مدل پایه Surface Laptop 6 در راه است اگر آیفون دارید، می‌توانید بدون رمز وارد واتس‌اپ شوید اپل هوش مصنوعی خود را معرفی کرد | اینترنت لازم نیست؛ پردازش کنید! امضای جو بایدن پای لایحه «فیلترشدن یا فروش تیک‌تاک» |‌ اپلیکیشن چینی چه می‌کند؟ افزایش کاربران Threads | رقیب X حالا ۱۵۰میلیونی است برخی از مشخصات شیائومی ۱۵ لو رفت + جزئیات اعضای هیئت‌مدیره «انجمن هوش مصنوعی ایران» انتخاب شدند درباره ماه کامل صورتی که امشب (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) در آسمان می‌درخشد + دلیل نامگذاری کاهش تولید اپل ویژن پرو به‌دلیل تقاضای کمتر از حد انتظار قابلیت‌های جدید عینک متا ری-بن معرفی شد ویکی‌پدیای فارسی یک‌میلیونی شد رویداد «امید فردوسی» با رونمایی از کتاب «به توان هایتک» در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد سامسونگ، به صورت رایگان، صفحه‌نمایش گوشی‌هایی را که مشکل خط سبز دارند، تعویض می‌کند شرکت فنلاندی گوشی اختصاصی خودش را خواهد داشت | HMD Pulse Pro به‌جای Nokia ارتش کره جنوبی احتمالا استفاده از آیفون را برای نیروهایش ممنوع کند «سیستم بادبان خورشیدی» ناسا چیست و چگونه کار می‌کند؟ + عکس مایکروسافت Phi-3-mini را معرفی کرد | یک مدل کوچک هوش مصنوعی که کارهای بزرگی می‌کند گوشی Galaxy Z Flip 6 هفت رنگ خواهد داشت سری iPhone 16 احتمالا دکمه فیزیکی نخواهد داشت استرالیا: X باید فیلم حمله سیدنی را حذف کند |‌ ماسک: به آن‌ها ربطی ندارد تصویر واقعی Google Pixel 8a را ببینید
سرخط خبرها

فناوری چگونه زیرساخت‌های شهری را برای معلولان مناسب‌سازی می‌کند؟

  • کد خبر: ۱۰۸۰۶۷
  • ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۵
فناوری چگونه زیرساخت‌های شهری را برای معلولان مناسب‌سازی می‌کند؟
شهر‌های هوشمند علاوه بر حمل‌ونقل، در زمینه‌های آموزشی، فرصت‌های شغلی و دیگر فعالیت‌های اجتماعی برای توان‌یابان بهینه‌سازی می‌شوند.

عادل نجفی | شهرآرانیوز؛ مفهوم «شهر هوشمند» فرصت متفاوتی است تا فراگیری مشارکت همه افراد جامعه به‌ویژه توان‌یابان را تضمین کند. بهبود کیفیت زندگی و رفاه شهروندان یکی از اهداف اصلی توسعه شهر‌های هوشمند است. دسترسی به فضا‌های عمومی شهری تعیین‌کننده شرایط زندگی افراد است و فناوری توانسته است فرصت‌های جدیدی برای توانمندی شهروندان با نیاز‌های ویژه فراهم آورد. در حقیقت، باید گفت یک جامعه اگر برای همگان قابل دسترسی نباشد «هوشمند» نیست. ایجاد شهر‌ها و جوامع پایدار از جمله اهداف توسعه پایدار مصوب مجمع عمومی سازمان ملل متحد است.

برآورد‌ها نشان می‌دهند تا سال ۲۰۵۰ میلادی بیش از شش میلیارد و ۵۰۰ هزار انسان معادل دوسوم جمعیت کره زمین در مناطق شهری زندگی می‌کنند. آمار‌ها تأکید دارند جمعیت جهان در حال پیر شدن است و با افزایش سن، مشکلات سلامتی و حرکتی برجسته‌تر خواهند شد؛ بنابراین برنامه‌ریزی برای شهر‌های هوشمند باید با هدف همه‌شمولی بیشتر آن‌ها انجام گیرد. این هوشمندی الزاما به معنای حرکت بر مدار فناوری نیست بلکه با در پیش گرفتن رویکرد‌های شهروندمحور، شهر‌های هوشمند علاوه بر حمل‌ونقل، در زمینه‌های آموزشی، فرصت‌های شغلی و دیگر فعالیت‌های اجتماعی برای توان‌یابان بهینه‌سازی می‌شوند. در جهان یک‌میلیاردنفری توان‌یابان، فناوری‌های زیادی عرضه شده‌اند تا شهر‌های هوشمند را همه‌شمول‌تر کنند.

حمل‌ونقل

حمل‌ونقل شهری هوشمند با هدف تسهیل جابه‌جایی در شهر توسعه می‌یابد. حمل‌ونقل هوشمند هنگام استفاده از حمل‌ونقل عمومی، خودرو شخصی یا حتی تردد با پای پیاده اطلاعات در لحظه درباره شرایط ترافیکی را به کاربران منتقل و آن‌ها را در انتخاب مسیر‌های مناسب‌تر و کارآمدتر کمک می‌کند. هم‌اکنون استارت‌آپ‌های بسیاری در این حوزه فعال هستند که در این میان NAVIGUEO+HIFI، MaaS، StreetCo، MappedED و Uber گوی سبقت از را رقبا ربوده‌اند. اما در آینده نزدیک، با به‌روزرسانی قوانین، می‌توان شاهد حضور اتومبیل‌های خودران بود که از لحاظ ایمنی و ایجاد امکان جابه‌جایی توان‌یابان، انقلابی به پا خواهند کرد. استارت‌آپ‌های کمک به توان‌یابان در پیاده‌رو‌ها نیز شانس زیادی برای شکوفایی دارند. هوشمندسازی پیاده‌رو‌ها به‌ویژه در تقاطع‌ها و بریدگی‌های معابر می‌تواند به عابران توان‌یاب با ارسال سیگنال‌های مسیریابی کمک کند.

همه‌شمولی

مفهوم همه‌شمولی به مجموع حقوقی اشاره دارد که شهروندان اعم از توان‌یاب و دیگران بتوانند از حقوق خود در جامعه بهره‌مند شوند. در یک شهر هوشمند باید بتوان فارغ از توانمندی‌های افراد برای آن‌ها فرصت‌های دسترسی‌پذیری ایجاد کرد. فناوری‌ها برای حذف موانع بسیار تلاش کرده‌اند و نوآوری‌های زیادی در این زمینه رخ داده است. شرکت نرم‌افزاری Avencod با انتخاب شعار «طبیعت تفاوت‌ها را می‌سازد و ما استعداد‌ها را» به دنبال جذب افزاد مبتلا به سندروم آسپرگر (نوعی اختلال در رشد عصبی افراد) است تا در پروژه‌های توسعه وب همکاری کنند. شرکت دانش‌بنیان The Open Voice Factory نیز با ارائه پلتفرم و نرم‌افزاری به افراد دارای مشکلات تکلم کمک می‌کند.

ایمنی

یکی از بازتاب‌های عینی بهبود کیفیت زندگی شهری در مسئله ایمنی است. ایمنی به طور خاص درباره شهروندان توان‌یاب اهمیت بیشتری دارد و توجه شرکت‌های دانش‌بنیان زیادی را به سوی خود جلب کرده است. شرکت فرانسوی Accessible Pedestrian Signals در معاونت حمل‌ونقل شهرداری نیویورک سامانه ارسال سیگنال برای نابینایان و کم‌بینایان پیاده‌سازی کرده است که به آن‌ها در عبور ایمن از تقاطع‌های شهری و استفاده از ایستگاه‌های اتوبوس و مترو کمک می‌کند. این تجهیزات و سامانه‌های مشابه آن به صورت کامل از راه دور قابل کنترل و با توجه به اطلاعات محیطی و کاربری‌ها قابل تنظیم هستند.

زیرساخت‌ها

ایجاد زیرساخت‌های شهر هوشمند مشابه شهر‌های سنتی نیست. این زیرساخت‌ها الزاما به معنای احداث مترو یا پل نیستند. زیرساخت‌های شهر‌های هوشمند آینده با توجه به افزایش جمعیت کهن‌سالان و افراد توان‌یاب می‌تواند در ایجاد سازه‌های هوشمند باشد، سازه‌هایی که بتوانند نیاز‌های نسل جدید توان‌یابان را با توجه به مفاهیم اینترنت اشیا تأمین و از آن‌ها در برابر فعالیت‌های خرابکارانه و جمع‌آوری اطلاعات محافظت کند. استارت‌آپ‌هایی در زمینه خانه‌های سالمندان و مراکز نگهداری توان‌یابان تحت شبکه می‌تواندد در شهر‌های هوشمند آینده نقش‌آفرین باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->