درباره کوچه ناظر در خیابان شهید هاشمی‌نژاد مشهد | تاریخ کهنه کوچه «باغ نو» ورود ناوگان جدید اتوبوس‌رانی مشهد از اواسط سال ۱۴۰۴ | ۵۰۰ دستگاه اتوبوس به صورت کف‌کوتاه فعال هستند رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر مشهد: دستگاه‌های دولتی به تعهداتشان در قبال تصفیه‌خانه سپتاژ عمل کنند پیشرفت کند پروژه‌های زودبازده ۳ در حاشیه شهر مشهد نظارت فعالانه شهرداری مشهد بر جمع‌آوری متکدیان در ایام محرم و دهه پایانی صفر ۱۴۰۴ رئیس شورای عالی استان‌ها: مردم با هر نوع تفکری پای ایران ایستادند هوای کلانشهر مشهد، همچنان «ناسالم» (۹ تیر ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر مشهد: آتش‌نشانی، پیشانی مدیریت شهری است شهردار مشهدمقدس: در دفاع از دین و میهن همه پای کار هستند | اعزام داوطلبانه آتش‌نشانان مشهدی به مناطق جنگی اعتبار ۸۰ میلیارد تومانی برای گذر‌های تشرف به حرم مطهر امام رضا(ع) در سال ۱۴۰۴ بهره‌برداری از مهم‌ترین تصفیه‌خانه‌های شهر مشهد در سال ۱۴۰۵ کیفیت هوای کلانشهر مشهد امروز «بسیار ناسالم» است (۸ تیر ۱۴۰۴) خدمت مضاعف به ملت سرفراز آب کدام مناطق مشهد، فردا (یکشنبه، ۸ تیر ۱۴۰۴) قطع خواهد بود؟ لزوم تطبیق آموزش با تغییرات تکنولوژی رئیس شورای اسلامی شهر مشهد مقدس: مدارا با هیئات سکولار در مشهد پذیرفتنی نیست آخرین وضعیت مهم‌ترین پروژه‌های عمرانی شهر مشهد | به‌زودی بولوار امام‌خمینی(ره) به بولوار نماز وصل خواهد شد شهردار مشهد مقدس: ایستگاه‌های درحال‌ساخت آتش‌نشانی سریع‌تر پیگیری و به بهره‌برداری برسند ورود حدود ۵ هزار زائر ایرانی حج تمتع به فرودگاه بین‌المللی مشهد | تداوم بازگشت حجاج تا فردا (۸ تیرماه) قیمت نفت امروز (۷ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای سیاه از اوج به زیر آمد نایب‌رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد: نهضت آسفالت شهرداری مشهد در حال ورود به مرحله‌ای پرشتاب و مؤثر است
سرخط خبرها

مشهد هنوز مرکز معاینه‌فنی موتورسیکلت ندارد

  • کد خبر: ۹۰۱۸۷
  • ۱۰ آذر ۱۴۰۰ - ۱۷:۲۸
مشهد هنوز مرکز معاینه‌فنی موتورسیکلت ندارد
رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر: پیگیر راه اندازی خط معاینه‌فنی موتور در مشهد هستیم.

محمد کاملان | شهرآرانیوز؛ مدت‌هاست که خودرو‌ها و صنایع و نیروگاه‌ها به‌عنوان متهم ردیف اول آلودگی هوا معرفی می‌شوند و کمتر کارشناسی از نقش موتورسیکلت‌ها در آلوده‌کردن هوای شهر‌ها صحبت می‌کند. این در حالی است که براساس آمار‌ها هر موتورسیکلت کاربراتوری معادل ۵ خودرو آلودگی تولید می‌کند و در کلان‌شهر‌ها بین ۱۰ تا ۲۰ درصد از آلودگی هوا معمولا سهم موتورسیکلت‌هاست.

معاینه‌فنی سبب کاهش ۱۰ درصدی آلودگی می‌شود و طبق قانون هوای پاک، این امر برای موتور‌ها هم باید اجرا شود، اما نه‌تن‌ها اجباری برای معاینه‌فنی موتورسیکلت‌ها وجود ندارد، بلکه حتی در کلان‌شهری مثل مشهد هنوز خط معاینه‌فنی موتورسیکلت راه‌اندازی نشده است.

آن‌طور که در سیاهه آلودگی هوای شهر مشهد آمده، سن فرسودگی موتورسیکلت کاربراتوری ۶ سال و انژکتوری ۸ سال تعیین شده است. براساس آمار این سیاهه، ۹۸ درصد از ۴۰۰ هزار موتوری که در شهر رفت‌وآمد می‌کنند، کاربراتوری و ۴۲/۷ درصد از این تعداد، فرسوده و از رده خارج هستند و طبق نظر کارشناسان، موتور‌های کاربراتوری ۱۸ برابر یک خودرو آلودگی تولید می‌کنند.

آماروارقامی که مرکز پایش آلاینده‌های زیست‌محیطی شهرداری مشهد جمع‌آوری کرده نشان می‌دهد که نزدیک به ۱۱/۵ درصد از آلودگی هوای مشهد سهم موتورسیکلت‌هاست.

چون پلاک موتور‌ها عقب است، نمی‌توانیم جریمه کنیم

ماجرای اجباری‌شدن معاینه‌فنی موتورسیکلت‌ها از سال ۱۳۹۶ آغاز شد و بعد از تصویب قانون هوای پاک جدی شد.

مسئولان محیط‌زیست همان زمان اعلام کردند موتورسیکلت‌هایی که در اواخر این سال و ابتدای سال ۱۳۹۷ تولید شده‌اند، باید معاینه‌فنی داشته باشند، در غیر این صورت مشمول جریمه ۵۰هزار تومانی خواهند شد.

دراین‌میان، مدیران شهری هم از توافق با راهور دراین‌زمینه خبر دادند. جریمه‌ای که البته چندی بعد پلیس راهور گفت امکان ثبتش وجود ندارد، چون پلاک موتور‌ها در پشت این وسیله نقلیه نصب شده است و دوربین‌های پلیس قابلیت ثبت و ضبط آن را ندارند.

فقط تهران مرکز معاینه‌فنی موتور دارد

براساس ماده۲۹ قانون هوای پاک، تولید هرگونه آلودگی صوتی به‌وسیله منابع ثابت و متحرک ممنوع است و متخلفان باید جریمه نقدی شوند. محیط‌زیست و راهور نیز بار‌ها اعلام کرده‌اند که موتورسیکلت‌ها می‌توانند تا ۴ برابر یک خودرو آلودگی تولید کنند، اما هیچ عزم جدی‌ای برای اجباری‌کردن معاینه‌فنی موتورسیکلت‌ها دست‌کم در کلان‌شهر‌ها وجود نداشت تا آنجا که بعد از گذشت ۴ سال از تصویب قانون هوای پاک و الزام معاینه‌فنی برای همه وسایل نقلیه در میان همه کلان‌شهر‌های آلوده کشور، فقط در تهران ۵ خط معاینه‌فنی برای موتور‌ها افتتاح شد که آن‌هم براساس آمار‌هایی که خود تهرانی‌ها اعلام کرده‌اند، از ابتدای سال ۱۳۹۹ تا دی همین سال فقط ۳۴ موتور سیکلت برای دریافت معاینه‌فنی به آن مراجعه کرده‌اند.

پیگیری برای تأسیس خط معاینه‌فنی موتور در مشهد

رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد نیز در گفتگو با شهرآرا و با اشاره به لزوم انجام معاینه‌فنی برای موتورسیکلت‌ها در شهر مشهد گفت: آلودگی هوا از مسائل جدی به حساب می‌آید که مشهد با آن درگیر است.

وضعیت آلودگی هوای مشهد نسبت به شهر‌های دیگر بسیار جدی‌تر است. اگر بخواهیم این مسئله را کنترل کنیم، اول از همه باید عوامل تولیدکننده آلاینده مانند خودروها، موتورسیکلت‌ها و نیروگاه‌ها کنترل شوند که معاینه‌فنی یکی از این راه‌های کنترل است.

ایمان فرهمندی با تأکید بر اینکه اجباری‌کردن معاینه‌فنی در اختیار مدیریت شهری نیست، ادامه داد: با این حال، اما به‌دنبال این هستیم که خط معاینه‌فنی موتورسیکلت را به مشهد بیاوریم و به‌شدت پیگیر این موضوع هستیم.

چون هنوز اجبار و پشتوانه قانونی برای الزام دریافت معاینه‌فنی موتورسیکلت‌ها وجود ندارد، تنها راهی که برای ترغیب موتورسواران به انجام این کار پیش پای ما می‌ماند، استفاده از طرح‌های تشویقی برای مراجعه مردم به مراکز معاینه‌فنی موتورسیکلت است که در آینده به مشهد خواهد آمد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->