کوچه چهنو مشهد، راه‌آبِ کهنِ شهر که قدمتش به قبل دوره قاجار می‌رسد اختصاص ۷۰ هکتار زمین رهاشده برای محرومیت‌زدایی در منطقه ۴ شهرداری مشهد ثبت تردد بیش از ۲ میلیون وسیله نقلیه در مبادی ورودی و خروجی خراسان رضوی در آبان ۱۴۰۳ حاجی‌بگلو: ورود تفکر جهادی و بسیجی به هر عرصه‌ای، رفع گره‌ها و پیشرفت حتمی را به دنبال دارد تأکید شهردار مشهد بر همکاری همه‌جانبه شهرداری با سازمان بسیج شهرداری مشهد + فیلم مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری‌های خراسان رضوی منصوب شد (۵ آذر ۱۴۰۳) خدمت بهتر با سیره و اخلاص بسیجی ثبت‌نام اعتکاف ماه رجب در حرم امام‌رضا(ع) آغاز شد (۵ آذر ۱۴۰۳) + لینک شهردار مشهد مقدس: پایه اصلی قوت و قدرت دفاعی کشور‌های اسلامی بسیج است نقش کلیدی مساجد در توسعه و مدیریت شهری همیاری خیران شهریار برای سازندگی در مشهد کشف و جمع‌آوری ۱۳ انشعاب غیرمجاز آب از یک مجتمع ویلایی در گلبهار مشهدِ بسیجی، امن‌تر و زیست‌پذیرتر است پاسخ گویی مسئولان اتوبوس رانی مشهد با حضور در خیابان عمار یاسر ۱۲۵ عملیات اطفای حریق توسط آتش نشانان مشهدی طی یک هفته دوازدهمین نمایشگاه تخصصی مدیریت شهری مشهد | نوآوری‌ها و فناوری‌های جدید در خدمت شهروندان+ فیلم استاندار خراسان رضوی: برای جبران عقب‌ماندگی‌ها راهی جز عبور از مسیر اقتصاد دیجیتال نداریم آغاز فعالیت کافه بازی‌ها در بوستان‌های بانوان مشهد (۳ آذر ۱۴۰۳) یادی از حاج حسین ملک، بزرگ‌ترین واقف تاریخ معاصر ایران | مردی که افسانه نبود دردسر‌های ترافیک شهری در خیابان مهندس مشهد
سرخط خبرها

سفر نوروزی به مشهد ممنوع نیست!

  • کد خبر: ۹۹۸۲۱
  • ۰۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۲
سفر نوروزی به مشهد ممنوع نیست!
با وجود اینکه اوضاع خراسان رضوی و مشهد از نظر شیوع امیکرون مساعد نیست و آمار کرونامثبت‌ها و بستری‌ها روزبه روز درحال افزایش است و علاوه بر مشهد ۲۴ شهر دیگر از چند هفته قبل در وضعیت قرمز قراردارند، گویا قرار نیست محدودیتی برای سفر‌های نوروزی ۱۴۰۱ اعمال شود.

محمد کاملان | شهرآرانیوز؛ با وجود اینکه اوضاع خراسان رضوی و مشهد از نظر شیوع امیکرون مساعد نیست و آمار کرونامثبت‌ها و بستری‌ها روزبه روز درحال افزایش است و علاوه بر مشهد ۲۴ شهر دیگر از چند هفته قبل در وضعیت قرمز قراردارند، گویا قرار نیست محدودیتی برای سفر‌های نوروزی اعمال شود، چنان که استاندار خراسان رضوی در جلسه ستاد استانی کرونا این خبر را تأیید و با قید ضرورت رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی، خواستار تشکیل ستاد استقبال از زائران شد.

با این همه، رئیس گروه سلامت کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصمیم گیری درباره اعمال محدودیت برای سفر‌های نوروزی را منوط به تصمیم گیری ستاد ملی مقابله با کرونا و وضعیت شیوع کرونا در هفته‌های آینده در کشور دانست و اعلام کرد که اگر وضعیت رو به بهبودی نباشد و موج کنونی به سمت فروکش کردن نرود، شاید برای سفر‌های نوروزی محدودیت‌هایی تصویب شود؛ محدودیت‌هایی که البته با توجه به رویکرد‌های ستاد ملی مقابله با کرونا در پارسال و امسال بسیار بعید است که بار دیگر برقرار شود.

فرشید وفا در حاشیه نشست خبری بررسی آخرین وضعیت شیوع کرونا در مشهد با اشاره به آخرین تصمیمات ستاد استانی مقابله با کرونا درباره محدودیت و ممنوعیت‌ها گفت: در ستاد کرونای استان مقرر شد مهدکودک‌ها مانند گذشته از سه شنبه این هفته به مدت هفت روز تعطیل و کلاس‌های مدارس تا اطلاع ثانوی به جز برای دو مقطع نهم و دوازدهم غیرحضوری باشد.

فعالیت با ۳۰ درصد ظرفیت

وی در ادامه بیان کرد: با توجه به شیوع امیکرون، تجمعات و برگزاری جلسات تعطیل است و درباره صنوف با توجه به لغو گروه بندی‌های اصنافی که فعالیت آن‌ها نیاز به تجمع دارد، آن‌ها ملزم شدند با محدودیت ۳۰ درصدی به فعالیت خود ادامه بدهند و این محدودیت شامل صنوف تالارها، رستوران ها، کافی شاپ ها، مراکز ورزشی، استخر‌ها و سینما‌ها می‌شود. البته باید به این نکته توجه کرد که در این صنف‌ها انجام سه دز واکسیناسیون برای شاغلان و دریافت کیوآرکد از سامانه و دریافت دو دز برای خدمت گیرندگان الزامی است.

اتصال تدریجی اصناف و سازمان‌ها به سامانه «امید»

وی با بیان اینکه سازمان‌ها و اصناف باید به مرور به سامانه امید متصل شوند، افزود: محوریت این سامانه با وزارت کشور است و برقراری ارتباط میان سازمان‌ها و این سامانه ممکن است مقداری زمان بر باشد، ولی به مرور زمان این دسترسی برای ادارات، سازمان‌ها و مشاغل ایجاد می‌شود که در این سامانه وضعیت واکسیناسیون و قرنطینه نبودن افراد ثبت می‌شود تا علاوه بر دریافت خدمات توسط افراد مراجعه کننده، اقتصاد نیز دچار مشکل نشود.

امیکرون برای واکسن نزده‌ها

معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز با تأکید بر اینکه اکنون اولویت با واکسیناسیون است، تصریح کرد: بخش عمده‌ای از افرادی که به دلیل ابتلا به امیکرون بستری می‌شوند و در معرض خطرند، کسانی هستند که یا واکسن نزده اند یا واکسیناسیون را تکمیل نکرده اند.

مجید جعفری نژاد ادامه داد: ما از دو چیز ترس داریم؛ یکی اینکه مردم فکر کنند ویروس ضعیف شده است و به زودی از بین می‌رود و دیگری مراجعه نکردن برای تزریق دز سوم واکسن کروناست.

وی با بیان اینکه مراجعه سرپایی در مقایسه با هفته‌های گذشته کمی افت کرده است، افزود: این به معنی پایان موج کنونی نیست، بلکه هنوز گردش ویروس در جامعه زیاد است و در حال حرکت به سمت قله بستری‌های ناشی از ابتلا به کرونا هستیم.

درمان مؤثر در ۱۰ روز اول شیوع کرونا

رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد هم در این نشست خبری با تأکید بر اینکه واکسیناسیون گسترده در ایران باعث شد تا وضعیت شیوع کرونا در ایران از پیش بینی‌های سازمان بهداشت جهانی بسیار بهتر باشد، گفت: در بخش مراقبت‌های ویژه پشتیبان بیمارستان امام رضا (ع) ۱۱۰ بیمار بستری هستند که ۶۸ نفرشان یا واکسن نزده اند یا فقط یک دز زده اند و فقط سه نفر هر سه دز واکسن کرونا را دریافت کرده اند. البته در کنار تزریق واکسن نباید رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و استفاده از ماسک فراموش شود.

علیرضا صداقت با اشاره به لزوم مراجعه زود هنگام افراد مبتلا به کرونا به پزشک ادامه داد: مسئله‌ای که با آن روبه رو هستیم، مراجعه دیرهنگام افراد مشکوک یا مبتلا به پزشک و بیمارستان است و ۹۰ درصد فوتی‌های کرونایی به دلیل دیر مراجعه کردن به پزشک رخ می‌دهد. همه درمان‌های مفیدی که برای بهبودی کرونا می‌توان انجام داد، فقط در ۱۰ روز اول مؤثر است و بعد از آن کار بسیار سخت می‌شود.

اگر بیمار کرونایی به موقع به پزشک مراجعه کند، در چرخه درمان قرار بگیرد و ارتباطش با پزشک قطع نشود، مرگ ومیر‌های کرونایی می‌تواند به عدد صفر نزدیک شود. همه مریض‌های کرونایی که در بیمارستان و بخش مراقبت‌های ویژه بستری می‌شوند، در مراجعه به پزشک و آغاز درمان تأخیر داشته‌اند.

ثبت فقط ۲۵۰ عارضه ناشی از واکسن

جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز با بیان اینکه واکسیناسیون ۸۰ درصدی برای مقابله با کرونا باعث شد تا شیوع این بیماری در کشور کنترل شود، گفت: واکسن‌ها هم مثل همه دارو‌های موجود عوارضی دارند، اما در دانشگاه علوم پزشکی مشهد که ۴ میلیون نفر واکسن کرونا تزریق کرده اند، فقط ۲۵۰ پرونده عارضه ناشی از واکسن تشکیل شده است و مرگ ومیر‌ها بر اثر تزریق واکسن شاید حتی به ۱۰ نفر هم نرسد.

ایوب توکلیان با بیان اینکه مراجعه به هنگام به پزشک در کنترل کرونا بسیار مهم است، تأکید کرد: مردم با دیدن علائم بیماری فوری به پزشک یا مراکز درمانی مراجعه کنند تا بیماری در همان مرحله اول شناسایی و کنترل شود.

۵۰۰۰ مرکز در مشهد برای مراجعه بیماران در قدم اول پیش بینی شده است و مردم به هیچ عنوان در قدم اول به بیمارستان‌ها مراجعه نکنند و این کار را فقط با تشخیص و دستور پزشک برای بستری انجام دهند. بیمارستان ویژه افراد بدحال است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->