وزارت بهداشت: ماءالشعیر برای بیماران کلیوی مناسب نیست ۸۰ درصد مراکز مراقبت پرستاری در منزل غیرمجاز هستند ورود نخستین پرواز شرکت فلای‌ناس عربستان به فرودگاه امام‌خمینی(ره) برای عملیات حج (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) قوه‌قضائیه به حادثه فوت حمیدرضا درجاتی در پیست اتومبیل‌رانی، ورود کرد تشکیل پرونده قضایی برای یک فعال مجازی حوزه خودرو دام کاپیتان قلابی کشتی برای سرقت از دختران دم بخت بازدید از موزه‌های خراسان رضوی، فردا (یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) رایگان است نمایشگاه کتاب تهران سکوی ارتباط با مخاطب و تقویت فرهنگ کتابخوانی است کشف ۵۲ کیلوگرم مواد شیمیایی پیش‌ساز ماده مخدر شیشه در مشهد قیمت معلم خصوصی اعلام مبلغ حق بیمه دهک‌های ششم تا نهم بیمه سلامت+ جزئیات (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) فشارخون علت نیمی از بیماری‌های قلبی‌عروقی و عامل مهمی در مرگ‌های زودرس است نشت مواد شیمیایی به یک رودخانه در برزیل موجب آلوده شدن ماهی‌ها و پرندگان شد هدف‌گذاری جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی در کشور طرح پلیس نامحسوس محیط‌زیستی در دستورکار قرار گرفت کشف زمین‌خواری ۵۰ میلیاردی در مشهد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) بیشترین آمار طرح مردمی کاشت نهال مربوط به زاگرس است شناسایی ۱۴۱ مورد ابتلا به سرخک در کشور | چه‌افرادی در خطرند؟ پوشش ۹۹.۵ درصدی برنامه کشوری غربالگری کم‌کاری تیروئید نوزادان تأثیر مثبت نمرات پایه یازدهم در کنکور ۱۴۰۴ تداوم بحران آب در مشهد و خراسان رضوی | زمین تشنه‌تر از همیشه + میزان بارش تا اردیبهشت ۱۴۰۴ توله بازمانده «هلیا» شناسایی شد چطور اضطراب کنکور و امتحانات نهایی را کنترل کنیم؟ | وظیفه خانواده و مسئولان مدرسه چیست؟ آخرین جزئیات درباره جزایر حرارتی تهران | این جزایر چه تأثیری بر محیط زیست دارند؟ پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی به بازنشستگان تأمین اجتماعی | کدام بازنشستگان در اولویت دریافت وام هستند؟ ظرفیت پیوند مغز استخوان کودکان در مشهد جوابگوی نیاز شهر نیست  بیمه‌های تکمیلی از بیماران چشمی حمایت کافی ندارند ۲۱ مصدوم و یک فوتی بر اثر وزش شدید باد و اصابت صاعقه در کشور (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) رژیم لاغری طولانی‌مدت می‌تواند موجب کاهش شانس باروری شود اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

کنکوری‌ها «ریتالین» مصرف نکنند!

  • کد خبر: ۳۸۹۷۸
  • ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۳
کنکوری‌ها «ریتالین» مصرف نکنند!
روان‌پزشک و متخصص اختلالات عصبی در آستانه برگزاری کنکور سراسری امسال برای عوارض مصرف خودسرانه قرص ریتالین هشدار داد.
گروه جامعه شهرآرانیوز | با بررسی داروی ریتالین که برای کنترل کودکان بیش‌فعال به‌کار می‌رود، باید گفت که امروز داروی محبوب دانشجویان شب امتحانی شده است. دارویی که عوارضی بیش از چند ساعت بیدارماندن برای درس‌خواندن دارد، اما دانشجویان از آن بی‌خبرند.

دکتر حمیدرضا پوریوسف دراین‌باره گفت: ریتالین یک محرک از خانواده آمفتامین‌هاست که باعث ترشح دوپامین و در نهایت سرخوشی بدون دلیل می‌شود و به‌ظاهر مغز فرد مصرف‌کننده گزارشی مبنی بر خستگی بدن و نیاز به خواب را درک و دریافت نمی‌کند و فرد می‌تواند با کمبود خواب تا مدتی دچار مشکل نشود. در حالی که این بی‌نیازی به استراحت، کاذب است و همین کمبود استراحت به پرخاشگری فرد منجر می‌شود. به‌طور کلی، اگر ریتالین مطابق دستور پزشک مصرف شود، برای افزایش تمرکز و کاهش خواب‌آلودگی مفید است، اما تأثیری در کاهش اضطراب ندارد و حتی ممکن است اضطراب‌زا نیز باشد. عوارض کلی مصرف آن علاوه بر اعتیادآوربودن، ایجاد روان‌پریشی است. ترکیبات این دارو اشتراکاتی با دارو‌های محرکی، چون کوکائین، حشیش و اکستازی دارد؛ بنابراین مصرف نادرست و خودسرانه آن می‌تواند فرد را مستعد اعتیاد به محرک‌های خطرناک کند. بسیاری از زنان و دختران در اثر تبلیغات سالن‌ها و باشگاه‌های ورزشی این قرص را به‌عنوان داروی لاغری مصرف می‌کنند.
 
وی ادامه داد: بنابراین تبلیغ اشتباهی که برای این دارو به‌عنوان محرک حافظه یا داروی لاغری اعلام می‌شود، از اساس غلط است و بدون تجویز پزشک متخصص نباید مصرف شود.

روان‌پزشک و متخصص اختلالات روانی در پاسخ به اینکه این دارو در بین جوانان به‌ویژه کنکوری‌ها و دانشجویان بسیار محبوب است، تصریح کرد: همان‌گونه که گفتم، نتایج برعکس آن چیزی است که به‌عنوان مزایای این دارو بیان می‌شود و افزایش اضطراب و تپش قلب در صدر عوارض کوتاه‌مدت آن است و جوانانی که فکر می‌کنند برای قبولی در آزمون‌ها می‌توانند به این قرص اتکا کنند، تصمیم اشتباهی را در پیش گرفته‌اند.

پوریوسف ادامه داد: داوطلبان و دانشجوان عزیز بدانند که هیچ دارو یا غذایی را نباید در نزدیک‌ترین زمان به امتحانات مهم زندگی خود آزمایش کنند؛ حتی اگر تجویز پزشک را به‌همراه داشته باشد. زیرا اگر این دارو یا غذا نتواند اثرات خود را نشان دهد و برعکس، سامانه دفاعی بدن فرد را مختل کند، فرصت امتحان و موفقیت و تلاشی چندساله به فاصله چند ساعت نابود خواهد شد.

این روان‌پزشک در پایان به عوارض دیگر این دارو اشاره کرد و گفت: عوارضی، چون تپش قلب، اضطراب، تشنج، مشکلات گوارشی، بی‌اشت‌هایی و بی‌خوابی از عوارض قطعی مصرف خودسرانه این داروست.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->