آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است
سرخط خبرها

مس می‌تواند کروناویروس را نابود کند

  • کد خبر: ۹۳۳۸۱
  • ۰۴ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۰
مس می‌تواند کروناویروس را نابود کند
محققان دانشگاه واترلو کانادا در مطالعه اخیرشان اظهار کرده‌اند پوشاندن سطوح با مس پتانسیل نابودی سریع‌تر کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ را فراهم می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان کشف کرده‌اند که استفاده از یک پوشش و لایه نازک از مس یا ترکیبات مسی روی سطوح می‌تواند توانایی مس در غیرفعال کردن یا از بین بردن کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ را افزایش دهد.

طی این مطالعه‌ای که بلافاصله پس از شیوع بیماری همه گیر کووید-۱۹ در مارس ۲۰۲۰ آغاز شد، دانشجویان دانشگاه واترلو چگونگی تعامل ۶ پوشش نازک فلزی و اکسیدی مختلف با HCov-۲۲۹E را بررسی کردند. HCov-۲۲۹E ویروسی است که از نظر ژنتیکی مانند کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ است، اما کار بر روی آن برای انسان‌ها ایمن‌تر است.

"کوین مسلمان" (Kevin Mussleman) استاد مکانیک و مکاترونیک دانشگاه واترلو و رهبر این مطالعه گفت: قبلا داده‌هایی در مورد طول عمر این ویروس بر روی سطوح معمولی مانند فولاد ضد زنگ، پلاستیک و مس منتشر شده بود، اما طول عمر ویروس روی پوشش‌های مهندسی شده کمتر شناخته شده بود.

طی این مطالعه محققان دانشگاه واترلو با محققان دانشگاه ویلفرد لوریر که اثربخشی پوشش‌های ضد ویروسی را روی شیشه و پارچه ماسک N۹۵ آزمایش می‌کردند، همکاری کردند. آن‌ها از پوشش‌های مختلف روی سطوح استفاده کردند و سپس نقش آن‌ها در نابودی کروناویروس را مورد بررسی قرار دادند. محققان دریافتند که سایر پوشش‌ها اثرات ضد ویروسی مشابهی همانند مس یا ترکیبات حاوی مس ندارند و تاثیر مس در  غیرفعال کردن یا از بین بردن کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ بیشتر است.

به گفته محققان گرچه استفاده از ماسک یک راه مؤثر برای جلوگیری از گسترش کووید-۱۹ است، اما افزودن یک پوشش ضد ویروسی حاوی مس به قسمت بیرونی مواد محافظ یا یک فیلتر داخلی می‌تواند یک لایه ایمنی اضافی به آن وسیله اضافه کند.

چندی پیش محققان "دانشگاه ناتینگهام ترنت" انگلیس از توسعه ماسک صورت جراحی پنج لایه‌ای خبر دادند که درون آن مس تعبیه شده است و می‌تواند ۹۰ درصد ذرات ویروس کرونا را از بین ببرد. ماسک مذکور دارای گواهینامه نوع IIR است که این استاندارد طلایی برای ماسک‌هایی است که باعث می‌شوند ۹۹.۹۸ درصد ذرات فیلتر شوند. این ماده (مس) ۹۰ درصد ذرات ویروس کرونا را در کمتر از یک ساعت از بین می‌برد. مس مدت زیادی است که به دلیل خاصیت ضد ویروسی شناخته می‌شود، به همین دلیل در اوایل شیوع کرونا کارشناسان خواستار استفاده از آن در چرخ دستی‌های خرید و دستگیره‌های درب برای توقف انتقال ویروس کرونا بودند.

منبع: جام جم آنلاین 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->