هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

اضطراب خود را مدیریت کنید

  • کد خبر: ۱۰۹۴۷۹
  • ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۴
اضطراب خود را مدیریت کنید
دکتر زهره معینی - روان‌شناس

هر عامل بیرونی که به بدن فشار غیرطبیعی وارد کند، سبب واکنش‌هایی از سوی بدن می‌شود که به آن استرس می‌گویند. این فشار می‌تواند یک عامل روحی باشد، مانند اتفاق‌های غیرمنتظره، یا یک عامل شیمیایی مانند مسمومیت یا هر چیز دیگری که سبب ترس و اضطراب و افزایش ضربان قلب شود.

آنچه این روز‌ها سبب استرس زیاد بین مردم شده است استرس روحی ناشی از جراحی اقتصادی است که دولت در حال انجام آن است. برخی افراد در برخورد با این مسئله بیشتر و برخی کمتر آسیب می‌بینند. دسته اول کسانی هستند که زمینه استرس را از قبل دارند و معمولا افرادی عجول و بی‌قرار هستند.

استرس این افراد معمولا به دوران کودکی‌شان برمی‌گردد. برای نمونه، در دوران کودکی شاهد ورشکستگی پدر یا به علت شرایط ضعیف اقتصادی، دائم در حال اسباب‌کشی بوده‌اند. بنابراین، این افراد این روز‌ها ترس از شکست و فقر زیادی دارند و لازم است روی استرس خودشان تخصصی‌تر از بقیه کار کنند و حتی از یک روان‌شناس مجرب کمک بگیرند.

دسته دوم هم که بیشتر افراد جامعه را شامل می‌شوند و مخاطب اصلی صحبت ما هستند، این روز‌ها استرس زیادی را تجربه می‌کنند و لازم است تدابیری را برای متعادل شدن شرایط پراضطراب کنونی در پیش بگیرند تا فشار کمتری به آن‌ها وارد شود. در ادامه، به برخی از این تدابیر اشاره می‌کنیم.

---ایمان خود را قوی و توکلتان به خداوند را بیش از قبل کنید. باور داشته‌باشید که روزی‌دهنده اصلی خداست. با این‌کار، فکرتان نظم بیشتری می‌گیرد و راحت‌تر می‌توانید مسائل پیش‌رو را حل کنید.

---بین نیاز واقعی و خواسته‌های خود تفاوت قائل شوید. برای نمونه پرداخت قسط و بدهی و خرید موادغذایی یک نیاز، و تفریح و سرگرمی و خرید پوشاک یک خواسته است. نیاز را نمی‌توان حذف کرد یا به تأخیر انداخت، ولی خواسته را چرا. در واقع، باید اعتدال داشت، یعنی مرز بین نیاز و خواسته مشخص باشد. هرچند این روز‌ها فضای مجازی این مرز‌ها را به‌قدری به هم نزدیک کرده که برای خیلی‌ها خرید مبلمان به یک نیاز تبدیل شده‌است.

---به جای مادیات قدری روی معنویات تمرکز کنید. این جمله به معنای بی‌تفاوتی در برابر نیاز‌های مادی نیست، بلکه توجه بیشتر به داشته‌های معنوی در زندگی است.

---غصه فردای نیامده را به مشکلات امروزتان اضافه نکنید. با این کار، فقط حال را از دست می‌دهید. دوراندیشی خوب است، اما نگرانی نه، چون فشار‌های موجود را دوچندان می‌کند.

---برای تعدیل فشار موجود و پیداکردن راه‌حل، از افراد خبره مشورت و کمک بخواهید.

---غرور را کنار بگذارید و از حمایت‌های عاطفی اطرافیان برای حل مشکلاتتان استفاده کنید.

---از ایجاد چالش‌های مالی جدید تا زمانی که وضعیت ثبات لازم را پیدا کند خودداری کنید. برای نمونه، به سراغ خرید‌های قسطی و وام جدید نروید. در عوض، بدهی‌های قبلی خود را صاف کنید.

---به مراکزی که وسوسه خرید در شما ایجاد می‌کنند کمتر سر بزنید. در زمان مراجعه هم پول نقد کمتر یا کارتی با اعتبار کمتر همراه داشته‌باشید.

---مدیتیشن و تمرکز خود را از دست ندهید. برای این منظور، به مکان‌های آرام سر بزنید، از خبر‌های منفی دوری کنید و از حضور در جمع‌هایی که مدام اخبار منفی را ردوبدل می‌کنند پرهیز کنید.

---تنش‌های محیط بیرونی را به درون خانه منتقل نکنید. به جای آن، خود را در خانه به انجام کار‌های مختلف مشغول کنید.

---با بچه‌ها بیشتر بازی کنید. این کار هم به شما انرژی مثبت بیشتری می‌دهد و هم به بچه‌ها و هم قدری ذهنتان را برای رویارویی با مشکلات بازتر می‌کند.

---با همسرتان درباره گذران بهتر این شرایط صحبت کنید. تقسیم فشار بین دونفر، تاب‌آوری شما در برابر مشکلات را افزایش می‌دهد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->