افزایش ۴۰ درصدی صادرات به افغانستان در ۲ ماه نخست سال ۱۴۰۳ طرح «از مزرعه تا سفره» با هدف تامین کالا‌های پر مصرف مردم در مشهد اجرا می‌شود قیمت موبایل یک روز پیش از انتخابات به چقدر رسید؟ (۱۴ تیر ۱۴۰۳) طلا و سکه در مشهد چند؟ (۱۴ تیر ۱۴۰۳) قیمت امروز طلا، سکه، دلار، ارز دیجیتال (۱۴ تیر ۱۴۰۳) | دلار در کانال ۶۰ هزار تومان یک روز قبل از انتخابات برخورد با مشاوران املاک قانون‌گریز در مشهد (۱۴ تیر ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۱۴ تیر ۱۴۰۳) | تویوتا لوین ۳.۳ میلیارد تومان تعیین سقف اجاره‌بهای مسکن به کمک مستأجران آمد قیمت امروز خودرو‌های ایرانی (۱۴ تیر ۱۴۰۳) طلای جهانی خیز برداشت (۱۴ تیر ۱۴۰۳) سقف اجاره بها در مشهد؛ ۲۵ درصد | میزان افزایش قانونی اجاره بها در مشهد معادل ۷۰ درصد تورم خرداد خراسان رضوی است گزارشی از نمایشگاه تخصصی معدن و زمین شناسی در مشهد ایران خودرو تعدادی از خودرو‌های خود را به روش مزایده به فروش می‌رساند + جزئیات متوسط قیمت مسکن در تهران اعلام شد میوه را امروز گرانتر از این قیمت‌ها نخرید (۱۴ تیر ۱۴۰۳) ماجرای حذف متقاضیان مسکن ملی چه بود؟ هفته آینده، آخرین مهلت انتخاب خودرو‌های وارداتی (۱۴ تیر ۱۴۰۳) جریمه شرکت مشهدی به‌علت اجرا‌نکردن تعهدات ارزی اظهارنظر‌های بورسی جلیلی و پزشکیان در آخرین مناظره چه بود؟ دولت سیزدهم ساخت بیش‌از ۱۸۰ هزار واحد مسکونی در خراسان‌رضوی را عملیاتی کرد قیمت گوشت مرغ در بازار مشهد کاهشی است (۱۳ تیر ۱۴۰۳) بورس، سبزپوش به استقبال انتخابات رفت | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۳ تیر ۱۴۰۳) طلا و سکه در مشهد ارزان شد (۱۳ تیر ۱۴۰۳) | کاهش ۷۰۰ هزار تومانی سکه امامی با مبلغ ۷ تا ۱۰ میلیون تومان، از کدام موبایل‌ها می‌توان خرید؟ (۱۳ تیر ۱۴۰۳) وام ۸۰۰ میلیون تومانی مسکن ابلاغ شد (۱۳ تیر ۱۴۰۳) | اقساط وام جدید ۸۰۰ میلیونی مسکن چقدر است؟ آیین‌نامه جدید آرامستان‌های کشور ابلاغ شد | تغییر در نحوه حمل متوفی و صدور گواهی فوت
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

بی‌کیفیتی نهاده‌های دانی هم به مشکلات مرغداران اضافه شد

  • کد خبر: ۸۵۰۵۷
  • ۰۱ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۱
بی‌کیفیتی نهاده‌های دانی هم به مشکلات مرغداران اضافه شد
بازار مرغ تحت‌تأثیر کمبود نهاده‌های دانی دوباره متشنج شد و با افزایش قیمت این محصول از سوی دولت، تا حدودی از التهاب آن کاسته شد؛ اما مرغداران هنوز در تأمین نهاده دانی با مشکل مواجه‌اند. در کنار این موضوع، بی‌کیفیتی نهاده دانی هم به مشکلات آن‌ها اضافه شده است.

طنین همتی|شهرآرانیوز، شرکت پشتیبانی امور دام کشور قیمت مرغ برای عمده‌فروشی را کیلویی ٢٩ هزار تومان و برای مصرف‌کننده نهایی ٣١ هزار تومان تعیین کرده است. بر این اساس قیمت مرغ زنده نیز نزدیک به ٢١ هزار تومان است.
بازار مرغ و تخم‌مرغ به‌گفته مرغداران بازار شکننده‌ای است و نابسامانی در هر یک از مؤلفه‌های تولید، چرخه تولید تا توزیع مرغ را با مشکل مواجه می‌کند. همچنین، به‌محض اینکه تأمین نهاده دانی برای مرغدار در برهه‌ای با مشکل مواجه شود، تولید هم به مشکل بر می‌خورد.
دبیر اتحادیه مرغداران خراسان رضوی با بیان اینکه مشکلات در بخش تأمین نهاده‌های دانی همچنان برقرار است، گفت: بی‌کیفیتی خوراک مرغ هم به مشکلات مرغدار اضافه شده است. برای مثال حدود ۲۰ تن از سویای خریده‌شده که برای مصرف دپو شده، بعد از گذشت زمان خراب و غیرقابل استفاده شده است و متأسفانه هیچ نظارتی بر کارخانه‌ها نیست.
به‌گفته محمدی که یکی از مرغداران بزرگ استان است، فقط اسم آن است که مرغدار ارز دولتی دریافت می‌کند؛ به‌عنوان نمونه باید برای استفاده از قارچ‌خور و دفع آفات نهاده‌ها کلی هزینه پرداخت کنند. اگر منِ مرغدار مستقیم از تاجر نهاده بخرم و محموله خرابی داشته باشد، بار را برمی‌گردانم، اما همین که با ارز دولتی خرید می‌کنم، باید خرابی و آفات نهاده را بدون شرط بپذیرم.
وی تأکید کرد: مشکل دیگر تولیدکننده تولید مرغ با هزینه‌های زیاد نسبت به میانگین جهانی است. به‌گفته بیشتر مرغداران، هزینه‌های تولید با تولید نژاد آرین بیشتر هم شده است. مرغدار مرغ را با میانگین وزن ۲ کیلو و ۶۰۰ گرم و ضریب ۱/۷ به بازار عرضه می‌کند، ولی جوجه آرین باید با میانگین وزن ۱ کیلو و ۸۰۰ گرم به بازار عرضه شود. حتی این نوع استحصال گوشت از آن نسبت به بعضی نژاد‌های مرغ هم کمتر است. هم میانگین پرورش مرغ آرین کم شده و هم افت استحصال گوشتش بیشتر است. این مرغ قابلیت قطعه‌بندی هم ندارد. باتوجه‌به اینکه الان تقاضا برای مرغ قطعه‌بندی‌شده بیشتر است، این مرغ به درد قطعه‌بندی هم نمی‌خورد.
وی یادآور شد: مشکل مرغدار فقط تأمین نهاده دانی نیست؛ سایر هزینه‌ها ازجمله هزینه دستمزد، دارو و واکسن که با ارز آزاد به دست مرغدار می‌رسد تیز از مشکلات مرغدار است. دولت فقط به اندازه ۵۰ درصد هزینه‌ها که شامل ذرت و سویاست به مرغدار یارانه می‌دهد و بقیه هزینه‌ها برعهده خود مرغدار است.
دبیر اتحادیه مرغداران خراسان رضوی یادآور شد: حذف ارز دولتی و واریز آن به‌صورت نقدی برای سرپرست خانوار به بخش تولید کمکی نمی‌کند و ممکن است کالا از سبد مصرفی خانوار حذف و درنتیجه به کاهش سرانه مصرف منجر شود. پیشنهاد ما این است که اگر قرار است ارز دولتی از بخش تولید حذف شود، به‌جای پرداخت نقدی به خانواده‌ها، کالابرگ الکترونیک به مصرف‌کننده داده شود تا از بخش تولید نیز حمایت شود. نه‌تن‌ها برای مرغ، بلکه این کالابرگ باید برای سایر کالا‌های اساسی نیز به‌منظور حمایت از مصرف‌کننده در نظر گرفته شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->