اتهامات سوء رفتار جنسی دادستان کل دیوان کیفری بین‌المللی را وادار به کناره‌گیری کرد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) جنایت تازه از رژیم صهیونیستی افشا شد: اعدام اسیران فلسطینی با دست و پای بسته دیدار و گفتگوی دبیر شورای عالی امنیت ملی ارمنستان با عراقچی (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) هشدار به کنگره آمریکا درباره خطر حمله چین به تایوان آیا یمن می‌تواند جنگ غزه را متوقف کند؟ سرپرست وزارت خارجه طالبان به ایران و چین سفر خواهد کرد فرمانده نیروی دریایی ارتش: ناوگروه های ما در حال اسکورت کشتی ها و ماموریت در آب های بین المللی هستند پزشکیان: به هیچ عنوان نمی‌پذیرم در هیچ حوزه‌ای از دیگر کشور‌ها عقب بمانیم | مذاکره می‌کنیم اما با تهدید از حق مسلم خودمان پا پس نمی‌کشیم رهبر کره شمالی: آمادگی جنگی باید افزایش یابد رژیم صهیونیستی از آغاز عملیات «ارابه‌های گدعون» و گسترش جنگ علیه غزه خبر داد جمعی از معلمان کشور از ساعتی دیگر با رهبر معظم انقلاب دیدار می‌کنند + فیلم (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) تأکید عراقچی بر غیرقابل مذاکره بودن حفظ غنی‌سازی و زیرساخت‌های هسته‌ای ایران جمعی از معلمان، شنبه (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) با رهبر معظم انقلاب دیدار می‌کنند نتانیاهو از ترس بازداشت، سفرش به واتیکان را لغو کرد شهادت ۱۱۵ فلسطینی در حملات رژیم صهیونیستی (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ایران به معاهده «منابع ژنتیک و دانش سنتی» پیوست انصارالله یمن: از تهدیدهای رژیم صهیونیستی و آمریکا هیچ هراسی نداریم چین: به حق ایران برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای احترام می‌گذاریم قالیباف: زمینه تقویت عملی روابط اقتصادی و فرهنگی بین کشورهای اسلامی فراهم شده است پیام تسلیت دبیر شورای اطلاع رسانی دولت برای درگذشت یک عکاس خبری و یک روزنامه‌نگار سیاسی دادگاهی در دانمارک ۲ فرد را به جرم هتک حرمت قرآن کریم جریمه کرد خروج طالبان از لیست سیاه و جهش همکاری‌های روسیه و افغانستان عراقچی: هیچ سناریویی برای چشم‌پوشی از غنی‌سازی وجود ندارد سفر قریب‌الوقوع وزیر خارجه عراق و رئیس اقلیم کردستان عراق به تهران ادعای ترامپ: با ایران به توافق می‌رسیم؛ با تجارت با تهران مشکلی ندارم آیین گرامیداشت فردوسی در دانشگاه اقتصاد و روابط بین‌الملل پکن برگزار شد کتاب خاطرات رهبر انقلاب از زندگی پدرشان منتشر می‌شود ترامپ: ممکن است با پوتین تماس بگیرم؛ ما باید دیدار کنیم
سرخط خبرها

طرح «صیانت از فضای مجازی» به زودی تعیین تکلیف می‌شود

  • کد خبر: ۹۹۱۳۹
  • ۲۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۱
طرح «صیانت از فضای مجازی» به زودی تعیین تکلیف می‌شود
پرحاشیه‌ترین طرح مجلس به نظر می‌رسد در آستانه تصویب قرار گرفته است؛ طرحی که از پاییز ۱۳۹۷ با عنوان «سامان دهی پیام رسان‌های اجتماعی» متولد شد و حالا به نام طرح «صیانت از فضای مجازی» شناخته می‌شود.

عرب هاشمی | شهرآرانیوز؛ پرحاشیه‌ترین طرح مجلس به نظر می‌رسد در آستانه تصویب قرار گرفته است؛ طرحی که از پاییز ۱۳۹۷ با عنوان «سامان دهی پیام رسان‌های اجتماعی» متولد شد، اما در فرایند سه ساله‌ای که تاکنون طی کرده، بار‌ها تغییرنام داده است. «طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی» و «طرح حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی و خدمات پایه کاربردی» هم نام‌های دیگر طرحی بودند که واکنش‌های مختلفی را در جامعه به همراه داشت.

این طرح درنهایت با نام «طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی» که بیشتر با نام «طرح صیانت» شناخته می‌شود، گویا به پایان کار خود رسیده و بنا به گفته نمایندگان، آماده ارسال به صحن و تصویب در مجلس قرار گرفته است.

احتمال تصویب در هفته آینده

احمدحسین فلاحی، نماینده مردم همدان و فامنین، در مجلس خبر داده است که احتمالا قانون حمایت از کاربران در فضای مجازی هفته آینده در مجلس تصویب می‌شود.

او در نشستی خبری گفته است: قانون حمایت از کاربران در فضای مجازی در بیش از چهل کشور وجود دارد و صاحبان پیام رسان‌های بیگانه در کشور ما دفتر ندارند که پاسخگو باشند. در این طرح به دنبال سامان دهی هستیم و نمی‌خواهیم فیلتر کنیم و اصلا تا زمانی که زیرساخت داخلی نداشته باشیم، نمی‌توانیم فیلتر کنیم.

برخی نمایندگان با تفکر سیاسی خاص تا الان تلاش کرده اند که کار پیش نرود و از ۲۳نفری که در کمیسیون هستیم، چهار نفر سعی کردند زمان کمیسیون را بگیرند و از هر طرف فشار آمده است تا کار انجام نشود، اما ان شاءا... در هفته آینده تصویب می‌شود.

یکی از ایراد‌ها و موانع اصلی پیش روی این طرح، ایراد‌های مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی است. مرکز پژوهش‌ها در نامه‌ای به روشنی از کاهش سرمایه اجتماعی نهادی، ایجاد بی ثباتی در قوانین و مقررات اقتصادی، به مخاطره افتادن امنیت سرمایه گذاری، مداخله زیاد طرح در شئون مختلف زندگی مردم، ترغیب نخبگان به مهاجرت، ابهام و شفاف نبودن مفاد و فرایند و… به عنوان اشکالات جدی طرح صیانت یاد کرده بود.

برخی به دنبال دورزدن مرکز پژوهش‌های مجلس هستند

غلامرضا نوری قزلجه، عضو کمیسیون ویژه بررسی طرح صیانت، به پایگاه خبری منیبان خبر داده است که افراد به دنبال دورزدن مرکز پژوهش‌های مجلس هستند تا بتوانند از این مانع عبور و طرح را تصویب کنند. او بیان کرده است: هفته گذشته کمیسیون‌های مجلس در راستای رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی تعطیل شد. با وجود این، کمیسیون صیانت در پی برگزاری جلسه بود، اما تعداد اعضا به حد نصاب نرسید و جلسه بعدی در این راستا، سال آینده خواهد بود.

نوری قزلجه با بیان اینکه گروهی در کمیسیون ویژه طرح صیانت به شیوه‌ای عمل کردند که راه دررو در قبال گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس داشته باشند، اظهار کرد: در همان ابتدا در ارجاع این طرح به مرکز پژوهش‌ها بر اساس ماده ۱۴۲ آیین نامه داخلی مجلس این تصمیم گرفته شد، اما هیئت رئیسه کمیسیون استخوان لای زخم را نگه داشتند و از طرح اسم و عنوان «ماده ۱۴۲ آیین نامه» فرار کردند.

به نظر می‌رسد دلیل اینکه از همان ابتدا قبول نکردند که قید کنند این طرح بر اساس ماده ۱۴۲ آیین نامه داخلی مجلس به مرکز پژوهش‌های مجلس ارسال شده است، همین بود که بعد از ارائه گزارش مرکز بتوانند بر اساس سلیقه شان در این باره رفتار و موضع گیری کنند. الان مشخص می‌شود فرار این گروه از قید عنوان ۱۴۲ برای این بود که اگر گزارش مجلس مطابق میلشان بود که هیچ، با رأی گیری کلیات طرح أن را تصویب کنند، اما اگر مطابق میلشان نبود که حالا این اتفاق افتاده است، راه دررو برای خود گذاشته باشند.

فیلترینگ مطرح نیست

محسن مؤمنی راد، یکی از طراحان این طرح، معتقد است فیلترینگ ارتباطی به این طرح ندارد و اگر بنا باشد چیزی مسدود شود، بدون تصویب این طرح هم اتفاق می‌افتد. او در گفتگو با ایرنا تأکید کرده است: این طرح اگر ابزار‌های قبلی را محدود نکند، قرار نیست چیزی به آن اضافه کند و اگر بنا باشد اتفاقی در حوزه فیلترینگ بیفتد، چه این قانون تصویب شود و چه نشود، اتفاق می‌افتد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->