تاریخ و ساعت بازی معوقه پرسپولیس و گل گهر سیرجان از هفته چهارم | سرخ‌پوشان به دنبال جبران مافات گاریدو ۳ بازیکن اصلی خود را از لیست پرسپولیس خط زد! پخش زنده بازی النصر و الریاض در لیگ عربستان (۱۸ آبان ۱۴۰۳) + تماشای آنلاین پخش زنده بازی الهلال و الاتفاق در لیگ عربستان (۱۸ آبان ۱۴۰۳) + تماشای آنلاین موسیمانه: با یک برد از بحران خارج می‌شویم | مشکل بدنی داریم اخطار جدی موسیمانه به رمضانی و بلانکو VAR در لیگ برتر پولی شد | تقسیم ناعادلانه دستور آماده‌باش موسیمانه به چشمی | روزبه در خط دفاع بازی می‌کند؟ کار سخت فوتبالیست‌های جوان ایران برای قهرمانی در آسیا پخش زنده بازی منچستریونایتد و پائوک (۱۷ آبان ۱۴۰۳) + تماشای آنلاین دعوت دروازه بان پرسپولیس به تیم ملی + عکس امباپه علیه تاج و تخت وینیسیوس جونیور ربیعی استعفا داد، امضا نداد! مجتبی جباری مدیر ورزشی استقلال می‌شود؟ دعوای ساکت الهامی با بازیکنان نساجی در تمرین تاج: هیچ مماشاتی با بیرانوند صورت نگرفت دعوت ۶ بازیکن آکادمی استقلال به تمرینات بزرگ‌سالان یک ایرانی سرمربی اینتر شد + عکس یک استقلالی بازی با پرسپولیس را از دست داد مسابقات رنکینگ اسنوکر کشوری بانوان در مشهد آغاز شد ویدیو خلاصه بازی آرسنال و اینترمیلان در لیگ قهرمانان اروپا پخش زنده بازی اشتوتگارت و آتالانتا (۱۶ آبان ۱۴۰۳) + تماشای آنلاین
سرخط خبرها

داستان پدر دوچرخه سواری مشهد

  • کد خبر: ۱۱۳۳۶۲
  • ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۰
داستان پدر دوچرخه سواری مشهد
قدمت ورزش نوین در خراسان به اواخر قرن ۱۳ خورشیدی برمی گردد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ قدمت ورزش نوین در خراسان به اواخر قرن ۱۳ خورشیدی برمی گردد. در حدود ۱۲۰ سالی که از اولین نشانه‌های بروز ورزش‌های نوین در مشهد می‌گذرد، صد‌ها ورزشکار در رشته‌های مختلف افتخارآفرینی کرده اند. نام‌هایی که برخی از آن‌ها نه تنها در تاریخ ورزش خراسان، بلکه در پهنه ورزش ایران ماندگار شده اند. آنچه در ادامه می‌خوانید، معرفی یکی از این صد‌ها بزرگ ورزش خراسان است که به همت و تلاش ستودنی حسن باغبان در سه جلد کتاب ارزشمند دایرةالمعارف نامداران ورزش خراسان گردآوری و تدوین شده است.

زاده سال ۱۳۱۷ | آرمیده سال ۱۳۸۸

اولین روز بهار ۱۳۱۷ در مشهد متولد شد. در دوران طفولیت، ابتدا به ژیمناستیک رو آورد و در دهه ۳۰ با انجام عملیات آکروبات و شعبده‌بازی در شهر‌های مختلف خراسان هنرنمایی می‌کرد. سال ۱۳۳۶ عضویت باشگاه جوانان را پذیرفت و در دهمین دهه با انجام عملیاتی مانند ردشدن خودرو از روی سینه، کج‌کردن میله آهنی و... به عملیات پهلوانی پرداخت. اواخر همان دهه به دوچرخه‌سواری روی آورد و پس از استخدام در ارتش در سال ۱۳۴۱ همراه با تیم واحد ۱۶۱ پیاده در مسابقات سی‌کیلومتر تربت‌جام شرکت کرد. وی اولین‌بار از مربیگری علی فردوس استفاده کرد و نخستین حضور وی در مسابقات قهرمانی کشور به سال ۱۳۴۸ برمی‌گردد.

احمد در این مسابقات در ۱۲۰ کیلومتر استقامت رکاب زد، اما مکانی بهتر از یازدهم به‌دست نیاورد. از همان سال به بعد حدود سه دهه عضویت تیم خراسان را برعهده داشت و با راه‌اندازی «کلوپ دوچرخه‌سواری باباناصری» قهرمانان فراوانی را به جامعه ورزش کشور تقدیم کرد، ازجمله این قهرمانان می‌توان از فرزندان قهرمانش محمود، قاسم و مهدی ناصری نام برد و نیز ورزشکارانی مانند راضی، سوزنچی، سعیدخانی، حسن کریمی، افشین علیزاده، علی شجاعی و... زیر نظر او تعلیم دیدند. او در دوران قهرمانی‌اش همراه با تیم خراسان از مربیگری بدیعی، حشمت حذیفی، ناصر کریمیان، اسماعیل سیاه‌پور و محمد رضوی سود برده است و در تیم‌ملی نیز از راهنمایی ژوزف گرایه ایتالیایی استفاده کرد.

احمد ناصری در حدود نیم‌قرن تجربه در میادین رقابت با قهرمانانی مانند سیدمحمد قنبرزاده، مهدی تک، حسن انصاری، جواد میهمان‌نواز، فوزاتی، پورین، فوزارپولی، مرنگوزی، اولدانی، ریکسنی از ایتالیا، گایدا از آلمان، امیر آخوری، منوچهر حق‌گشا، آز نیچ، محمدرضا امین‌پور، خلیل کاری از خوزستان، حمید منیف از آذربایجان‌شرقی، رضا قلی‌زاده از خراسان، منوچهر دانشمند از تهران، بهروز رهبر، حسن آریان‌فر، کوهی، خدایاری، هوشیار، خسروآبادی، حسن فرد، زینالی، ابوالقاسمیان مذهبی و.. رکاب زده است.

او در بازی‌های آسیایی تهران، تور دوچرخه‌سواری دور شمال‌غربی کشور، تورنمنت بین‌المللی دور شمال (جام پهلوی)، مسابقات لیبی و مسابقات ایتالیا در اردوی تیم‌ملی حاضر بود. باباناصری در سال ۱۳۸۲ به‌اتفاق فرزندانش محمود و قاسم، همچنین آقایان کریمیان، شاندیزی و نعیم‌آبادی با دوچرخه به‌سوی مدینه عزیمت کردند. در این سفر آنان از کشور‌های ترکیه، سوریه، لبنان و اردن عبور کردند و در پایان به عربستان وارد شدند.

یک دوجین افتخار برای «باباناصری»

احمد ناصری افتخارات زیادی را در دوران حیاتش به‌دست آورد؛ از قهرمانی دویست متر سرعت نیرو‌های مسلح کشور بگیرید تا قهرمانی تایم‌تریل انفرادی کشور. او در سال ۱۳۵۱ مدال طلای صد کیلومتر قهرمانی کشور را به‌دست آورد و سال ۱۳۵۳ هم در مسابقات پنجاه‌کیلومتر تایم‌تریل تیمی موفق به کسب مقام قهرمانی شد.

کوچ نامتعارف روی رکاب دوچرخه

فوت باباناصری یکی از تلخ‌ترین کوچ‌های قهرمانان ورزشی استان بود. باباناصری که در سال‌های آخر عمر به امر پرورش ستاره‌های دوچرخه‌سواری می‌پرداخت، در خرداد ۱۳۸۸ بود که در اثر تصادف درگذشت. او درحالی‌که روی دوچرخه مثل عادت هرروزه رکاب می‌زد، بر اثر تصادف جان به جان‌آفرین تسلیم کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->