آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است
سرخط خبرها

مردان چه کنند تا مرگ غافلگیرشان نکند!

  • کد خبر: ۸۷۰۵۶
  • ۱۶ آبان ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۸
مردان چه کنند تا مرگ غافلگیرشان نکند!
توجه داشته باشید که تقریبا تمام بیماری‌های جدی، نشانه‌ها و علائم زودهنگامی دارد و مطلع بودن از این نشانه‌ها در کنار کنترل مداوم بدن می‌تواند به شما کمک کند تا حتی در صورت ابتلا به این بیماری‌ها روند درمان را به موقع آغاز کنید.

به گزارش شهرآرانیوز، به گفته متخصصین همین تشخیص به موقع می‌تواند سرنوشت روند درمانی شما را تغییر دهد و به تیمی که وظیفه مداوای شما را به عهده دارد، برتری محسوسی نسبت به بیماری ببخشد.

فراموش نکنید که انجام تمام این ۵ روش بیش از چند دقیقه زمان شما را نخواهد گرفت، اما اگر تمام مردان همین چند دقیقه وقت را صرف کنند هزینه‌های درمان، تعداد مرگ و میر و دیگر صدمات بیماری‌ها به طرز چشمگیری کاهش خواهد یافت.

۱. دنبال توده‌ها و غده‌ها بگردید

به تمام مردان توصیه می‌شود دست‌کم ماهی یک‌بار در تمام سطح بیرونی بدنشان به دنبال هر نوع توده و غده‌ای بگردند که پیش از آن مشاهده نکرده‌اند. همین متخصصان البته تاکید می‌کنند که این جست‌و‌جو باید در قسمت‌هایی مانند بیضه‌ها و قفسه سینه (بر خلاف باور عامیانه مرد‌ها هم به سرطان سینه مبتلا می‌شوند) با دقت بیشتری صورت گیرد.

توجه داشته باشید که برای مثال در بریتانیا طبق آمار NHS هر سال حدود ۳۵۰ مرد به سرطان سینه مبتلا میشوند و تعداد بیماران مرد مبتلا به سرطان بیضه در هر سال در بریتانیا در حدود ۲۳۰۰ نفر است.

نشانه‌های اولیه سرطان بیضه در مردان عموما با پدیدار شدن توده یا غده روی بیضه‌ها ظاهر می‌شود. به یاد داشته باشید که این توده یا غده می‌تواند هم پس از لمس برای شما احساس درد به وجود بیاورد و هم بدون درد باشد و به طور کلی به هر نوع تغییر حالت و شکل در قسمت بیضه‌ها حساس باشید.

۲. زیر نظر داشتن ضربان قلب

انواع متفاوت بیماری‌های قلبی همواره یکی از اصلی‌ترین دلایل مرگ مردان در جهان است و برای مثال در بریتانیا هر سال جانِ حدود ۱۲۰ هزار مرد را می‌گیرد.

یکی از نشانه‌های هشدار دهنده و اولیه این نوع بیماری‌ها تعداد نامعمول طپش قلب در هر دقیقه است. به طور کلی تعداد معمول طپش در هر دقیقه بین ۶۰ تا ۱۰۰ است و این موضوع را هم در نظر داشته باشید که هرچه اندام متناسب‌تری دارید تعداد طپش قلبتان در هر دقیقه پایین‌تر است. برای مثال برای ورزشکاران حرفه‌ای تعداد ۴۰ تا ۶۰ طپش یا حتی کمتر در هر دقیقه معمول محسوب می‌شد.

با این وجود اگر به صورت مستمر تعداد ضربان قلبتان در هر دقیقه بیشتر از ۱۲۰ یا کمتر از ۶۰ است حتما با یک پزشک متخصص مشورت کنید تا معمول بودن یا نبودن این تعداد ضربان را آن‌ها برای شما تعیین کنند.

نکته دیگر در زمان اندازه‌گیری ضربان قلب، توجه به فاصله دو طپش است تا مطمئن شوید ضربان قلبتان منظم است و در فاصله دو طپش، ضربان ناقص و نصفه نداشته باشید.

۳. به هر تغییری در ادرارتان حساس باشید

البته بهتر است در همین ابتدا گفته شود که بسیاری از تغییرات مثلا در تعداد دفعات ادرار کردن و یا رنگ ادرار، معمول است و ممکن است بر اثر تغییر رژیم غذایی یا مصرف دارو اتفاق بیفتد. در عین حال، اما بنا بر نظر متخصصین تغییرات ناگهانی در دفعات ادرار کردن در روز (کمتر یا بیشتر) می‌تواند نشانه‌ای از بیماری‌های جدی باشد.

بیشتر شدن تعداد دفعات ادرار در روز یا دشواری در حین دفع می‌تواند نشان‌دهنده سرطان پروستات باشد. سرطان پروستات یکی از تهدیدات جدی سلامت مردان در جهان است و برای مثال در بریتانیا سالانه ۵۰ هزار مرد به این بیماری مبتلا می‌شوند. توجه داشته باشید که بزرگ شدن غده پروستات باعث وارد شدن فشار به یوریترا (لوله‌ای که به‌وسیله آن ادرار از مثانه به سمت خارج حمل می‌شود) می‌شود و همین فشار ممکن است باعث دشوار شدن پروسه دفع و یا احساس همیشگی نیاز به ادرار کردن شود.

آگاه بودن از رخ دادن هر کدام از این تغییرات می‌تواند در نهایت منجر به شناسایی سریعتر تهدیدات جدی برای سلامتی شود و همین شناسایی سریع بیماری‌ها به گفته متخصصین تاثیر مثبت قابل توجهی در ساده شدن روند درمان می‌گذارد.

۴. چک کردن بهداشت دهان

طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها و تهدیدات جدی سلامت مردان با بروز نشانه‌هایی در دهان آغاز می‌شود که از آن جمله می‌توان به سرطان حنجره، سرطان دهان و بیماری‌های لثه اشاره کرد.

مرد‌ها می‌توانند با استفاده از یک انگشت تمام سطح لثه‌شان را برای یافتن هر نوع غده، برآمدگی یا قسمت‌های سفت لمس کنند و سپس روند و مدت زمان بهبود تمام این غده‌ها و زایده‌ها را زیر نظر داشته باشند. این زیر نظر داشتن به این دلیل است که اگر هرکدام از این زایده‌ها در مدت زمان مورد انتظار شما بهبود نیافت حتما برای مشورت و بررسی بیشتر به یک متخصص رجوع کنید.

موضوعات دیگری که در بخش دهان به مرد‌ها پیشنهاد می‌شود زیر نظر داشته باشند از این قرا است: هر نوع زخمی که در زمان مورد انتظار بهبود نیابد، دندان لق، هر بخشی از لثه که به رنگ سفید یا قرمز (متفاوت از رنگ معمول لثه) درآمده باشد و تغییرات ناگهانی در تکلم و احساس بی‌حسی در هر بخشی از دهان.

علاوه بر تمام این موارد در صورت مشاهده هر نوع تحلیل رفتگی و یا خونریزی در لثه حتما به متخصص مراجعه کنید و به یاد داشته باشید که پشت گوش انداختن یک مراجعه ساده به متخصص ممکن است تبعات جبران‌ناپذیری برای شما داشته باشد.

۵. مراقب خال‌ها و زائده‌های جدید پوستی باشید

همه ما به صورت طبیعی روی پوستمان خال‌ها، کک و مک و زائده‌های پوستی متفاوتی داریم و هرچند که تمام این موارد می‌تواند معمول و بی‌خطر باشد، اما بروز تغییرات در هرکدام ممکن است نشانه تهدیدی جدی باشد.

اگر هرکدام از خال‌های شما به صورت قابل توجهی بزرگتر یا تیره‌تر شود و یا ناگهان تغییر شکل دهد، این موضوع ممکن است نشانه‌ای از ملانوما باشد. همچنین اگر هر کدام از زائده‌های پوستیتان شروع به خارش، خونریزی یا سفت شدن کرد حتما موضوع را با یک متخصص پوست در میان بگذارید.

به صورت کلی باید در نظر داشته باشید که اگر هر کدام از زائده‌های پوستی شما (خال، زگیل، جوش و ...) دچار چنین تغییراتی شد حتما با یک متخصص مشورت کنید: نامتقارن شدن، پیشروی در مرزها، تغییر رنگ، تغییر قطر و تغییرات در ارتفاع.

به یاد داشته باشید که برای مثال در بریتانیا تعداد مردان مبتلا به سرطان پوست از تعدا زنان بیشتر است و در بریتانیا هر سال ۱۵۷ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان پوست در بین مردان گزارش می‌شود.

منبع: برترین ها

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->