حملات مکرر انصارالله یمن به کشتی‌های دریای سرخ صدای دبیرکل سازمان ملل را درآورد افزایش شمار شهدای غزه به ۵۷ هزار و ۸۲۳ نفر (۲۰ تیر ۱۴۰۴) اوکراین: ارسال سلاح از سر گرفته شده است وزارت خارجه روسیه: تامین‌کنندگان سلاح کی‌یف حامی تروریست هستند تلاش ایران و افغانستان برای بازگشت عزتمندانه اتباع افغان بهروزآذر: تجاوزات رژیم صهیونیستی چندین خانواده را به شهادت رساند خواب تازه‌ای که ترامپ برای جنگ اوکراین و روسیه دیده است ! مشاور رهبر معظم انقلاب: شکست سیاست‌های ترامپ و نتانیاهو به بیداری ملت‌ها منجر شده است ورود معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده به مشهد جزئیات تازه از آسیب حمله ایران به پایگاه العدید قطر شرط دولت لبنان برای تحویل پسر قذافی اعلام شد راهپیمایی میلیونی یمنی‌ها در حمایت از غزه و عملیات تصاعدی علیه رژیم صهیونیستی همه‌چیز دربارهٔ «پ.ک.ک.»، حزب کارگران کردستان یک تروریست در چابهار به هلاکت رسید (۲۰ تیر ۱۴۰۴) بقایی: صدراعظم آلمان با حمایت از جنایات شنیع رژیم اسرائیل، اصول بنیادین منشور ملل متحد را نادیده گرفته است واکنش صداوسیما به اظهارات مصطفی کواکبیان درباره کاترین شاکدام + ویدئو امام جمعه تهران: غلط دیگری کنید، دو سوم دیگر تلاویو به جهنم می‌رود دادستانی تهران علیه نماینده پیشین مجلس اعلام جرم کرد (۲۰ تیر ۱۴۰۴) + جزئیات آیت‌الله علم‌الهدی: جنگ نظامی، اقتصادی و نرم، سه عرصه نبرد با دشمن است | مقاومت مردم در برابر دین‌زدایی از جامعه سابقه‌ای تاریخی دارد تیزر | پخش روایتی از حضور رهبر انقلاب در عزاداری شب عاشورای حسینیه امام خمینی(ره) از شبکه دو اولین تصاویر از عناصر پ.ک.ک در حال امحای سلاح‌هایشان پ.ک.ک به طور رسمی خلع سلاح خود را کلید زد سرلشکر حاتمی از پایگاه هوایی شهید لشگری بازدید کرد ۱۵ فلسطینی در غزه از بامداد امروز تاکنون به شهادت رسیدند (۲۰ تیر ۱۴۰۴) رژیم صهیونیستی به کشته شدن ۸۹۰ نظامی اسرائیلی در جنگ غزه اذعان کرد ادعا‌ی کواکبیان درباره کاترین شکدم در ایران تکذیب شد حضور قالیباف بر مزار شهدای تهاجم رژیم صهیونیستی
سرخط خبرها

نگاهی به واکنش ایران به گزارش اخیر گزارشگر ویژه سازمان ملل

  • کد خبر: ۸۵۴۵۹
  • ۰۵ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۰
نگاهی به واکنش ایران به گزارش اخیر گزارشگر ویژه سازمان ملل
نگاهی به واکنش ایران به گزارش اخیر گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران که ادعا‌هایی بی پایه و اساس و جهت دار، از نقض حقوق بشر در کشورمان را منتشر کرده بود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران، در آخرین گزارش خود به شورای حقوق بشر سازمان ملل درباره وضعیت حقوق بشر در ایران که آن را در تاریخ ۳ آبان، به صورت مجازی در جلسه کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل قرائت کرد، در ادعا‌هایی بی پایه و اساس و جهت دار، از ادامه نقض حقوق بشر در ایران خبر داد. اما این گزارش نادرست، با واکنش مقامات کشورمان همراه شده است.

استفاده ابزاری از حقوق بشر علیه ایران

در نخستین واکنش به گزارش جاوید رحمان، زهرا ارشادی، سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد، پاسخ رسمی کشورمان را در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل قرائت کرد. در بخشی از این پاسخ آمده است: «جمهوری اسلامی ایران ضمن رد قطعنامه‌های کشوری، آن‌ها را غیرسازنده و مغایر با حقوق بشر می‌داند. چنین قطعنامه‌هایی با کنار زدن تعامل و گفت وگوی معنادار پیرامون حقوق بشر، در راستای سرزنش کشور مورد هدف گام برمی دارند.

انتصاب گزارشگر ویژه برای ایران، یک طرح ناعادلانه و با انگیزه سیاسی بوده که توسط غرب به ویژه کانادا و در راستای نگرش خصمانه آن‌ها علیه ملت ایران، طراحی شده است. به این ترتیب، قطعنامه مزبور تنها در راستای تکرار کلیشه‌های بدخواهانه علیه ایران گام برداشته است. ایران بر این عقیده است که گفتگو و همکاری مبتنی بر احترام متقابل و برابری، تنها ابزار موجود جهت تضمین ارتقا و حمایت از حقوق بشر در سطح بین المللی است. اما هدف از چنین گزارشاتی، تنها استفاده ابزاری از حقوق بشر علیه دیگر کشورهاست.»

در ادامه این پاسخ تصریح شده است: «چنین نمایش تلخ و مزورانه‌ای که سعی میکند، نشان دهد به حقوق بشر ایرانیان اهمیت می‌دهد، درمقابل اقدامات قهرآمیز، غیرقانونی و غیرانسانی یک جانبه ایالات متحده که عملا هدف آن، واردساختن شدیدترین ضربات به مردمی است که نیازمند دارو و مراقبت‌های پزشکی هستند، سکوت اختیار کرده است. حفاظت و ارتقای حقوق بشر باید یک هدف مشترک برای همه ما باشد. با اینکه تمامی شواهد و واقعیت‌های موجود نشان دهنده این واقعیت است که هیچ گونه نیت خوبی در تعیین گزارشگر ویژه حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد، ایران با تعمیق سیستم حکمرانی دموکراتیک خود، لحظه‌ای از خدمت به مردم خود منصرف نخواهد شد.»

یک اقدام کاملا سیاسی و انحرافی

همچنین کاظم غریب آبادی، معاون امور بین الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر ایران، در واکنش به گزارش گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در ایران به سازمان ملل گفت: در حالی که جهان از بی عدالتی ناشی از رفتار‌ها و سیاست‌های کشور‌های مدعی غربی و آمریکا رنج می‌برد، ارائه گزارش درباره وضعیت حقوق بشر در ایران که خود قربانی نقض حقوق بشر دراثر اقدامات این قبیل کشورهاست، یک اقدام کاملا سیاسی و انحرافی است. متأسفانه حقوق بشر به یک کالا و ابزار سیاسی برای اعمال فشار به کشور‌های مستقل و درحال توسعه، نظیر ایران تبدیل شده است.

در این شرایط، قربانی خود بشر است. گزارش گزارشگر ویژه، یک گزارش کاملا مغرضانه و با اهداف سیاسی است که پیشرفت‌های گسترده در حوزه‌های مختلف حقوق بشر را عامدانه نادیده گرفته و محور‌های عمده آن مبتنی بر ادعا‌های دروغین گروه‌های تروریستی و ضدحقوق بشری خارج نشین است. غریب آبادی گفت: ایران همواره به سوی ارتقا و بهبود حقوق بشر حرکت می‌کند و این ناشی از آموزه‌های دینی است و نه الزامات بین المللی یا گزارش‌های سیاسی.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->