آیا تاثیر معدل در کنکور حذف شد؟| شورای عالی انقلاب فرهنگی اطلاعیه داد ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز جمعه ۵ بهمن ماه افشاگری نماینده مجلس: هزینه‌کرد عوارض آلایندگی در محل دیگر رونمایی از مستند «رویای صادقه» در مشهد+ویدئو معاون دادستان کل کشور درباره آبیاری مزارع با پس‌آب‌های خام تذکر داد ۶ سرطانی که در کمین مصرف کنندگان دخانیات موزه‌ای در چین میزبان گنجینه‌های تاریخی ایران می‌شود جنوب کشور مقصد اصلی سفر‌های نوروزی ۱۴۰۴ باند مخوف سرقت‌های مسلحانه از گیم نت‌های مشهد متلاشی شد (۳ بهمن ۱۴۰۳)+ویدئو پرواز مشهد-کراچی از سر گرفته شد «فرانسه» محبوب‌ترین مقصد سفر در جهان خطر حفاری‌های غیرمجاز و تخریب در منطقه باستانی بازه هور حقوق و اضافه تدریس معلمان خریدخدمات، در بهمن ۱۴۰۳ به حسابشان واریز می‌شود آتش‌سوزی منزل مسکونی در شهرستان مشهد با یک فوتی و دو مصدوم (۳ بهمن ۱۴۰۳) تشخیص بموقع سرطان روده موفقیت در درمان را افزایش می‌دهد شناسایی سالانه حدود ۱۰ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان در خراسان رضوی تنش آبی به ۲۳ استان کشور رسیده است حکم بازداشت بشار اسد بار دیگر صادر شد سقوط یک هواپیمای نظامی در همدان (۳ بهمن ۱۴۰۳) مددکاران بیمارستانی چه خدماتی به بیماران ارائه می‌دهند؟ آتش سوزی مخازن ۱۸ هزار تنی انبار نفت شهرری (۳ بهمن ۱۴۰۳) غربالگری بیش از ۱۳ هزار نفر در زمینه بیماری سل، تاکنون (۳ بهمن ۱۴۰۳) ۹۰ درصد جراحی‌ها به‌صورت کم‌تهاجمی در کشور انجام می‌شود مسجد چهاربرکه حاج رجبعلی لار، شاهکاری بر فراز آب ریاست گروه آسیا و اقیانوسیه در شورای حقوق بشر به ایران رسید پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (چهارشنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۳) | تا پایان هفته، هوای نسبتاً سرد بر استان حاکم خواهد بود اسیدپاشی مرد شکاک به همسرش و همکار او در تهران! درآمد گردشگری دنیا در سال ۲۰۲۴ چقدر بود؟ + جزئیات و آمار خبر حذف کلی آزمون آیین‌نامه رانندگی صحت ندارد معافیت اقامتگاه‌های گردشگری از افزایش پلکانی نرخ تعرفه آ‌ب‌بها شایع‌ترین سرطان در کشور کدام است؟
سرخط خبرها

این باور‌های غلط دارویی در مورد سرماخوردگی را دور بریزید!

  • کد خبر: ۸۸۵۰۱
  • ۲۸ آبان ۱۴۰۰ - ۰۷:۰۰
این باور‌های غلط دارویی در مورد سرماخوردگی را دور بریزید!
در مورد سرماخوردگی و راه‌های درمان آن باور‌های گوناگونی وجود دارد که بسیاری از آن‌ها اشتباه هستند. با آگاهی از باور‌های غلط سرماخوردگی، از مسیر اشتباه برای درمان این بیماری خارج شوید.

به گزارش شهرآرانیوز، سرماخوردگی یک بیماری ویروسی است. ویروس‌ها ساختار سلولی ندارند و تنها شامل ژنوم و پوششی از پروتئین در اطراف آن هستند.

 ویروس‌ها در صورت حمله به بدن، معمولا توسط سیستم دفاعی از بین می‌روند و تنها کافی است با رعایت بعضی موارد در خوردن و آشامیدن، به سیستم دفاعی بدن خود در راه مبارزه با ویروس ها، کمک کنیم. اما در این میان، باور‌های غلطی در بین مردم ایجاد و منتشر می‌شود که به چند مورد از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

۱. واکسنی برای سرماخوردگی وجود ندارد

سیستم دفاعی بدن سالم می‌تواند به سادگی با ویروس‌های سرماخوردگی مبارزه کند و نسبت به آن نوع ویروس ایمنی پیدا کند، اما به دلیل تنوع بسیار زیاد ویروس‌هایی که باعث سرماخوردگی می‌شوند ایمنی در مقابل همه انواع ویروس‌ها تقریبا غیر ممکن است.
گاهی در داروخانه‌ها به اشتباه عبارت ((واکسن سرماخوردگی رسید)) را مشاهده می‌کنید، اما این واکسن‌ها مخصوص آنفلوآنزا هستند که به دلیل محدودتر بودن انواع ویروس‌های مولد آنفلوآنزا واکسن آن‌ها نیز قابل ساخت است، اما برای سرماخوردگی با توجه به انواع بسیار متنوع ویروس‌های مولد بیماری، واکسن موثری که بتواند ایمنی قابل قبولی ایجاد کند، تا کنون ساخته نشده است.

۲. خوردن ویتامین C زیاد از سرماخوردگی جلوگیری نمی‌کند

بدن ما در تمام طول زندگی احتیاج به انواع مختلفی از مواد غذایی و معدنی در حد مشخص دارد و کمبود هر یک از این مواد می‌تواند روی عملکرد سیستم‌های مختلف بدن موثر باشد و موجب ضعف عمومی بدن و ایجاد آمادگی برای انواع بیماری‌ها از جمله سرماخوردگی شود. کمبود انواع ویتامین‌ها از جمله ویتامین C هم می‌تواند از آن جمله باشد.
اما  اسید اسکوربیک یا همان ویتامین C  هم مانند سایر ویتامین‌ها و بسیاری از دیگر مواد در حد مشخصی مورد نیاز بدن است. ویتامین C یک ویتامین محلول در آب است که مقدار لازم آن برای بدن یک فرد عادی، حدود ۶۰ میلی گرم در روز است و معمولا از طریق مرکبات، فلفل سبز، کلم بروکلی، سبزیجات برگی شکل سبز، کیوی، کلم، طالبی، توت فرنگی، اسفناج و سیب زمینی تامین می‌شود. مازاد ویتامین C از طریق ادرار دفع می‌شود بنابراین خوردن ویتامین C  بیش از نیاز روزانه بدن باعث ذخیره ان در بدن نمی‌شود و تنها می‌تواند باعث فشار به کلیه ها، افزایش ادرار و… شود.

۳. در سرماخوردگی عادی آنتی بیوتیک در معالجه تاثیری ندارد

ویروس‌ها و باکتری‌ها از جهت ساختمان، نحوه تکثیر و… با یکدیگر تفاوت‌های بسیار زیادی دارند. بر خلاف ویروس ها، باکتری‌ها ساختار سلولی دارند. اکثر بیماری‌های عفونی نتیجه فعالیت باکتری‌ها هستند و هر نوع  آنتی بیوتیک روی انواع خاصی از باکتری‌ها موثر است، اما هیچ یک از انواع آنتی بیوتیک‌ها روی ویروس‌ها تاثیری ندارند؛ بنابراین مصرف آنتی بیوتیک نمی‌تواند باعث بهبود سرماخوردگی شود.

از سویی مصرف آنتی بیوتیک بدون رعایت شرایط و نحوه مصرف آن می‌تواند منجر به مقاومت باکتری‌ها در مقابل آن نوع آنتی بیوتیک شود و با توجه به اینکه تنوع انواع آنتی بیوتیک هم محدود است، مقاومت باکتری‌ها در برابر آنتی بیوتیک‌ها می‌تواند بسیار خطرناک باشد و در زمان هجوم باکتری‌ها به بدن ما وسیله‌ای موثر برای مقابله با آن‌ها نداشته باشیم.   هر ساله تعداد بیشتری از بیماران عفونی در اثر مقاومت باکتری‌ها در برابر آنتی بیوتیک‌ها می‌میرند. پس، هرگز از آنتی بیوتیک بدون تجویز پزشک استفاده نکنید.

۴. دارو‌های سرماخوردگی رایج تنها علائم سرماخوردگی را کاهش می‌دهند

دارو‌های مسکن و سایر دارو‌هایی که برای سرماخوردگی مصرف می‌شوند می‌توانند علائم آزاردهنده سرماخوردگی را کاهش دهند و این خود می‌تواند تحمل بیماری را برای ما آسان کند. از طرفی کاهش برخی از علائم مانند آبریزش و یا عطسه می‌تواند در جلوگیری از شیوع بیماری و سرایت آن به دیگران موثر باشد. دارو‌های حاوی آنتی هیستامین به دلیل عملکرد آنها، در کاهش موقت آبریزش و احساس سبکی در روز‌های اول سرماخوردگی بطور موقت می‌توانند تاثیر گذار باشند و علائم ظاهری بیماری را کاهش دهند، اما در دراز مدت (بیش از دو سه روز) تاثیر خود را تا حد زیادی از دست می‌دهند.

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->