تخلیه اضطراری ۴۲ مدرسه در اصفهان در پی فرونشست زمین توصیه هایی در مورد تزریق ژل و بوتاکس مقاومت میکروبی درپی مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها تأکید وزیر آموزش‌ و پرورش بر ممنوعیت دریافت کمک مالی اجباری در مدارس چه کسانی واجد شرایط فریز تخمک هستند؟ هشدار پزشکی قانونی به مردم در خصوص پزشک‌نما‌ها یک فوتی و ۷ مصدوم براثر سوانح جاده‌ای در خراسان رضوی طی ۲۴ ساعت گذشته پایش بازار به منظور شناسایی کمبود دارو‌ها در کشور آغاز شد (۲۷ آبان ۱۴۰۳) جابه‌جایی ۵۲ هزار زائر در دور دوم عملیات عمره مفرده | مشهد در بین ۴ ایستگاه با بیشترین پرواز‌های برگشت ورود خودروهای شوتی به مقوله قاچاق انسان | ارابه‌های مرگ مهاجران غیرقانونی را وارد کشور می‌کنند اجرای آزمون‌های غربالگری روان‌شناختی برای دانش‌آموزان چهار مقطع تحصیلی در سامانه «نماد» درباره مشکلات نوزادان نارس و علت‌هایی که سبب این‌گونه تولد‌ها می‌شود | رسیدن نوزاد نرسیده کمبود ۳۰۰۰ ظرفیت خوابگاهی دانشگاه‌های علوم پزشکی در ترم جاری (مهر ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۲۷ آبان ۱۴۰۳) | ورود سامانه ناپایدار از فردا بعدازظهر تأکید وزیر آموزش و پرورش بر لزوم افزایش حقوق سرایداران در سال آینده صدور حکم قصاص برای عامل جنایت در جشن تولد مختلط + عکس و جزئیات کلاهبرداری پنج میلیارد ریالی یک مزون لباس اینستاگرامی آمار نوزادان نارس در سطح کشور، حدود ۱۱ درصد از کل موالید است (۲۷ آبان ۱۴۰۳) ​احتمال اوج‌گیری تعداد ابتلا به بیماری‌های تنفسی در آذر‌ماه ۱۴۰۳ ثبت اولین مورد ابتلا به سویه مُسری آبله میمونی در آمریکا بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۵ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۷ آبان ۱۴۰۳) بررسی سوانح رانندگی خراسان رضوی در روز جهانی «یادمان قربانیان حوادث ترافیکی» | مرگ داغ روی آسفالت سرد یک فرد در حمله با چاقو در چین ۸ تن را کشت و ۱۷ تن دیگر را زخمی کرد آیا ارزش غذایی سبزیجات با منجمدکردن، کاهش می‌یابد؟ آیا رژیم‌های غذایی آنلاین قابل‌اعتماد هستند؟ رتبه دوم خراسان رضوی در  میزان تولد هشدار سازمان غذا و دارو: آمپول «مانجارو» برای لاغری نیست تخصیص اعتبار ۲۴۰ هزار میلیارد تومانی برای پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی مدارس نوبت صبح پنج شهرستان خوزستان فردا (یکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳) غیرحضوری شد آوارشدن ساختمان در خیابان اندرزگو مشهد (۲۶ آبان ۱۴۰۳) جزئیات جدید درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
سرخط خبرها

چرا پا دچار خواب‌رفتگی می‌شود؟

  • کد خبر: ۸۸۳۷۴
  • ۲۷ آبان ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۰
چرا پا دچار خواب‌رفتگی می‌شود؟
خواب رفتن پا ممکن است در پنجه، انگشتان، پاشنه و کف پا رخ دهد. این اتفاق با علائمی همچون گزگز و سوزن سوزن شدن و بی حسی دست و پا همراه است و میتواند علل زیادی داشته باشد. بعضی از آن‌ها مشکلاتی ساده و بعضی دیگر بیماری­های مهمی هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، برای همه ما پیش آمده بعد از نشستن طولانی سعی کنیم بایستیم و ناگهان متوجه شویم که یکی از پا‌ها کار نمی‌کند! اصطلاحا پای ما جدا از خودمان خوابش برده است.

عضو خواب رفته را ابتدا نمی‌توانیم حرکت دهیم، سپس احساس می‌کنیم که هزاران سوزن در سراسر پای ما فرو می‌رود. برای یک یا دو دقیقه احساس ناراحتی عجیبی می‌کنیم، اما خیلی زود می‌توانیم دوباره روی پای خود بایستیم و انگارنه‌انگار که برای چند دقیقه کنترل یک عضومان را از دست داده بودیم.

هدف بسیاری از تحقیقات فیزیولوژیست‌های ورزشی این بوده که متوجه شوند مغز چگونه با قسمت‌های مختلف بدن ما صحبت می‌کند و آن را کنترل می‌کند. وقتی پای شما به خواب می‌رود، یعنی مشکلی در ارتباط بین مغز و ماهیچه‌های آن ناحیه وجود دارد.

مغز مرکز فرماندهی بدن

«زاخاری گیلان» از دانشگاه می‌سی‌سی‌پی که تحقیقاتی در این زمینه انجام داده یادآور می‌شود که مغز مرکز فرماندهی بدن است و خواب‌رفتگی اندام را این‌گونه توضیح می‌دهد: هر بار که تصمیم می‌گیرید بدن خود را حرکت دهید، چه این حرکت ایستادن باشد یا راه رفتن و یا ورزش کردن، مغز پیام‌هایی را به ماهیچه‌های شما ارسال می‌کند تا از حرکت صحیح آن‌ها مطمئن شود. وقتی مغز نتواند با یک عضله یا گروهی از عضلات صحبت کند، ممکن است اتفاقات عجیبی رخ دهد؛ از جمله این که قسمتی از بدن احساس عجیب خواب رفتن می‌کند.

خواب رفتن معمولا با احساس بی‌حسی یا گزگز در آن ناحیه شروع می‌شود. این احساس که مردم اغلب آن را «سوزن سوزن شدن» نیز می‌نامند از نظر فنی به عنوان «پارستزی» شناخته می‌شود.

برخی افراد به اشتباه فکر می‌کنند کمبود جریان خون موجب به وجود آمدن این احساس می‌شود. آن‌ها تصور می‌کنند که احساس «خواب‌رفتگی» زمانی رخ می‌دهد که خون شما که مواد مغذی را در سراسر بدن شما حمل می‌کند، نتواند به‌عنوان‌مثال به پای شما برسد، اما این درست نیست.

وقتی پای شما به خواب می‌رود در واقع به این دلیل است که اعصابی که مغز را به پا ارتباط می‌دهند به لطف مدل نشستنتان، فشرده می‌شوند. به یاد داشته باشید این اعصاب هستند که پیام‌ها را رد و بدل می‌کنند تا مغز و اندام‌های شما با هم ارتباط برقرار کنند. اگر عصب‌ها برای مدتی فشرده شده باشند، حس چندانی در پای خود نخواهید داشت، زیرا عصب‌ها نمی‌توانند پیام‌های عادی خود را در مورد اینکه پا، چه حسی دارد یا چگونه حرکت می‌کند را به مغزتان برسانند.

هنگامی‌که دوباره شروع به حرکت می‌کنید، فشار روی عصب‌ها برداشته می‌شود. آن‌ها «بیدار می‌شوند» و شما احساس «سوزن و سوزن» شدن در پایتان می‌کنید. نگران نباشید، این احساس تنها برای چند دقیقه ادامه خواهد داشت و سپس همه چیز دوباره عادی خواهد شد.

آیا خواب رفتن برای عضلات خطرناک است؟

زمانی که پای شما یا هر عضو دیگری از بدن شما به خواب می‌رود، این حالت موقتی است و جای نگرانی نیست.

به نوشته روزنامه ایندیپندنت، البته احتمالا نمی‌توانید ۱۰۰ درصد از خوابیدن پای خود جلوگیری کنید، اما چند نکته وجود دارد که ممکن است برای پیشگیری خواب‌رفتگی مفید باشد:

- مرتباً وضعیت نشستن خود را تغییر دهید.

- برای مدت طولانی پا‌های خود را روی هم قرار ندهید.

اگر شغل شما به‌گونه‌ای است که برای مدت طولانی در یک حالت باقی می‌مانید فراموش نکنید هر چند وقت یک‌بار چند حرکت نرمشی ساده انجام دهید. اگر آن‌قدر در کار غرق می‌شوید که ممکن است فراموش کنید، می‌توانید برای یادآوری ساعت خود را کوک کنید تا هر ساعت به شما بگوید وقت حرکت کردن است.

منبع: آخرین خبر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->