واکسن آبله‌مرغان موجود شد | بزنیم یا نه؟ آیا کره‌های محلی برای طبخ غذا بهتر است و باعث افزایش چربی خون نمی‌شود؟ بی‌احتیاطی ۳ جوان به قیمت جانشان تمام شد | پا در رکاب چاه، جان در کمین مرگ فرمانده انتظامی سیب و سوران به شهادت رسید دستگیری قاتل پس از ۱۴ سال | انکار دسیسه زنانه برای قتل شوهر ۵ هزار شاکی منتظر تعیین تکلیف پرونده «موبایل موسوی» توصیه رئیس کل دادگستری خراسان رضوی به کارآموزان قضایی: با مردم مهربان باشید و از وسوسه‌های شیطانی دوری کنید سخنگوی آموزش و پرورش: هیچ اتفاقی مانع آغاز مدارس در اول مهر نمی‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۴۰۴) | هوای مشهد موقتاً گرم می‌شود یک کشته و ۲۰ مصدوم در تصادف اتوبوس محور تهران به مشهد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) پیگیری جدی مجلس برای افزایش حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی: آمار مبتلایان به سرطان پستان در خراسان رضوی بالاست منشا ۴۰ درصد آلودگی هوای سرخس خراسان رضوی، ترکمنستان است عقیم‌سازی پشه‌ها برای مقابله با تب دنگی | ساکنان برج‌ها هم از پشه آئدس در امان نیستند مشهد، میزبان اولین کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی و فناوری‌های سلامت در زنان و زایمان انتقاد معاون تربیت بدنی آموزش و پرورش به ساعت محدود ورزش مدارس و تحرک کم دانش‌آموزان هشدار در مورد خطرات چاقی در کودکان ادامه ثبت‌نام مدارس در پایه‌های هفتم و دهم | ثبت‌نام ۸۵ درصد دانش‌آموزان نهایی شده است تأمین ۳.۵ میلیون دوز واکسن آنفلوانزا تا نیمه اول آبان‌ماه زمان واریز حقوق بازنشستگان در شهریور ۱۴۰۴ اعلام شد  تأثیر عفو معیاری بر کاهش انگیزه جرم زندانیان چه بخوریم تا ریه‌های سالمی داشته باشیم؟ تأکید وزیر آموزش و پرورش بر اهمیت پرسش مهر: اختصاص یک ساعت از زنگ انشا به این سوال شعار سال تحصیلی جدید و پوستر بازگشایی مدارس رونمایی شد + عکس چرا امسال نباید واکسن آنفولانزا را فراموش کنیم؟ حقوق حداقل بگیران تأمین‌اجتماعی باید بالای ۳۰ میلیون تومان باشد علت افزایش قیمت واکسن آنفلوآنزا در بازار چیست؟ | احتمال تغییر قیمت با محموله‌های جدید یک فعال حقوق حیوانات: ادارات کل دامپزشکی، مسئول بسیاری از اتفاقات تلخ باغ وحش‌ها هستند | باغ وحش‌ها انگیزه‌ای برای درمان حیوانات پا‌به‌سن‌گذاشته ندارند آمادگی مدارس مشهد و استان برای ورود کلاس اولی‌ها | خانواده، حلقه مفقوده میان معلم و دانش‌آموز است
سرخط خبرها

هشدار خطر غرق‌شدگی با شروع فصل تابستان در سد‌ها و استخر باغ‌ها

  • کد خبر: ۱۱۳۷۱۹
  • ۰۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۸
هشدار خطر غرق‌شدگی با شروع فصل تابستان در سد‌ها و استخر باغ‌ها
با شروع فصل تابستان خطر غرق‌شدگی در کمین کودکان و نوجوانان و حتی بزرگ‌سالان است. در شش ماه اول سال گذشته و با شروع فصل گرم، ۲۴ نفر در استخر‌ها و سد‌ها غرق شده‌اند که دوازده نفر کودکانی بودند که در استخر‌های کشاورزی و باغ‌ها غرق شده‌اند.

طنین همتی|شهرآرانیوز، سال گذشته در شش ماه اول سال، ۲۴ نفر در استخر‌ها و سد‌ها غرق شده‌اند. دوازده نفر کودکانی بودند که در استخر‌های کشاورزی و باغ‌ها غرق شده‌اند. همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. مراقبت والدین از فرزندان و و نظارت بر آن‌ها در فصل گرما می‌تواند عامل مهمی در کاهش مرگ‌ومیر کودکان باشد.

در تابستان، غرق‌شدگی یکی از علل مرگ‌ومیر کودکان و نوجوانان است که عوامل زمینه‌ساز آن عبارت‌اند از بیماری صرع، عقب‌ماندگی ذهنی، نداشتن آشنایی کافی با قواعد شنا، افزایش استفاده از قایق‌های روباز و تندرو و به‌خصوص شنا در مناطق حفاظت‌نشده.

مدیر روابط عمومی اورژانس مشهد با بیان اینکه با شروع فصل تابستان خطر غرق‌شدگی در کمین کودکان و نوجوانان و حتی بزرگ‌سالان است، گفت: با شروع فصل تابستان برخی استخر‌ها برای ذخیره آب در باغ‌ها و ویلا‌ها به‌صورت غیراستاندارد ایجاد می‌شود که زمینه‌ساز افزایش گزارش‌های غرق‌شدگی است و کودکان بیشترین قربانی هستند، مسلما خانواده‌ها باید از ایجاد این استخر‌های غیراستاندارد پرهیز کنند.

به‌گفته محمد علیشاهی، فردی که با فنون شنا آشنایی کافی ندارد، نباید داخل هر محیط آبی بپرد. در رویارویی با فرد غرق‌شده، باید ابتدا وی را به کمک وسائلی از قبیل حلقه نجات، تکه الوار یا طناب بلند از آب خارج کرد. همچنین، باید این نکته را در نظر داشت که فقط زمانی فرد می‌تواند مستقیم برای نجات مصدوم اقدام کند که نخست دوره آموزشی نجات‌غریق گذرانده باشد، چراکه امکان غرق‌شدن یک ناجی بدون صلاحیت بسیار زیاد است.

وی درباره غرق‌شدگی در سد‌های اطراف مشهد گفت: غرق‌شدگی‌هایی که در سد‌های مشهد شاهد بودیم، به این دلیل است که فرد فکر می‌کند فنون شنا را کامل یاد دارد. همچنین، در سد‌ها عمق آب‌ها معمولا زیاد، پیش‌بینی‌ناپذیر و همرا با گل‌ولای فراوان است که نجات را سخت می‌کند.

این کارشناس اورژانس یادآور شد: در سد‌ها معمولا دسترسی افراد برای نجات ما خیلی محدود است و ممکن است دور از خشکی و در حال شنا دچار گرفتگی عضلانی ناشی از سردی آب شویم و نتوانیم خودمان را به ساحل برسانیم یا ممکن است در گل‌ولایی نزدیکی سطح آب است فرو برویم و امکان نجاتمان سخت باشد. نکته‌ای که باید شهروندان به آن توجه کنند، این است که بلدبودن فنون شنا دلیل غرق‌نشدن نیست، چون افرادی داشتیم که نجات‌غریق بودند، اما متأسفانه غرق شدند.

توصیه‌هایی برای زمان رویارویی با غرق‌شده

علیشاهی گفت: وقتی که فرد غرق‌شده را از زیر آب بیرون می‌آورید، در مرحله اول او را به پشت بخوابانید و تنفس دهان‌به‌دهان بدهید. در همین حال سعی کنید فرد غرق‌شده را به‌سمت ساحل یا خشکی ببرید. باید بلافاصله پس از خروج مصدوم بیهوش از آب، ابتدا دهان وی را از گل‌ولای و شن پاک کنید. نباید وقت را برای خارج‌کردن آب از ریه‌ها و معده هدر دهید. به وضعیت تنفسی و ضربان قلب هم دقت کنید.

در صورتی که مصدوم تنفس و ضربان قلب نداشت، به‌سرعت عملیات احیای قلبی ریوی CPR را شروع کنید و با خون‌سردی با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید و وضعیت را اعلام کنید. به راهنمایی‌های کارشناس اورژانس ۱۱۵ نیز با‌دقت گوش کنید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->