گلکسی S25 اولترا در تست مقاومت چگونه عمل می‌کند؟ + فیلم رفع اختلال ارتباط مشترکین همراه اول در برخی نقاط شرق کشور (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) هک کاربران واتس‌اپ تأیید شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) نگاهی به دستاوردهای تعاونی دانش‌بنیان انگاره فیزیک توس | دانش ایرانی؛ از زمین تا آسمان برنامه لیزر‌های فضایی ترامپ برای نابودی سلاح‌های هسته‌ای چیست؟ اعتراف ایلان ماسک به کاستی خودروهای تسلا در رانندگی تمام‌خودکار تأییدیه سازمان غذا و داروی آمریکا برای مُسکنی جدید فورزا هورایزن ۵ چه زمانی برای پلی استیشن ۵ منتشر می‌شود؟ خرید جدیدترین گوشی اپل، آیفون 16 از فروشگاه اسنپ یک شرکت انگلیسی اولین تماس تصویری ماهواره‌ای جهان را برقرار کرد تا چندماه دیگر سرویس روبوتاکسی تسلا در آستین تگزاس راه‌اندازی می‌شود دانش بنیان‌ها شهربازی هوشمند می‌سازند پژمان‌فر: بسته حمایتی جدید مجلس برای دانش‌بنیان‌ها در راه است چرا زن‌ها کمتر از مردان از هوش مصنوعی ChatGP استفاده می‌کنند؟ چه چیزی ناگهان هوش مصنوعی چینی «دیپ‌سیک» را محبوب کرد؟ OpenAI: هوش مصنوعی چینی DeepSeek از مدل‌های رقبایش کپی کرده است واکنش مدیرعامل OpenAI به هوش مصنوعی چینی DeepSeek محدودیت ترافیکی در مسیر‌های منتهی به حرم امام‌رضا(ع) | ترافیک پرحجم در میدان انقلاب اسلامی و کوشش مشهد (۹ بهمن ۱۴۰۳) وزارت ارتباطات از وقوع اختلال در شبکه اینترنت کشور خبر داد (۸ بهمن۱۴۰۳) بسته‌های هدیه ایرانسل به مناسبت عید مبعث + روش فعالسازی
سرخط خبرها

تصویر عکاس ایرانی از کهکشان راه شیری در «نشنال جئوگرافیک»

  • کد خبر: ۹۸۶۸۵
  • ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۶
تصویر عکاس ایرانی از کهکشان راه شیری در «نشنال جئوگرافیک»
نشنال جئوگرافیک با انتشار تصویری ثبت شده توسط بابک تفرشی در صفحه اینستاگرام خود، شکوه کهکشان راه‌شیری را به نمایش گذاشت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ نشنال جئوگرافیک این تصویر را در سه اسلاید منتشر کرده و در توضیح آن نوشته است: به آرامی اسلایدها را ورق بزنید تا کل منظره کهکشان راه شیری را که با شکوه تمام بر فراز کوهی در شیلی می‌درخشد، تماشا کنید.

سررو پارانال(Cerro Paranal)، کوهی در بیابان آتاکاما در شمال شیلی ، خانه "تلسکوپ بسیار بزرگ"(Very Large Telescope) به اختصار وی‌ال‌تی است. وی‌ال‌تی مجموعه‌ای از چهار تلسکوپ جنوبی اروپا است که آسمان تاریک شب صحرای آتاکاما را رصد می‌کنند.

در این تصویر یکی از این تلسکوپ‌ها، برای سیستم اپتیک تطبیقی(adaptive optics system) لیزری به سمت جو فوقانی زمین منتشر کرده است تا به وسیله آن تاری ناشی از تلاطم هوا را از بین ببرد.

برای این تلسکوپ های بزرگ، فاش کردن جزئیات قابل توجه جهان بسیار اهمیت دارد. در زیر هسته درخشان کهکشان، نور منطقة البروجی(zodiacal light) دیده می‌شود که در اثر انعکاس نور خورشید از غبار سیارکی در منظومه شمسی ایجاد می‌شود و از میان نور کم فروغ غروب، بر فراز سواحل پوشیده از ابر اقیانوس آرام دیده می‌شود. انعکاس ناگهانی نور خورشید نیز شبیه به یک شهاب‌سنگ در افق نمایان شده است.

بابک امین تفرشی متولد ۱۳۵۷ در تهران ستاره‌شناس آماتور ایرانی است. او همچنین عضو هیئت امنای ستاره‌شناسان بدون مرز و مدیر پروژه عکاسی جهان در شب یا TWAN است.

تفرشی در سال ۲۰۰۹ موفق به کسب جایزه عکاسی علمی بنیاد لنارت نیلسون شد. او در سال ۱۳۹۴ «به سبب تلاش‌های نوآورانه در همگانی کردن دانش نجوم» جایزه ترویج علم ایران را دریافت کرد.

تصویر عکاس ایرانی از کهکشان راه شیری در «نشنال جئوگرافیک»
 منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->