توصیه یک جنایتکار جنگی برای اعطای جایزه صلح نوبل به «ترامپ»! سفیر چین در مانیل احضار شد مجتبی پورمحسن، خبرنگار اینترنشنال کیست؟ + مدارک لو رفته توسط گروه هکری حنظله بررسی طرح توسعه پایدار محدوده شرق شهر مشهد در استانداری خراسان رضوی جزئیات تازه از حمله دوباره به یک کشتی در مجاورت آب‌های یمن (۱۷ تیر ۱۴۰۴) مصر یورش شهرک‌نشینان اسرائیلی به مسجدالاقصی را محکوم کرد رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح: نیرو‌های مسلح ایران با تمام توان در برابر زورگویی ایستادگی کرد تقدیر سخنگوی دولت از نقش «ایکوم» در حفاظت از اشیای تاریخی در جنگ تحمیلی ۱۲روزه گروه هکری حنظله: شبکه تروریستی اینترنشنال به طور کامل هک شد لیبرمن: نتانیاهو خطر واقعی برای اسرائیل است واکنش گولان به تارومار شدن نظامیان اسرائیلی: مجبوریم جنگ غزه را تمام کنیم طحان نظیف: طرح تشدید مجازات همکاری با اسرائیل، به دلیل ابهامات به مجلس ارجاع شد هشدار قسام: نظامیان اسرائیلی بیشتری را در غزه اسیر می‌کنیم ایوبی: انسجام جهانی فارسی زبانان، رسالت ایران و تاجیکستان است هلاکت ۵ نظامی صهیونیست در شمال باریکه غزه (۱۷ تیر ۱۴۰۴) کمیسیون امنیت ملی مجلس: مجموعاً ۶۰ هزار پهپاد وارداتی و داخلی داریم سفیر ایران در ارمنستان: همواره خواهان روابط پایدار با کشور‌های منطقه هستیم تحلیلگر سابق سیا: اوکراین به سمت فروپاشی حرکت می‌کند برافراشته شدن پرچم ایران در دسته عزاداری ایالت سند پاکستان رئیس مجلس قانون انتقال محکومان میان ایران و ونزوئلا را ابلاغ کرد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) سازمان ملل زنگ خطر را به صدا درآورد: غزه در حال احتضار است جالوت سایبری مدیرکل اتباع وزارت کشور: تلاش برخی رسانه‌های خارجی برای ایجاد جوسازی علیه سیاست‌های مهاجرتی ایران است نماینده مردم مشهد در مجلس: در پروسه خروج اتباع باید حریم‌ها و حرمت‌ها حفظ شود یک نماینده مجلس: دولت باید اهتمام جدی در خصوص پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری داشته باشد منابع آگاه از احتمال ازسرگیری ارسال کمک‌های نظامی آمریکا به اوکراین خبردادند ابلاغ پیام وزیر خارجه ایران به همتای عمانی‌اش
سرخط خبرها

آمریکا: برای سناریو‌های مختلف در مسئله هسته‌ای ایران آماده می‌شویم

  • کد خبر: ۱۱۲۹۰۳
  • ۲۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۹
آمریکا: برای سناریو‌های مختلف در مسئله هسته‌ای ایران آماده می‌شویم
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری به سوالات خبرنگاران در زمینه آخرین تحولات پیرامون مذاکرات احیای توافق هسته‌ای پاسخ داد.

به گزارش شهرآرانیوز، به‌نقل از وبگاه وزارت امور خارجه آمریکا، ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور در یک کنفرانس خبری در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود اظهار نظر‌ها درباره مذاکرات وین که در جلسه استماع محرمانه در کنگره با حضور رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران مطرح شده است، بدبینانه بوده، حتی سناتور مارکو روبیو مدعی شده است، دست‌یابی ایران به یک بمب هسته‌ای گریزناپذیر است، آیا او هم چنین دیدگاه بدبیانه‌ای دارد و اطلاعات جدیدی از مذاکرات وجود دارد یا نه، گفت: ما بر این باور نیستیم که دست یافتن ایران به یک بمب هسته‌ای گریزناپذیر است. در واقع، رئیس جمهور بایدن تعهد کرده است که ایران هیچ گاه به یک سلاح هسته‌ای دست پیدا نکند. سناتور کاردین، دیروز پس از این جلسه آن را جلسه محرمانه‌ای مهم و پر از اطلاعات مفید توصیف کرد.

او افزود: برخی سناتور‌ها دیدگاه‌هایشان را درباره مسئله برنامه هسته‌ای ایران مطرح کرده‌اند. واقعیت این است که این یک چالش است و با وجود گزینه‌های خوب، اما معدودی که وجود دارد، تا اندازه زیادی، چالش سختی است. ما اکنون به خاطر تصمیم‌هایی که پیش از روی کار آمدن این دولت اتخاذ شده، در موقعیت فعلیمان قرار داریم.

پرایس با تلاش برای مقصر جلوه دادن ایران به خاطر وضع فعلی مذاکرات وین، ادامه داد: ما هنوز معتقدیم، پتانسیل به نتیجه رساندن بازگشت دوجانبه به پایبندی به برجام (توافق هسته‌ای) وجود دارد، البته اگر ایران مسائل فرابرجامی را کنار بگذارد و روی طرح توافقی که مدتی می‌شود روی میز است، تمرکز کند.

وی ادامه داد: ما به تلاش برای رسیدن به این و همکاری نزدیک با شرکای اروپایی‌مان در راستای این هدف ادامه می‌دهیم، چون ما هم مانند برخی از قانون‌گذاران در کپیتول هیل همچنان بر این باوریم که بازگشت به پایبندی به توافق ایران، در راستای منافع ملی ما خواهد بود. در اصل به این خاطر که این کار دوباره ایران را با سخت‌ترین و سرزده‌ترین مقررات نظارتی و بازرسی محدود و مشمول محدودیت‌هایی خواهد کرد که برجام بر برنامه هسته‌ای ایران اعمال می‌کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا بیان کرد: در حال حاضر این که آیا می‌توانیم به این نقطه برسیم یا نه، یک سوال بی جواب است. دلایل زیادی وجود دارد که بگوییم نمی‌توانیم. اما ما به طور یکسان برای سناریو‌هایی آماده می‌شویم که در یکی بازگشت به پایبندی به برجام است و در یکی خبری از آن نیست، همچنین سناریویی که با شرکا و متحدانمان همکاری تنگاتنگی داریم و رویکرد متفاوتی را دنبال می‌کنیم که اطمینان ایجاد می‌کند ما قادر خواهیم بود به تعهد رئیس جمهور بایدن مبنی بر این که ایران هیچ گاه به یک سلاح هسته‌ای دست پیدا نکند، عمل کنیم.

او در پاسخ به این سوال که با توجه به «ترور اخیر دانشمدان ایرانی»، آیا از نظر او این اقدام ممکن است بخشی از سیاست بازدارندگی یکی از متحدان آمریکا در شرایطی باشد که گفته می‌شود مذاکرات پیرامون احیای توافق هسته‌ای به جایی نمی‌رسد، توضیح داد: من در موقعیتی نیستم که نظری در این باره ارائه دهم. اما ما تعهد داریم و این تعهد مشترک بسیاری از متحدان و شرکای ما در سراسر جهان است که ایران هیچ گاه قادر به دست‌یابی به یک سلاح هسته‌ای نباشد.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به این سوال که با توجه به تحریم‌هایی که اخیرا آمریکا علیه ایران اعمال کرده است، واشنگتن چه کاری برای ترغیب ایران به بازگشت بر سر میز مذاکره انجام می‌دهد و آیا ضرب‌الاجلی برای توافق وجود دارد، گفت: ضرب‌الاجل وجود دارد. این ضرب‌الاجل روزی است که مزایای بازگشت به برجام بر اثر توسعه‌های برنامه هسته‌ای ایران رنگ ببازد. دلیل این که ما به دنبال بازگشتی دوجانبه به برجام هستیم، این است که همچنان در راستای منافع ملی آمریکا و منافع جمعی شرکا و متحدان بین‌المللی ماست. همیشه این طور باقی نخواهد ماند، به ویژه به خاطر این که ایران در حال انجام دادن اقداماتی است که ذیل برجام ممنوع می‌بود، مانند فعال بودن سانتریفیوژ‌های پیشرفته، ذخیر اورانیوم در سطوح مختلف، ذخیره آب سنگین و هر کاری که اگر دوباره مشمول محدودیت‌های سخت برجام شود، مطرح نخواهند بود.

او در راستای این سوال افزود: ما به وضوح گفته‌ایم قصدی واقعی برای بازگشت به برجام داریم، در صورتی که ایران هم این کار را بکند. ما با متحدان اروپایی‌مان و شرکایمان در گروه ۱+۵ که شامل چین و روسیه نیز هست، به مدت ۱۵ ماه روی این مذاکرات کار کرده‌ایم. مذاکرات از بسیاری از جهات در راستای توافقی که امکانش فراهم است در کوتاه مدت نهایی و اجرایی شود، در صورتی که ایران تصمیم بگیرد این کار انجام شود، به اوج خود رسیده است. به خود ایران بستگی دارد که ببیند آیا می‌خواهد به پایبندی بازگردد یا نه.  

وی ادامه داد: اگر ایران نخواهد این کار انجام شود، اگر انتخابش این باشد که مسائل فرابرجامی را مطرح کند، ما گزینه‌های دیگری هم داریم که در دسترس‌مان هستند. این گزینه‌ها مواردی هستند که ماه‌هاست با شرکای و متحدانمان درباره‌شان صحبت کرده‌ایم و آن‌ها را پیگیری خواهیم کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا علاوه بر این، در پاسخ به سوالاتی با تکرار ادعای حمایت آمریکا از آنچه مساله حقوق بشر در ایران می‌نامید، اظهاراتی مداخله‌جویانه را درباره امور داخلی ایران مطرح کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->