افت ۲۰۰ هکتاری سطح زیر کشت مزارع گل محمدی در خراسان رضوی چه دارایی‌هایی شامل مالیات می‌شوند؟ | مصوبه جدید مجلس درباره مالیات بر عایدی سرمایه (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) پاداش ۴۷ میلیونی برای مشترکان خانگی | گران‌ترین پاداش صرفه جویی در مصرف برق مشخص شد مراحل ثبت رایگان قرارداد اجاره بها در سامانه خودنویس چگونه است؟ + لینک و راهنما آغاز دومین طرح فروش فوق‌العاده ایران خودرو + نوع خودرو، قیمت و زمان تحویل (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) پیش‌بینی قیمت طلا و سکه در روز‌های آینده (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) افزایش چراغ خاموش قیمت خودرو‌های داخلی در بازار (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) افزایش ۵۰ درصدی پژوپارس ایران خودرو اشک مشتریان را در آورد رنو پی کی ۴۰۰ میلیون شد | انفجار قیمت خودروی نوستالژیک! + عکس قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) بورس قرمزپوش شد | دیدگاه مثبت کارشناسان درباره روند آتی بازار سرمایه (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) میزان رهن و اجاره ملک در منطقه آبکوه مشهد چقدر است؟ + جدول (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) ۱۵۰۰کیلو زعفران فردا (۵ اردیبهشت) در بورس کالا عرضه می‌شود افزایش احتمالی حقوق و دستمزد کارگری منوط به استقرار مجلس جدید | ۶۵ درصد واحد‌های صنعتی خراسان‌رضوی به طرح طبقه‌بندی مشاغل پیوستند تورم در خراسان رضوی افزایشی شد + علت طلای سرخ در سیطره دلال‌ها آیا سقف برداشت از حساب‌های بانکی کاهش یافت؟ هدف سازمان امور مالیاتی، شناسایی بدون‌پرونده‌ها و زیرزمینی‌هاست | شناسایی ۱۰۰ مؤدی جدید و مطالبه  بیش از  ۳۰۰۰ میلیارد تومان مالیات + فیلم کاهش قیمت و افزایش حباب سکه به دنبال گران‌شدن دلار + جدول (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) بخش املاک «دیوار» و «شیپور» مسدود می‌شود + علت توضیحات دستیار ویژه معاون اول رئیس‌جمهور درباره واردات خودرو تامین زمین ۱.۸ میلیون واحد نهضت ملی مسکن کاهش حقوق کارگران در صورت تعطیلی پنج‌شنبه تخلف است مدل قیمت‌گذاری گواهی اسقاط خودرو دستخوش تغییر می‌شود زمان پایان اعتبار مجوز‌های کاغذی اعلام شد پاسخ معاون وزیر کار به درخواست افزایش حقوق کارگران
سرخط خبرها

بی‌کیفیتی نهاده‌های دانی هم به مشکلات مرغداران اضافه شد

  • کد خبر: ۸۵۰۵۷
  • ۰۱ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۱
بی‌کیفیتی نهاده‌های دانی هم به مشکلات مرغداران اضافه شد
بازار مرغ تحت‌تأثیر کمبود نهاده‌های دانی دوباره متشنج شد و با افزایش قیمت این محصول از سوی دولت، تا حدودی از التهاب آن کاسته شد؛ اما مرغداران هنوز در تأمین نهاده دانی با مشکل مواجه‌اند. در کنار این موضوع، بی‌کیفیتی نهاده دانی هم به مشکلات آن‌ها اضافه شده است.

طنین همتی|شهرآرانیوز، شرکت پشتیبانی امور دام کشور قیمت مرغ برای عمده‌فروشی را کیلویی ٢٩ هزار تومان و برای مصرف‌کننده نهایی ٣١ هزار تومان تعیین کرده است. بر این اساس قیمت مرغ زنده نیز نزدیک به ٢١ هزار تومان است.
بازار مرغ و تخم‌مرغ به‌گفته مرغداران بازار شکننده‌ای است و نابسامانی در هر یک از مؤلفه‌های تولید، چرخه تولید تا توزیع مرغ را با مشکل مواجه می‌کند. همچنین، به‌محض اینکه تأمین نهاده دانی برای مرغدار در برهه‌ای با مشکل مواجه شود، تولید هم به مشکل بر می‌خورد.
دبیر اتحادیه مرغداران خراسان رضوی با بیان اینکه مشکلات در بخش تأمین نهاده‌های دانی همچنان برقرار است، گفت: بی‌کیفیتی خوراک مرغ هم به مشکلات مرغدار اضافه شده است. برای مثال حدود ۲۰ تن از سویای خریده‌شده که برای مصرف دپو شده، بعد از گذشت زمان خراب و غیرقابل استفاده شده است و متأسفانه هیچ نظارتی بر کارخانه‌ها نیست.
به‌گفته محمدی که یکی از مرغداران بزرگ استان است، فقط اسم آن است که مرغدار ارز دولتی دریافت می‌کند؛ به‌عنوان نمونه باید برای استفاده از قارچ‌خور و دفع آفات نهاده‌ها کلی هزینه پرداخت کنند. اگر منِ مرغدار مستقیم از تاجر نهاده بخرم و محموله خرابی داشته باشد، بار را برمی‌گردانم، اما همین که با ارز دولتی خرید می‌کنم، باید خرابی و آفات نهاده را بدون شرط بپذیرم.
وی تأکید کرد: مشکل دیگر تولیدکننده تولید مرغ با هزینه‌های زیاد نسبت به میانگین جهانی است. به‌گفته بیشتر مرغداران، هزینه‌های تولید با تولید نژاد آرین بیشتر هم شده است. مرغدار مرغ را با میانگین وزن ۲ کیلو و ۶۰۰ گرم و ضریب ۱/۷ به بازار عرضه می‌کند، ولی جوجه آرین باید با میانگین وزن ۱ کیلو و ۸۰۰ گرم به بازار عرضه شود. حتی این نوع استحصال گوشت از آن نسبت به بعضی نژاد‌های مرغ هم کمتر است. هم میانگین پرورش مرغ آرین کم شده و هم افت استحصال گوشتش بیشتر است. این مرغ قابلیت قطعه‌بندی هم ندارد. باتوجه‌به اینکه الان تقاضا برای مرغ قطعه‌بندی‌شده بیشتر است، این مرغ به درد قطعه‌بندی هم نمی‌خورد.
وی یادآور شد: مشکل مرغدار فقط تأمین نهاده دانی نیست؛ سایر هزینه‌ها ازجمله هزینه دستمزد، دارو و واکسن که با ارز آزاد به دست مرغدار می‌رسد تیز از مشکلات مرغدار است. دولت فقط به اندازه ۵۰ درصد هزینه‌ها که شامل ذرت و سویاست به مرغدار یارانه می‌دهد و بقیه هزینه‌ها برعهده خود مرغدار است.
دبیر اتحادیه مرغداران خراسان رضوی یادآور شد: حذف ارز دولتی و واریز آن به‌صورت نقدی برای سرپرست خانوار به بخش تولید کمکی نمی‌کند و ممکن است کالا از سبد مصرفی خانوار حذف و درنتیجه به کاهش سرانه مصرف منجر شود. پیشنهاد ما این است که اگر قرار است ارز دولتی از بخش تولید حذف شود، به‌جای پرداخت نقدی به خانواده‌ها، کالابرگ الکترونیک به مصرف‌کننده داده شود تا از بخش تولید نیز حمایت شود. نه‌تن‌ها برای مرغ، بلکه این کالابرگ باید برای سایر کالا‌های اساسی نیز به‌منظور حمایت از مصرف‌کننده در نظر گرفته شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->