جزئیاتی از اسناد رژیم صهیونیستی| افشای همکاری گروهک‌های ضدانقلاب کُرد با اسرائیل پیشنهاد جدید قطر برای توافق آتش‌بس موقت در غزه (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) آمریکا: روند گفت‌وگوها با ایران همچنان رو به جلو است تهدید قاطع یمن برای رژیم صهیونیستی و شرکتهای سرمایه‌گذاری در اراضی اشغالی شلیک موشک چندکلاهکی یمنی‌ها صهیونیست‌ها را غافلگیر کرد (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) سخنگوی دولت: آمریکا حق دیکته چیزی به ما را ندارد | برای منافع ملی تلاش می‌کنیم آغاز پایش ۱۴۰۰ طرح کلان و نیمه‌تمام خراسان رضوی تأکید پزشکیان بر اهمیت کاربرد هوش مصنوعی عربستان ۲۵ هزار بطری ۵ لیتری آب زمزمه را برای حجاج ایرانی ارسال کرد تاکید استاندار خراسان رضوی بر تقویت دیپلماسی استانی و منطقه‌ای برای رونق بازار فرش استاندار خراسان رضوی: بازارچه‌های تخصصی برای عرضه محصولات صنایع‌دستی استان راه‌اندازی شود + فیلم وزیر کشور: نشست وزرای عضو اکو در تهران برگزار می‌شود (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) حملات موشکی تازه یمن به اراضی اشغالی (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) ترامپ: ایران در مذاکرات تهاجمی‌تر شده است عراقچی راهی نروژ شد (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) اسلامی: به دنبال ساخت رآکتور بومی با سوخت ایرانی هستیم تکرار ادعای گروسی درباره نظارت بر پادمان‌ها در ایران از سوی اروپا ادعای نتانیاهو درباره پیشرفت گسترده در مذاکرات تبادل اسیران نخعی راد: اطلاعات ارزشمندی درباره پایگاه‌های رژیم صهیونیستی به دست آمده است رئیس سازمان عقیدتی‌سیاسی ارتش: بدون حضور مؤثر در فضای مجازی، فکر حاکمیت در فضای حقیقی توهمی بیش نیست سردار رادان از عوامل شناسایی و دستگیری قاتل الهه حسین نژاد تقدیر کرد کمیسیون اقتصادی مجلس با صلاحیت مدنی‌زاده موافقت کرد پلیس اسرائیل یکی از ساکنان تل‌آویو را به اتهام جاسوسی برای ایران بازداشت کرد آیت الله علم الهدی: هدف برگزاری کنگره ۱۸ هزار شهید تداوم نسل انقلابی باشد | جذب نسل جوان در برنامه‌های انقلابی با نوآوری سخنگوی وزارت خارجه روسیه: مسکو قره‌باغ را به عنوان خاک جمهوری آذربایجان به رسمیت می‌شناسد معاون وزارت خارجه: تحریم‌های غرب مانع مقابله با تغییرات اقلیمی می‌شود زنگنه: تاکنون ۱۴ هیئت پارلمانی برای شرکت در مجمع بین المجالس آسیایی در مشهد اعلام حضور کرده‌اند اطلاعیه وزارت اطلاعات در مورد عملیات پیچیده سربازان گمنام امام زمان (عج) در انتقال اسناد رژیم صهیونیستی (۲۰ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

سید احمد هاشمی شاهرودی کیست و پرونده فساد مالی او چه بود؟

  • کد خبر: ۱۰۶۵۴۵
  • ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۲
سید احمد هاشمی شاهرودی کیست و پرونده فساد مالی او چه بود؟
بر اساس اعلام سخنگوی قوه قضائیه سرانجام سیداحمد هاشمی شاهرودی برادرزاده و داماد آیت الله هاشمی شاهرودی به ده سال حبس محکوم شد. این پرونده سالهاست که باز است و سرانجام احکامش صادر شد.

به گزارش شهرآرانیوز، روز سه شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد که محمد امامی به جرم اخلال کلان در نظام اقتصادی - ۲۰ سال حبس، رد مال و انفصال از خدمات دولتی محکوم شده است، او همچنین خبر داد که سید احمد هاشمی شاهرودی به ۱۰ سال حبس و رد مال متهم شده است. شهاب الدین غندالی رئیس سابق بانک سرمایه نیز به ۱۲ سال و ۶ ماه حبس محکوم شد. اما فرد دیگری که نام او برده نشده است و گفته شده که از همدستان آن‌ها بوده به حبس طویل المدت یعنی ۲۰ سال محکوم شده است که مشخص نیست چه کسی است. سخنگوی قوه قضائیه گفته است که «چون رای غیابی صادر شده نام او برده نمیشود»

گفتنی است در این پرونده چند نفر ناگهان مفقودالاثر شدند و هیچ ردی از آن‌ها در میان نیست که امتداد پیشتر بار‌ها به پرونده آن‌ها از جمله «حاج اکبر یقینی» پرداخته بود.

در جلسه پنجم دادگاه سرمایه پای داماد آیت‌الله هاشمی شاهرودی هم به میان آمد. البته نه فقط او، بلکه نام فردی با عنوان قادری که از شرکای این خانواده به حساب می‌آید نیز شنیده شد.
در جریان دادگاه، خیرالله بیرانوند مدیرعامل اسبق این بانک پس از تفهیم اتهام به ارائه دفاعیات خود پرداخت و ضمن رد اتهامات وارده معتقد بود جمعی از افراد علیه او در بانک توطئه کردند.

او سپس به ذکر شواهدی از این توطئه پرداخت و ضمن ارائه مدارک آن به قاضی مسعودی مقام می‌گوید: «در تهاتر ملک لواسان که متعلق به آقایان شاهرودی و امامی بود گزارش کارشناسی این ملک برخلاف روال در بانک‌ها با عنوان مدیرعامل پاسخ داده شده است و با توجه به اینکه من آن را رویت نکردم و هیچگاه در اتوماسیون بانک وارد نشده بود، آن را یک توطئه علیه خود می‌دانم.»

وی در توضیحات بیشتری در باره این نامه گفت: «در این نامه ارزش ملک ۴۵ میلیارد تومان کارشناسی شده است، اما در نامه بعدی با همان شماره نامه، اما با کارشناسانی متفاوت و امضای آقایان زاهدی و فاروغی ارزش ملک مذکور ۲۰۵ میلیارد تومان کارشناسی شده و در پرونده گذاشته شده است.» (تسنیم، ۱۲ تیر ۹۸)
ملکی که ارزش آن از ۲۵ میلیارد با گذاشتن تنها یک صفر در میان دو رقم ۲۰۵میلیارد ارزش‌گذاری می‌شود، از سوی این افراد برای دریافت وام کلان وثیقه گذاری شده است. نکته مهم این است که رفته رفته پای نزدیکان آیت الله هاشمی شاهرودی نیز به این پرونده باز شده است و جزئیاتی از آن در جریان دادگاه در حال علنی شدن است.

نام سیداحمد هاشمی شاهرودی در این پرونده وجود دارد. او برادرزاده و داماد آیت الله هاشمی شاهرودی است که به همراه امامی (سرمایه گذار سریال شهرزاد) با این وثیقه وام کلانی دریافت کردند. اما از آنجا که وثیقه آن‌ها ارزشی نداشت اقساط خود را پرداخت نمی‌کردند. بعد‌ها نیز خواهان بخشودگی در جریمه۶ درصدی شدند و جالب اینکه به اعتبار گفته‌های بیرانوند مورد بخشش هم قرار می‌گیرند.
بیراوند گفته بود: «آقای زاهدی مدیر اعتبارات در وقت خودشان توضیح دهند که چرا کل وجه التزام را که شامل اصل سود و جرائم است بخشیده‌اند.»

امیر قادری یکی از شرکای آن‌ها بود که نامش در دادگاه مطرح شد. قادری در شرکت پیک راه ابریشم به همراه احمد هاشمی شاهرودی و سیده ادیبه هاشمی شاهرودی سرمایه‌گذار و نایب رئیس هیات مدیره است. مدیرعامل شرکت سیده ادیبه هاشمی شاهرودی است و در حوزه صادرات و واردات هر نوع کالایی از جمله لوازم آرایشی و خودرو فعالیت می‌کند.

نام سید احمد هاشمی شاهرودی، نیز در شرکت‌های زیر آمده است: پیک راه ابریشم، توسعه تجارت مرین، فردانش پژوهان، تجارت آفرین سون قشم که در برخی از آن‌ها با محمد امامی شراکت و همکاری دارند.
قهرمانی نماینده دادستان در جلسه پنجم دادگاه گفته بود: «بخشایش در خرداد ماه سال ۹۱ دلاویز را به بانک سرمایه می‌آورد و از مهرماه تسهیلات رضوی شروع می‌شود یک ماه بعد از حضور دلاویز در بانک، یک تیم به بانک می‌آید و اعضای این تیم احمد هاشمی شاهرودی، محمد امامی، آرمان اولیایی، آقای اکبری، میثم دهقان (همکار امامی) و مجتبی ظهرابی بودند. ظهرابی کسی است که اسناد را امحا کرده و الان متواری است.»

حالا بر اساس حکم دادگاه آن‌ها باید پول‌ها را پرداخت کنند، اما بخش اصلی و مغفول ماده این پرونده کسانی هستند که ناگهان نیست و ناپیدا شدند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->