بازداشت ۸۴ نفر درباره فروش سوالات کنکور رتبه سوم ایران در بحران فرونشست | خراسان رضوی، رکورددار این مخاطره در کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (جمعه، ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مشهد به ۳۶ درجه می‌رسد وزیر علوم: افزایش ظرفیت پذیرش در کنکور نداریم | برای همه داوطلبان صندلی خالی وجود دارد اسامی فراورده‌های بهداشتی غیرمجاز در حوزه مراقبت از مو و بدن اعلام شد شمارش معکوس برای جبران کمبود «پنتاوالان» | پیگیری شهرآرانیوز از وضعیت کمبود واکسن پنج‌گانه نوزادان توزیع شیر مدارس در سال تحصیلی جدید قطعی شد| شش همت اعتبار برای حدود ۸ میلیون دانش‌آموز کشور مرگ یک جوان بر اثر حمله پلنگ در تربت حیدریه توضیحات سازمان سنجش درباره آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو - معلم انتقال یک ایرانی از زندان چین به کشور پس از ۱۸ سال وقوع بارش‌های رگباری همراه با وزش باد در خراسان رضوی از امروز (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) حجاج ایرانی از بحث تنش‌زا و همراه‌داشتن مواد اسیدی و دارو‌های پودرشده پرهیز کنند مشاهده لاشه دو توله پلنگ ایرانی در پارک ملی خَبر کرمان بازداشت ۴ نفر از عوامل پخش برنامه تفرقه‌افکنانه در صداوسیما، با دستور قضایی از «هرمز» تا «کوچه»؛ تکرار یک تراژدی توریستی؟ توضیحات رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت آموزش و پرورش در خصوص نگرانی از پلیسی شدن محیط مدارس جزئیات زورگیری از دانشجویان خواجه نصیرالدین طوسی آزادی ۸۲۹ نفر از زندانیان جرائم غیرعمد در سال ۱۴۰۳ | فقط ۷۲۰ زندانی بدهکار دیگر در زندان‌های استان باقی مانده‌اند فراخوان چهارم جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی از شهریورماه ۱۴۰۴ رهایی نوجوان ۱۶ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتاب‌های درسی از اردیبهشت رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت زورگیری از ۲ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطر طغیان سرخک در خراسان رضوی زیر سایه واکسن هراسی احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز
سرخط خبرها

سنگ‌تمام مشهدی‌ها برای «کنارک»

  • کد خبر: ۹۴۹۹۸
  • ۱۸ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۷
سنگ‌تمام مشهدی‌ها برای «کنارک»
نیرو‌های شهرداری مشهد با تلاش شبانه‌روزی ۵ هزار خانه در استان سیستان‌وبلوچستان را از محاصره آب‌های سطحی و فاضلاب درآوردند

مهدی قرآنی | شهرآرانیوز؛ «کنارک» شهرستانی کوچک با آب و هوایی گرم و مرطوب است که بالغ بر ۵ هزار خانوار در آن ساکن هستند. شهرستانی در استان سیستان و بلوچستان که از جنوب به دریای عمان، از شرق به چابهار و از غرب به هرمزگان متصل است و همین امر موجب شده تا درگیر بارش‌های شدید فصلی و دگرگونی‌های جوی شود.

زیرساخت‌های نامناسب فاضلاب شهری و موقعیت و ساختار منطقه هم موجب شده تا بارش‌های فصلی این شهرستان را با بحران آب‌گرفتگی خانه و معابر روبه‌رو کند. موج بارشی شدید که در یک هفته گذشته سیستان و بلوچستان را تحت‌تأثیر خود قرار داد موجب به راه افتادن سیل و رانش زمین در برخی از مناطق این استان از جمله کنارک شد. گزارش‌های اولیه حاکی از آن بود که تا ۹۰ درصد برخی از معابر و خانه‌های این شهرستان درگیر سیل و آب‌گرفتی شده‌اند و حالا نیاز بود تا دستگاه‌های مختلف بسیج شوند و زندگی مردم این منطقه را از محاصره آب نجات دهند.

اگرچه نیرو‌های هلال‌احمر و امداد و نجات کشور و سیستان و بلوچستان به کمک مردم حادثه‌دیده مناطق سیل‌زده این استان شتافتند، اما کمبود نیروی انسانی و تجهیزات برای مقابله با این بحران به شدت احساس می‌شد. از همین رو با دستور
سید عبدا... ارجائی، شهردار مشهد ده‌ها نیرو از سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی و خدمات شهری به سمت این شهرستان اعزام شدند.

اعزام تیم ۱۹‌نفره به کنارک

معاون خدمات شهری شهردار مشهد درباره اقدامات صورت گرفته در عملیات همیارانه برای کمک به سیل‌زدگان استان سیستان و بلوچستان، گفت: به محض ابلاغ دستور شهردار مشهد در شنبه گذشته بلافاصله تیمی ۱۹‌نفره متشکل از نیرو‌های سازمان‌های آتش‌نشانی، پسماند و عمران شهرداری به شهرستان کنارک اعزام شدند.
مهدی یعقوبی افزود: در این باره تجهیزاتی از جمله ۷ دستگاه خودرو سبک و سنگین امداد و نجات، ۷ دستگاه انواع پمپ، تانکر و لوازم مورد نیاز هم‌زمان با حضور مأموران برای عملیات رفع آب‌گرفتگی به منطقه کنارک اعزام شد.

این مقام مسئول ادامه داد: خوشبختانه از زمان اعزام نیرو‌های شهرداری مشهد تا به امروز بیش از ۹۰ درصد از آب‌گرفتگی مناطق مختلف شهرستان کنارک با تلاش بی‌وقفه و شبانه‌روزی مأموران رفع شده است. اگرچه قصد داشتیم نیرو‌های جدیدی را برای جایگزینی عوامل حاضر در محل اعزام کنیم، اما طبق اعلام استانداری سیستان و بلوچستان با رفع مشکلات آب‌گرفتگی نیرو‌های جدید به محل اعزام نشدند.

آب‌گرفتگی تا ۹۰ درصد ۵ منطقه

نماینده اعزامی شهرداری مشهد در منطقه کنارک نیز روز گذشته در تشریح دیگر اقدامات یک هفته گذشته، گفت: بحرانی‌ترین نقطه در موج بارش‌های یک هفته اخیر در استان سیستان و بلوچستان شهرستان کنارک بود. کنارک دارای ۵ منطقه با ۵۰ هزار نفر جمعیت و ۵ هزار خانوار است. بنابر انجام بررسی و ارزیابی‌های صورت گرفته مشخص شد که همه معابر و خانه‌های شهرستان تا ۹۰ درصد دچار آب‌گرفتگی شده‌اند. در این عملیات دو دستگاه خودرو آتش‌نشانی، دو دستگاه خودرو پشتیبانی، هشت دستگاه پمپ کف کش سبک و قابل حمل و دو دستگاه پمپ کف‌کش سنگین به محل اعزام شدند.
جواد صادقی سررود افزود: با توجه به اینکه منطقه به صورت کامل زیر آب قرار داشت، مردم شهرستان نیز که جایی برای سکونت نیافته بودند به پشت‌بام‌ها پناه برده بودند که در همان ابتدا و ساعات اولیه رسیدن مأموران به منطقه، عملیات انتقال آب آغاز شد.

صادقی بیان کرد: با توجه به اینکه حجم آب بسیار زیاد بود، با تلاش بی‌وقفه نیرو‌های شهرداری مشهد و با توجه به امکانات محدود شهرستان کنارک در برخی از مناطق کانال‌هایی به صورت ترکیبی حفر و آب‌های سطحی به سمت دریا هدایت شد. همچنین از طریق پمپ‌ها آب‌های جمع شده در برخی نقاط که مجدد به سمت خانه و معابر بازگشت پیدا می‌کرد نیز به سمت دریا هدایت شد. در نتیجه پس از یک هفته با تلاش بی‌وقفه نیرو‌های شهرداری مشهد و دیگر نیرو‌های اعزامی از تهران و اصفهان ۵ منطقه شهرستان هم اکنون ۱۰ درصد معابر و خانه‌ها درگیر آب هستند و بخش زیادی از آب‌های سطحی به سمت دریا منتقل شده است.
به گفته نماینده اعزامی شهرداری مشهد، هم اکنون بحران آب‌گرفتگی رفع شده و شهر نیاز به اقدامات امدادی هلال احمر و خدمات شهری دارد.

بازدید وزرا از منطقه کنارک

به محض بروز حادثه و بحران آب‌گرفتگی در کنارک به دستور رئیس جمهور، وزیر نیرو به مناطق سیل‌زده جنوب سیستان و بلوچستان برای بررسی آخرین وضعیت سیلاب، سفر کرد و از نزدیک شاهد اقدامات صورت گرفته بود. به گفته علیرضا شهرکی، مدیرکل دفتر مدیریت بحران سیستان و بلوچستان، آب‌گرفتگی معابر شهری در کنارک وضعیت مطلوبی پیدا کرده و تخلیه آب انجام شده است و مشکل خاصی وجود ندارد.
وزیر کشور نیز پس از حضور وزیر نیرو، به مناطق سیل‌زده استان سیستان و بلوچستان از جمله کنارک سفر کرد و با حضور در جلسات مدیریت بحران استان در جریان همه اقدامات و عملیات‌های انجام شده در این مدت قرار گرفت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->