پیش بینی قیمت ارز و دلار (سه‌شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (سه‌شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی بورس (سه شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: بیش از ۹۰ درصد سرمایه‌گذاری‌های استان توسط بخش خصوصی انجام می‌شود شرایط بخشودگی جرائم مربوط به تکالیف مالیات بر ارزش افزوده زمستان ۱۴۰۳ اعلام شد اطلاعیه شرکت توزیع برق خراسان رضوی درباره بروز خاموشی‌ها (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) نرخ سوخت نیروگاه‌ها ۵۰ درصد افزایش یافت (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) نامه‌ای به جوراب ارزش معادن ایران به ۲۷.۳ تریلیون دلار می‌رسد افزایش قیمت خودرو‌های خارجی (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) | فیدلیتی ۳ میلیارد و ۱۴۰ میلیون تومان ریزش یکپارچه قیمت خودرو‌های داخلی (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) زنگنه: اعتبارات جدیدی برای تسریع پروژه قطار سریع السیر تهران-مشهد در نظر گرفته شده است روزی یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان جریمه بابت بکارگیری اتباع غیرمجاز ایران رتبه چهارم تولید دام در جهان را دارد | ظرفیت ایران در تولید و صادرات دام سبک وضعیت انرژی ایران در سال ۱۴۰۴ | اگر دست بجنبانیم بازار خارجی را از دست نخواهیم داد هر روز منفی‌تر از دیروز | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) افزایش حقوق ۲۰ تا ۴۲ درصدی کارمندان ابلاغ شد (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) توضیح مدیرعامل توانیر درباره بروز برخی خاموشی‌ها اوج گیری دوباره قیمت سکه در مشهد (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) معجزه پرندگان | از رنگینی تا رقص در آسمان علت قطعی‌های مکرر برق چیست و تا کی ادامه دارد؟ (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) | ورود دوباره دلار به کانال ۱۰۴ هزار تومان هشدار اتحادیه طلای مشهد به خریداران طلا سرمایه گذاری خارجی در سال ۱۴۰۳ رشد ۶۳ درصدی یافت آیین‌نامه ساماندهی نیروهای شرکتی‌ تدوین شد | تبدیل قرارداد‌ها از خرداد ماه ۱۴۰۴ نعمت‌زاده مجددا به وزارت صمت بازگشت | وزیر اسبق، مشاور وزیر کنونی صمت در دولت چهاردهم شد سرمایه خرد مردم چطور به سرمایه‌گذاری کمک کند؟ تأثیر افزایش دستمزدها بر دخل‌ و خرج مردم | زور افزایش حقوق به سبد معیشت نرسید
سرخط خبرها

تدوین طرح جامع اشتغال زنان ایرانی؛ همین امروز و نه فردا!

  • کد خبر: ۱۱۰۵۹۲
  • ۰۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۴
تدوین طرح جامع اشتغال زنان ایرانی؛ همین امروز و نه فردا!
شبنم کرمی - روزنامه‌نگار

اشتغال در ادبیات اقتصادی امروز به معنای انجام کاری مشخص در زمانی معین در ازای دریافت دستمزد توافق شده است. به‌یقین در روزگار کنونی که بار مشکلات اقتصادی کمر بسیاری از خانوار‌ها را خم کرده است، نمی‌توان انتظار داشت یک نفر به‌تن‌هایی بتواند هزینه‌ها و نیاز‌های یک خانواده را تأمین کند.

از این رو موضوع اهمیت اشتغال زنان و همراهی آنان در تأمین معاش خانوار‌ها به‌عنوان ضرورتی انکارناپذیر مطرح می‌شود.

گرچه فعالیت اقتصادی زنان پیشینه‌ای به بلندای عمر بشر دارد، به نظر می‌رسد رشد روزافزون حضور آنان در عرصه‏های اقتصادی و به دنبال آن فعالیت‌های اجتماعی، با مفهومی که یاد شد، ناشی از تغییرات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی انسان کنونی و نتیجه تحولاتی است که در همه عرصه‏‌های زندگی بشر عصر حاضر مانند انقلاب صنعتی و توسعه شهرنشینی و تحولات و دگرگونی‌های جنسیتی رخ داده است.

اندیشمندان مسلمان تاکنون درباره اشتغال زنان از سه دیدگاه سنتی، دیدگاه میانه و روشن‏فکران تندرو سخن گفته‌اند، اما در مجموع، توجه به اصول حاکم بر شخصیت و هم‌چنین تفاوت‏‌های زیستی و رفتاری بانوان، خاستگاه و منشأ تمایز بین اشتغال زن و مرد است. از این رو، در اندیشه دینی با آنکه اشتغال یک حق برای زنان محسوب می‏‌شود، هرگز به‌عنوان یک تکلیف اقتصادی بر آنان تحمیل نمی‌‏شود.

در عصر کنونی، زن جز خانواده در جامعه نیز نقش درخور توجهی دارد. بانوان در قالب‌های شخصیتی متفاوت خود، در کنار خانه‌داری، همسرداری و تربیت فرزندان، به‌عنوان نیمی از منابع انسانی کشور به بازار اشتغال راه می‌یابند و عامل پیشبرد اهداف توسعه اقتصادی و اجتماعی هستند. با این حال، مشکلات بسیاری سر راه اشتغال زنان در کشور وجود دارد که می‌توان گفت بیشتر این چالش‌ها از دوران تحصیل در مدرسه آغاز شده است.

از آنجا که بهترین زمان برای انتخاب مسیر آینده افراد، سنین کودکی و نوجوانی است، باید بر نحوه گذران این دوران طلایی، نظارت و توجه جدی وجود داشته باشد تا در فصل بازدهی، با نیروی انسانی کارآزموده، حرفه‌ای و متخصص روبه‌رو باشیم.

متأسفانه نقایص موجود در سیستم آموزش و پرورش کشور ما دانش‌آموزان را در بازه دوازده‌ساله تحصیل، نه‌تن‌ها به این توانمندی و ورزیدگی‌های مهارتی نمی‌رساند که در پایان، بخش بزرگی از این نیروی عظیم اجتماعی تنها به دنبال گذر از تنگ‌راه کنکورند و بدون کمترین تخصصی، با سرگردانی محسوسی به سوی آینده‌ای نامعلوم گام برمی‌دارند.

رهبر معظم انقلاب نیز به‌تازگی در بیانات خود به برخی مطالب بی‌اثر و بدون استفاده کتاب‌های درسی و لزوم حذف آن‌ها اشاره کردند. این گسل اجتماعی هم‌چنین به دنبال خود زلزله‌ای اقتصادی را در این سال‌ها در پی داشته است که اکنون شاهد آثار آن هستیم.

البته این معضل با توجه به نگاه سنتی حاکم بر جامعه ما درباره بانوان نمود بیشتری دارد. نبود فضای مناسب و متناسب کاری برای زنان، علاوه بر آثار ویرانگر شخصیتی و روانی بر ایشان، فشار اقتصادی خانواده‌ها را نیز افزون می‌کند که به‌یقین تأثیرات و آسیب‌های اجتماعی آن همه جامعه را در بر می‌گیرد.

از این رو، تدوین طرح جامع تفصیلی اشتغال زنان در نظام جمهوری اسلامی و ارائه طرحی کلان، جامع و درخور دفاع در این زمینه، با توجه هم‏زمان به شرایط کنونی و آینده جامعه و کشور ما و هم‌چنین جامعه جهانی، ویژگی‏‌ها و کارآمدی‌‏های زنان، قابلیت‌های بومی مناطق مختلف، برنامه‌های بلندمدت توسعه کشور و آموزه‏‌های دینی و ارزش‌های انقلاب اسلامی، ضرورتی اجتناب‏ناپذیر است که از سوی مسئولان و صاحب‌نظران باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

تدوین طرح جامع اشتغال زنان ایرانی؛ همین امروز و نه فردا!

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->