دیدار و گفتگوی دبیر شورای عالی امنیت ملی ارمنستان با عراقچی (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) هشدار به کنگره آمریکا درباره خطر حمله چین به تایوان آیا یمن می‌تواند جنگ غزه را متوقف کند؟ سرپرست وزارت خارجه طالبان به ایران و چین سفر خواهد کرد فرمانده نیروی دریایی ارتش: ناوگروه های ما در حال اسکورت کشتی ها و ماموریت در آب های بین المللی هستند پزشکیان: به هیچ عنوان نمی‌پذیرم در هیچ حوزه‌ای از دیگر کشور‌ها عقب بمانیم | مذاکره می‌کنیم اما با تهدید از حق مسلم خودمان پا پس نمی‌کشیم رهبر کره شمالی: آمادگی جنگی باید افزایش یابد رژیم صهیونیستی از آغاز عملیات «ارابه‌های گدعون» و گسترش جنگ علیه غزه خبرداد جمعی از معلمان کشور از ساعتی دیگر با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند + فیلم تأکید عراقچی بر غیرقابل مذاکره بودن حفظ غنی‌سازی و زیرساخت‌های هسته‌ای ایران جمعی از معلمان، شنبه (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) با رهبر معظم انقلاب دیدار می‌کنند نتانیاهو از ترس بازداشت، سفرش به واتیکان را لغو کرد شهادت ۱۱۵ فلسطینی در حملات رژیم صهیونیستی (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ایران به معاهده «منابع ژنتیک و دانش سنتی» پیوست انصارالله یمن: از تهدیدهای رژیم صهیونیستی و آمریکا هیچ هراسی نداریم چین: به حق ایران برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای احترام می‌گذاریم قالیباف: زمینه تقویت عملی روابط اقتصادی و فرهنگی بین کشورهای اسلامی فراهم شده است پیام تسلیت دبیر شورای اطلاع رسانی دولت برای درگذشت یک عکاس خبری و یک روزنامه‌نگار سیاسی دادگاهی در دانمارک ۲ فرد را به جرم هتک حرمت قرآن کریم جریمه کرد خروج طالبان از لیست سیاه و جهش همکاری‌های روسیه و افغانستان عراقچی: هیچ سناریویی برای چشم‌پوشی از غنی‌سازی وجود ندارد سفر قریب‌الوقوع وزیر خارجه عراق و رئیس اقلیم کردستان عراق به تهران ادعای ترامپ: با ایران به توافق می‌رسیم؛ با تجارت با تهران مشکلی ندارم آیین گرامیداشت فردوسی در دانشگاه اقتصاد و روابط بین‌الملل پکن برگزار شد کتاب خاطرات رهبر انقلاب از زندگی پدرشان منتشر می‌شود ترامپ: ممکن است با پوتین تماس بگیرم؛ ما باید دیدار کنیم افزایش شهدای غزه به ۵۳ هزار و ۱۱۹ شهید (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) روایت غریب‌آبادی از نشست ایران و ۳ کشور اروپایی در استانبول
سرخط خبرها

بازخوانی دیدگاه کارشناسان درباره نامه اخیر نمایندگان مجلس به رئیس جمهور

  • کد خبر: ۱۰۴۰۴۵
  • ۱۸ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۳
بازخوانی دیدگاه کارشناسان درباره نامه اخیر نمایندگان مجلس به رئیس جمهور
به تازگی حدود ۱۹۰ نماینده مجلس در نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور خواستار گرفتن تضمین‌های قطعی از طرف مقابل، در مذاکرات وین شدند و در نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور رعایت خطوط قرمز نظام و تأمین منافع ملت در مذاکرات هسته‌ای را خواستار شدند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ علاوه بر این نامه، علی خضریان، از نمایندگان اصول گرای مجلس، هم در حساب توییترش مطرح کرد که خطوط قرمز در مذاکرات وین رعایت نشده است.

او نوشت: «با توجه به شبهاتی که پیرامون اصل پیش نویس ۲۷صفحه‌ای مذاکرات وین مطرح می‌شود، به عنوان نماینده مجلس و رئیس کمیته سیاسی، نظامی و امنیتی کمیسیون اصل ۹۰ اعلام می‌کنم این متن در سطح کارشناسی مذاکرات برای تصمیم وزرا در هشتم مارس نهایی شده و از سوی وزارت امور خارجه ایران نیز ترجمه شده است. این پیش نویس حاوی چهار صفحه متن اصلی، هجده صفحه شامل سه پیوست برداشتن تحریم، اقدامات مرتبط هسته‌ای و برنامه بازاجرا (بازگشت به برجام) و پنج صفحه انتهایی نیز در قالب یک سند جداگانه تنظیم شده است که متأسفانه حتی بر فرض اینکه محور مذاکرات حوالی احیای برجام باشد، خطوط قرمز نظام رعایت نشده است.»

مجلس بر دولت نظارت دارد

امیررضا واعظ آشتیانی، فعال و تحلیلگر سیاسی اصول گرا، در تحلیل ابعاد این نامه به «فردانیوز» گفت: تضارب افکار در فضای مجلس را باید محترم بشماریم. نمایندگان مجلس از طیف‌های مختلفی تشکیل می‌شوند و نگاه‌های متفاوتی دارند. می‌دانیم که مقررات آمریکا این گونه است که هر رئیس جمهوری که روی کار می‌آید، اختیاراتی درباره اجرا شدن یا نشدن توافق نامه‌های دولت‌های قبل را؛ مانند ترامپ که از برجام خارج شد و به توافقی که در دوره اوباما امضا شده بود، تن نداد.

وی ادامه داد: در این وضعیت ایران باید تضمینی بین المللی از طرفین برجام بگیرد؛ هم از آمریکا که دولت‌های بعدی نتوانند زیر تعهدات مدنظر بزنند و هم از اروپایی‌ها که در هر حالی پای تعهداتشان بمانند و مانند سابق دنبال آمریکا حرکت نکنند.

این فعال سیاسی همچنین بیان کرد: عده‌ای که مدام انتقاد می‌کردند که مجلس دربرابر دولت دستش بسته است، اکنون ببینند که مجلس در جایگاه واقعی خودش قرار دارد و اگر لازم باشد، دولت را هم نقد می‌کند. اعتراض نمایندگان به دولت حق نمایندگی آن هاست. زیرا آن‌ها از باب وظیفه نظارتی باید بر عملکرد دولت نظارت داشته باشند. مجلس چک سفیدامضا به دولت نداده است و نشان داد که استقلال کامل دارد و تعامل را به معنای همراهی بی،  چون وچرا با دولت نمی‌داند، بلکه تعامل یعنی همکاری قوا برای تحقق منافع ملی و طبیعی. اگر مجلس احساس کند منافع ملی به خطر افتاده است، تذکر می‌دهد.

نمایندگان اگر نقطه منفی مشاهده کنند، باید بیان کنند

محمدصادق کوشکی، تحلیلگر سیاسی اصول گرا، نیز درباره این موضوع به «مثلث آنلاین» گفت: ما برای ارزیابی مذاکرات شاخص‌های سه گانه روشنی داریم که رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۹۹ آن‌ها را ترسیم کردند. نخستین شاخص در مذاکرات آن بود که آمریکا و اروپا همه تحریم‌های قبل و بعد از برجام را لغو کنند. دومین شاخص راستی آزمایی بود. به این منظور که اطمینان حاصل شود که واقعا تحریم‌ها در مقام عمل لغو شده است و سوم هم بازگشت طرفین به تعهدات برجامی بود. اگر دولت این سه شاخص را در مذاکرات رعایت کرده که خوب است و مشکلی نیست، اما اگر خارج این شاخص‌ها اقدام به مذاکره کرده، حتما مرتکب عملی خلاف شرع شده است. زیرا عدول از دستور، ولی فقیه، عملی خلاف شرع است. افزون بر این، ما مصوبه سال ۱۳۹۹ مجلس را هم داریم که چارچوبی قانونی تعیین کرده است؛ بنابراین اگر شروط یادشده رعایت نشده باشد، دولت هم خلاف شرع حرکت کرده است، هم خلاف قانون.

تیم مذاکره کننده به خطوط قرمز پایبند است

از سویی یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تأکید بر اینکه هنوز پیش نویسی برای توافق هسته‌ای تدوین نشده است، گفت: تیم مذاکره کننده ایران به خطوط قرمز نظام پایبند است.

یعقوب رضازاده با اشاره به هجمه‌ها علیه تیم مذاکره کننده هسته‌ای به «ایرنا» گفت: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مذاکرات را به دقت رصد کرده و در صورت لزوم مسئولان مربوط را به کمیسیون دعوت می‌کند و تیم مذاکره کننده و آقای باقری بدون عبور از خطوط قرمز نظام، بر اساس منویات رهبر معظم انقلاب و تأکیدات رئیس جمهور مذاکرات هسته‌ای را پیش می‌برد و مذاکرات با طرف‌های اروپایی و غربی ادامه پیدا خواهد کرد.

یک عضو دیگر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز به «ایرنا» گفت: هرگونه ادعایی مبنی بر وجود پیش نویس یا قبول تعهدات فرابرجامی صحیح نیست. زیرا هنوز وزارت امورخارجه و تیم مذاکره کننده هیچ گونه متنی را در این زمینه تهیه نکرده و تعهدی در این زمینه نداده است. این حجم تخریب علیه مذاکره کنندگان و دولت بی انصافی است. زیرا در وضعیت کنونی، کشور به هم فکری، هم صدایی و اجماع میان قوا نیاز دارد.

جلیل رحیمی جهان آبادی تصریح کرد: مذاکرات تحت امر رهبر معظم انقلاب و با رصد مجلس و نهاد‌های بالادستی مانند شورای امنیت ملی و کمیته هسته‌ای به خوبی پیش می‌رود و طبیعی است که مشکلاتی هم در این زمینه وجود دارد و دشمن و طرف مقابل هم به این راحتی تسلیم خواسته‌های ما نمی‌شود، اما تلاش دولت و تیم مذاکره کننده در این زمینه درخور قدردانی است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه تیم مذاکره کننده خطوط قرمز را رعایت کرده است، گفت: خطوط قرمز مذاکرات تعریف شده نظام است و تیم مذاکره کننده هم نمی‌تواند خارج از این خطوط حرکت کند.

شهریار حیدری افزود: حفظ اقتدار سپاه، لغو تحریم ها، تقویت امنیت دفاعی کشور و تأمین منافع ملی خطوط قرمز مذاکرات هستند و تیم مذاکره کننده هم وظیفه دارد که در این راستا اهداف نظام و حاکمیت را پیش ببرد.

وی گفت: تیم مذاکره کننده پیش برنده اهداف و تصمیماتی است که در کارگروه تصمیمات نظام گرفته می‌شود و منطق این تیم هم حفظ منافع کشور است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->