شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود برگزاری همایش روز روان‌شناس و مشاور در مشهد | ارتقای سلامت جامعه باعث تشخیص روان‌شناس‌نما‌ها می‌شود انفجار گاز در نیشابور، یک کشته و یک مصدوم بر جای گذاشت (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) رییس سازمان حج و زیارت: میانگین سن حجاج امسال ۵۷ سال است جمع آوری و دستگیری ۲۸۶ معتاد و خرده فروش در مشهد طی سال جاری (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) افزایش نسبی دما در غالب مناطق کشور تا اواسط هفته آتی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) تالاب جازموریان جان دوباره گرفت ۳ پیشنهاد برای افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی | افزایش ۳۵درصدی باید لحاظ شود نزاع دسته جمعی در پل قویون ارومیه+ فیلم سیل بیش از ۲۶۰۰ نفر از مردم را گرفتار کرد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) کنکور سراسری ۱۴۰۳ در خراسان‌جنوبی دوباره برگزار می‌شود آغاز رقابت داوطلبان گروه علوم تجربی در نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ تغییر مسیر پرواز تهران- زاهدان- مشهد مذاکرات مزدی کانون بازنشستگان تامین اجتماعی ادامه دارد| مبنای افزایش حقوق کدام قانون است؟ (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) سیلاب به سنگان خواف رسید سلامت روان ایرانی‌ها پایش می‌شود پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم مشاغل ذهنی خطر زوال عقل را کاهش می‌دهند نحوه اضافه کردن دوران سربازی به سوابق بیمه تامین اجتماعی اعلام شد تخلیه برخی از روستا‌های زیرکوه در خراسان‌جنوبی به‌علت سیلاب + عکس (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

چگونه گوش های خود را تمیز کنیم؟

  • کد خبر: ۸۴۲۳۴
  • ۲۴ مهر ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۰
چگونه گوش های خود را تمیز کنیم؟
برخی از افراد برای تمیز کردن گوش خود روی گوش پاک کن قسم می خورند و برخی دیگر اذعان می دارند شمع پاکسازی گوش راه مناسبی است. شاید شما یکی از افرادی باشید که به تمیز کردن گوش های خود اعتقادی ندارد. در مورد تنها چیزی که پزشکان همه روی آن توافق دارند این است که از فرو کردن هر چیزی داخل گوش های خود خودداری کنید.

به گزارش شهرآرانیوز، گوش های انسان به طور معمول خود را به خوبی تمیز می کنند و نیازی به مراقبت اضافی ندارند. تنها دلیل برای تمیز کردن آنها نرم کردن یا برداشتن جرم گوش از قسمت بیرونی مجاری گوش است. در صورت تمایل برای انجام این کار باید بدانید چگونه این کار را با دقت انجام دهید.

چرا گوش ها جرم تولید می کنند؟

وسوسه برای تمیز کردن گوش ها وجود ماده ای به نام سرومن است که به طور معمول جرم گوش نامیده می شود. تولید جرم گوش توسط بدن امری طبیعی است در واقع به محافظت و روغن کاری گوش ها کمک می کند. در صورت عدم وجود جرم گوش به احتمال زیاد گوش ها خارش دار و خشک می شوند.

جرم گوش حتی دارای خواص ضد باکتریایی است یعنی گوش خود تمیز می شود. جرم گوش مانند فیلتر برای گوش ها عمل می کنند، چیزهای مضر مانند خاک و گرد و غبار را دور نگه می دارد و آنها را برای جلوگیری از نفوذ آن به عمق گوش به دام می اندازد.

جویدن و حرکت دادن فک به انتقال جرم قدیمی از کانال گوش به دهانه گوش کمک می کند. آنجاست که اغلب خشک شده و می افتند، اما جرم گوش در قسمت عمقی کانال گوش ایجاد نمی شود بلکه در قسمت بیرونی تولید می شود.

بنابراین تنها دلیلی که باعث مسدود شدن جرم گوش در پرده گوش می شود این است که سعی کرده اید گوش های خود را با گوش پاک کن یا چیزی شبیه به آن تمیز کرده و موم را به عمق بیشتری هل دهید. استفاده از گوش پاک کن یا فرو کردن اجسام نوک تیز داخل گوش مشکلات جدی دیگری را ایجاد می کند:

عفونت
پارگی پرده گوش
کاهش شدید شنوایی

آیا باید گوش های خود را تمیز کنید؟

در حالت ایده آل نه؛ مجرای گوش نباید تمیز شود، اما در صورت تجمع بیش از حد جرم گوش که باعث بروز علائم می شود یا پزشک را از انجام معاینه مناسب گوش باز می دارد. این بدان معناست که جرم گوش به طور کامل کانال گوش را پر کرده و یک یا هر دو گوش را تحت الشعاع قرار می دهد. علائم تاثیر سرومن عبارتند از:

درد یا احساس پری در گوش
ایجاد احساس مسدود شدن گوش
از دست دادن جزئی شنوایی که با گذشت زمان تشدید می شود
زنگ زدن در گوش معروف به وزوز گوش
خارش، ترشح یا استشمام بو از گوش
سرفه

این نوع ایجاد جرم گوش نادر است، اما احتمال وقوع آن وجود دارد. در صورت تجربه هر یک از علائم ذکر شده در بالا تصور نکنید جرم گوش مشکل ساز است. به پزشک مراجعه کنید وی ضمن معاینه گوش ها علت بروز علائم را تشخیص می دهد. پزشک با دستگاه خاصی داخل مجرای گوش را بررسی کرده و هرگونه جرم گوش را با وسایل کوچک با شیوه مکش یا شستشو خارج می کند.

بایدها و نبایدهای تمیز کردن گوش ها

اگر مشکل شما جدی نیس ، اما احساس تجمع بیش از حد جرک داخل گوش خود دارید می توانید قسمت بیرونی گوش خود را به آرامی تمیز کردهکه برای انجام این کار فقط از یک دستمال استفاده کنید، همچنین می توانید چند قطره روغن بچه، هیدروژن پراکسید، روغن معدنی یا گلیسیرین را برای نرم شدن جرم گوش خود استفاده کنید یا کیت پاک کننده جرم گوش هم قابل استفاده است.

علاوه بر گوش پاک کن یا هر وسیله کوچک یا نوک تیز دیگر از شمع پاکسازی گوش نیز برای تمیز کردن گوش خود استفاده نکنید. مطالعات نشان می دهند موثر نیستند و حتی آسیب زا هم هستند. این شمع های توخالی در مجرای گوش قرار داده شده سر روشن ‌نشده آن را داخل گوش می‌گذارند. کمی آن را می‌چرخانند تا شمع سر جای خود در کانال گوش محکم شود. پس از اینکه شمع سر جایش قرار گرفت فرد صدای سوختن شمع را می‌شنود، اما سازمان غذا و داروی آمریکا دریافت این گزینه می تواند باعث سوختگی و حتی سوراخ شدن داخل گوش شود.

منبع: مجله پزشکی دکتر سلام

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->