ظفرقندی خبر داد: استقبال کمرنگ پزشکان از تخصص‌های داخلی و جراحی بایدها و نبایدهای گرم کردن غذا در مایکروویو سازمان غذاودارو هشدار داد: خطر تشدید کبد چرب با داروهای مسکن و گیاهی نامعتبر برخورد ۲ پراید در خواف پنج مصدوم برجای گذاشت (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرایط رانندگی با گواهینامه ایرانی در عراق اعلام شد آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم نامه رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین‌اجتماعی به مدیرعامل این سازمان: در پرداختی‌های اعلامی تجدیدنظر کنید | دستور سالاری برای پرداخت سریع‌تر عیدی ۱۴۰۳ و حقوق بازنشستگان خبر خوش برای کنکوری‌ها | وضعیت تأثیر قطعی سوابق تحصیلی مشخص شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس صندوق رفاه دانشجویان: تاکنون مبلغی بیش از ۱۹۲۰ میلیارد تومان بابت وام‌های دانشجویی پرداخت شده است آمادگی ستاد مدیریت بحران کلات خراسان رضوی درپی صدور هشدار زرد هواشناسی (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس سازمان هواشناسی کشور: بارش‌های اسفندماه، جبران کامل کمبود‌ها نیست
سرخط خبرها

این باور‌های غلط دارویی در مورد سرماخوردگی را دور بریزید!

  • کد خبر: ۸۸۵۰۱
  • ۲۸ آبان ۱۴۰۰ - ۰۷:۰۰
این باور‌های غلط دارویی در مورد سرماخوردگی را دور بریزید!
در مورد سرماخوردگی و راه‌های درمان آن باور‌های گوناگونی وجود دارد که بسیاری از آن‌ها اشتباه هستند. با آگاهی از باور‌های غلط سرماخوردگی، از مسیر اشتباه برای درمان این بیماری خارج شوید.

به گزارش شهرآرانیوز، سرماخوردگی یک بیماری ویروسی است. ویروس‌ها ساختار سلولی ندارند و تنها شامل ژنوم و پوششی از پروتئین در اطراف آن هستند.

 ویروس‌ها در صورت حمله به بدن، معمولا توسط سیستم دفاعی از بین می‌روند و تنها کافی است با رعایت بعضی موارد در خوردن و آشامیدن، به سیستم دفاعی بدن خود در راه مبارزه با ویروس ها، کمک کنیم. اما در این میان، باور‌های غلطی در بین مردم ایجاد و منتشر می‌شود که به چند مورد از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

۱. واکسنی برای سرماخوردگی وجود ندارد

سیستم دفاعی بدن سالم می‌تواند به سادگی با ویروس‌های سرماخوردگی مبارزه کند و نسبت به آن نوع ویروس ایمنی پیدا کند، اما به دلیل تنوع بسیار زیاد ویروس‌هایی که باعث سرماخوردگی می‌شوند ایمنی در مقابل همه انواع ویروس‌ها تقریبا غیر ممکن است.
گاهی در داروخانه‌ها به اشتباه عبارت ((واکسن سرماخوردگی رسید)) را مشاهده می‌کنید، اما این واکسن‌ها مخصوص آنفلوآنزا هستند که به دلیل محدودتر بودن انواع ویروس‌های مولد آنفلوآنزا واکسن آن‌ها نیز قابل ساخت است، اما برای سرماخوردگی با توجه به انواع بسیار متنوع ویروس‌های مولد بیماری، واکسن موثری که بتواند ایمنی قابل قبولی ایجاد کند، تا کنون ساخته نشده است.

۲. خوردن ویتامین C زیاد از سرماخوردگی جلوگیری نمی‌کند

بدن ما در تمام طول زندگی احتیاج به انواع مختلفی از مواد غذایی و معدنی در حد مشخص دارد و کمبود هر یک از این مواد می‌تواند روی عملکرد سیستم‌های مختلف بدن موثر باشد و موجب ضعف عمومی بدن و ایجاد آمادگی برای انواع بیماری‌ها از جمله سرماخوردگی شود. کمبود انواع ویتامین‌ها از جمله ویتامین C هم می‌تواند از آن جمله باشد.
اما  اسید اسکوربیک یا همان ویتامین C  هم مانند سایر ویتامین‌ها و بسیاری از دیگر مواد در حد مشخصی مورد نیاز بدن است. ویتامین C یک ویتامین محلول در آب است که مقدار لازم آن برای بدن یک فرد عادی، حدود ۶۰ میلی گرم در روز است و معمولا از طریق مرکبات، فلفل سبز، کلم بروکلی، سبزیجات برگی شکل سبز، کیوی، کلم، طالبی، توت فرنگی، اسفناج و سیب زمینی تامین می‌شود. مازاد ویتامین C از طریق ادرار دفع می‌شود بنابراین خوردن ویتامین C  بیش از نیاز روزانه بدن باعث ذخیره ان در بدن نمی‌شود و تنها می‌تواند باعث فشار به کلیه ها، افزایش ادرار و… شود.

۳. در سرماخوردگی عادی آنتی بیوتیک در معالجه تاثیری ندارد

ویروس‌ها و باکتری‌ها از جهت ساختمان، نحوه تکثیر و… با یکدیگر تفاوت‌های بسیار زیادی دارند. بر خلاف ویروس ها، باکتری‌ها ساختار سلولی دارند. اکثر بیماری‌های عفونی نتیجه فعالیت باکتری‌ها هستند و هر نوع  آنتی بیوتیک روی انواع خاصی از باکتری‌ها موثر است، اما هیچ یک از انواع آنتی بیوتیک‌ها روی ویروس‌ها تاثیری ندارند؛ بنابراین مصرف آنتی بیوتیک نمی‌تواند باعث بهبود سرماخوردگی شود.

از سویی مصرف آنتی بیوتیک بدون رعایت شرایط و نحوه مصرف آن می‌تواند منجر به مقاومت باکتری‌ها در مقابل آن نوع آنتی بیوتیک شود و با توجه به اینکه تنوع انواع آنتی بیوتیک هم محدود است، مقاومت باکتری‌ها در برابر آنتی بیوتیک‌ها می‌تواند بسیار خطرناک باشد و در زمان هجوم باکتری‌ها به بدن ما وسیله‌ای موثر برای مقابله با آن‌ها نداشته باشیم.   هر ساله تعداد بیشتری از بیماران عفونی در اثر مقاومت باکتری‌ها در برابر آنتی بیوتیک‌ها می‌میرند. پس، هرگز از آنتی بیوتیک بدون تجویز پزشک استفاده نکنید.

۴. دارو‌های سرماخوردگی رایج تنها علائم سرماخوردگی را کاهش می‌دهند

دارو‌های مسکن و سایر دارو‌هایی که برای سرماخوردگی مصرف می‌شوند می‌توانند علائم آزاردهنده سرماخوردگی را کاهش دهند و این خود می‌تواند تحمل بیماری را برای ما آسان کند. از طرفی کاهش برخی از علائم مانند آبریزش و یا عطسه می‌تواند در جلوگیری از شیوع بیماری و سرایت آن به دیگران موثر باشد. دارو‌های حاوی آنتی هیستامین به دلیل عملکرد آنها، در کاهش موقت آبریزش و احساس سبکی در روز‌های اول سرماخوردگی بطور موقت می‌توانند تاثیر گذار باشند و علائم ظاهری بیماری را کاهش دهند، اما در دراز مدت (بیش از دو سه روز) تاثیر خود را تا حد زیادی از دست می‌دهند.

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->