عوارض جراحی‌های زیبایی پلک و لیفت ابرو را جدی بگیرید چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) رجزخوانی در فضای مجازی، انگیزه جنایت هولناک در مشهد شد کمک طرح فراموش‌شده داوینچی به کشف تونل‌های زیرزمینی ایتالیا پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی معطل پول! علت طعم فلز در دهان چیست؟ کدام استان‌های کشور امروز بارانی است؟ (۱۴ بهمن ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

۸ عادتی که به سیستم ایمنی آسیب وارد می‌کند

  • کد خبر: ۸۹۷۵۲
  • ۰۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۷:۳۰
۸ عادتی که به سیستم ایمنی آسیب وارد می‌کند
برخی عادات روزانه ما می‌تواند علیه توانایی بدن برای مبارزه با ویروس‌ها و حتی برخی بیماری‌ها عمل کند.

به گزارش شهرآرانیوز، حفظ سلامت و توان سیستم ایمنی بدن یکی از مهم‌ترین عوامل در جلوگیری از ابتلا به بیماری هاست، مسئله‌ی حیاتی که پیش از این بار‌ها و کامل در بخش بهداشت و سلامت نمناک در موردش گفتم و حالا به چند عادت رایج روزانه‌ای خواهیم پرداخت که موجب آسیب جدی به این سیستم مهم خواهند شد.

۱. به اندازه کافی نمی‌خوابید

هنگامی که شما می‌خوابید بخشی از سیستم ایمنی تقویت می‌شود و یاد می‌گیرد که چگونه به باکتری، ویروس و دیگر محرک‌های جدید حمله کند. اگر به اندازه کافی نخوابید، بدن فرصت مبارزه با بیماری‌ها به طور موثر را ندارد.
اگر فقط شش روز خواب ناکافی داشته باشید، بدن حتی در صورت تزریق واکسن هم نمی‌تواند عملکرد خوبی از خودش نشان دهد. کمبود خواب وضعیت بیماری‌های مختلف حتی سرماخوردگی را برای شما سخت‌تر می‌کند؛ پس برای داشتن سیستم ایمنی سالم هر شب بین ۷ الی ۸ ساعت بخوابید.

۲. کل روز می‌نشینید

کمبود ورزش و فعالیت بدنی باعث می‌شود که بیماری شما طولانی‌تر شود. عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی ۴۲% در افرادی که کم‌تر از یک بار در هفته ورزش می‌کنند طولانی می‌شود، اما این موضوع برای کسانی که در طول هفته چند بار ورزش می‌کنند، کاملاً متفاوت است و بیماری آن‌ها سریع‌تر تمام خواهد شد.

۳. همیشه استرس دارید

فشار و استرس روانی دلیل اصلی کاهش عملکرد مثبت سیستم ایمنی است و باعث بیماری‌های مختلف می‌شود. استرس سیستم ایمنی را بیش از هر جای دیگری درگیر می‌کند و باعث می‌شود که بیماری‌های خفیفی مثل سرماخوردگی هم برای شما سخت‌تر شوند.

۴. چربی‌های اشتباع می‌خورید

چربی‌های اشباع سیستم ایمنی را بیش از حد تحریک می‌کنند و باعث التهاب می‌شوند. از طرفی اسید چرب امگا ۳ غیر اشباع یک ماده ضد التهاب است و به بعضی از پروتئین‌ها کمک می‌کند تا پاتوژن‌ها را زودتر تشخیص دهند. پس سعی کنید که از چربی‌های سالم حاوی امگا ۳ استفاده کنید و چربی‌های غلط و مضر را کنار بگذارید.

۵. با اولین علامت در گلو، آنتی بیوتیک مصرف می‌کنید

آنتی بیوتیک تعادل بین باکتری و سیستم ایمنی (باکتری بد و باکتری خوب) را به هم می‌زند. مطالعات نشان می‌دهد که مصرف زودهنگام آنتی بیوتیک، گلبول‌های سفید را از بین می‌برد و در نتیجه سیستم ایمنی دیگر مانند قبل قدرتی ندارد و ضعیف می‌گردد.

۶. سیستم ایمنی همسرتان ضعیف است

اگر همسر شما سیستم ایمنی خوبی نداشته باشد، شما هم به این مشکل دچار می‌شوید. مطالعات نشان می‌دهد زوج‌ها سیستم ایمنی بسیار مشابهی دارند و تفاوت سیستم ایمنی آن‌ها خیلی کم است و شاید کمتر از ۵۰ درصد باشد؛ بنابراین اگر سیستم ایمنی همسرتان ضعیف است، احتمالا برای شما هم همین گونه خواهد بود.

۷. اضافه وزن دارید

وزن سالم نه تنها به شما حس خوب می‌دهد، بلکه شما را در برابر بیماری‌ها هم حفظ می‌کند. چاقی یک نوع سوء تغذیه زیاد از حد است و تعداد گلبول‌های سفید را در بدن زیاد می‌کند.  چربی شکم و چربی اطراف اعضای بدن سیستم ایمنی را درگیر کرده و باعث تضعیف آن خواهد شد.

۸. احساس تنهایی می‌کنید

تنهایی باعث می‌شود که بدن مدام در حالت مبارزه باشد. حتی یک مطالعه پنج ساله روی افرادی که احساس تنهایی داشتند انجام شد و دیدند که هورمون نوراپی نفرین در آن‌ها بیشتر است که در دوران بحران، تولید گلبول‌های سفید مبارزه کننده با زخم‌ها افزایش پیدا می‌کند، اما افرادی که احساس تنهایی دارند، مدام این گلبول‌ها در بدن شان تولید می‌شود و سیستم ایمنی آن‌ها را خسته می‌کند.

منبع: نمناک

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->