معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری مشهد: تله‌کابین بوستان خورشید با استفاده از ظرفیت سرمایه‌گذار اجرا می‌شود زنگ هشدار برای فراریان مالیات؛ از کارت به کارت فاصله بگیرید فرماندار مشهد: بوستان خورشید تا ۳۶۰ هکتار گسترش خواهد یافت شهردار مشهدمقدس: تاکنون ۱۵ پروژه از ۴۷ کلان‌پروژه هدف‌گذاری شده شهرداری به بهره‌برداری رسیده است بهره‌برداری از مصلای شهدای مدافع حرم بوستان خورشید مشهد کیفیت امروز هوای مشهد «قابل قبول»، اما در مرز ناسالم‌شدن (پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۴۰۴) ویدئو | بابک شهبازی چه اطلاعاتی را به موساد فروخته بود؟ + تصاویری از اعترافات و لحظه دستگیری مصلی و المان شهدای مدافع حرم بوستان خورشید و ۱۵ پروژه عمرانی در منطقه ۹ مشهد فردا (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) افتتاح می‌شود شهردار مشهد مقدس: جهاد تبیین و امیدآفرینی یکی از وظایف اصلی خبرنگاران است سکونت ۲۰ میلیون نفر در بافت‌های ناکارآمد | تعریف ۱۸‌ همت پروژه توسط دفاتر تسهیلگری سخنگوی وزارت خارجه: ایران و اروپا امروز به صورت تلفنی رایزنی می‌کنند استاندار خراسان رضوی: کنگره بزرگداشت ۱۸ هزار شهید استان فرصتی مهم برای همگرایی است بوستان جدید در مشهد با امکانات ویژه | پارک بانوان بوستان کرامت در دست احداث کریمدادی: پروژه بوستان کرامت با مشکل تأمین منابع مالی مواجه است وضعیت ناسالم هوای مشهد تا عصر امروز (چهارشنبه، ۲۶ شهریور ۱۴۰۴) برای گروه‌های حساس شهردار مشهدمقدس از تلاش برای تکمیل بوستان کرامت تا پایان سال جاری خبرداد (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) آغاز فعالیت دبیرخانه نشان مشهدالرضا (ع) قالیباف: پیشرفت کشور در گرو فرصت دادن به نخبگان است + فیلم گروسی با یک مقام آلمانی درباره ایران گفت‌وگو کرد تسریع در ابلاغ آرای ماده ۱۰۰ در مشهد؛ تضمینی برای حقوق مالکین
سرخط خبرها

شناسایی ۳۲ نفر با گروه خونی نادر در خراسان رضوی

  • کد خبر: ۹۵۶۲۸
  • ۲۳ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۷
شناسایی ۳۲ نفر با گروه خونی نادر در خراسان رضوی
گروه خون‌های نادر در واقع شامل افرادی می‌شود که مشابه خون آن‌ها فقط در هر ۵هزار تا۱۰هزار نفر جمعیت جغرافیایی جامعه موجود است.

لاله‌سادات کوثری | شهرآرانیوز؛ گاهی با همه پیش‌بینی‌ها، اتفاقی رقم می‌خورد که خارج از انتظار است؛ فردی در بستر بیماری می‌افتد، نیاز فوری به تزریق خون پیدا می‌کند و در جریان درمان مشخص می‌شود که گروه خون بیمار یک گروه خونی نادر است که به‌راحتی در دسترس نیست.

افرادی که گروه خونی‌شان در بین چهار گروه اصلی خون نباشد، در رده گروه‌های خونی نادر و شاید هم گروه خونی نادرتر قرار می‌گیرند.

تهیه خون برای این افراد شاید گاهی غیرممکن باشد. گروه خون‌های نادر درواقع شامل افرادی می‌شود که مشابه خون آن‌ها فقط در هر ۵هزار تا۱۰هزار نفر جمعیت جغرافیایی جامعه موجود است و براساس گفته‌های سرپرست انتقال خون خراسان‌رضوی، در کل کشور ۱۲۰۰ نفر دارای چنین گروه‌های خونی هستند و در استان هم فقط ۳۲ نفر با گروه خونی نادر شناسایی شده‌اند.

سرپرست اداره‌کل انتقال خون خراسان‌رضوی در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه ۶۶/۲ درصد اهداکنندگان خون‌های نادر در خراسان‌رضوی قرار دارند، گفت: دارندگان گروه‌های خونی نادر افرادی هستند که گروه خونی آنان در چهار گروه خونی تعیین‌شده شامل «آ»، «بی»، «آبی» و «او» مثبت و منفی قرار ندارد.

با بررسی کارشناسان سازمان انتقال خون در استان ۳۲نفر دارای گروه خونی نادر شناسایی شده‌اند که از این تعداد ۱۲ نفر اهداکننده خون نادر و ۱۷ نفر بیمار دریافت‌کننده خون نادر بوده‌اند و متأسفانه ۳ نفر نیز فوت شده‌اند.

حمیدرضا اسلامی با اشاره به روز ملی خون‌های نادر در بیست‌ویکم دی‌ماه در تقویم کشور بیان کرد: گروه‌های خونی نادر دست‌کم ۱۸‌آنتی‌ژن خونی منحصربه‌فرد دارند که این موضوع با انجام آزمایش‌های مختلف تأیید شده است.

۴۰ هزار نفر از جمعیت اهداکنندگان خون در کشور دست‌کم در ۱۸ نوع از انواع گروه خونی آزمایش شدند که از این تعداد بیش از ۱۲۰۰ نفر به‌عنوان اهداکننده خون نادر شناسایی شدند. از مجموع ۱۲۰۰ نفر شناسایی‌شده حدود ۱۷۰نفر در کل کشور جزو اهداکنندگان خون بسیار نادر هستند. شایع‌ترین گروه‌های خونی نادر «او بمبئی» است.

اهدای خون به همه گروه‌ها

وی در ادامه گفت: افراد دارای گروه خونی نادر می‌توانند به همه گروه‌ها خون بدهند، اما فقط باید از هم‌گروه خودشان که بسیار نادر است، خون دریافت کنند. به همین دلیل خون‌رسانی به این افراد با چالش‌هایی همراه است و ثبت روز ملی خون‌های نادر در تقویم بدین معناست که در این تاریخ به تأمین خون برای یک کودک دارای گروه خونی «او بمبئی» کمک شود.

اسلامی در ادامه افزود: ۱۳پایگاه و مرکز اهدای خون در این استان دایر است که شش مرکز آن در کلان‌شهر مشهد، پنج پایگاه در شهر‌های سبزوار، نیشابور، تربت‌حیدریه، گناباد و قوچان و دو مرکز در شهر‌های کاشمر و تربت‌جام استقرار دارند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->