پلیس مشهد در تعقیب جانیان اینستاگرامی | این ۲ قاتل مسلح را شناسایی کنید + تصاویر گوشی‌قاپ‌های خشن در دام پلیس مشهد | اعتراف به ۴۰ فقره سرقت با شگرد‌های مختلف کسب مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی توسط دانش‌آموز زنجانی نجات جان مسافر مشهدی از آبشار دوزین استان گلستان(۲۷ تیر ۱۴۰۴) انتشار اسامی رژلب‌ها و برق لب‌های غیرمجاز در بازار لوازم آرایشی آبادان گرم‌ترین شهر جهان شد آتش به جان طبیعت حفاظت شده ایلام افتاد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) شهادت ۳ هم‌وطن در حادثه تیراندازی در خمین (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکورهای تجربی، هنر و زبان‌های خارجی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات واکنش آموزش‌وپرورش به شایعه افشای سوالات آزمون تیزهوشان و نمونه‌ دولتی پرونده کنکورهای دو نوبته بسته شد پایان سرخک و سرخجه در ایران؛ تأیید رسمی تا سال ۲۰۲۳ کنکور ۱۴۰۴ در آرامش برگزار شد | شروع ترم نوورودها به تعویق افتاد ۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

سالمندآزاری نکنیم

  • کد خبر: ۱۱۳۳۳۳
  • ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۶
سالمندآزاری نکنیم
حمیدرضا علیزاده - معاون توان بخشی بهزیستی خراسان رضوی

سالمندآزاری پدیده‌ای است که در دوران زندگی مدرن، رو به افزایش نهاده و ظاهرا همه کشور‌های جهان به نوعی با آن دست به گریبان هستند.

آزار سالمندان نه تنها به فعالیت‌هایی که در عرف، آزار نامیده می‌شود اطلاق می‌شود بلکه به ترک فعل‌هایی که باید درباره سالمندان انجام شود نیز تسری می‌یابد. به عنوان مثال، وقتی سالمندی نمی‌تواند به تنهایی اجابت مزاج داشته باشد یا در راه رفتن، کنترل ادرار یا وضعیت هوشیاری، دچار مشکلاتی است و نیاز به کمک اطرافیان دارد اگر اطرافیانش، چه به عنوان وظیفه خانوادگی و انسانی و چه به مثابه یک وظیفه شهروندی، به این سالمند کمک نکنند، مرتکب سالمندآزاری شده اند و طبق قوانین و مقررات جاری کشورمان، قابل پیگرد قضایی هستند.

از این که بگذریم، مصادیق آزار سالمندان شامل بدرفتاری، توهین، غفلت و مسامحه، بی اعتنایی، فحاشی، تحقیر و تمام افعال و حرکاتی است که نارضایتی سالمند را در پی دارد و مرتکبان همه این اعمال، دست به سالمندآزاری زده اند اگر چه خود آگاه نباشند یا عواقب قانونی و انسانی عمل خود را ندانند.

علاوه بر قوانین، در عرف اخلاقیات انسانی و همچنین در معارف دینی، بر حرمت نهادن به بزرگان و پیران، اهمیت زیادی داده شده و بهره مندی از تجربیات آنان و همچنین محترم داشتن و حرمت نهادن به جایگاه و منزلتشان، از واجبات دینی شمرده شده است.

به هر روی، بهزیستی خراسان رضوی به عنوان یکی از اعضای شورای سالمندان استان و نیز به مثابه متولی خانه‌های توان بخشی سالمندان، اگر چه با فرستادن سالمندان به مراکز نگهداری و توا ن بخشی به عنوان یک اصل مخالفت می‌کند، اما برای خانواده‌هایی که امکان نگهداری و رسیدگی به سالمندشان را ندارند، این مراکز را به عنوان محیط و مکانی امن برای استراحت، درمان، توان بخشی و فراهم ساختن محیطی شاد و مفرح، تأسیس کرده است و به صورت شبانه روزی آن‌ها را از طریق مسئولان فنی، مددکاران، بازرسان تخصصی و مدیران این مراکز تحت نظارت دارد.

اکنون بهزیستی خراسان رضوی با چهل مرکز شبانه روزی، چهار مرکز روزانه توان بخشی و سه خانه کوچک، به هزارو ۸۰۰ سالمند خدمات ارائه می‌کند. از سویی هزاران سالمند که مشکلات معلولیت دارند نیز در منازلشان تحت نظارت و حمایت بهزیستی قرار دارند و خدمات توان بخشی، مالی و مددکاری دریافت می‌کنند.

اما همه این تلاش‌ها از آنجا که کشور با فرایند سالمندی جمعیت روبه روست به نظر کافی نمی‌رسد و توجه بیشتر برنامه ریزان و تصمیم گیران استان ضروری به نظر می‌رسد.

برخی کارشناسان پیش بینی می‌کنند که شیب سالمندی جمعیت استان بیش از پیش بینی‌ها گسترش یافته و هم اکنون بیش از ۹ درصد جمعیت استان را فراگرفته است.

همچنین به عنوان متولی پیشگیری از آزار سالمندان، به هم وطنانمان توصیه می‌کنیم که چنانچه مظاهر و مصادیق آزار سالمندان را در محله، خانواده یا اطرافیان خود مشاهده کردند موضوع را با همکاران اورژانس اجتماعی در میان بگذارند تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن به کمک این عزیزان شتافته شود و از آزار و اذیت سالمند جلوگیری به عمل آید.

مراکز توان بخشی سالمندان، به خاطر برخی ناهماهنگی‌ها که در دستگاه‌های اجرایی وجود دارد مملو از جمعیت سالمندان تنهاست که این امر با مقامات قانونی استان نیز در میان گذاشته شده است و این عزیزان در پی یافتن راه حل‌های بسیار خوبی برای حل مشکلات این گروه از سالمندان هستند.

سالمندی سرنوشت محتوم همه ماست. پس بیاییم با احترام و بزرگداشت سالمندانمان، علاوه بر اینکه دعای آن‌ها را بدرقه راه زندگی و آخرتمان می‌کنیم، موجبات آزار و اذیت آنان را فراهم نسازیم که از عقوبت و مجازات قانونی نیز در امان نخواهیم بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->