کاظمی‌قمی با نماینده چین در افغانستان دیدار کرد (۵ آذر ۱۴۰۳) قدردانی رئیس اتحادیه شرکت‌های ساختمانی افغانستان از مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد کشف ۲۵۰ هزار تُن موادمخدر در مرز‌های افغانستان با ایران، طی یک سال گذشته چین رسماً کشته‌شدن شهروندان چینی در مرز افغانستان و تاجیکستان را تأیید کرد یاراحمدی: حضور افغان‌های غیرمجاز ارائه خدمات به اتباع مجاز را متأثر کرده است حامد کرزی خواستار یک ابتکار منطقه‌ای جهت حل مشکلات مردم افغانستان شد استاندار خراسان رضوی: مسیر ریلی خواف- هرات افغانستان را به آب‌های آزاد وصل می‌کند هیئت راه‌آهن افغانستان با استاندار خراسان رضوی دیدار کرد (۳۰ آبان ۱۴۰۳) تیم کریکت ۱۹ سال افغانستان در برابر پاکستان به میدان می‌رود (۳۰ آبان ۱۴۰۳) هیئت راه‌آهن افغانستان با هدف گفتگو درباره کریدور ریلی خواف-هرات وارد مشهد شد کاظمی قمی در کابل: ایران آماده گسترش همکاری‌ها با افغانستان است مشاور وزیر کشور: ایران سالانه ۵۰۰ هزار ویزا به اتباع افغانستانی می‌دهد مشاور وزیر راه: ایران آماده سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلاری در زیرساخت‌های حمل‌ونقل افغانستان است نماینده ویژه چین: ما به دنبال نفوذ در افغانستان نیستیم ویدئو | آخرین وضعیت طرح انسداد مرزهای شرق کشور با افغانستان سخنگوی وزارت خارجه: تعداد زندانیان محبوس افغانستانی در زندان‌های ایران زیاد است ۳۰۰ هکتار زمین کشاورزی در ولایت بلخ افغانستان زیر کشت زعفران
سرخط خبرها

کاهش تعداد دانش‌آموزان مهاجر مدارس ایران در سال تحصیلی گذشته

  • کد خبر: ۱۱۳۱۱۸
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۲۱
کاهش تعداد دانش‌آموزان مهاجر مدارس ایران در سال تحصیلی گذشته
در سال تحصیلی گذشته حدود نیم میلیون نفر (۴۹۷۵۰۸) دانش‌آموز اتباع خارجی در مدارس داخل و خارج از کشور مشغول به تحصیل هستند. با مقایسه آمارها مشخص می‌شود که تعداد دانش آموزان افغانستانی در سال تحصیلی گذشته کاهش یافته است.

سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ جمهوری اسلامی ایران یکی از بزرگ­ترین کشور‌های پناهنده ­پذیر در سطح دنیاست و در این میان اتباع کشور‌های افغانستان و عراق بیشترین جمعیت پناهنده و مهاجر را به خود اختصاص داده‌­اند.

وزارت آموزش و پرورش مفتخر است که با فراهم سازی بستری مناسب، امکان تحصیل در تمامی سطوح آموزشی از ابتدایی تا دانشگاه را برای این دانش آموزان عزیز فراهم نموده است.

خدمات آموزشی جمهوری اسلامی ایران به مهاجران به ویژه دانش آموزان اتباع افغانستانی پس از پیروزی انقلاب اسلامی رشد کمّی و کیفی را تجربه کرده و با فرمان مقام معظم رهبری (مدظلّه العالی)، مبنی بر اینکه «هیچ کودک افغانستانی، حتی مهاجرینی که به‌صورت غیرقانونی و بدون مدرک در ایران حضور دارند، نباید از تحصیل باز بمانند و همه آن­ها باید در مدارس ایرانی ثبت‌نام شوند.» کامل شده است.

کودکان لازم‌­التعلیم اتباع افغانستان پس از این فرمان و با دریافت برگه ویژه حمایت تحصیلی توانستند در مدارس دولتی و غیردولتی جمهوری اسلامی ایران به راحتی ثبت نام و ادامه تحصیل دهند به گونه‌ای که در حال حاضر بیش از ۱۴۰هزار دانش آموز فاقد هرگونه مدرک هویتی – اقامتی معتبر، تنها با دریافت این برگه‌ها از دفاترکفالت سراسر کشور در شرایطی کاملاً برابر با دانش آموزان ایرانی از فرصت‌های برابر آموزشی و تربیتی بهره‌مند شده‌اند.

مبانی دینی، ارزشی و اخلاقی حاکم بر نظام آموزشی جمهوری اسلامی ایران باعث شده است رویه سیاستی «ادغام آموزشی و پرهیز از جداسازی دانش آموزان» به عنوان شاخصه‌ای مترقی و تقریباً منحصر به فرد (در قیاس با سایر کشور‌های پناهنده پذیر دنیا) مورد توجه قرارگیرد و طی آن دانش آموزان اتباع خارجی به ویژه دانش آموزان تبعه کشور دوست و همسایه (افغانستان) با رویکردی برادرانه و انسان دوستانه در کنار دانش آموزان ایرانی در فضایی آرام و ایمن تحصیل نمایند.

علاوه بر این‌ها دسترسی برابر و عادلانه این دانش آموزان به سایر خدمات آموزشی، فرهنگی – تربیتی، بهداشتی و درمانی، مشاوره‌ی تحصیلی و خانواده و ... از جمله دستاورد‌ها و خدمات نظام آموزشی جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌رود.

کاهش تعداد دانش‌اموزان مهاجر در مدارس ایران در سال تحصیلی گذشته

نیم میلیون دانش آموز خارجی در مدارس ایران

آمار‌ها حاکی از آن است که حدود نیم میلیون نفر (۴۹۷۵۰۸) دانش‌آموز اتباع خارجی در مدارس داخل و خارج از کشورمان مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد ۴۷۲۳۸۹ نفر از اتباع کشور افغانستان و بقیه اتباع سایر کشور‌ها هستند که در بیش از ۱۶۶۰ مدرسه و ۱۶۶۰۰ کلاس درس کشور ساماندهی شده و مشغول به تحصیل هستند.

جمهوری اسلامی ایران سالانه بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال جهت تحصیل این دانش آموزان عزیز هزینه پرداخت می‌نماید.

این درحالی است که میزان کمک‌های سازمان‌های بین المللی (حدود ۳.۸ درصد) در مقایسه با حجم خدمات متنوع آموزشی و پرورشی جمهوری اسلامی ایران قابل قیاس نبوده است. انتظار می‌رود تا هنگامی که این عزیزان در داخل کشور حضور دارند و از خدمات متنوع و مختلف بهره مند می‌شوند، سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی حمایت‌های خود را توسعه و گسترش دهند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->