی که دچار اختلال عاطفی فصلی است چه باید بکند تا فصل پاییز را بهتر پشت سر بگذارد؟

- بیرون بروید

باکلی می‌گوید راهپیمایی به ویژه در حوالی نیمه روز یا در روز‌های روشن و آفتابی می‌تواند در کاهش عوارض موثر باشد.

وی تاکید کرد: نظرخواهی اخیر ما از افرادی که دچار مشکلات روانی و خلقی هستند نشان داده که گذراندن وقت در فضای آزاد، محبوب‌ترین روش برای تطبیق با تغییرات و فشار‌های ۱۸ ماه گذشته است. گذراندن وقت در پارک و باغ یا نشستن کنار پنجره حتی می‌تواند موثر باشد.

- فعالیت کنید

فعالیت جسمی می‌تواند در بهبود حال شما و افزایش انرژیتان بسیار موثر باشد. این فعالیت لزوما نباید شدید و خسته‌کننده باشد. کار‌های خانه، باغبانی یا قدم زدن آرام همه می‌توانند مفید باشند. تحقیقات نشان داده که ورزش در هوای آزاد مثل دویدن یا دوچرخه‌سواری می‌تواند در درمان افسردگی‌های روانی خفیف تا متوسط  مانند دارو‌های افسردگی موثر باشد.

- در حال زندگی کنید

متخصصان می‌گویند: مهم است تلاش کنید در حال زندگی کنید و به ویژه هنگامی که در فضای باز هستید به اطرافتان توجه داشته باشید. هنگام قدم زدن از زیبایی برگ‌ها و تغییر رنگ آن‌ها یا آبی آسمان لذت ببرید. هرچند این عمل در صورتی که زمستان را دشوار می‌بینید مشکل است، اما تغییر برخوردتان از ناراحتی به سپاس از زیبایی، معجزه می‌کند.  

این کارشناسان توصیه می‌کنند اگر تغییر حالات، افکار و رفتارتان بیش از دو هفته طول کشید، با پزشکتان مشورت کنید. پزشک می‌تواند شما را در جریان کمک‌ها و امکانات حمایتی موجود گذاشته یا برایتان درمان‌هایی از جمله مشاوره روانی یا «درمان شناختی‌ـ‌رفتاری» یا در موارد جدی دارو تجویز کند.  

منبع: آخرین خبر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->