راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد کمبود کپسول اکسیژن در حادثه حریق درمانگاه مشیریه تکذیب شد محمد درویش: بزرگترین ناترازی آب کشور در خراسان رضوی است حادثه برای سرویس مدرسه در قم | راننده و ۴ دانش آموز دختر مصدوم شدند داروی بیش فعالی مصرف می‌کنید؟ فشار خونتان را کنترل کنید خلع‌سلاح محیط‌بانان نیاز به پشتوانه مطالعاتی دارد| درگیری‌های مسلحانه در صیانت از محیط‌زیست باید برچیده شود آتش‌سوزی در یکی از هتل‌های کربلا| هیچ زائر ایرانی در آتش‌سوزی هتل شمس کربلا آسیب ندیده است (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) کشف ۴۰ کیلوگرم خاک و سنگ جزیره هرمز از گردشگران نوروز ۱۴۰۴ سقوط یک سنگ، علت فوت کارگر معدن فلورین بجستان | قطعی برق، شاید مقصر حادثه (۲۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

۸ عادتی که به سیستم ایمنی آسیب وارد می‌کند

  • کد خبر: ۸۹۷۵۲
  • ۰۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۷:۳۰
۸ عادتی که به سیستم ایمنی آسیب وارد می‌کند
برخی عادات روزانه ما می‌تواند علیه توانایی بدن برای مبارزه با ویروس‌ها و حتی برخی بیماری‌ها عمل کند.

به گزارش شهرآرانیوز، حفظ سلامت و توان سیستم ایمنی بدن یکی از مهم‌ترین عوامل در جلوگیری از ابتلا به بیماری هاست، مسئله‌ی حیاتی که پیش از این بار‌ها و کامل در بخش بهداشت و سلامت نمناک در موردش گفتم و حالا به چند عادت رایج روزانه‌ای خواهیم پرداخت که موجب آسیب جدی به این سیستم مهم خواهند شد.

۱. به اندازه کافی نمی‌خوابید

هنگامی که شما می‌خوابید بخشی از سیستم ایمنی تقویت می‌شود و یاد می‌گیرد که چگونه به باکتری، ویروس و دیگر محرک‌های جدید حمله کند. اگر به اندازه کافی نخوابید، بدن فرصت مبارزه با بیماری‌ها به طور موثر را ندارد.
اگر فقط شش روز خواب ناکافی داشته باشید، بدن حتی در صورت تزریق واکسن هم نمی‌تواند عملکرد خوبی از خودش نشان دهد. کمبود خواب وضعیت بیماری‌های مختلف حتی سرماخوردگی را برای شما سخت‌تر می‌کند؛ پس برای داشتن سیستم ایمنی سالم هر شب بین ۷ الی ۸ ساعت بخوابید.

۲. کل روز می‌نشینید

کمبود ورزش و فعالیت بدنی باعث می‌شود که بیماری شما طولانی‌تر شود. عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی ۴۲% در افرادی که کم‌تر از یک بار در هفته ورزش می‌کنند طولانی می‌شود، اما این موضوع برای کسانی که در طول هفته چند بار ورزش می‌کنند، کاملاً متفاوت است و بیماری آن‌ها سریع‌تر تمام خواهد شد.

۳. همیشه استرس دارید

فشار و استرس روانی دلیل اصلی کاهش عملکرد مثبت سیستم ایمنی است و باعث بیماری‌های مختلف می‌شود. استرس سیستم ایمنی را بیش از هر جای دیگری درگیر می‌کند و باعث می‌شود که بیماری‌های خفیفی مثل سرماخوردگی هم برای شما سخت‌تر شوند.

۴. چربی‌های اشتباع می‌خورید

چربی‌های اشباع سیستم ایمنی را بیش از حد تحریک می‌کنند و باعث التهاب می‌شوند. از طرفی اسید چرب امگا ۳ غیر اشباع یک ماده ضد التهاب است و به بعضی از پروتئین‌ها کمک می‌کند تا پاتوژن‌ها را زودتر تشخیص دهند. پس سعی کنید که از چربی‌های سالم حاوی امگا ۳ استفاده کنید و چربی‌های غلط و مضر را کنار بگذارید.

۵. با اولین علامت در گلو، آنتی بیوتیک مصرف می‌کنید

آنتی بیوتیک تعادل بین باکتری و سیستم ایمنی (باکتری بد و باکتری خوب) را به هم می‌زند. مطالعات نشان می‌دهد که مصرف زودهنگام آنتی بیوتیک، گلبول‌های سفید را از بین می‌برد و در نتیجه سیستم ایمنی دیگر مانند قبل قدرتی ندارد و ضعیف می‌گردد.

۶. سیستم ایمنی همسرتان ضعیف است

اگر همسر شما سیستم ایمنی خوبی نداشته باشد، شما هم به این مشکل دچار می‌شوید. مطالعات نشان می‌دهد زوج‌ها سیستم ایمنی بسیار مشابهی دارند و تفاوت سیستم ایمنی آن‌ها خیلی کم است و شاید کمتر از ۵۰ درصد باشد؛ بنابراین اگر سیستم ایمنی همسرتان ضعیف است، احتمالا برای شما هم همین گونه خواهد بود.

۷. اضافه وزن دارید

وزن سالم نه تنها به شما حس خوب می‌دهد، بلکه شما را در برابر بیماری‌ها هم حفظ می‌کند. چاقی یک نوع سوء تغذیه زیاد از حد است و تعداد گلبول‌های سفید را در بدن زیاد می‌کند.  چربی شکم و چربی اطراف اعضای بدن سیستم ایمنی را درگیر کرده و باعث تضعیف آن خواهد شد.

۸. احساس تنهایی می‌کنید

تنهایی باعث می‌شود که بدن مدام در حالت مبارزه باشد. حتی یک مطالعه پنج ساله روی افرادی که احساس تنهایی داشتند انجام شد و دیدند که هورمون نوراپی نفرین در آن‌ها بیشتر است که در دوران بحران، تولید گلبول‌های سفید مبارزه کننده با زخم‌ها افزایش پیدا می‌کند، اما افرادی که احساس تنهایی دارند، مدام این گلبول‌ها در بدن شان تولید می‌شود و سیستم ایمنی آن‌ها را خسته می‌کند.

منبع: نمناک

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->