سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص ماجرای نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمند شدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۲ دی ۱۴۰۳) | تداوم روند افزایش دما تا پایان هفته جاری جزئیات طرح بیمه زنان خانه‌دار و دختران اعلام شد فرودگاه مشهد، میزبان ۱۱۰ بانوی نخبه در پروازی با کادر و خلبان زن | پرواز «ایران بانو» به مشهد آمد (۲ دی ۱۴۰۳) + عکس و فیلم تعویق اعلام نتایج اعتراضات آزمون کیفیت‌بخشی آموزش و پرورش وعده ساخت ۵هزار مدرسه از محل مولدسازی در خراسان رضوی خانواده فاطمی، مقدمه جامعه‌سازی بسته شدن پرونده سرقت طلای زنان در گلشهر توسط پلیس مشهد آموزش سبک زندگی سالم بر اساس آموزه‌های طب ایرانی در مراکز خدمات جامع سلامت آمار بالای سوختگی‌های سهوی با اسید به علت دسترسی آسان مردم مردم تحمل گرانی دارو را ندارند تداوم آلودگی هوا در شهرهای صنعتی کشور تا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تأمین منابع موردنیاز برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در بودجه ۱۴۰۴ + فیلم نحوه دریافت کمک‌هزینه ازدواج سازمان تأمین اجتماعی + شرایط دریافت
سرخط خبرها

از شستشوی دهان با آب نمک غافل نشوید

  • کد خبر: ۹۴۶۹۳
  • ۱۴ دی ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۸
از شستشوی دهان با آب نمک غافل نشوید
دهانشویه‌ها محصولاتی هستند که برای پاکسازی تنفس و تمیز کردن مناطقی که مسواک به آن‌ها دسترسی چندانی ندارد به کار می‌روند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر کریس کامر، جراح دندانپزشکی درباره دهانشویه‌ها می‌گوید: با وجود آن که دهانشویه‌ها عمکلرد مطلوبی دارند و سالیان سال است که تولید می‌شوند، شستشوی دهان با آب نمک به طور کلی ارزان‌تر است و می‌تواند به همان اندازه در بهبود سلامت و بهداشت دهان و دندان موثر باشد.

کامر ادامه می‌دهد: «شستشو با آب نمک بسیاری از باکتری‌ها را به وسیله فرآیند اسمز از بین می‌برد، که مکانیسمی وابسته به خروج آب است. این ترکیب همچنین یک محافظ آنتی باکتریال عالی محسوب می‌شود و می‌تواند محیط دهان را از ریسک عفونت در امان نگاه دارد. "

علاوه بر خاصیت ضد عفونی کنندگی، شستشو با آب نمک می‌تواند بر درمان سایر مشکلات دهانی، از آفت دهان گرفته تا آلرژی و دندان درد نیز موثر واقع شود. علاوه بر این اثرات مثبتی بر سلامت تنفس هم دیده شده است که چنین محلولی را به یک کاندید درمانی مناسب برای فصل سرماخوردگی و آنفولانزا تبدیل می‌کند.

مزایا، روش ساخت و موارد دیگری که در ادامه اشاره می‌شوند، با استناد به مطالعات منتشر شده توسط مجله علمی با دسترسی آزاد پلاس وان جمع آوری شده اند:

ایمنی بیشتر برای سلامت دهان، دندان و لثه

به گفته بنیاد سرطان دهان، محتوای بالای الکل در برخی از دهانشویه‌ها منجر به تحریک دهان به ویژه لثه‌ها می‌شود. شستشو با آب نمک نه تنها جایگزین ایمن تری به شمار می‌رود، بلکه در عین حال می‌تواند باکتری‌ها را از بین ببرد و دهان شما را تمیز نگه دارد.

البته شستشوی آب شور علاوه بر توقف رشد باکتری‌ها فواید دیگری نیز به همراه دارد. این مزایا شامل کاهش میزان پلاک‌های دندانی و تسریع سرعت بهبودی به دنبال اعمال دندانپزشکی مختلف هستند.

کمک به مهار رشد باکتری‌ها در محیط دهان

اما شستشوی آب نمک چگونه می‌تواند باعث توقف رشد باکتری‌ها در دهان شود؟ دکتر مارک لازار دندانپزشک توضیح می‌دهد: با غرغره آب نمک به صورت روزانه محیط اسیدی مورد نیاز باکتری‌ها برای رشد و تکامل، به تدریج کاهش یافته و به مرگ نهایی آن‌ها منتهی می‌شود.

لازار اضافه می‌کند: «شوینده‌های آب نمک با افزایش تعادل pH در فضای داخل دهان وارد عمل می‌شوند و محیط قلیایی تری ایجاد می‌کنند که در آن باکتری‌ها قادر به رشد و تکثیر نیستند.» باکتری‌های مضر زندگی در محیط اسیدی را ترجیح می‌دهند. از این رو با خنثی سازی آن، التهاب دهان نیز کمتر شده و سالم‌تر به نظر می‌رسد.

حفظ سلامت تنفسی و حذف بوی بد دهان

یک بررسی تحقیقاتی در سال ۲۰۱۹ نشان داد که غرغره آب شور (و همچنین شستشوی بینی) به احتمال زیاد سبب ایجاد محافظت نسبی در برابر سرماخوردگی می‌شود. از طرفی دیگر با محدود سازی رشد باکتری ها، مشکل بوی بدن دهان که ناشی از فعالیت میکروارگانیسم‌ها به خصوص در دوره‌های گرسنگی است برطرف خواهد شد.

به طور مشابه بر اساس پژوهشی کوچک در سال ۲۰۲۰، غرغره آب شور می‌تواند در کاهش عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی به طور متوسط تا دو و نیم روز موثر باشد. همچنین محققان این مطالعه اشاره کرده اند که شست و شوی دهان با آب نمک می‌تواند به عنوان یک مداخله ایمن و موثر در بیماران کووید مثبت مورد استفاده قرار بگیرد.

علاوه بر موارد عنوان شده، غرغره آب نمک برای مقاصد زیر نیز مفید خواهد بود:

- بهبودی پس از کشیدن دندان

- پیوره یا پریودنتیت (عفونتی است در ناحیه لثه‌ها و سایر نسوج نگه دارنده دندان که سبب خونریزی پای دندان‌ها و بوی بدن دهان می‌شود)

- درد دندان

- عفونت لثه

- آفت دهان

- آلرژی

نحوه تهیه محلول شستشوی آب نمک

برای تهیه اصولی محلول تنها کافیست این سه مرحله را دنبال کنید:

- از آب گرم استفاده کنید، زیرا گرما بیشتر از آب سرد تسکین دهنده درد در ناحیه دهان و گلو است. آب گرم همچنین به انحلال بهتر نمک کمک می‌کند.

- از هر نوع نمکی که در دسترس دارید استفاده کنید. بیشتر دستور العمل‌های شستشو با آب نمک نیاز به یک لیوان (۰.۲ لیتر) آب گرم و ۱ قاشق چای خوری نمک دارند. با این حال اگر دهان شما حساس است و احتمال تحریک بافتی با دوز بالای آب نمک را می‌دهید، مقدار نمک را به ۱/۲ قاشق چایخوری برای ۱ تا ۲ روز اول کاهش دهید.

- به آب جوش آمده نمک اضافه کنید و ترکیب ایجاد شده را هم بزنید تا یکنواخت شود. پیش از مصرف اجازه دهید تا دمای آب مقدارف متعادل شود و پس از پایان شستشو نیز محلول باقی مانده را دور بریزید تا از هرگونه آلودگی جلوگیری شود.

عوارض جانبی و احتیاطات مصرف

استفاده بیش از حد از شوینده‌های حاوی نمک می‌تواند سبب تحریک هرچه بیشتر لثه‌ها شود و به همین علت بیمار را با خونریزی دهانی رو به رو کند.

با این حال گفته شد که دوز معمول محلول‌های آب نمک چه به منظور غرغره و چه برای بلعیدن بی خطر هستند. در مجموع توصیه می‌شود که پس از اتمام شستشو محلول را از دهان خارج کنید.

پزشکان معمولا نسبت به انجام شستشو‌های متوالی طی روز و قورت دادن بیش از حد آب نمک هشدار می‌دهند. این عمل ضمن تحریک بافت حفره دهان و لثه ها، بدن را دهیدراته می‌کند.

منبع: آخرین خبر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->