همتی: دولت چهاردهم مصمم به حذف رانت و کاهش کسری بودجه است توضیحات وزیر صنعت درباره افزایش قیمت خودرو‌های ایرانی سه واحد صنفی در مشهد پلمب شدند (۲ آذر ۱۴۰۳) افتتاح نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد | حضور ۷۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در نمایشگاه مشهد + ویدئو یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد ‎+ فیلم وزیر صمت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد گذاشتن زباله دم در سیاره پیش‌فروش فیدلیتی با تحویل فوری از شنبه آینده (۳ آذر ۱۴۰۳) + قیمت و لینک ثبت‌نام بخشنامه جدید بانک مرکزی | معاملات بازار ارز تجاری از شنبه (۳ آذر ۱۴۰۳) عملیاتی می‌شود راهکار قانونی کارگران درقبال کارفرمایانی که با مرخصی آنان موافقت نمی‌کنند، چیست؟ ویدئو | اولین واکنش وزیر کار به واریزنشدن یارانه آبان‌ماه دهک‌های چهارم تا نهم هماهنگ‌کننده ملی بریکس جمهوری اسلامی ایران: ما می‌توانیم الگوی کشورمان را به سایر کشور‌ها صادر کنیم نرخ طلا و سکه در مشهد اعلام شد (یکم آذر ۱۴۰۳) علت واریز نشدن یارانه آبان ۱۴۰۳ چیست؟ + جزئیات ویدئو | وزیر کار: مشکل کارگران شرکتی در دستور کار دولت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم آذر ۱۴۰۳) | پرواز بیت کوین به کانال ۹۷ هزار دلار اهدای نشان «فداکاری» به خانواده‌های شهیدان پدافند هوایی از سوی فرمانده کل ارتش + تصاویر خودرو و مسکن دو آرزوی دست‌نیافتنی برای کارگران فروش سکه‌های حراجی به مرز ۵۰۰ هزار سکه رسید ماهی کیلویی چند؟ (یکم آذر ۱۴۰۳) + جدول قیمت هزینه سرویس و تعمیر پکیج در مشهد چقدر می‌شود؟ | بازار داغ، اما مشتریان ناراضی از خدمات افزایش ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی قیمت انواع خودرو در بازار (یکم آذر ۱۴۰۳) ۱۱۷ هزار کلنی زنبور عسل در شهرستان مشهد سرشماری شد تأثیر افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروسازان بر بازار آزاد چه بود؟ | رشد ۴۲ میلیونی قیمت خودرو در آبان ۱۴۰۳ یارانه نقدی آبان ۱۴۰۳ کی واریز می‌شود؟ + توضیحات سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها چه خبر از بازار مسکن؟ | تأثیر نوسانات ارزی محدود به خریداران مردد رفع موانع مالی خراسان رضوی در انتظار تصمیمات کمیسیون هماهنگی بانک‌ها هیچ ردیفی در بودجه برای افزایش یارانه‌ها پیش‌بینی نشده است | دهک‌بندی‌ها هر ۶ ماه یک‌بار گاز ادارات و اماکن عمومی پرمصرف تهران قطع خواهد شد
سرخط خبرها

ترکمنستان؛ فرصتی برای افزایش صادرات

  • کد خبر: ۹۸۸۷۶
  • ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۹
ترکمنستان؛ فرصتی برای افزایش صادرات
علی‌اکبر لبافی - رئیس دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی

ترکمنستان در زمره کشور‌هایی است که به‌دلیل همسایگی و هم‌مرزی، مراودات تجاری دیرینه با ایران و خراسان‌رضوی دارد. اگرچه جمعیت این کشور حدود ۶ میلیون نفر است، به‌لحاظ سایر شاخص‌هایی که در آن وجود دارد، ضروری است که ارتباطات اقتصاد‌ی خودمان را به‌صورت دوجانبه گسترش دهیم. براساس آمار‌های منتشرشده، تولید ناخالص داخلی ترکمنستان ۷۶۱/۴۰ میلیارد دلار است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد این کشور، مسیر مناسبی برای ترانزیت کالا‌های ایرانی به اوراسیا به‌شمار می‌آید و رتبه نهم تولید پنبه در دنیا را دارد و نیازمند صنایع وابسته به صنعت نساجی است. ترکمنستان برنامه دارد به زیرساخت‌های جدید در صنعت حمل‌ونقل دست پیدا کند و دارای صنعت روبه‌رشد در حوزه کشاورزی و صیفی‌جات است و به صنایع تبدیلی نیاز دارد.

اکنون همکاری با ترکمنستان به شکل قرارداد‌ها و تفاهم‌نامه‌های استانی متناظر و همسایه در دست پیگیری است. به‌عنوان نمونه خراسان‌رضوی با استان مرو و خراسان‌شمالی با آخال قرارداد‌هایی دارند.

یادداشت تفاهمی بین خراسان‌شمالی و آخال ۶ سال پیش به امضا رسیده بود که شامل بخش‌های مختلف بازرگانی، آموزشی و... می‌شد. باتوجه‌به اتمام مدت این تفاهم، تمدید آن در دستورکار قرار گرفته است؛ لذا آنچه مهم است، برنامه بعدی ما درباره نحوه اجرایی کردن این تفاهم‌نامه است.

باتوجه‌به دسترسی خراسان‌رضوی و جنوبی وسیستان‌وبلوچستان به پاکستان، افغانستان و جنوب هند، ایران ظرفیت‌های خوبی برای ارتباط تجاری با ترکمنستان و اتصال آن به کشور‌های مذکور دارد. بندر چابهار از ظرفیت خوبی برای توسعه ارتباط با ترکمنستان برخوردار است.

این بندر از تحریم‌های آمریکا مستثنا شده است که مزیت مناسبی برای سرمایه‌گذاری در چابهار توسط تجار ترکمنستانی است و این موضوع می‌تواند در پیشنهاد‌ها به طرف ترکمنستانی در هنگام انعقاد تفاهم‌نامه، مدنظر قرار گیرد.

علاوه‌بر این، دولت سیزدهم بر تسهیل روند موجود مراودات بین دو کشور تاکید می‌ورزد و سفر چندی قبل مسئولان و بخش خصوصی به ترکمنستان، نشان‌دهنده این است که باید با دقت و سرعت بیشتری به بهبودی لازم در این مراودات دست پیدا کنیم.

درمجموع دولت سیزدهم بر ایجاد روندی بهتر برای توسعه مراودات با کشور‌های همسایه تاکید می‌ورزد و اگر استان‌های همجوار با ترکمنستان وارد تعامل و همکاری شوند و موانع و مزیت‌های توسعه صادرات به این کشور را شناسایی کنند، بی‌تردید ظرفیت جدیدی برای صادرات کشور به‌وجود خواهد آمد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->