اولین واکنش پژمان جمشیدی به اتهام تجاوز و فرار از کشور هوش مصنوعی خطر بیماری قلبی را با اعداد نمایش می‌دهد پرتودرمانی می‌تواند اختلال ضربان قلب را درمان کند واژگونی خودرو در محور نیشابور به مشهد یک فوتی برجای گذاشت (۶ آبان ۱۴۰۴) خسروپناه: منتظر پیشنهاد‌های بهزیستی برای حمایت از معلولان هستیم کارگروه اضطرار کاهش آلودگی هوای خراسان رضوی برای شهروندان مشهدی هشدار خودمراقبتی صادر کرد (۶ آبان ۱۴۰۴) اجرای پروژه تأمین آب شرب مشهد از رشته‌کوه هزارمسجد با ۴ سازه اصلی و تونل ۸.۵ کیلومتری + فیلم مهاجرت پرستاران، چالشی فراتر از مسائل معیشتی در خراسان رضوی و مشهد قوی‌ترین سموم بیماری‌زا در مواد غذایی فاسد و کپک‌زده هستند رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی: اگر اقدام فوری نشود، کالابرگ در حد شعار می‌ماند مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی: آموزش‌ و پرورش باید از نگاه صرف آموزشی خارج شود و به جایگاه فرهنگی خود بازگردد معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش: تأکید رئیس‌جمهور بر عدالت آموزشی است | آموزش باکیفیت برای همه کودکان ایرانی تصویب طرح حمل سلاح محیط‌بانان در مجلس تأسیس اولین هنرستان سمپادی در مشهد | تعداد مراکز سمپاد در خراسان رضوی به ۵۲ رسیده است مصرف بیش از حد ویتامین C خطر تشکیل سنگ کلیه را افزایش می‌دهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۶ آبان ۱۴۰۴) | مشهد اندکی خنک می‌شود اهدای اعضای کودک ۱۱ ساله مشهدی، به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۶ آبان ۱۴۰۴) مقاوم‌سازی ۶۰ درصد پل‌های جاده‌ای خراسان رضوی دربرابر سیل و زلزله تا پایان سال ۱۴۰۵ یک آتش کوچک برای تهیه چای، جنگل ارس خراسان رضوی را سوزاند | آتش‌سوزی ۱۵ هکتار از اراضی هزارمسجد ثبت بیش از ۲ هزار پرونده قضایی مربوط به رمزارز‌ها در ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۴ سامانه بارشی از پنجشنبه (۸ آبان ۱۴۰۴) وارد کشور می‌شود | پیش‌بینی اولین باران پاییزی در خراسان رضوی شیر گیاهی را جایگزین شیر گاو کنیم؟ عفونت ادراری در کودکان، زنگ‌خطری جدی برای سلامت کلیه‌ها همه چیز درمورد آزمون دکتری ۱۴۰۵ + جزئیات ثبت‌نام و سهمیه‌ها راهکار‌های واقعی برای مقابله با خشکی پوست در سرما | چرا بیشتر کرم‌ها جواب نمی‌دهند؟ سازمان غذا و دارو: از قارچ‌های خودرو در طبیعت به هیچ وجه استفاده نکنید ادعای شاکی پرونده بازیگر سینما: پیشنهاد ۵۰ میلیارد تومانی داد تا شکایت نکنم افزایش مسمومیت کودکان با مواد شبه‌تریاک در سال‌های اخیر مخلوط سفیدکننده‌ها، قاتل خاموش خانه!
سرخط خبرها

هشدار خطر غرق‌شدگی با شروع فصل تابستان در سد‌ها و استخر باغ‌ها

  • کد خبر: ۱۱۳۷۱۹
  • ۰۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۸
هشدار خطر غرق‌شدگی با شروع فصل تابستان در سد‌ها و استخر باغ‌ها
با شروع فصل تابستان خطر غرق‌شدگی در کمین کودکان و نوجوانان و حتی بزرگ‌سالان است. در شش ماه اول سال گذشته و با شروع فصل گرم، ۲۴ نفر در استخر‌ها و سد‌ها غرق شده‌اند که دوازده نفر کودکانی بودند که در استخر‌های کشاورزی و باغ‌ها غرق شده‌اند.

طنین همتی|شهرآرانیوز، سال گذشته در شش ماه اول سال، ۲۴ نفر در استخر‌ها و سد‌ها غرق شده‌اند. دوازده نفر کودکانی بودند که در استخر‌های کشاورزی و باغ‌ها غرق شده‌اند. همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. مراقبت والدین از فرزندان و و نظارت بر آن‌ها در فصل گرما می‌تواند عامل مهمی در کاهش مرگ‌ومیر کودکان باشد.

در تابستان، غرق‌شدگی یکی از علل مرگ‌ومیر کودکان و نوجوانان است که عوامل زمینه‌ساز آن عبارت‌اند از بیماری صرع، عقب‌ماندگی ذهنی، نداشتن آشنایی کافی با قواعد شنا، افزایش استفاده از قایق‌های روباز و تندرو و به‌خصوص شنا در مناطق حفاظت‌نشده.

مدیر روابط عمومی اورژانس مشهد با بیان اینکه با شروع فصل تابستان خطر غرق‌شدگی در کمین کودکان و نوجوانان و حتی بزرگ‌سالان است، گفت: با شروع فصل تابستان برخی استخر‌ها برای ذخیره آب در باغ‌ها و ویلا‌ها به‌صورت غیراستاندارد ایجاد می‌شود که زمینه‌ساز افزایش گزارش‌های غرق‌شدگی است و کودکان بیشترین قربانی هستند، مسلما خانواده‌ها باید از ایجاد این استخر‌های غیراستاندارد پرهیز کنند.

به‌گفته محمد علیشاهی، فردی که با فنون شنا آشنایی کافی ندارد، نباید داخل هر محیط آبی بپرد. در رویارویی با فرد غرق‌شده، باید ابتدا وی را به کمک وسائلی از قبیل حلقه نجات، تکه الوار یا طناب بلند از آب خارج کرد. همچنین، باید این نکته را در نظر داشت که فقط زمانی فرد می‌تواند مستقیم برای نجات مصدوم اقدام کند که نخست دوره آموزشی نجات‌غریق گذرانده باشد، چراکه امکان غرق‌شدن یک ناجی بدون صلاحیت بسیار زیاد است.

وی درباره غرق‌شدگی در سد‌های اطراف مشهد گفت: غرق‌شدگی‌هایی که در سد‌های مشهد شاهد بودیم، به این دلیل است که فرد فکر می‌کند فنون شنا را کامل یاد دارد. همچنین، در سد‌ها عمق آب‌ها معمولا زیاد، پیش‌بینی‌ناپذیر و همرا با گل‌ولای فراوان است که نجات را سخت می‌کند.

این کارشناس اورژانس یادآور شد: در سد‌ها معمولا دسترسی افراد برای نجات ما خیلی محدود است و ممکن است دور از خشکی و در حال شنا دچار گرفتگی عضلانی ناشی از سردی آب شویم و نتوانیم خودمان را به ساحل برسانیم یا ممکن است در گل‌ولایی نزدیکی سطح آب است فرو برویم و امکان نجاتمان سخت باشد. نکته‌ای که باید شهروندان به آن توجه کنند، این است که بلدبودن فنون شنا دلیل غرق‌نشدن نیست، چون افرادی داشتیم که نجات‌غریق بودند، اما متأسفانه غرق شدند.

توصیه‌هایی برای زمان رویارویی با غرق‌شده

علیشاهی گفت: وقتی که فرد غرق‌شده را از زیر آب بیرون می‌آورید، در مرحله اول او را به پشت بخوابانید و تنفس دهان‌به‌دهان بدهید. در همین حال سعی کنید فرد غرق‌شده را به‌سمت ساحل یا خشکی ببرید. باید بلافاصله پس از خروج مصدوم بیهوش از آب، ابتدا دهان وی را از گل‌ولای و شن پاک کنید. نباید وقت را برای خارج‌کردن آب از ریه‌ها و معده هدر دهید. به وضعیت تنفسی و ضربان قلب هم دقت کنید.

در صورتی که مصدوم تنفس و ضربان قلب نداشت، به‌سرعت عملیات احیای قلبی ریوی CPR را شروع کنید و با خون‌سردی با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید و وضعیت را اعلام کنید. به راهنمایی‌های کارشناس اورژانس ۱۱۵ نیز با‌دقت گوش کنید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->