مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (یکشنبه ۵ اسفندماه ۱۴۰۳) بورس فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است؟ ویدئو| داروخانه‌های مشهد زیر ذره‌بین نظارت تعزیرات حکومتی نانوایی‌های سیار، راهکاری برای رفع کمبود توزیع نان در مشهد در ایام پایانی سال مدیرکل صمت خراسان رضوی: پیشنهاد می‌کنم برق اصناف از ساعت ۶ عصر قطع شود! معاون اول رئیس جمهور: مقابله با محتکرین و نظارت بر بازار از اولویت‌های دولت است کشف بیش از ۲۵ هزار تن شکر قاچاق و خارج از شبکه توزیع در خراسان رضوی افزایش سن بازنشستگی ابلاغ شد + جزئیات (۵ اسفند ۱۴۰۳) بررسی وضعیت اشتغال دانش‌آموختگان رشته‌های مهندسی | مهندسان در هندسه بیکاری! قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۵ اسفند ۱۴۰۳) | اپتیما ۵ میلیارد و ۲۲۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی چه تغییری کرد؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) + جدول آغاز گشت‌های نظارتی مشترک تعزیرات حکومتی و دستگاه‌های نظارتی خراسان رضوی در آستانه ماه رمضان و نوروز ۱۴۰۴+ویدئو بلیت هواپیما روی دور گرانی | تخلف ایرلاین‌ها باوجود تلاش دولت برای کنترل نرخ تغییر انتظارات فعالان بازار از آینده بازدهی بازار‌های مالی (۵ اسفند ۱۴۰۳) پایان خوش بورس | رشد ۲۱ هزار واحدی شاخص کل (۵ اسفند ۱۴۰۳) آغاز روند کاهشی قیمت طلا در مشهد (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۲۰ هزار میلیارد تومان، واردات سوغات مشهد از چین! | تسهیلات تضمینی برای تولیدکنندگان سوغات زیارت در مشهد قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۵ اسفند ۱۴۰۳) | نزول دلار به کانال ۹۳ هزار تومان آمادگی کامل برای تأمین کالا‌های اساسی در ماه مبارک رمضان و ایام نوروز در مشهد و خراسان رضوی (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ حساب یارانه بگیران شارژ می‌شود | مجموع دریافتی خانوار‌های یارانه‌بگیر در اسفندماه چقدر می‌شود؟ تأمین ۷۳ درصد از هزینه‌های جاری کشور از محل مالیات قیمت جدید خودرو‌های کرمان موتور در کارخانه اعلام شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) مشکل مسکن و درمان کارگران با همراهی و کمک دولت حل می‌شود قیمت سیب‌زمینی بالاخره در مشهد کاهش یافت؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) کارگران: در رقم سبد معیشت و مزد تجدیدنظر شود علت اصلی گرانی برنج چه بود؟ عرضه اولیه «مهرمام» در بازار بورس، سه‌شنبه (۷ اسفند ۱۴۰۳) | چقدر نقدینگی نیاز است؟ ۳ روش برای استعلام کالابرگ الکترونیک تبیین برنامه تحول و مدل‌های کسب‌وکار سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران
سرخط خبرها

خروج آرد و روغن از خراسان رضوی ممنوع است

  • کد خبر: ۱۰۸۲۷۹
  • ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۳
خروج آرد و روغن از خراسان رضوی ممنوع است
سخنگوی طرح مردمی و توزیع عادلانه یارانه در خراسان رضوی گفت: به دستگاه‌های امنیتی ابلاغ شده که خروج آرد و روغن از استان ممنوع است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ابوالفضل چمندی امروز ۲۱اردیبهشت در نشست خبری طرح مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها در خراسان‌رضوی که در استانداری برگزار شد، اظهار کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون دولت ۱۶میلیارد دلار ارز ترجیحی توزیع کرده است. بعضی افراد به افکار عمومی این‌گونه القا می‌کردند که دولت برخلاف موضوعاتی که مطرح کرده است، در تأمین ارز دچار مشکل شده، درحالی‌که دولت اصلا در تأمین ارز دچار مشکل نشده‌ است. اثبات این مسئله این است که ارزی که برای سال۱۴۰۰ پیش‌بینی شده بود، حدود شش‌هفت میلیارد دلار بود و دولت ۱۰میلیارد بیشتر ارز ترجیحی تأمین کرد. در حال حاضر نیز کشور در زمینه ذخایر ارزی دچار مشکل نیست. دو مسئله اساسی منفعت مردم و رسیدن به عدالت، دولت را به این تصمیم‌گیری مجاب کرده است. 

وی افزود: توزیع ارز ترجیحی موجب می‌شد پایه پولی و نقدینگی به‌شدت تحت‌تأثیر قرار گیرد. برای هر اقدام اصلاحی مانند روان‌سازی‌ها و اصلاح ساختارها و تسهیل فضای کسب‌وکار و... در ابتدا باید منشأ مشکل می‌یافتیم تا مردم اقداماتی را که طراحی شده است، لمس کنند. اکنون مهم‌ترین موضوع سفره و معیشت مردم است و اگر ارز ترجیحی حذف نمی‌شد، تورم همچنان باقی می‌ماند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی بیان کرد: در همه‌جای دنیا یارانه مشوق محسوب می‌شود یا به ابتدای زنجیره تولید یا به انتهای زنجیره و به مصرف‌کننده داده می‌شود. بنابراین توزیع ارز ۴۲۰۰تومانی از ابتدا تصمیم اشتباهی بود که کشور را دچار چالش کرد. چندقیمتی‌شدن کالاها متأثر از چندقیمتی‌شدن ارز، کشور را گرفتار مشکل کرده است. توزیع ارز ترجیحی از ابتدا تصمیمی اشتباه و به‌شدت فسادزا بود و منابع به هدر رفت.

چمندی با اشاره به موضوع جنگ اکراین گفت: جنگ روسیه و اوکراین، منابع و ذخایر نهاده‌های دامی و دانه‌های روغنی، از اقلام اساسی و گندم را تحت‌تأثیر قرار داده و امنیت غذایی دنیا تحت‌تأثیر جنگ این دو کشور است. برخی کشورها که این امر را می‌دانستند، از چند ماه گذشته شروع به احتکار بین‌المللی غذایی کردند. بنابراین همه این‌ها و دغدغه امنیت غذایی کشور و کنترل تورم باعث شد دولت این تصمیم سخت و کارشناسی‌شده و عادلانه را بگیرد.

وی با تأکید بر اینکه ما در ابتدای طرح هستیم و برای سه دهک اول جامعه ۴۰۰هزار تومان واریز شده است، اضافه کرد: یارانه سایر دهک‌ها ۳۰۰هزار تومان است. موضوع دیگر بحث نانوایی‌هاست که نان در آن‌ها به‌صورت یارانه‌ای درحال عرضه است. دولت تصمیم گرفته است قیمت نان را تغییر ندهد، اما نحوه توزیع و سهمیه‌بندی آرد را در نانوایی تغییر دهد. چون قیمت برای نانوا تغییر می‌کند، امکان قاچاق تا حد ممکن کم می‌شود.

سخنگوی طرح مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها در استان بیان کرد: دولت سیزدهم با درایت و هوشمندی از چهار ماه گذشته شروع به ذخیره‌سازی کالاهای اساسی در مخازن کالاهای استراتژیک کرده است. این اقدام برای شروع طرح کنترل بازار و همچنین تأمین امنیت غذایی بوده است. بنابراین هیچ نگرانی بابت ذخایر استراتژیک کالاهای اساسی نداریم.

چمندی با تأکید بر اینکه هیچ کالایی نباید متأثر از این گرانی شود، خاطرنشان کرد: بنابراین با تخلفات در بازار حتما برخورد خواهد شد. در جلسه‌ای که با بسیج سازمان اصناف داشتیم، قرار شد حدود ۱۰۰۰بازرس مردمی در مشهد شروع به کار کنند. از دو روز پیش این افراد مانورهایی را برگزار کردند. پرسنل سازمان صمت استان نیز در این زمینه همکاری کرده‌اند و ۱۵۰گروه برای بازرسی‌در شهر فعال خواهد شد. قطعا بر بازار و فروش کالاها نظارت خواهد شد. از مردم درخواست می‌کنیم هرگونه افزایش قیمت را به ما اعلام کنند.

وی اضافه کرد: دولت و سازمان غذایی مصوبه‌ای را تصویب کرده‌اند که میزان جریمه غذایی برای درج‌نکردن قیمت افزایش یابد تا بتوانیم بازار را کنترل کنیم. بنابراین، هیچ افزایش قیمتی پذیرفته نیست.

چمندی درباره طرح مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها در خراسان رضوی و وضعیت اتباع اظهار کرد: موضوعی که در خراسان رضوی کاملا مهم است، حضور اتباع است. عده زیادی از اتباع در استان حضور دارند و باتوجه‌به بحران پیش‌آمده در افغانستان، این عدد بیشتر نیز شده است. مکاتباتی را در این خصوص داشته‌ایم و تقاضا کردیم به این موضوع دقت شود. البته نه به‌صورت اعطای یارانه، زیرا براساس قانون اساسی ما حق هیچ‌گونه اعطای یارانه به هیچ تبعه‌ای را نداریم. این مسئله در دستورکار قرار دارد تا به این وسیله به کسانی که از افغانستان وارد کشور شده‌اند و ریشه و فرهنگ مشترک داریم، کمک کنیم. ما خود را از نظر بشردوستانه ملزم می‌دانیم که آن‌ها را نیز زیر پوشش قرار دهیم. برنامه‌های جبرانی اتباع اعلام خواهد شد.

وی با بیان اینکه در سال گذشته یک‌میلیون و ۷۷۰هزار تن روغن خام و ۲میلیون تن نیز دانه‌های روغنی وارد استان شده است، ادامه داد: یعنی ۴۰درصد بیشتر از نیاز کشور واردات روغن صورت گرفته است. این از مسائلی است که ضرورت طرح را ایجاب می‌کند. دولت برای منافع ملی و معیشت مردم این روغن را با این حد و بیشتر از نیاز کشور وارد کرده است و این روغن یا احتکار یا قاچاق می‌شود. بنابراین، اصلاح قیمت‌ها به‌سرعت اتفاق افتاده است و زمانی که اصلاح قیمت اتفاق افتاد، ناخودآگاه عرضه به بازار بیشتر خواهد شد.

سخنگوی طرح مردمی و توزیع عادلانه یارانه در خراسان رضوی درخصوص کمبود روغن در بازار بیان کرد: کارخانه‌های روغن به بهانه اینکه روغن‌ها ترکیبی از پالم دارد، آن‌ها را در انبارها نگاه می‌داشتند و می‌گفتند ما نمی‌توانیم آن را تزریق کنیم، اما از هفته گذشته بسیج اصناف را در کارخانه‌ها مستقر کردیم و حجم زیادی از روغن در استان درحال عرضه است. همچنین، به دستگاه‌های امنیتی ابلاغ شده که خروج آرد و روغن از استان ممنوع است.

چمندی خاطرنشان کرد: شعار ما در دولت این بوده است که وعده صادق به مردم بدهیم. بنابراین همه این اقدامات به زمان نیاز دارد. هر مشکلی که از سمت مردم به ما گزارش شود، خود را ملزم به پیگیری می‌دانیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->