صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

غربالگری تیروئید بیش از ۸۰ هزار نوزاد در خراسان رضوی

  • کد خبر: ۱۶۶۱۳۷
  • ۰۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۶
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سالیانه به‌طور میانگین بین ۸۴ تا ۹۰ هزار نوزاد زنده از نظر تیروئید در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در خراسان رضوی غربالگری می‌شوند که از این تعداد، بین ۴۵۰ تا ۵۰۰ نوزاد مبتلا شناسایی می‌شوند.

دکتر ناصر امینی در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرانیوز اظهار کرد: همه نوزادان مبتلا به تیروئید در مراکز جامع خدمات سلامت مراقبت‌های لازم را دریافت می‌کنند و زیر نظر متخصصان اطفال و غدد اطفال تحت درمان قرار می‌گیرند.

وی بیان کرد: غربالگری کم‌کاری تیروئید نوزادان یکی از برنامه‌های موفق وزارت بهداشت است که از سال ۱۳۸۵ در دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز شده است و بدین ترتیب همه متولدان زنده در شهر و روستا در سه تا پنج‌روزگی بعد از تولد از لحاظ ابتلا به تیروئید تحت غربالگری قرار می‌گیرند.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: غربالگری نوزادان به منظور شناسایی بیمار و درمان به‌موقع آنان مهم‌ترین گام در پیشگیری از عوارض این بیماری است و هم‌اکنون غربالگری تیروئید در همه مراکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش این دانشگاه برای نوزادان در سه تا پنج‌روزگی انجام می‌شود.

امینی با بیان اینکه اکنون پوشش غربالگری تیروئید در دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۹۸‌درصد است، افزود: کم‌کاری تیروئید بدو تولد یکی از شایع‌ترین علل قابل پیشگیری عقب‌ماندگی ذهنی در نوزادان است و تشخیص دیر‌هنگام و با تأخیر موجب عقب‌ماندگی ذهنی و اختلال در رشد خواهد شد.

وی ادامه داد: شایع‌ترین علت ابتلا به کم‌کاری تیروئید نوزادان کمبود ید مصرفی مادر در دوران بارداری است. بنابراین، از همه مادران باردار می‌خواهیم برای دریافت خدمات مراقبتی و آموزش‌های لازم به مراکز خدمات جامع سلامت محل زندگی خود مراجعه کنند.

 

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.