کشف مواد غدایی احتکار شده در کاشمر به ارزش ۴.۵ میلیارد ریال پیگیری دادستانی مشهد در خصوص حادثه غرق شدگی در یکی از استخرهای این کلانشهر چطور سطح هورمون شادی خود را افزایش دهیم؟ رژیم غذایی برای کودکان ممنوع؛ بهترین راه برای درمان چاقی کودکان تیمارگاه حیات‌وحش استان خراسان‌رضوی راه‌اندازی می‌شود استخوان کودکان را چگونه تقویت کنیم؟ مصرف بیسکوییت و کلوچه چه تاثیری بر سلامتی کودکان دارد؟ خشم بهاری را کنترل کنید برای حفظ سلامتی روزانه چند عدد تخم مرغ بخوریم؟ زردچوبه چه تاثیری در افزایش طول عمر و جوانی دارد؟ ۴ عارضه مصرف خودسرانه ویتامین دی را بشناسید بیشتر شکایات مردمی از پزشکان در حوزه زیبایی است | عمده اقدامات غیرمجاز در آرایشگاه‌ها و مراکز زیرزمینی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (٨ اردیبهشت ماه١۴٠٣) | وزش باد و بارش باران در برخی از مناطق استان واژگونی پراید در جاده نیشابور -سبزوار، ۵ مصدوم برجای گذاشت آیا انجام اقدامات زیبایی در دوران بارداری ممنوع است؟ روند کاهشی داوطلبان پسر برای ورود به دانشگاه | کاهش حدود ۳ درصدی داوطلبان پسر در خراسان‌رضوی طی یک سال زمان و مبلغ پرداخت مستمری مددجویان بهزیستی اعلام شد دستگیری چند سارق با ده‌ها فقره دزدی در مشهد
سرخط خبرها

کدام موادغذایی دارای ویتامین B۲ هستند؟

  • کد خبر: ۹۲۳۰۷
  • ۲۵ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۰
کدام موادغذایی دارای ویتامین B۲ هستند؟
ویتامین B۲ (ریبوفلاوین) یکی از انواع ویتامین‌های محلول در آب است که در بیشتر غلات، میوه‌ها و سبزیجات تازه به فراوانی یافت می‌شود و مهم‌ترین عملکرد آن در بدن افزایش انرژی بدن، پیشگیری و درمان میگرن و سلامتی پوست و مو می‌باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، ویتامین B ۲ یا ریبو فلاوین یکی از ویتامین‌های محلول در آب است که محل ذخیره عمده‌ای در بدن ندارد.

ریبوفلاوین برای متابولیسم قندها، اسید‌های آمینه و چربی‌ها ضروری می‌باشد و این ویتامین سیستم حفاظت آنتی اکسیدانی را حمایت می‌کند.

ریبوفلاوین عمدتا از شیر استخراج می‌شود. کمبود ریبوفلاوین که «ariboflavinosis» نامیده می‌شود منجر به دژنره شدن سیستم عصبی، اختلال اندوکرین، کم خونی و اختلالات پوستی، التهاب زبان و دهان و حلق، زخم گوشه لب و نیز قرمزی و حساسیت چشم هامی شود.

کمبود ریبوفلاوین در افراد الکلی، افراد مسن، دیابتی و سندروم روده‌ی تحریک پذیر رخ می‌دهد.

علائم کمبود آن ابتدا در بافت‌هایی که با گردش سریع دارند نظیر پوست و اپیتلیوم ظاهر می‌شود. این ویتامین در برابر نور کاملا تخریب می­شود.

میکروفلورای طبیعی کولون توانایی تولید ریبوفلاوین را نیز دارند. مقدار تولید ریبوفلاوین توسط میکروفلور به نوع غذای مصرفی بستگی دارد به طور مثال خوردن سبزیجات نسبت به گوشت تولید ریبوفلاوین را افزایش می­دهد. ریبوفلاوین برحسب میلی گرم اندازه گیری می‌شود.

این ویتامین در غذا‌ها به شکل متصل به پروتئین به شکل FAD و FMN وجود دارد. سبزیجات برگ سبز که رشد سریع دارند، غنی از ریبوفلاوین می‌باشند. گوشت و محصولات لبنی مهمترین منبع تامین کننده ریبوفلاوین مردم آمریکا می‌باشند.

بیش از نیمی از ویتامین در هنگام آسیاب کردن ازبین می‌رود. (نان‌ها و غلات در آمریکا با ریبوفلاوین غنی می‌شوند که بخش عمده‌ای از دریافت روزانه افراد را شامل می‌شود.)

ریبوفلاوین در برابر حرارت پایدار است، ولی به راحتی توسط قلیا‌ها و اشعه ماورابنفش تخریب می­شود. در پختن و فرآیند کردن نیز مقدار بسیار کمی از ویتامین تخریب می­شود.

بدلیل حساسیت ریبوفلاوین به مواد قلیایی افزودن جوش شیرین برای نرم کردن به نخود و لوبیا قسمت اعظم محتوای ویتامین را ازبین می­برد. پاکت شیر ساخته شده از کاغذ‌های مومی از ریبوفلاوین در برابر تخریب ناشی از نور خورشید محافظت می­کند.

علائم کمبود بعد از ماه‌ها محرومیت از ریبوفلاوین ایجاد می‌شود. علائم اولیه کمبود شامل ترس از نور (فتوفوبیا)، سوزش، خارش و اشک ریزش چشم، کاهش شفافیت بینایی، و درد و سوزش لب‌ها و زبان می‌باشد.

علائم پیشرفته‌تر کیلوز (شکاف و ترک خوردگی لب)، آنگولار استوماتیت (شکاف در پوست گوشه دهان-شقاق گوشه لب ها)، بثورات چرب در پوست چین بینی و دهانی، کیسه بیضه و ناحیه تناسلی زنان، زبان متورم ارغوانی (Magenta tongue)، افزایش رشد مویرگ‌ها اطراف قرنیه چشم و نوروپاتی محیطی را شامل می‌شود.

شایان ذکر است کمبود ریبوفلاوین در کنار کمبود سایر ویتامین‌ها در کاتاراکت نقش دارد.

منبع: جام جم آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->