رضایت مندی زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی از خدمات نوروزی شهرداری مشهد حسامی: حل مسائل اساسی شهری باید ازجمله اهداف زیست‌بوم نوآوری باشد مدیریت شهری مشهد از برنامه‌های خلاقانه و نوآورانه حمایت می‌کند اعزام کاروان ۳۰۰ نفره راهیان نور شهرداری مشهد به مناطق عملیاتی غرب کشور نگرانی از حمله ملخ‌ها به روستا‌های مشهد، بی‌اساس است | اعلام آخرین وضعیت از مناطق درگیر رونمایی از مدل بهینه زیست‌بوم نوآوری مدیریت شهری مشهد + فیلم طراحی و اجرای مدرن‌ترین زمین بازی کودکان در مشهد | تلفیق بازی، یادگیری و خلاقیت راه‌اندازی زیپ لاین، کابل گلایدر، دوچرخه کابلی و پل ماجراجویی در چهار بوستان بزرگ مشهد قصه ناتمام دیوارهای شهرک شهید بهشتی مشهد | ماجرای دیواری که مسیر اصلی خیابان را مسدود کرده است شهردار مشهد مقدس: اگر روش‌های نوین به کمک مدیریت شهری نیاید، امکان اداره شهر را نخواهیم داشت ویدئو | آغاز مسافرگیری فاز اول خط ۳ متروی مشهد از ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ رئیس شورای عالی استان‌ها: دو فوریت طرح اصلاح جزء (۳) بند (ب) ماده (۱۰۶) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم، برای برقراری فوق‌العاده خاص کارکنان و کارگران شهرداری‌ها تصویب شد شورای اسلامی شهر مشهد تصویب کرد: نام‌گذاری ۴ سالن ورزشی به نام شهدا | نوسازی ناوگان ون فرسوده و واگذاری ۱۳۰ دستگاه ون «وانا» + فیلم سرویس‌دهی رایگان خط دو متروی مشهد در سالروز شهادت امام‌جعفرصادق(ع) (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) کیفیت هوای کلانشهر مشهد، در مرز آلودگی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) نوآوری، ضرورت و فرصت پیش‌روی مدیریت شهر نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: در دوره ششم، باید گره‌های چندده‌ساله شهر مشهد باز شود ساختمان ستاد و فرماندهی آتش‌نشانی مشهد در آستانه بهره‌برداری حاشیه هایی از ترافیک پل شهید عباسپور مشهد تمرکز بر حداکثر بهره‌وری منابع آبی موجود برای فضای سبز مشهد در سال ۱۴۰۴ تور مجازی فاز اول خط سه مترو مشهد | با ابر پروژه خط ۳ قطارشهری مشهد بیشتر آشنا شوید
سرخط خبرها

برخورد تمام قد با ماینر‌ها

  • کد خبر: ۹۵۶۲۶
  • ۲۳ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۳
برخورد تمام قد با ماینر‌ها
سخنگوی صنعت برق خراسان رضوی: در ۹ ماه گذشته بیش از ۱۰ هزار ماینر غیر مجاز در مشهد کشف شده است

محمد کاملان | شهرآرانیوز؛ ایران در یکی‌دو سال گذشته در فصل گرم و حتی سرد سال مشکل تأمین برق داشته و حتی چند‌باری تا مرز بحران هم پیش رفت. مدیران صنعت برق کشور از همان دو سال پیش تا امروز ماینر‌های غیرمجاز و مزرعه‌های استخراج بیت‌کوین را یکی از متهمان اصلی و ردیف اول افزایش مصرف برق در ایران معرفی کرده‌اند.

ماینر‌هایی که در چند‌سال اخیر به دلیل ارزان بودن بهای برق، به ویژه برای صنایع، مثل قارچ سبز شده‌اند و روز‌به‌روز بر تعدادشان افزوده می‌شود و براساس گمانه‌زنی‌هایی که انجام شده است هم‌اکنون چیزی نزد‌یک به ۳۱۲ هزار ماینر در ایران مشغول فعالیت هستند که طبق گفته مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق کشور، ۵۰۰ مگاوات، یعنی یک درصد از برق کشور در پیک مصرف را استفاده می‌کنند.

هزینه پایین تمام‌شده ماینینگ و استخراج رمز‌ارز در کشور، ایران را به بهشت استخراج‌کنندگان تبدیل کرده است و براساس اعلام وزارت نیرو، تهران، خراسان‌رضوی و آذربایجان‌شرقی رکوردداران استخراج غیرمجاز رمز‌ارز در ایران هستند و آن‌طور که مسئولان توانیر مشهد می‌گویند در ۹ ماه ابتدایی امسال فقط در این شهر بیش از ۱۰ هزار ماینر غیرمجاز شناسایی و جمع‌آوری شده است.

با وجود اینکه استخراج رمز‌ارز در بسیاری از کشور‌ها قانونی انجام می‌شود و حتی در اینترنت و در وب‌سایتی خاص می‌توان میزان استخراج لحظه‌به‌لحظه رمز‌ارز‌ها را مشاهده کرد در ایران باوجود پیش‌بینی‌های قانونی برای دریافت مجوز، فقط ۱۳ درصد ماینر‌ها با مجوز وزارت صمت و شرکت برق این کار را انجام می‌دهند و ۸۷ درصد دیگر به‌صورت غیرقانونی ماینرهایشان را راه‌اندازی کرده‌اند.

همین زیرزمینی بودن ماینر‌ها باعث شده است اطلاعات دقیقی از تعداد این دستگاه‌ها و میزان برقی که مصرف می‌کنند در دسترس نباشد و همه آمار و ارقام مربوط به آن‌ها براساس گمانه‌زنی باشد. با‌این‌همه محمد خدادادی، مجری طرح تأمین برق رمز‌ارزها، در گفت‌وگویی که با اقتصاد‌آنلاین داشته، اطلاعات جدید میزان مصرف برق ماینر‌ها را ارائه کرده و گفته است که تا امروز نزدیک به ۲۲۲ هزار دستگاه استخراج رمزارز در کشور کشف شده است که برق مصرفی آن‌ها ۷۲۴ میلیون کیلووات ساعت یعنی معادل دو سال مصرف برق تبریز بوده است.

خدادادی البته به این نکته هم اشاره کرده است که طبق برآورد‌های صورت‌گرفته توسط وزارت نیرو مبنی بر ظرفیت دوهزار‌مگاواتی استخراج غیرمجاز رمزارز در ایران، این میزان که در بهار امسال از طریق روش‌های تحلیلی شناسایی و برآورد شد، معادل یا حتی بیشتر از مجموع مصرف سالیانه برق در سه کلان‌شهر مشهد، اصفهان و تبریز بوده است.

بیشترین استخراج رمز‌ارز ۳ استان

چندی پیش وزارت نیرو نقشه پراکندگی کشفیات مراکز غیرمجاز رمز‌ارز در کشور را منتشر کرد که براساس آن تهران، خراسان‌رضوی و آذربایجان شرقی رکورددار استخراج غیرمجاز ارز دیجیتال بودند و البته استان ما در بخش کشفیات چهارمین استانی است که بیشترین مزارع غیرمجاز را کشف کرده است.

کشف ۱۰ هزار ماینر غیرمجاز فقط در مشهد

با‌این‌همه، اما سخنگوی صنعت برق خراسان‌رضوی در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه برخورد قانونی با مزارع غیرمجاز استخراج مختص تابستان نیست و هنوز هم با این فعالیت غیرمجاز به شکل جدی برخورد می‌شود گفت: براساس آمار‌هایی که داریم تا پایان آذر‌ماه و در شهر مشهد چیزی نزدیک به ۱۰ هزار ماینر غیرمجاز شناسایی و توسط شرکت توانیر جمع آوری شده است که مصرف برق همین تعداد ماینر‌ها حدود ۲۵ تا ۳۰ مگاوات بود که کشف آن‌ها باعث شد کسری برق مشهد کمی جبران شود. البته این نکته را در نظر داشته باشید که بنا به دلایلی کشف مزارع غیرمجاز استخراج رمز‌ارز از قبل سخت‌تر شده است.

دادگستری همراه توانیر است

حسن حشمتی با اشاره به هماهنگی دادگستری با شرکت برق برای برخورد قانونی با ماینر‌های غیرمجاز ادامه داد: خوشبختانه دستگاه قضا و ناجا در این زمینه با توانیر مشهد همکاری خوبی دارد و بعد از کشف ماینرها، دارایی فرد متخلف ضبط و برای او پرونده قضایی تشکیل می‌شود و علاوه بر اینکه جریمه‌های مد‌نظر شرکت برق از فرد متخلف گرفته می‌شود، دادگاه هم به تناسب جرمی که مرتکب شده برای او مجازاتی در نظر می‌گیرد. طی مسیر قضایی برای این کار باعث شده است راه برای بازگشت دوباره این افراد به ماینینگ غیرمجاز تقریبا بسته شود.
وی افزود: شرکت برق به کسانی که خبر وجود ماینر‌های غیرمجاز در منطقه‌ای را بدهند و آن خبر درست باشد و موفق به کشف و ضبط ماینر شویم، طبق ضوابط تا سقف ۲۰ میلیون تومان پاداش می‌دهد.

هر ماینر به اندازه ۲ ساعت لامپ ۱۰۰ وات برق مصرف می‌کند

حشمتی از مصرف دوهزارمگاواتی مصرف برق توسط ماینر‌ها و مزارع غیرمجاز در کشور خبر داد و تصریح کرد: هر واحد ماینر به‌صورت میانگین ۵/۲ تا ۵/۳ کیلووات توان دارد و این یعنی همین یک واحد ماینر کوچک به اندازه یک لامپ صد وات رشته‌ای که بیش از دو ساعت روشن باشد برق مصرف می‌کند. حالا ممکن است یک واحد غیرمجاز استخراج رمزارز ۱۰۰ عدد ماینر داشته باشد یا حتی هزار عدد که مصرف برق این مزارع به‌شدت بالاست.

ماینر‌ها به تجهیزات برق آسیب می‌زنند

سخنگوی صنعت برق خراسان‌رضوی با تأکید بر اینکه مصرف برق ماینر‌های غیرمجاز به شبکه آسیب می‌زند گفت: شبکه‌های انتقال برق برای ظرفیت خاصی طراحی و اجرا شده‌اند که اگر مصرف از اندازه‌ای بالاتر برود، این تجهیزات قطعا آسیب خواهند دید و تأمین برق با مشکل مواجه خواهد شد و هرکشفی که انجام می‌شود به پایداری شبکه و تجهیزات کمک می‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->