کاهش ۳۸ درصدی ورودی آب به مخازن سد‌های کشور ورود بیش از ۵ میلیون و ۹۸۰ هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی تاکنون (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) مینی‌بوس حامل ۲۶ دانش‌آموز تیزهوش در مسیر جاده ملکان – بناب واژگون شد (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) دستگیری قاچاقچی حرفه‌ای با بیش از ۸۸ کیلوگرم حشیش در مشهد واژگونی خودروی حامل معلمان ریگانی با ۷ نفر مصدوم (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ابتلای ایرانی‌ها به یک بیماری کشنده ۱۰ سال زودتر از جهان واکسنی که می‌تواند خطر زوال عقل را در افراد مسن کاهش دهد کارگروه ملی زیارت به ریاست معاون‌اول رئیس‌جمهور، روز دوشنبه (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) در مشهد برگزار می‌شود + فیلم رسیدگی به ۱۵۲ شکایت نوروزی از تأسیسات گردشگری خراسان رضوی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی: در ایام نوروز ۱۴۰۴، بیش از ۶ میلیون نفرشب اقامت داشتیم کاهش کلسترول بد خون خطر ابتلا به زوال عقل را کم می‌کند کشف و ضبط بالغ بر ۵۰ قلم مواد آرایشی و بهداشتی غیرمجاز در ایام نوروز ۱۴۰۴ (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) فروش نوروزی محصولات صنایع دستی در خراسان رضوی از مرز ۷۸ میلیارد تومان عبور کرد کاهش ۲۵ درصدی تلفات تصادفات جاده‌ای در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۴ درصدی تردد در جاده‌های خراسان رضوی ارائه بیش از ۲۰ میلیون خدمت توسط هلال احمر در نوروز ۱۴۰۴ آیا کلثوم اکبری، قاتل سریالی پیرمردهای مازندرانی، اعدام شده است؟ وجود حدود ۹۵۰ عنوان کتاب‌های درسی غیرانگلیسی در مدارس کشور تلاش دولت در راستای کاهش هزینه‌های مهدکودک برای مادران شاغل پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) | رگبار باران پراکنده در برخی نقاط استان چطور پس از تعطیلات به روال عادی زندگی برگردیم؟ احکام جدید حقوق ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی چه زمانی صادر می‌شود؟ گردشگران خاک بر دست شایع‌ترین بیماری‌های خون در ایران زمان برگزاری آزمون اعزام فرهنگیان به مدارس جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۴۰۴ اعلام شد ماجرای پرتاب شیء آتش‌زا به داخل برج مسکونی باران مشهد چیست؟ + فیلم رئیس سازمان بهزیستی: مدارس جدید با تمرکز بر مهارت‌های شغلی و سلامتی راه‌اندازی می‌شوند راهکارهایی برای کاهش نشانه‌های آزاردهنده حساسیت فصلی | بهار حساس‌ها زمان واریز حقوق فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی، کشوری و لشکری اعلام شد + جدول تکذیب نقص موتور پرواز مشهد- رامسر (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) آلرژی بهاری هر لحظه شما را تهدید می‌کند
سرخط خبرها

چگونه پرونده‌ها کم می‌شوند؟

  • کد خبر: ۸۵۲۸
  • ۱۸ آبان ۱۳۹۸ - ۰۶:۵۷
چگونه پرونده‌ها کم می‌شوند؟
عباس عبدی رئیس انجمن صنفی روزنامه‌نگاران
معاون محترم فرهنگی دستگاه قضایی به نکته بسیار مهمی اشاره و اعلام کرده است که: «میزان ورودی پرونده‌های قضایی در کشور ۲ تا ۳ برابر استاندارد‌های جهانی است... انباشته شدن پرونده‌های قضایی مدت زمان رسیدگی را نیز بیشتر می‌کند؛ این در حالی است که قضات ساعت‌ها بعد از وقت اداری نیز مشغول رسیدگی به شکایات می‌شوند.»
این گزاره درست است، ولی بسنده کردن به بیان آن از جانب یک مدیر دستگاه قضایی برای مخاطب و مردم مشکل راه حل نمی‌کند. در واقع پس از بیان این واقعیت باید به علت وجود و راه‌های کاهش آن اشاره کرد. مثل این است که مسئولان دولتی بگویند شدت مصرف انرژی ایران ۳ برابر میانگین آن در جهان است؛ این را همه می‌دانیم و جزو آمار‌های بین‌المللی است. مسئولان دولتی موظف هستند که بگویند چرا چنین وضعی وجود دارد که در حال اتلاف منابع انرژی خود هستیم و سیاست‌های دولت برای اصلاح این وضع چیست؟
درباره بالا بودن شاخص تعداد پرونده‌های ورودی به دستگاه قضایی، چند علت وجود دارد؛ تناسب نداشتن میان قوانین موجود با واقعیت‌ها و انتظارات عمومی یکی از آن‌هاست. همچنین وجود تناقضات و نارسایی‌ها در مواد قانونی و اعلام کردن رفتار‌هایی از سوی قانون به عنوان جرم که مردم آن را قبول ندارند؛ بنابراین مرتکب آن می‌شوند، بدون آنکه به‌صورت اخلاقی آن را جرم بدانند. ناکارآمدی نهاد‌های حل اختلاف که اختلافات را مثل یک زخم درمان‌نشده زیر پوست پنهان می‌کند، نبود نهاد‌های داوری و حل اختلاف مدنی که مردم اختلافات عادی خود را در آنجا طرح کنند و نیازی به مراجعه به دستگاه قضایی نباشد، به هم ریختن سازوکار‌های عادی جامعه و نیز کاهش شاخص اعتماد یا مشکلات اقتصادی و معیشتی و... هم می‌تواند موجب افزایش تنش‌ها و اختلافات شود و همین امر می‌تواند به افزایش پرونده‌های ورودی به دادگستری منجر شود.
برحسب اینکه هرکدام از این موضوعات چه تأثیری در بروز این پدیده دارد، راه‌حل برای این مشکل نیز متفاوت خواهد بود. بخشی از این راه حل‌ها خارج از توان و مسئولیت‌های دستگاه قضایی است و دولت باید به آن بپردازد. ولی اصلاح بخشی از آن‌ها در گرو اقدامات دستگاه قضایی است. حل تعارضات و نارسایی‌های مواد قانونی، ضعف‌های قانون، توسعه مفهوم جرم به رفتار‌هایی که از نظر جامعه جرم تلقی نمی‌شود، نبود نهاد‌های داوری و حل اختلاف پیش از مرحله قضایی و... جزو حوزه اختیارات و وظایف دادگستری است.
به نظر می‌رسد که اگر مدیریت محترم دستگاه قضایی محور اصلی برنامه خود را به کاهش پرونده‌های ورودی به این دستگاه معطوف کند و اقدامات خود را در این راستا سر و سامان دهد؛ به‌طوری‌که مردم مجبور نشوند برای حل کوچک‌ترین اختلافات خود به دادگستری مراجعه کنند، موفقیت بزرگی در انتظار این قوه خواهد بود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->