پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم جو نسبتاً پایدار و احتمال بارش باران در برخی نقاط روابط عمومی نوین صدای مردم، زبان توسعه «باره توس» بی‌بار مانده است | دیوار دورتادور شهر تابران توس نیازمند بازسازی است توسعه و توازن شهری مشهد با ساخت بوستان ۷۳ هکتاری «کرامت» ثبت یک روز آلوده دیگر در مشهد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) اشتغال مجدد بازنشستگان تأمین اجتماعی، مستمری را قطع می‌کند آماده‌باش شهرداری برای مواجهه با سیلاب احتمالی در مشهد (۲۶ اردیبهشت ۱۴٠۴) وضعیت قرمز آلودگی هوا در مشهد (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعضای جدید هیئت‌مدیره شرکت آبادگران معرفی شدند در ستایش حکیم توس؛ نگاهی به تازه‌ترین کتاب‌ها درباره فردوسی و شاهنامه رویداد تولید پوستر و اکران شهری «برای خدمت» در مشهد برگزار شد + فیلم مسیرهای ویژه گردشگری در مشهد راه‌اندازی می‌شود شهردار مشهد مقدس: شهر مشهد رتبه سوم هوشمندسازی را در منطقه غرب آسیا و اوراسیا دارد + فیلم تنش ترافیکی در خیابان شهدای سلامت مشهد | اینجا پارک دوبله ظاهراً ممنوع نیست! تلاش شبانه‌روزی سازمان عمران شهرداری مشهد برای اتمام ۵ کلان‌پروژه شاخص شهر سامان‌دهی املاک قولنامه‌ای در مشهد، گامی حیاتی در توسعه متوازن شهر اجرای آزمایشی طرح پیشگیری از بیماری با فناوری هوش مصنوعی در مشهد | افزایش پوشش بیمه ناباروری تا ۷۰ درصد در خراسان رضوی به نام مادر، به یاد پسر | روایتی از دیدار صمیمانه بانوان رسانه‌ای مشهد با مادر شهید آیت‌الله رئیسی واکنش پلیس به فعالیت اقتصادی بابک زنجانی کیفیت هوای مشهد همچنان در آستانه وضعیت هشدار (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

نگرش و رفتار جمع‌گرایانه شهروندان

  • کد خبر: ۱۰۹۶۰۸
  • ۰۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۱
نگرش و رفتار جمع‌گرایانه شهروندان
مهدی یاراحمدی خراسانی - مدرس دانشگاه

شهر‌ها گستره جغرافیایی خاصی از زندگی آدمی هستند که با وجود زرق‌وبرقشان و رنگ‌ولعابی که از دور به‌نظر زیبا می‌رسد، مشکلات خاصی از زندگی را به ساکنان خود نشان می‌دهند. انواع آلودگی‌های زیست‌محیطی و صوتی، استرس و اضطراب فراگیر، روزمرگی و زندگی مکانیکی و مسائل جسمی و روحی خاصی از قبیل پرخاشگری، افسردگی، مشکلات تنفسی و... نیز از معضلات خاص زندگی در شهر است.

اما به‌هرحال بیش از نیمی از جمعیت جهان اکنون در شهر‌ها زندگی می‌کنند و با مشکلات جدی زندگی در عصر صنعتی و فراصنعتی دست‌به‌گریبان هستند.

دراین‌میان، مدیریت شهری باید به‌دنبال اتخاذ راهکار‌هایی باشد که علاوه بر کاستن این قبیل مشکلات، احساس راحتی و رفاه و آرامش بیشتری را برای شهروندانش خلق کند. بخش مهمی از این هدف در توسعه فضای سبز، آراستگی سیما و منظر شهری، بهبود جنبه صوتی فضای شهر و دیگر مسائل این‌چنینی رخ می‌دهد.

اما آنچه در این مجال مدنظر است، خلق نگرش و رفتار جمع‌گرایانه مطلوب است که اگر در چارچوب‌های عقلانی، انسانی و منطقی تعریف شود، بسیاری از مشکلات رفتار عمومی در شهر‌ها کاسته می‌شود و فضای زندگی آرام‌تر و مطلوب‌تر می‌شود.

دراین‌میان، امر مهمی که همواره نظریه‌پردازان بر آن تأکید کرده‌اند، مقوله توجه به منافع جمعی و جمع‌گرایی است که به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ضرورت‌های هر جامعه تعریف می‌شود.

هر شهروند اگر در چارچوب زندگی اجتماعی، خودش را به رعایت قوانین و مقررات عمومی ملزم بداند و همان‌طور که برای خودش احترام قائل است و به علاقه‌مندی‌ها و مصالحش توجه می‌کند، به دیگر شهروندان نیز احترام بگذارد و به علایق و حقوق آن‌ها نیز توجه کند، مناسبات اجتماعی تا حد زیادی بهبود خواهد یافت. این امر از جغرافیای محدود یک مجموعه مسکونی در قالب زندگی آپارتمانی آغاز می‌شود و تا سطح وسیع یک شهر تعریف می‌شود.

متولیان فرهنگ شهروندی در شهرداری‌ها وظیفه دارند با اتخاذ راه‌حل‌های علمی، برای ترویج و توسعه رفتار شهروندی و دستیابی به سطح مطلوب نگرش و رفتار جمع‌گرایانه اقدام کنند که تقویت دیگرخواهی و تعهد جمعی، آموزش‌های عمومی درباره زیان‌های همکاری‌نکردن و فواید همکاری، پرهزینه‌کردن همکاری‌نکردن و تقویت نظارت‌های رسمی و غیررسمی برای تضمین منافع جمعی از جمله این راه حل‌هاست.

باید قبول کرد که زندگی در شهر به مهارت‌هایی نیاز دارد که همگان از آن بهره‌مند نیستند و باید در بسیاری موارد برای کسب آن آموزش ببینند و تمرین کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->