به گزارش شهرآرانیوز، فرزاد بابایی با بیان اینکه شلغم در دسته سبزیهای ریشهای تقسیم بندی میشود، گفت: این سبزی به دلیل وجود مقادیر بالای آنتی اکسیدان و ترکیبات گوگردی در آن میتواند مقابله خوبی با عوامل بیماری زا از جمله باکتریها داشته باشد.
وی با اشاره به افزایش موارد مصرف شلغم در سرماخوردگی ها، گفت: شلغم آب پنهانی دارد که حین پخت موجب افزایش دمای مرکزی این سبزی میشود و همین امر موجب شده استفاده از آن موجب افزایش دمای بدن شود.
بابایی گفت: در همین راستا افرادی که در سرماخوردگیها دچار علائمی مانند لرز میشوند، بطور معمول از شلغم استفاده میکنند.
این کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: همچنین به دلیل ترکیبات گوگردی موجود در شغلم مصرف این سبزی میتواند در مقابله با عوامل بیماری زا موثر باشد و همین امر موجب شده از گذشته این نوع سبزی در سرماخوردگیها مورد استفاده قرار گیرد.
بابایی خاطرنشان کرد: آب پنهان موجود در شلغم همچنین موجب تامین آب بدن شده و به هیدراته شدن و آبگیری بدن کمک میکند.
این کارشناس تغذیه در ادامه استفاده از شلغم را در پیشگیری از یبوست موثر دانست و افزود: فیبر موجود در شلغم بصورت فیبر محلول و نامحول است و این بخش نامحلول عملا غیرقابل هضم بوده و همین امر موجب افزایش مدفوع و پیشگیری از یبوست میشود.
بابایی در خصوص مصرف شلغم در بیماران تیروییدی هشدار داد و افزود: این نوع سبزی در بیماران مبتلا به کم کاری یا پرکاری تیروئید و یا گواتر میتواند موجب اختلال در هورمونها شده و باعث افزایش شدت علائم بیماری در این بیماران شود.
وی به مصرف شلغم با نمک هم اشاره کرد و گفت: متاسفانه بسیاری افراد شلغم را همراه نمک مصرف میکنند که این امر میتواند موجب افزایش فشار خون در این افراد شده و فایده و سود شلغم را از بین ببرد.
وی تصریح کرد: در همین راستا توصیه میشود افراد شلغم را به تنهایی و بدون نمک مصرف کرده و از مواد دیگری مانند آبلیمو یا... همراه با آن استفاده کنند.
منبع: آخرین خبر