هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

چرا در گوش هایمان احساس گرفتگی می کنیم؟

  • کد خبر: ۹۰۸۸۸
  • ۱۴ آذر ۱۴۰۰ - ۲۰:۵۹
چرا در گوش هایمان احساس گرفتگی می کنیم؟
علت‌های معمول گرفتگی گوش شامل جمع شدن مایع، جرم زیاد گوش، تغییر ارتفاع و یا شیء خارجی در گوش می‌باشد. بیشتر مواقع این مشکلات به راحتی تشخیص داده شده و رفع می‌شوند. اما مشکلات مداوم در کودکان می‌تواند منجر به عفونت، از دست دادن شنوایی و حتی تاخیر رشد شود.

به گزارش شهرآرانیوز، گرفتگی گوش چند علت می‌تواند داشته باشد: مایعات در گوش، تغییرات در فشار اتمسفر، جرم زیاد گوش، و یا حتی اشیاء کوچکی که پرده‌ی گوش را مسدود می‌کنند. هر علتی، درمان خاص خودش را دارد که برخی از آن‌ها توسط پزشک باید انجام شوند. 

مایع در گوش
گرفتگی گوش می‌تواند ناشی از گیر افتادن مایع در شیپور استاش باشد. این کانال در گوش شما به طور معمول ذرات ناخواسته را بیرون می‌راند، مثلا مایع و ترشحات گوش.

این مواد معمولا در پشت حلق تخلیه شده و در آنجا بلعیده می‌شوند؛ اما گاهی این کانال مسدود شده و مایع در گوش میانی جمع می‌شود.

علت‌ها:
یک سری از عوارض می‌توانند سبب این نوع گرفتگی در گوش شوند که شامل تورم اعضایی مانند لوزه‌ها، آدنوئیدها و شاخک‌های داخل بینی می‌شوند. گرفتگی شدید بینی هم می‌تواند سبب گرفتگی گوش شود. این طبیعی است که به دلیل سرماخوردگی شدید یا آلرژی گوشتان بگیرد.
مایع در گوش معمولا علت گرفتگی گوش در بچه‌هاست. زیرا شیپوراستاش در گوش بچه‌ها باریک‌تر و به طور طبیعی افقی‌تر از این کانال در گوش افراد بزرگسال است.
گوش‌ها به طور طبیعی سیستم پاکسازی خود را دارند؛ اما برخی از افراد به دلایلی نامعلوم ممکن است جرم زیادی در گوش‌هایشان تولید کنند. سعی نکنید خودتان جرم را خارج کنید. پزشک می‌تواند با ابزارهای خاصی این کار را بکند، بدون این که به پرده‌ی گوش آسیب بزند یا جرم را عقب‌تر و به داخل گوش هل بدهد

علائم:
هر چند تجمع مایع در گوش ممکن است باعث گرفتگی گوش شود اما شاید علامتی هم نداشته باشید. این مایع می‌تواند موجب کاهش شنوایی شود و در صورتی که در خردسالان تشخیص داده نشود می‌تواند زبان باز کردن را به تاخیر بیندازد. در موارد شدیدتر، ممکن است گوش درد یا فشار در گوش، سرگیجه یا از دست دادن تعادل هم وجود داشته باشد. اگر این مشکل در بچه‌های کوچک ادامه‌دار شود می‌تواند رشد مهارت‌های حرکتی را به تاخیر بیندازد.

درمان:
اگر شما یا کودکتان علائم خطرناکی نداشته باشید، پزشک احتمالا تصمیم می‌گیرد که هر سه ماه تا شش ماه وضعیت مایع گوشتان را کنترل کند تا ببیند برطرف شده یا نه.
گاهی لازم است لوله‌ای برای تهویه و تخلیه کارگذاشته شود که میرینگوتومی نام دارد و تحت بیهوشی انجام می‌شود. یک سوراخ ریز در پرده گوش ایجاد شده و لوله‌ کوچکی وارد شیپور استاش می‌شود تا آن را باز نگه دارد. سوراخ پرده گوش در عرض چند روز خودش ترمیم می‌شود و لوله طی یک سال بعد خودش می‌افتد.

تغییر ارتفاع
تغییرات ناگهانی فشار در محیط نیز می‌تواند سبب گرفتگی گوش‌ها شود. تغییر فشار بر شیپور استاش اثر گذاشته و سبب پدیده‌ای که به نام باروتراما شهرت دارد، می‌شود. علاوه بر پرده‌ی گوش، شیپور استاش نیز کمک می‌کند تا فشار بین گوش میانی و گوش بیرونی تعدیل شود. به همین دلیل است که وقتی اتومبیلتان از شیب کوه بالا می‌رود یا هواپیما تیک‌آف می‌کند احساس می‌کنید گوشتان گرفته است. اگر مواردی رعایت نشود، تغییرات فشار محیط می‌تواند منجر به آسیب جدی گوش شود؛ مانند پارگی پرده گوش.
بهترین راه پیشگیری از گرفتگی گوش در تغییرات فشار این است که ببلعید، بجوید یا خمیازه بکشید. این کار، کانال شنوایی را باز می‌کند و اجازه می‌دهد هوای بیرون وارد گوش شود. همچنین اگر معمولا با تغییرات ارتفاع گوش‌هایتان می‌گیرد می‌توانید از ضداحتقان‌های موجود در داروخانه‌ها استفاده کنید. یک ساعت پیش از این که هواپیما بنشیند از ضداحتقان استفاده کنید. اگر آلرژی دارید از داروی آلرژی‌تان در شروع پرواز استفاده کنید.

جرم زیاد گوش
گاهی گرفتگی گوش‌ها می‌تواند نتیجه‌ی تجمع زیاد جرم باشد. البته این مشکل شایعی نیست زیرا گوش‌ها به طور طبیعی سیستم پاکسازی خود را دارند؛ اما برخی از افراد به دلایلی نامعلوم ممکن است جرم زیادی در گوش‌هایشان تولید کنند. سعی نکنید خودتان جرم را خارج کنید. پزشک می‌تواند با ابزارهای خاصی این کار را بکند، بدون این که به پرده‌ی گوش آسیب بزند یا جرم را عقب‌تر و به داخل گوش هل بدهد.
پزشک با یکی از این سه روش گوش‌ها را جرم‌گیری می‌کند:
. با آب شستشو می‌دهد.
. با وسیله‌ای به نام کورِت یا قاشقک سرومن جرم را در می‌آورد.
. با استفاده از قطره گوش جرم را شل می‌کند.

شیء خارجی
عجیب نیست که کودکان معمولا چیزهایی در گوش خود فرو می‌کنند، همان طور که ممکن است در بینی‌شان نیز چیزی فرو کنند. اگر کودک در سنی نباشد که بتواند به شما بگوید چه احساسی دارد، تنها راهی که می‌توانید متوجه شوید از گرفتگی گوش خود ناراحت است این است که مدام گوش‌هایش را می‌مالد یا می‌کشد. کودک تب یا علامتی از سرماخوردگی ندارد، اما شیء خارجی آنقدر در گوشش مانده است که باعث عفونت شده است.
می‌توانید با کمک چراغ قوه داخل گوش کودک را نگاه کنید اما نباید سعی کنید خودتان شیء را خارج کنید. هرگز چیز تیزی وارد گوش نکنید تا شیء را درآورید. بهترین کار این است که کودک را نزد پزشکش ببرید تا با ابزار بخصوصی که دارد شیء را بی‌خطر خارج کند.

خلاصه

علت‌های معمول گرفتگی گوش شامل جمع شدن مایع، جرم زیاد گوش، تغییر ارتفاع و یا شیء خارجی در گوش می‌باشد. بیشتر مواقع این مشکلات به راحتی تشخیص داده شده و رفع می‌شوند. اما مشکلات مداوم در کودکان می‌تواند منجر به عفونت، از دست دادن شنوایی و حتی تاخیر رشد شود. و شما هرگز نباید چیزی در گوشتان فرو کنید تا جرم یا شیء خارجی را درآورید، در عوض به پزشک مراجعه کنید تا بدون آسیب به گوش، اقدام لازم را انجام دهد.
گرفتگی گوش می‌تواند ناراحت کننده باشد. بنابراین لازم است که درمان لازم صورت بگیرد تا عوارض بعدی را به دنبال نداشته باشد. اگر علاوه بر گرفتگی، درد و صدا هم در گوشتان دارید یا از گوشتان ترشحاتی خارج می‌شود و یا در تعادل یا شنوایی‌تان ناگهان تغییری ایجاد شده حتما فوری به پزشک مراجعه کنید.

منبع: تبیان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->