شهباز شریف به تهران می‌آید موافقت مجلس با کلیات «طرح ملی هوش مصنوعی» حماس به دنبال تضمین آمریکا است | پیشنهاد آزادی نیمی از زندانیان زنده و اجساد در ازای آتش‌بس اردوغان: آمریکا در حال رفع تحریم بخش دفاعی ترکیه است اف‌بی‌آی: انفجار در کالیفرنیا «تروریستی» بود رأی نخستین ۷ متهم پرونده عوامل پشتیبان حادثه تروریستی شاهچراغ صادر شد یحیی سریع: یگان موشکی یمن فرودگاه بن گوریون تل‌آویو را با موشک و پهپاد هدف قرار داد وزیر خارجه آمریکا: ترامپ خواستار حل مسئله هسته‌ای ایران از راه دیپلماتیک است قالیباف: هدف از سفر به اندونزی رساندن صدای مظلومیت مردم غزه بود سفارت ایران در لندن از آزادی ۳ تن از اتباع ایرانی دستگیرشده در انگلیس خبر داد حماس: نیازمند فشار گسترده عربی و بین‌المللی به اشغالگران برای توقف جنگ در غزه هستیم تجاوز زمینی نظامیان صهیونیست به خاک سوریه (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) جان‌باختن ۲۱ نفر بر اثر طوفان در آمریکا و قطعی برق گسترده (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) امنیت، آب و مهاجران، محور گفت‌وگوی عراقچی با امیرخان متقی وزیر خارجه عراق: از مذاکرات ایران و آمریکا برای دستیابی به توافق حمایت می‌کنیم انتقاد تند جنبش مجاهدین فلسطین: موضع سران عرب در سطح جنایت‌های رژیم صهیونیستی نیست پزشکیان از آغاز آتش‌بس بین هند و پاکستان استقبال کرد سخنگوی دولت در مشهد: دولت به ضرورت «اراده ملی» برای حل مشکلات خراسان رضوی باور دارد بارزانی به ایران سفر کرد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) مشارکت زنان در ساختار قدرت نیازمند حمایت نهادهای بالادستی است سخنگوی دولت با مادر شهید رئیسی دیدار کرد میزبانی پزشکیان از جلسه سران قوا سخنگوی دولت وارد مشهد شد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) اجلاس بغداد از مذاکرات ایران و آمریکا حمایت کرد مذاکرات غیرمستقیم حماس و رژیم صهیونیستی در دوحه آغاز شد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) قدیمی‌ترین عکس رهبر انقلاب | آیت‌الله خامنه‌ای در یک‌ونیم‌سالگی وزیر خارجه سوریه: هر طرحی برای تجزیه سوریه را رد می‌کنیم چهار نظامی در حمله‌ای مسلحانه در ایالت بلوچستان پاکستان کشته شدند
سرخط خبرها

پاسخ آمریکا به نامه طالبان چه بود؟

  • کد خبر: ۸۸۷۴۶
  • ۲۹ آبان ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۲
پاسخ آمریکا به نامه طالبان چه بود؟
فرستاده ویژه آمریکا در امور افغانستان در پاسخ به نامه طالبان به کنگره این کشور، برای به رسمیت شناختن این گروه شرط گذاشت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ به نقل از آرتی، اخیرا مولوی امیرخان متقی؛ سرپرست وزارت خارجه طالبان در نامه‌ای به اعضای کنگره آمریکا، نوشت: ما معتقدیم که اجرای کامل و تعهد به توافق دوحه می‌تواند فصل جدیدی از روابط مثبت بین دو دولت و ملت را بگشاید که این امر به نفع هر دو کشور است.

وی افزود: «امارت اسلامی افغانستان» به عنوان یک دولت مستقل و مسئول مشتاق است تا روابط مثبت با همه کشورهای جهان از جمله دولت ایالات متحده آمریکا برقرار کند.

روز جمعه تام وست، فرستاده ویژه آمریکا در امور افغانستان تاکید کرد که طالبان باید با تروریسم مبارزه کند، یک دولت فراگیر تشکیل دهد و به حقوق اقلیت ها ، زنان و دختران احترام بگذارد و دسترسی مساوی به آموزش و کار فراهم کند.

توماس وست؛ نماینده ویژه ایالات متحده برای افغانستان در واکنش به درخواست طالبان مبنی بر آزادسازی پول‌های بلوکه شده افغانستان در بانک‌های آمریکا گفته‌است که مقام‌های آمریکایی در سال‌های اخیر به طالبان گفته بودند که گرفتن قدرت در افغانستان از طریق نظامی، قطع کمک‌های جهانی به استثنای کمک‌های بشردوستانه را به دنبال خواهد داشت.

وست در یک رشته توئیت اعلام کرد که پیام طالبان به کنگره آمریکا که در آن خواستار اعتمادسازی با واشنگتن برای جلوگیری از یک فاجعه انسانی در افغانستان شده در واقع "تحریف حقایق" در مورد وضعیت افغانستان بوده است؛ افغانستان متأسفانه پیش از اواسط ماه اوت از یک بحران بشردوستانه وحشتناک رنج می‌برد که جنگ، سال‌ها خشکسالی و همه‌گیری (کرونا) آن را بدتر کرده بود."

وی افزود که مقامات آمریکا سال‌ها به طالبان اطمینان داده بودند "اگر به جای مذاکره با افغان‌ها به دنبال کنترل نظامی باشد، کمک‌های حیاتی غیرانسانی جامعه بین الملل عملاً متوقف می‌شود و این اتفاق هم افتاد."

وست با تاکید بر اینکه ایالات متحده به "هوشیاری" خود مقابل طالبان ادامه خواهد داد، عنوان داشت که طالبان باید برای کسب مشروعیت و حمایت، گان‌هایی در زمینه مبارزه با تروریسم، تشکیل دولت فراگیر، احترام به حقوق اقلیت‌ها و زنان، از جمله فرصت‌های برابر در آموزش و اشتغال بردارد.

فرستاده ویژه آمریکا در امور افغانستان در پایان تاکید کرد که ایالات متحده به کمک‌های بشردوستانه به مردم افغانستان ادامه خواهد داد و خاطرنشان کرد که واشنگتن در سال جاری ۴۷۴ میلیون دلار برای کمک به افغان‌ها تخصیص داده است.

وست همزمان از تلاش‌های قوی متحدان و شرکای آمریکا در این وضعیت قدردانی کرد و گفت: تمام تلاش خود را برای کمک به سازمان ملل و عوامل بشردوستانه انجام می‌دهیم تا در زمستان امسال به کارهای خود برسند.

پس از تسلط طالبان بر کابل در ۱۵ اوت، کشورهای حامی مالی، کمک‌های خود را به افغانستان متوقف کردند.

در حالی که سازمان ملل متحد پیوسته از بروز یک بحران بشری در افغانستان هشدار داده است، آمدن طالبان و توقف کمک‌ها و افزایش نرخ بیکاری، مشکلات گسترده‌ای را دامن‌گیر مردم افغانستان ساخته است.

به گفته سازمان‌های بین‌المللی بیش از بیست میلیون نفر در افغانستان با فقر شدید مواجه اند و از این میان ده‌ها هزار افغان در تلاشند تا برای نجات از گرسنگی و بیکاری، خود را به کشورهای همسایه یا غرب برسانند.

در آن نامه نیز طالبان استدلال کرده بود که بحران کنونی در افغانستان بشری است و به گفته آن‌ها آمریکا و جامعه جهانی نباید از این وضعیت، استفاده سیاسی کنند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->